Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bak ve inan diye sunulan kanıtlar

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
funq said:
Giovanni said:
Dediğim gibi belki %2-3 insan gerçekten Tanrı'dan gelen dini yaşıyordur. Farklı dinler de yok. Hep tek bir din vardı. Bu da tek tanrı inancı. Bu yüzden aynı hikayelerin anlatılması normal. Bunun sebebi hepsinin aynı gerçekten olmuş olaylara, aynı Tanrı'nın peygamberlerinin hikayelerine dayanıyor olması. Tanr'nın da peygamber gönderdiği milletlerin hikayeleriyle mesajını açıklamasından daha normal bir durum yok bence.

ilahi dinlerin olmadığı birkaç bin önceki olaylardan bahsediyorum

Tanrı'nın insanlara tebliği ilk insanla başlamıştır ilahi dinler yokken de bu yüzden tüm zaman dilimlerinden hikayeler olması normal.
Mesaj tarihi:
Giovanni said:
Dinler haksız savaşı emretmez.

Kendilerine savaş açılan kimselere, zulme uğramaları sebebiyle savaşmalarına izin verildi. Şüphesiz Allah onlara yardıma Kadirdir.” (Hacc Sûresi, 39)

Bu ayetin ilk muhatapları, İslam’ın ilk safında yer alan Hz. Peygamber ve ashabıdır. Mekke’de iken baskıya, hatta ölüme varan işkencelere tabi tutulmuşlardı.

Savaşla ilgili bir başka ayette ise şöyle denilir:

Sizinle savaşanlarla sizde Allah yolunda savaşın. Haddi aşmayın. Allah haddi aşanları sevmez.” ( Bakara Sûresi, 190)

bunlar sadece şu an bulduğum iki ayet.
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:
Hayır koca Tanrı fail mı oldu da 2 seferde olmadı 3. din yoladı. Ki o da olamadı hani 1400 yıldır hala savaşlar sürüyor ve hala dominant din değil.

Hadi diyeceksiniz ki o fail olmadı insanlar anlamadı, e insanları becerememiş o zaman?

Yani bunları düşününce bi Tanrı varsa bile kesinlikle dinleri yollamadı bence. Tamamen insan ürünü.

Bir imtihan olduğuna inanan biri için bu değişik dinler veya dünyada bize bu gibi görünen olaylar gerçekten insanların nasıl işler işleyeceğini ayırt etmek içindir.
Mesaj tarihi:
Abi Muhammed karikatürünü savaş sebebi almak yada sırf Hristiyanlar diye "kafirleeeer" diye bombalı eylem yapmak saçmaılk ve vahşşiliktir. Kur'an ı böyle yorumlamaları şaka gibi zaten. Ha doğru yorum onlarınkiyse, kalsın ben inanmayayım, değilse de inanmıyorum ya neyse..
Mesaj tarihi:
Giovanni said:
nileppezdel said:
Hayır koca Tanrı fail mı oldu da 2 seferde olmadı 3. din yoladı. Ki o da olamadı hani 1400 yıldır hala savaşlar sürüyor ve hala dominant din değil.

Hadi diyeceksiniz ki o fail olmadı insanlar anlamadı, e insanları becerememiş o zaman?

Yani bunları düşününce bi Tanrı varsa bile kesinlikle dinleri yollamadı bence. Tamamen insan ürünü.

Bir imtihan olduğuna inanan biri için bu değişik dinler veya dünyada bize bu gibi görünen olaylar gerçekten insanların nasıl işler işleyeceğini ayırt etmek içindir.

E ben 5 vakit namaz kılan pek çok insandan daha iyiyim ve daha çok iyilikler yapıyorum bundan eminim. Eğer Tanrı gerçekten adilse, bana sunduğu kanıtlarla kitaplardaki çelişkilere bakıp inanmamayı seçmeme rağmen iyiliğimi ödüllendirecek ve cennetine alacaktır beni. Değilse bilemem. Ama dinlerin amacı iyiliğe yönelndirmekse, ben bunu inanmadan ve inandırmaya çalışmadan da yapıyorum. Bu durumda cenneti pek çok inanandan daha fazla hak ediyorum bence..

