Scheriff Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 ewt denizin rengi mavi-yeşil arası onun sebebi belli işte ışığın yansıması-soğurulması vs ama dalgaların rengi neden beyaz oluyor? ordaki köpüklerin rengi niçin beyaz ulaşabildiğim en mantıklı teori hava kabarcıkları oluşurken hem içerde hem dışarda hava var bi şekilde ışığın yansıması vs beyaz gözüküyor o sırada dalga doğrusu nedir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Icinde cozunmus olan oksijenden buyuk bir ihtimalle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 denizin esas rengi de beyaz olduğundan olabilir mi acaba :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 köpürdüğünden olur kesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Denizin esas rengi mavidir. dalganın beyaz olmasıda köpürmesi,köpürmesine sebep olan da yüksek miktardaki tuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 denizin rengi olmaz, saydam su bildigin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 bildiğim kadarıyla deniz, çok açık da olsa mavi renkte. imiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 foşur foşur ediyo ondan olabilir. köpük değil mi dalganın o görünen kısmı. ondan beyaz işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 o dalga çarpınca böyle çarpmanın etkisiyle gazoz oluyor o su.gazoz(sade) da köpürünce beyaz ya ondan öyle o. yani en azından küçüklüğümde ben vapurda giderken fln o beyaz köpükleri gazoz sanıp "aaa gajoşş" diyordum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn2 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 denizin rengi olmaz... gükyüzünü yansıtır bi nevi... ama okyanuslarga garip bi renk var o ayrı... beyazlamasının sebebi ise tahminen tuz olması gerek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 denizin renginin çok açıkta mavi olması doğru cevap daha dün okudum kitapta asdas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 tuz suyu köpürtüyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 SpiderS_DangeR said: denizin renginin çok açıkta mavi olması doğru cevap daha dün okudum kitapta asdas ahah yoksa ntv yayınlarından cahillikler kitabı mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 o kitabı okuduysan söylesene bana insanın aslında kaç burun deliği varmış? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 4müş. embriyonik dönemde olanları da sayıyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 türbülans, köpürme işte tuzlu olmayan su da beyaz gözükür moleküler bazda ısık kırılmaya dayalı yansıtıcılı makro bazda parçacıklara ayrılıp beyaz gözükme olarak ta sallamayı ihmal etmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
count Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 sabun köpüğü neden beyazdır sorusuyla alakası var olduğundan; http://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=5&soru_id=2672 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 bi karikatür vardı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eraybaba Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Archangel_ said: o dalga çarpınca böyle çarpmanın etkisiyle gazoz oluyor o su.gazoz(sade) da köpürünce beyaz ya ondan öyle o. yani en azından küçüklüğümde ben vapurda giderken fln o beyaz köpükleri gazoz sanıp "aaa gajoşş" diyordum. alemsin ya:)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eraybaba Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 en mantıklı cevabı müdürm verdi:))denizin rengi beyazdır..deniz rengi her gün değişir..gökyüzü ile alakalı bir hali, vardır gece kararır gündüz göğun rengibi alır..pete doldurduğumuzda rengini zaten beyaz olduğu açıkça ortadaır..köpükte bundan dolayı beyaz olur.))bla bla bla işte:))şimdi biri alıntı yapar kakır kakır güler:))aq Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eraybaba Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 count said: sabun köpüğü neden beyazdır sorusuyla alakası var olduğundan; http://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=5&soru_id=2672 eve bu soruda yatarız işte harbiden mavi sabundan mesela neden beyaz köpük çıkar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
count Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 neden beyaz köpük çıktığı yazıyor ya orada olm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SteelBB Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Eğer genel olarak düşünürsek beyaz bir renk değil. Her türlü ortamda bu dalga sürekli beyaz ama ve köpükte en iyi beyazı yansıta bildiği için beyaz oluyorda olabilir. Çünkü orda ışık kırılması oldğu için hiç bir rengi tam yansıtamıyor dalga ve direk beyaz gözüküyor çünkü başka bir şey yansıtma imkanı kalmıyor kırılmalardan dolayı. Böyle bir şey geldi aklıma. Mesela birde bilim adamları siyah ışığı %40 elde etmişler diye okumuştum bir yerde. tamamen siyah ışık verilen bir ortamda belkide o dalga siyah olacaktır. Yani tek çıkış ışık kırılması gibi geldi bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Yanlış. Fizikte beyaz bir renktir ve tüm renklerin toplamıyla elde edilir. Aksine siyah renk değildir ve renksizlik anlamına gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
YLL Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 ışıkta beyaz tüm renklerın toplamı siyah renksizliktir. maddede ise tam tersı. beyaz renksizlik syah tüm renklerin toplamıdır(bkz pastel boya) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar