Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

volvo s40/s60 Audi a4/a6


Wispy

Öne çıkan mesajlar

İlk arabam olacak. Arabalarla çok haşır neşir olmadım bu zamana kadar. Hız yapmam şehir içinde vs. 4 senedir ehliyetim olmasına rağmen son 3 aydır düzenli kullanıyorum araba.

Bayağı eski volvo ( 96 model 850 ) ve a3 kullandım şimdiye kadar. Ama yine de karar vermekte çok zorlanıyorum. Aslında pek fazla da kriterim yok, araba sağlam olsun ( kaza falan olursa allah korusun ), kasası kalas gibi olmasın falan.

A3 kullanınca benim de noobluğumdan olabilir süspansiyon falan yok herhalde bu arabada sanırım. Yol kaymak gibi olmadığı sürece 60 km nin üzerindeki her hızda hoplaya zıplaya gidiyordum. Volvo da böyle birşey hiç yaşamadım mesela. Acaba A4-A6 da aynı sorunu yaşar mıyım?

Volvo her ne kadar eski olsa da süper rahat ediyodum kullanırken, sürüş keyfi falan açısından da. Kasasını hiç sevmiyorum ama eskiden avrupanın en güvenli arabası ödülünü falan alıyodu sanırım hala öyle mi bilmiyorum ama.

Bir de A4-A6 arasındaki fiyat farkı değer mi onu da merak ediyorum.

Şimdiden teşekkürler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Volvo tavsiye ederim. Aile olarak 7 senedir kullanıyoruz. Bireysel olarak da 3 senedir kullanıyorum, gayet memnunum.

Alırken A3 - Volvo arasında kalıp babamın o sıralar kaza geçirip güvenliği ön planda tutması ve A3'ten haz etmemesi sebebiyle Volvo'da karar kılmıştık. Hiç pişman olmadım, hiç yarı yolda bırakmadı, daha öncesinde kullandığım Peugeot gibi de ağlatmadı.

Servisini Arkas Holding aldı, eskiden oturtamamıştı ama şimdi gayet ilgili ve yardımseverler (Istanbul'da en azından). Arabanın sürüşü de rahattır, bende 1.6 dizel var, 190'da limitli ve o hıza kadar çıktığım da oldu. Yüksek süratte bile dengeli, kendini gayet güvende hissettiriyor, yolda gidişi çok güzel, savrulmuyor veya hızlanınca dansetmiyor.

Bende en baz ses sistemi olmasına rağmen gayet kuvvetli. Benimki 2005 model, yenilerinde çok daha yeni ve güzel aksesuarlar var, tipleri de daha güzel. Evdekileri kardeşimin arabasını satıp benimkini takasa verip yeni kasa almaya bir türlü ikna edemedim :)

Arabanın dezavantajlarına gelince...

1. Türkiye'de çok satan bir marka değil. Yine bir Mazda'ya göre epey satılıyor, hele ki yeni kasaları çok daha yaygın, ama ikinci elde biraz değer kaybı yaşıyorsun. Alır uzun süre kullanırım dersen ayrı tabii.

2. Türkiye'ye göre üretilen araçlara göre biraz alçak. Bu yolda iyi tutunmasını sağlıyor ama bizim kaldırımlar falan yüksek olduğu için kapı açarken veya orantısız yapılan kasislerden geçerken sorun yaşatabilir. Tabii öyle inanılmaz alçak değil, ama kardeşimin 307sinin kapısı açılırken ben arabada mahsur kalabiliyorum.

3. Alışkanlık yapıyor. Başka araç kullanırken rahatsız oluyorsun :)

4. Elektronik zamazingolar bakımından muadili markalara göre daha az oyuncakla geliyor olabilir, yenisinde durum nedir bilmiyorum. Bence verdiği güven ve sürüş keyfiyle bu arayı kapatır ama buradaki çoğu üye aynı görüşte değil.


Şimdi şu da var ki, yazdığın araçlar arasında ciddi fiyat farkları var. Hem S40 hem S60, hem A4 hem A6 yazmışsın, onun için söylüyorum. Tam olarak bütçen ve niyetin nedir?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Audi A4 al derim. Hazır yeni kasa değiştirmişken tam vakti.

S40 görünüş olarak bir sürü makyaj yedi ama mekanik olarak eski bi araba. S60 ise çok daha eski. Ayrıca volvonun iç mekan kalitesi audi nin yarısı bile değil.

Ayrıca volvo nun 2. eli yok gibi bişey. satarken çok ağlatır.

tek avantajı audiye kıyasla epey hesaplıya geliyor volvolar. ama audiye verebilecek paran varsa audi diyorum.

"volvo sağlamdır, yok isveç çeliğidir bilmemne" falan devri kapandı. A4 ya da A6 da en az volvo kadar sağlam araçlar. O yüzden volvo güvenlidir paradigmasına aldanma.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yaş kaç bilmiyorum ama 20-30 arası diye tahmin ederek A6 ve S60'ın yaşına uygun olmayacağını söyleyebilirim. Bütçe yeterliyse A4, daha mütevazi ise S40 alabilirsin. Şimdi 2.0 dizellerde çift kavramalı otomatik şanzımanda sunmaya başlıyorlarmış.

Yinede her zaman daha iyi bi tercih vardır diyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu a3 tecrübesinden sonra audiden uzaklaştım açıkçası. Nasıl bir süspansiyon varsa artık hoplaya zıplaya gidiyorum cillop gibi asfalt olmadığı sürece yol, ben mi yanlş kullanıyorum anlamadım.

S60 vs A4, ne düşünüyorsunuz. A6 bence de biraz fazla ağır kaçar başlangıç arabası için.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...