Ha bana kalmaz dersiniz, haklısınızdır ama adil olan bu değil. Adil değilse varlığını bilsem de tapınmam zaten
Mesaj tarihi:
Kim bir iyilikle gelirse, kendisine bunun on katı vardır, kim bir kötülükle gelirse, onun mislinden başkasıyla cezalandırılmaz ve onlar haksızlığa uğratılmazlar (enam/160)

Hiç kimseye güç yetireceğinden fazlasını yüklemeyiz; elimizde hakkı söylemekte olan bir kitap vardır ve onlar hiç bir haksızlığa uğratılmazlar.(23/622)

(Ona), “İşte bu kendi ellerinin önceden işledikleri yüzündendir. Allah, kesinlikle kullara zulmedici değildir” (denir.) (22/10)

Onların hidayete ermesi, senin üzerinde (bir yükümlülük) değildir. Ancak Allah, dilediğini hidayete erdirir. Hayır olarak her ne infak ederseniz, kendiniz içindir. Zaten siz, ancak Allah'ın hoşnutluğunu istemekten başka (bir amaçla) infak etmezsiniz. Hayırdan her ne infak ederseniz -haksızlığa (zulme) uğratılmaksızın- size eksiksizce ödenecektir. (2/272)

Herkesin nefsi için mücadele ederek geleceği, kendilerine zulmedilmeksizin herkese yaptığının karşılığının eksiksiz ödeneceği günü düşün. (16/111)

vs vs vs... merak etme haksızlık olmayacak :)
Mesaj tarihi:
Evet İslam inancına göre Allah'ın varlığını reddetmek geri dönülebilen (bildiğim kadarıyle samimi bir tövbeyle önceki günahlarının da affedildiği) bir yol. Fakat bu kimseler yani "Kafir"ler (sözlük anlamıyla "gerçeği örten"ler) için durum vahim :)
Mesaj tarihi:
Gerçeği kendi örtmüş ben ne yaptım abi. Varsa çıksın ortaya :D

İşte bu yüzden Tanrı adil değil. Bu yüzden din Tanrı'ya adildir derken aynı anda adil olmadığını da kanıtladığı için çelişkilerle dolu. Ve bu yüzden insan ürünü diye düşünüyorum :)
Mesaj tarihi:
Fakat İslam inancına göre insan 1 davranışıyla bile cenneti kazanabilir :) yahut ömrünce namaz kılıp hiç bi şey ifade etmeyebilir. Sadece ilahi kitaplardaki Tanrı'nın değerlendirme mekanizması biraz farklı
Mesaj tarihi:
fede said:
şimdi siz tartışıyonuz ya. sonunda biriniz imana gelecek mi ya da ateist olacak mı?

Abi konuşuyoruz allah allaaaah :) rahatsız oldun mu nileppedzel ? :) bu kadardı zaten bitti konusma. En azından insan gibi konusulabildiğini kanıtladık
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:

Şimdi geldim eve. Kimse sorduğum sorulara cevap vermemiş, olsun ama.

Yazacak pek birşeyim yok bu nedenle. Basitçe, tanrıyı umursamıyorum ben, zaten tanrı kavramıyla ilk ciddi tanışmam ilkokulda, din dersinde oldu. Varsın, var olmasın; bana ne diyip geçiyorum.

Alın bu da takvim. Cep telefou ile çektim ve yamuk duruyor, olsun ama. Mesela bir köşesinde ''Allah rızkı kullarına bol verseydi yeryüzünde mutlaka azgonlık ederlerdi, fakat O, rızkı dilediği ölçüde indirir. Şüphesiz O kullarından hakkıyla haberdardır ve onları hakkıyla görendir; Şura suresi, 27. Ayet''. Ne demek bu şimdi?

Mesaj tarihi:
GERGE said:
Geçen gün markette anneme bir ramazan takvimi vermişler (neydi bunların adı, hani şu tüm ay boyunca güneş takvimi sunanlar)

bu soruya da cevap yok. imsakiye
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Bir de eve içkili geldim, tartışamam, şiddetlenir, kalbinizi kırarım, şaroşum, mazur görün bu günlük.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Off Topic bir şey daha geldi aklıma: Sarhoşun Allah'ı çift olur derler. Cidden öyle, bu gün az daha eziliyordum, arkadaşım tuttu ezilmedim. Neyse ben uyuycam, iyi uykular.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...