Wispy Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Bundan 2 sene önce gözlükten lens e geçiş için bir denemede bulunmuştum. Astigmat olduğum için torik lens midir nedir ondan sipariş verildi. LEnsler 1 ayda falan geldi, o zamanın parasıyla 400 milyon girdi bir tarafıma afedersiniz. Gerizekalı doktor beni yatırıp karanlık bir ortamda bir tek suratıma doğrultulmuş bir ışık kaynağı eşliğinde gözüme sokmaya çalıştı lensi, ben de 20 senede gözlerimin içine elimi 2 kere sokmamış bir insan olarak sigorta attı, tansiyonum düştü vs. Doktor da bu olaydan sonra uğraşmak istemedi, sen git evde takarsın dedi. Evde 4-5 kere uğraştım 15 er dk lık kan ter içinde kalmama neden olan ve başarısızlıkla biten denemeler iyice tuz biber oldu, lensler rafa kaldırıldı solüsyonun içinde yüzer olarak bırakılarak. Şimdi 1 ay önce tekrar denemek istedim, gittim lens merkezine bir tane hastanenin oradaki görevli yardımcı oldu takma konusunda ama yine benim süper göz reflekslerim işini öyle zorlaştırdı ki kadın beni siz evde yaparsınız deyip lensler takılı eve gönderdi. Sorun burada başlıyor aslında, bütün gün bulanık görme, hafif batma vs gibi sorunlarla karşılaştım bu normal mi ?? Göze ilk lens takıldığında böyle sorunlar herkes de oluyor mu ? Yoksa 1 senelik lensi hiç kullanmamış olmama dayanarak 2 sene sonra takmam yüzünden mi böyle bir şeyle karşılaştım ? Lensler kullanılmadığı zaman da ömürlerini dolduruyorlar mı gibi sorularım var. Lens yenilemem gerekiyorsa bu konunun uzmanı süper sabırlı, yardımcı olacak bir hastane / doktor rica ediyorum efenim. Son olarak, bu göz reflekslerimi nasıl köreltebilirim, gözümü günde 4-5 kere parmaklasam acaba zayıflar mı diye düşünmeye başladım. Gözlükten sıkıldım, evet. Herkese şimdiden teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 alisik olmayan gozde lens durmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 1 senelik lensi takarsan batar tabi, yenisini alman lazım. Ayrıca ilk taktığında çok pis rahatsızlık da verecek, aynaya baktığında "lan bu tam oturmamış mı acaba" diye sorular soracaksın ama elleme bırak, sana öyle geliyo. Sonra alışıyosun zaten, ikisini takması 10 saniye sürüyo, çıkarması 2. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 bazen pit diye takiyorum, bazen iskence oluyo, ben de anlamadim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 2 sene önce taktığın lensi suya yatırıp tekrar takmaya çalışmadığını umuyorum lens kutusunda yazar son kullanma tarihi diğer etkenler alışma ve göz yapısıyla ilgili Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
capul Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 aquila said: bazen pit diye takiyorum, bazen iskence oluyo, ben de anlamadim. Lensi ters takıyo olmayasın..bi ara bende de oluyodu sonradan farkettim iki tarafı aynı değilmiş,hayatım değişti huzura erdim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Peki bu alışma devresinden sonra 3-5-7 artık kaç günse, göz rahat ediyor mu lens varken yoksa hep mi bu çileyi çekicem. Bir de dediğim gibi lens konusunda uzman bir doktor/hastane tavsiyesi lütfen : ( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 lensi ters taksan duramazsın zaten çok pis batar gözünü zor açarsın 1 senelik lensi eğer orjinal kabında değilse (hani ilk aldığında bi kab gibi bişiyin içinde gelio ya) takmak çok büyük risk, mikrop toplamış olabilir, büyük ihtimalle de toplamıştır. Lensi takıp çıkarma konusuna gelirsek max 1 haftada alışırsın daha sonra xaenin dediği gibi takması 10 çıkarması 2 sn sürüyor. Bu arada lensi düzenli temizleyemeceğini paso uyumadan önce çıkarmayı unutacağını, bakımını aksak yapacağını