Wispy Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 İlk arabam olacak. Arabalarla çok haşır neşir olmadım bu zamana kadar. Hız yapmam şehir içinde vs. 4 senedir ehliyetim olmasına rağmen son 3 aydır düzenli kullanıyorum araba. Bayağı eski volvo ( 96 model 850 ) ve a3 kullandım şimdiye kadar. Ama yine de karar vermekte çok zorlanıyorum. Aslında pek fazla da kriterim yok, araba sağlam olsun ( kaza falan olursa allah korusun ), kasası kalas gibi olmasın falan. A3 kullanınca benim de noobluğumdan olabilir süspansiyon falan yok herhalde bu arabada sanırım. Yol kaymak gibi olmadığı sürece 60 km nin üzerindeki her hızda hoplaya zıplaya gidiyordum. Volvo da böyle birşey hiç yaşamadım mesela. Acaba A4-A6 da aynı sorunu yaşar mıyım? Volvo her ne kadar eski olsa da süper rahat ediyodum kullanırken, sürüş keyfi falan açısından da. Kasasını hiç sevmiyorum ama eskiden avrupanın en güvenli arabası ödülünü falan alıyodu sanırım hala öyle mi bilmiyorum ama. Bir de A4-A6 arasındaki fiyat farkı değer mi onu da merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 İlk araba için çok büyük arabalara bakıyorsun bence? Ufak çizikler olabilir park ederken özellikle bu tip konularda daha az üzüleceğin bir alışma arabası bence daha makul olacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Volvo tavsiye ederim. Aile olarak 7 senedir kullanıyoruz. Bireysel olarak da 3 senedir kullanıyorum, gayet memnunum. Alırken A3 - Volvo arasında kalıp babamın o sıralar kaza geçirip güvenliği ön planda tutması ve A3'ten haz etmemesi sebebiyle Volvo'da karar kılmıştık. Hiç pişman olmadım, hiç yarı yolda bırakmadı, daha öncesinde kullandığım Peugeot gibi de ağlatmadı. Servisini Arkas Holding aldı, eskiden oturtamamıştı ama şimdi gayet ilgili ve yardımseverler (Istanbul'da en azından). Arabanın sürüşü de rahattır, bende 1.6 dizel var, 190'da limitli ve o hıza kadar çıktığım da oldu. Yüksek süratte bile dengeli, kendini gayet güvende hissettiriyor, yolda gidişi çok güzel, savrulmuyor veya hızlanınca dansetmiyor. Bende en baz ses sistemi olmasına rağmen gayet kuvvetli. Benimki 2005 model, yenilerinde çok daha yeni ve güzel aksesuarlar var, tipleri de daha güzel. Evdekileri kardeşimin arabasını satıp benimkini takasa verip yeni kasa almaya bir türlü ikna edemedim :) Arabanın dezavantajlarına gelince... 1. Türkiye'de çok satan bir marka değil. Yine bir Mazda'ya göre epey satılıyor, hele ki yeni kasaları çok daha yaygın, ama ikinci elde biraz değer kaybı yaşıyorsun. Alır uzun süre kullanırım dersen ayrı tabii. 2. Türkiye'ye göre üretilen araçlara göre biraz alçak. Bu yolda iyi tutunmasını sağlıyor ama bizim kaldırımlar falan yüksek olduğu için kapı açarken veya orantısız yapılan kasislerden geçerken sorun yaşatabilir. Tabii öyle inanılmaz alçak değil, ama kardeşimin 307sinin kapısı açılırken ben arabada mahsur kalabiliyorum. 3. Alışkanlık yapıyor. Başka araç kullanırken rahatsız oluyorsun :) 4. Elektronik zamazingolar bakımından muadili markalara göre daha az oyuncakla geliyor olabilir, yenisinde durum nedir bilmiyorum. Bence verdiği güven ve sürüş keyfiyle bu arayı kapatır ama buradaki çoğu üye aynı görüşte değil. Şimdi şu da var ki, yazdığın araçlar arasında ciddi fiyat farkları var. Hem S40 hem S60, hem A4 hem A6 yazmışsın, onun için söylüyorum. Tam olarak bütçen ve niyetin nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Audi A4 al derim. Hazır yeni kasa değiştirmişken tam vakti. S40 görünüş olarak bir sürü makyaj yedi ama mekanik olarak eski bi araba. S60 ise çok daha eski. Ayrıca volvonun iç mekan kalitesi audi nin yarısı bile değil. Ayrıca volvo nun 2. eli yok gibi bişey. satarken çok ağlatır. tek avantajı audiye kıyasla epey hesaplıya geliyor volvolar. ama audiye verebilecek paran varsa audi diyorum. "volvo sağlamdır, yok isveç çeliğidir bilmemne" falan devri kapandı. A4 ya da A6 da en az volvo kadar sağlam araçlar. O yüzden volvo güvenlidir paradigmasına aldanma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 marv gibi kirici olmadan marv a katiliyorum 3 serisi bmw yede bak derim ayreten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Zaten Volvo'nun sahibi Ford iken, İsveç çeliği nireee... Nerede o eski kalas Volvolar :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Yaş kaç bilmiyorum ama 20-30 arası diye tahmin ederek A6 ve S60'ın yaşına uygun olmayacağını söyleyebilirim. Bütçe yeterliyse A4, daha mütevazi ise S40 alabilirsin. Şimdi 2.0 dizellerde çift kavramalı otomatik şanzımanda sunmaya başlıyorlarmış. Yinede her zaman daha iyi bi tercih vardır diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Selam, Mr.Marv +1 matama +1 Yeni A4'lere LED farlar açıkken akşam şöyle bir önden bak, sonra tekrar düşün :P Bu arada ağlamak istiyorum... kimlere +1 verdiğimi düşününce... Vodan seni de yörüngeye yollatmak lazım :D Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 vodana bir cevabim var yalniz ben universite 3 uncu sinifta a6 kullanmaya baslamistim, acikcasi gayet yas mas dinlemeden oluyor araba. Bayagda guzel aletti o yuzden a6 alabiliyorsan alinirda, alet bayag eskidi o ayri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 yeni a4 varken a6 almak için hiçbir sebep göremiyorum aile babası, holding patronu vs olmak dışında çok güzel araba 2 aydır rüyasıyla yaşıyorum resmen:) alırsak kullanmaya kıyamayabilirim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 ya a4 le a6 elmayla armut kadar farkli ikisinin arasindaki luks rahat farki bayag bayag var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 holding patronu dediin a8 alır, bolum sefi a6 belki :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 illa ki farklı da yani a4 ii işte karıştırmayın:) küçük holding bu patron a6 alıo şefe a4 veriolar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Selam, Yaşa falan bakmam, A8L 6.0 isterim. Shell'de sponsorum olsun. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 A4 al tabii ki, A6 karşılayabilecek bütçen varsa ya yeni kasa A4 al hatta A5 al fddfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mathias Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 A5 FTW :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuzseven Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 C70 Rules ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Canım tabiki olur S serisinede binersin o da şık olur ama babanın arabasını almış gelmişsin gibi durur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Ya da seni üni 3 te arabanın içinde görenler "ohaa bebeye bak şöförlü arabayla gelip gidiyo okula" demiştir. Her yaşın bi segmenti var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 bu a3 tecrübesinden sonra audiden uzaklaştım açıkçası. Nasıl bir süspansiyon varsa artık hoplaya zıplaya gidiyorum cillop gibi asfalt olmadığı sürece yol, ben mi yanlş kullanıyorum anlamadım. S60 vs A4, ne düşünüyorsunuz. A6 bence de biraz fazla ağır kaçar başlangıç arabası için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 S-Line falan olabilir mi acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 ambition pakette de suspansiyon sert. ambiante alsaydin keske. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 a6 ve s60 bakan 20-30 yas arasindaki bir kisi bence a5 ariyordur, ama henuz aradiginin farkinda degildir :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Abi a5 te biraz spor kalıyor sanki. Yaş 23, işe gittiğim araba olacağı için ne çok iddialı olsun ne de daha alt seviye ( s40 alma dedi babam mesela ) A4 ideal gibi duruyor bu durumda sanki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Nasıl işe gidiyorsun öyle, yeri gelir 23 yaşındaki adama S40 bile iddialı kaçar (şahsi tecrübemdendir). A4 yine neyse, ama A6 ile iş yerine giden "patron oğlu"dur bence :D A5 tek kapı, içeri fazla kız sığmaz, hiç bence düşünülmemeli :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar