MrMarvelous Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 dasaaa said: millet senelerdir ie6'ya devam ediyor desem sorularını cevaplamış olruum sanırım aynen öyle Alışkanlıktan hala ie6 kullanıyorum. 98 den beri ie kullandığım için firefox opera zart zurt aramıyor gözüm.
Mendoza Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Ben senelerdir IE kullanıyorum FF ye hicbir zaman ısınamamıştım. Fakat chrome hosuma gitti. Hızlı ve sade. Tam not aldı benden bakalım kullanıcam biraz daha görüzcez.
Ractamainus Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 safari'nin (webkit) eski bir bug'ını da beraberinde almışlar =) safari fixlemişti.. http://blogs.zdnet.com/security/?p=1843 ayrıca mozilla'da hede höde olan john'dan bir yazı chrome üzerine: http://john.jubjubs.net/2008/09/01/thoughts-on-chrome-more/
Kithnos Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 şimdi indirdim deniyorum tarayıcımızı.bakalım nasıl birşey.FF yi bana kullandıran add-on ları , bilmiyorum burda add on lar nasıl olucak.IE yi siler umarım piyasada.uyuşuk iğrenç browser :D
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 ie heralde dünyanın en kötü browser ı yani. kötülük akıyor böyle
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Ractamainus said: ayrıca mozilla'da hede höde olan john'dan bir yazı chrome üzerine: http://john.jubjubs.net/2008/09/01/thoughts-on-chrome-more/ yazi bence "oha lan, bizim isimiz olan seyi yoldan gecen adamlar daha iyi yapmis" psikolojisiyle yazilmis. ki chrome'un web icin, browser standartlari acisindan getirdigi imba yenilikci yaklasimdan hic basedilmemis. yani cikip da "lan biz free software'iz, bu adamlar da super bir katkida bulunmuslar, bundan cok ders cikaricaz, mozilla light ustunde calisicaz" filan demiyor. superdik, hala superiz diyor..
Lopeth Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 tekerleğe basıp hızlıca indirme yok yahu bunda O_o
olorin84 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 evet ya tekerlek calışmıyor bunda oma onun dışında sede ve kullanışlı olmuş hızlı bir de
di Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Mum_Chamber said: Ractamainus said: ayrıca mozilla'da hede höde olan john'dan bir yazı chrome üzerine: http://john.jubjubs.net/2008/09/01/thoughts-on-chrome-more/ yazi bence "oha lan, bizim isimiz olan seyi yoldan gecen adamlar daha iyi yapmis" psikolojisiyle yazilmis. ki chrome'un web icin, browser standartlari acisindan getirdigi imba yenilikci yaklasimdan hic basedilmemis. yani cikip da "lan biz free software'iz, bu adamlar da super bir katkida bulunmuslar, bundan cok ders cikaricaz, mozilla light ustunde calisicaz" filan demiyor. superdik, hala superiz diyor.. Bu yenilikler konusunda firefox ciktigindan beri agliyoruz zaten. Inanilmaz, bitmek bilmeyen memory leak'lardi, cokmelerdi. Kendileri de gayet iyi biliyorlardi neyin eksik oldugunu. Cok mu zordu yani google'in yaptigini yapmak ? Degildi. Sebebini anlamis degilim ama.
Lopeth Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 ben çok beğendim ama tekerleksiz bi işime yaramaz benim. çok kullanıyorum onu
DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Bu arada arkadaşlar hani bazı şeylere eksik diyorsunuz ya. Adamlar daha 1. Betayı yayınladılar. Temel özellikleri gösteriyorlar henüz. ince ayarlarına daha girmemişler. Eğer bu kadar profesyonellerse ve teknolojinin en iyisini kullanıyorlarsa nasıl olduda Google'daki programcıların düşünebildiği ama kendilerinin düşünemediği birşey çıktı ortaya? (O john'un yazısına itafen dedim bunu.)
nedanko Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Cunku open source bir grup onlar.. Open source yazilimlar ile cok icli disliyim, ama bnir gercek var. open source yazilimlar sadece yazilimcilar tarafindan yapiliyor. Bu tip sirketlerde neyin nasil olmasi gerektigini bilen proje yoneticileri sunlar bunlar vardir. Onlar yol gosterir. Linux'da mozilla'da ve bi dunya open source yazilimda ana sorun budur bence. cok fazla programci mantigiyla yaziyolar, cunku oyle alismislar.
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 olayın çok içerisine girdiğinle kullanıcı tarafından bakınca gördüklerin farklı şeyler de ondan. bazen programlar ekleyip ekleştirmiş takıp takıştırmış bir yeni gelin gibi gözüküyor gözüme (OMG OMG!! Hrrsss!) yalınlık ve sadelik ise kullanım kolaylığı getirdiği sürece tercih edilen bir şey. bu arada şu yazı yazdığımız pencereyi büyütme olayı feci iyi olmuş.. Çok rahat yazı yazılıyor gerçekten
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 e abicim adamlar bu yazilimci perspektifinden siyrilmak icin foundation kurmadilar mi? hani linux gibi cok dagilmis, binbir universitede bes bin farkli ogrenci tarafindan gelistiriliyor olsa tamam derim de, mozilla standart open source projelere kiyasla cok merkezilesmis bir yapiya sahip. ben basit olarak anlatmak gerekirse innovation ve organizational learning uzerine yapiyorum doktorami, open innovation ile de cok yakindan ilgileniyorum ama bu google'in yaptigi su ana kadar ortaya atilan teorileri biraz ters koseye yatirdi. yani bu kadar innovatif fikrin managed bir yapidan cikmasi O_0 etkisi yaratti diyebilirim =)
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 işi bilenlere haddimi aşmak istemem ama sorum var! yenilikçi düşüncenin google'dan çıkması o kadar şaşırtıcı mı? yani dışarıdan bakınca adamların çok özgür ne biliym uç noktalarda liberal ortamları var gibi gözüküyor.. 3m gibi şirket içi mini kişisel procelere de destek veriyorlarmış galiba.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 simdi hangi lensle, hangi teori isiginda baktigina bagli. open innovation literaturunden bakarsan tabii ki google yenilikci fikirlerin besigi olmaya cok musait ama mozilla gibi onbinlerce insandan girdi alan bir projeyle yarisamamasi lazim. sonucta biri ozgurlukcuyse digeri daha da ozgurlukcu =)
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 ^_^/ hmm anladım, biraz daha netleşti şimdi
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 ayrica bilim diyalogdur ve "had" diye birsey yoktur. herkes her seyi soyleyebilmeli ve soyledigi seyin yalanlanacagini kabullenmelidir =) ee ne diyoduk, heh chrome da sufer browser :P
Ractamainus Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 john'un yazısı bende de biraz müm'ün düşündüklerini uyandırdı.. ders çıkarmış bir hava sezmedim açıkçası.. mozilla'yı küçümsemiyorum. nitekim chrome'da gecko'dan ve ff'ten de çok şey var (add-on yapısı falan da). ama yine de güzellikleri görmezden gelmek büyük kayıp kanımca. open source gruplar demiş nedanko ama müm'ün dediği gibi mozilla foundation çekirdek yapıya sahip, belirli bir yönetim takımı bulunan bir grup. aynı linux gibi (müm'ün dediğinin aksine linux çekirdeği linus'un başı çektiği çok küçük bir grup tarafından geliştiriliyor aslında). dolayısıyla dağınık open source gruplarına benzemiyor bu haliyle.. bir de şeyi anlamadım(?) müm'ün kendisi bana bir makale göndermişti, google'ın normal bir çalışma anlayışı (organizasyonel anlamda) olmadığına dair.. bunun da inovasyonu körüklediğini söylüyordu makale yanlış hatırlamıyorsam.. ama şimdi müm burda şaşırdığını söylüyor? dasaa; evet, google'da haftanın 1/5'inde (1 gün) çalışanların kendi projeleri üzerinde çalışmalarına izin veriliyor.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 o makale peer-reviewed bir makale degil, yani pek bilimsel kabul etmiyoruz onu =) icinde teori yok birsey yok. kose yazisi gibi daha ziyade. pratisyenlere yonelik. http://www.strategy-business.com/media/file/sb49_07404.pdf
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 ben grup, çalışma, open source neyim anlamam. çift sıra bookmarks toolbar nezaman yapılacak onu bekliyorum.
Vodan Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Abi bu çok saçma bişey. Blurları ben koydum tabiki. Bilgisayara biri otursa yandık.
Darqainu Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 ginaly said: ben grup, çalışma, open source neyim anlamam. çift sıra bookmarks toolbar nezaman yapılacak onu bekliyorum. onun yerine mozillanın smart bookmarks bar diye addonu var ona bak ben kullanıyorum rahatım
Öne çıkan mesajlar