düşünüyorsan lens fln takma sakın. Göz iltihap kaptı geri dönüşü çok zor oluyor. alışma evresinden sonra eeth gözünde lens olduğunun farkına dahi varmazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PATA Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 peki ben bişey soriyim bu lens gözün arkasına kaçıyor mu ? orda kalmaz demi kaçınca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Kaçar. Kaçıyor. Kaçanı biliyorum. Doktor kanırtarak almış annemin arkadaşından. Benimki de gidiyodu kenarında ucundan yakaladım, böyle bir acı yok azizim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 fazla bi bok olmuyor.. batma yapıyor aşırı. altınıza bırakıp ortamı velveleye vermeden gözlerinizi açıp kapatıp smileydeki gibi 8-) etrafa çeviriyorsunuz gözleri bi şekilde o kenardan kendisini çıkartıyor. korkmadan alıyorsunuz. lens taktırmaktan korkuyorsanız kendiniz takın, çıkarın. basit bi işlem. birisi lenslerini takarken izleyin bi iki kere ve kendiniz halledin işinizi. lensler parmağınızın üstünde __/ gibi duruyorsa terstir (___) gibi durması lazım, kenarları sert olmaması gerek. aksi takdirde batar zaten. çıkartıp çevirir takarsınız falan filan.. ha bi de lensleri ilk defa taktığınızda o kendi kabı içindejki solüsyondan dolayı yıkasanız da lens solüsyonu ile yine de yanma yapar, nooluyo! diye telaş etmeden gözlerinizi çok kapalı tutmadan bekleyin biraz. kapadıkça yanma artıyor çünkü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irin Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 yenisini al yada tarihleri oluyordu uzerinde oraya baksana,uuzn bir sureydı diye kalmıs aklımda...goz refleksı de zamanla oluyor,ben de cok zorlanmıstım zira ailecek tanrı tarafından kısılmıs capon gozlerimiz var.alttan ustten tutum iyiyce ac gozunu hatta sag ile yanagına dogru cekiştirirken sol ile goz kapagını kasınla butunllestir(umarım yeterince acıklayıcı olmustur) ve aynada o an gozune bakma.lensi goz bebeğini ortasına yaklastırdıgın anda artık gozune bakma sagda solda baska bişiye odaklan daha kolay olur cıkarırken de bi kaç kere esne,boylelikle gozlerin sulanır daha kolay cıkar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Predator Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Çok bilgisayar karşısında duruyorsanız zaten o göz refleksleri zayıf oluyo. Başta evet işkence 1 saat takamadığımı biliyorum. Doktorlarada kızmamak lazım cidden işkence bir durum. 400 milyon olması ilgincime gitti torik lensler hala pahalı mı o kadar ? ben 3 aylık lensi 60 ytl ye alıyorum mesela şu an. 3 ay değilde 1 yıl kullanıyorum onu da nerdeyse aşırı temiz kullandığım için ama bunu lütfen örnek almayın doğru bişey değil :)( aylık lensi 4 ay kullanıpta gözü mantar olan arkadaşım var aman ben çok tembelim inş alcam en kısa sürede :( ] Lens gözlük kadar net göstermiyor bu bir gerçek. Gözlükteki netliği vermiyor aynı numaradaki bir lens. Refleks köreltmek içinde elini gözüne sürekli yaklaştırıp çekerek kapatmamaya sıkarak bir kaç saat uğraşsan olur yani o iş her işte olduğu gibi. Batma olayının ise fazla olmaması gerek varsa bir sorun vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Ben ilk aldıgımın haftası çok sefillik yaşadım valla :D çıkarmayı bilmessin takmayı bilmessin.. Lens çıkarcam derken gözümü çıkarıcaktım xD ama alışınca artık çat çat tık tık çıkarıp takıyorsun :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 PATA said: peki ben bişey soriyim bu lens gözün arkasına kaçıyor mu ? orda kalmaz demi kaçınca Lens kaçar eger gözünü karıştırırsan parmagınla ovalarsan fln ama öle teee en arkaya kaçma gibi bi olay yok , imkansız çünkü orda kaslar var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 wispy senle ayni problem var bende de lenslerimi temmuz ayinda aldim, hala takmaya ugrasiyorum basaramiyorum reflekslerim yuzunden gozlugume lanet ediyorum ayrica, sana verecek bir tavsiyem yok cunku hala takamiyorum, ama acini anliyorum :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 cizdirmek en temizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
count Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 PATA said: peki ben bişey soriyim bu lens gözün arkasına kaçıyor mu ? orda kalmaz demi kaçınca hayır, lenslerin yapısı tam iris üzerindeki bombeye uyacak şekildedir. gözünüzü açıp kapasanız yahut parmağınızla lensi oynatsanız dahi o kendi kendine tekrar yerine oturacaktır. dediklerim günümüzde kullanılan lensler içindir, eski lenslerde belki sorun oluyor olabilirdi, o esnek yapıda olmadığından(sert lens) göze oturamama, hareket halindeyken hatta yürürken bile gözden kayıp yere düşme gibi şeyler duymuştumm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
count Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 capul said: aquila said: bazen pit diye takiyorum, bazen iskence oluyo, ben de anlamadim. Lensi ters takıyo olmayasın..bi ara bende de oluyodu sonradan farkettim iki tarafı aynı değilmiş,hayatım değişti huzura erdim... astigmatlı lenslerde, yani torik lenslerde ters düz olayı önemlidir, ayrıca lensin üzerinde işaret de bulunur, aşağısı yukarısı belli olsun diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 altinda cizgiler var da tersi duzunu anlayamiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
count Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 benim kullandığım johnson&johnson acuvue. lensin üzerinde, iki kenarda iki küçük çizik var. yanlardaki iki çizik yanlara gelecek şekilde takacaksın demek oluyor. aşağı yukarı yönü farketmiyor, bu çizgiler yanda olsun yeter. bausch and lomb marka deneme lensim olmuştu, onun üzerinde küçücük yazıyla önü arkası hatta aşağısı yukarısı yazılıydı. tersini düzünü anlamak kolay aslında. parmağının ucunda tuttuğun zaman, tam oval bir çanak şekil alıyorsa düz doğru demektir. http://www.lensfinder.net/_images/contact.on.finger.jpg bu doğru tutulmaktadır. ters ise düzgün değildir, bombeleşir, yamulur. burasını buldum, yardımcı olur umarım. http://www.isikgoz.com.tr/pages/kontaktlens/bilgi.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 aquila said: cizdirmek en temizi. kac yasinda oluyor bu olay peki 18 ve yukarisina yapiyorlar ama galiba yaptirmak icin mukemmel bir yasi var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Çizdirmek kolay evet ama ileride katarak falan olursa yaşlılıkta patlama riski var. O yüzden şimdilik lens Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 lazer ameliyatları için son iki sene içerisnde numarasının değişmemeiş olması da gerekiyor. sadece yaşa bağlı değil yani.. bi de tedirginlikten takamıyorsunuz, refleks değil o :P hani parmak sana ait, eli kullanan sensin, kendine zarar verme maksatlı da gelmiyorsun.. bi de lens gözlükten çok daha net gösteriyor. gözlüklerle daha ufak görüyorsunu, lens gerçeğe daha yakın daha büyük gösterir cisimleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
micha Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Astigmat Miyop olan birinin lens kullanması zordur. Özellikle numaralı renkli astigmat ise imkansız denecek kadardır çünkü lens çok kalın olur. Benimde gözüm Astigmat Miyop bazı zamanlar baş agrısı yapabilir.Haftada 4 kere falan takıyorum. Bazen cidden çok sıkıcı oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar