Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ramazan Davulcuları

progamer

Öne çıkan mesajlar

hayır ama mani falanda söylemiyorlar, bir espriside yok. güm güm güm nedir yani, üstelik saat 2 gibi falan geçiyor bizim buradan. sahur kaçta ? adamlar işi ticarete döktü, her akşam 4-5 kişilik grup halinde mahalleyi talan ediyorlar bahşiş için kapı kapı.
üstelik öğrendiğime göre kira bile ödüyorlarmış muhtara mahalle için.
Sosyal ağlarda paylaş

Korax said:
anlamsız bi olay bence.herkes oruç tutmak zorunda değil,herkesi rahatsız etme mevzusu.uyanacak adam kursun saati uyansın,davulla uyananmı var.

hem davulla uyanan mı var diyosun hem rahatsız ediyo diyosun,ne diyosun anlamadım ben yani.davuldan uyanmıyosan sorun yok demektir?

adamlar napsın 3 kuruş para peşinde davul-tokmak mahalle geziyolar işte.bırakın kazansın adamlar para,1 aylık olmayıverin rahatsız.
Sosyal ağlarda paylaş

ama lotarat bu işi çakallar yapıyo artık. bi davul çalınıyo ama kapıya 30 adam geliyo para istemek için.

yani bu bahsi başka yerde açıyorum, ceronimonun teki atlıyo ordan, yok yüzde doksan dokuzu müslümanmış bu ülkenin, çan mı çalınsınmış. bi kere o çan kadar başına meteor girsin. bilmiyorum sizlerin semti nasıldır ama, yüksek katlı binalar çoğunlukta bizim burda, ayrıca camlar da az ses geçirsin diye kat kat falan. hem duyulmuyor, hem çakal besliyoruz. yasaklansın abi. mesela melih gökçek top yerine alarmlı saat dağıtsın çok talep olursa.
Sosyal ağlarda paylaş

Lorrotar said:
Korax said:
anlamsız bi olay bence.herkes oruç tutmak zorunda değil,herkesi rahatsız etme mevzusu.uyanacak adam kursun saati uyansın,davulla uyananmı var.

hem davulla uyanan mı var diyosun hem rahatsız ediyo diyosun,ne diyosun anlamadım ben yani.davuldan uyanmıyosan sorun yok demektir?

adamlar napsın 3 kuruş para peşinde davul-tokmak mahalle geziyolar işte.bırakın kazansın adamlar para,1 aylık olmayıverin rahatsız.

benim dediğimi başka biyerden anlamışsın :)

davula güvenipte uyanan yok diyorum.Sahura kalkacak adam kurar saatini,uyanır."hah davul calıyo uyanıyım" demez.Benim gibi gecenin bi körü uyanıp,bidaha uyanamayan birisi için rahatsız edici bi olay bence.Bi mahalledeki herkes oruç tutmuyo olabilir,herkes müslüman olmayabilir vs.
3 kuruş para peşinde diyede,belki o saatte uyanmak istemeyen insanları uyandırmanında bi anlamı yok,gidip başka iş buluversin ozaman.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
Var pek çok kolpadan davulcu öyle para dilenen. Geliyolar kapıya.

Ayrıca ülkenin %99'u Müslüman da olsa laik bi ülkede böyle etrafa rahatsızlık veren "mantıksız" bi uygulama olamaz. Saat var ya, işe giderken sabah alarmı kuruyosun. Sahura da kur..

lol ezanda okutmayacaz o zmn senin mantığına göre?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...