Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Arap'a Kıyak !

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Benim merak ettiğim mesela şu forumdaki bir grup ne zaman "Aha Yılmaz Özdil, Bekir Coşkun yazısı... İçeriğe bakmadan tartışmadan adama saldıralım hemen!" demeyi bırakacak.

Ama o grup arkadaş çok meraklıdır ana konuyu sallamadan direkt sadece bir lafa, bir ayrıntıya yada bir kişiye saldırmaya. Ortada memleketin haldur huldur satılması varken sadece koca yazıda gidip iki kelimeye takılır; Yılmaz Özdil. Benim anlayamadığım bir biçimde konuları saptırma ve asla büyük resmi görememe (belki görmek istememe) olayları vardır bunların.

Ne ilginçtir ne açık yolsuzluklara, memleketin peşkeş çekilmesine gıklarıda çıkmaz bunların, neden anlamam.

Mesela Ergenekon iddianamesinden istediği satırları cımbızla çekerek direkt ispatlanmış gerçek gibi sunar ya bazı gazeteciler... O bu durumun bir üst seviyesidir. Artık saptırmakla kalmaz direkt çarpıtıp hücum ederler. Bu grubun aydını da bu kadardır.

Neyse yazıya dönecek olursam;

Babalar gibi satarım diyen bir hükümetten beklenecek davranışlar. Tamam hadi serbest piyasa ekonomisi, alan memnun satan memnun diyecek olsan bütün özeleştirmelerin yok pahasına yapıldığını biliyoruz hepimiz. Bu "işbirliği"nden bir memleket olarak ne kadar çıkacağız acaba biliyormuyuz? Açıklanacak mı
bunlar? İlkokulda kendi kendine tarımsal olarak yeten bilmem kaç ülkeden biriyken bugün dışardan ithalata başladıysak tarım ürünlerinde bunun nedeni nedir? Madem satacak kadar arazi varmış niye biz kendimize kullanmıyoruz? Neden ordaki ürünü satmak varken, her yıl kazanç elde etmek varken sadece günü kurtaracak satışlar yapıyorz?
Sosyal ağlarda paylaş

tamam vurmayın adamlar öldü:D

konu üzerine;Bir ziraat mühendisi olarak söyleyebilirimki şu durum içler acısı.Doğuda arazi kiralıyacaklarmış , zaten işlenebilir arazi miktarı GAP projesiyle gelen suyun bilinçsiz kullanımından dolayı büyük ölçüde azalmışken sen bide kalkıp bunu yabancıya kiralayacaksın ha?Hemde hektar hektar.Bu sene buğday fiyatları malumunuzdu.Bu tip olaylar büyürse ekmeğin değeri bir mango yada kiviyle eş derğer olucak.O zaman bu boş konuşan arkadaşları tekrar dinlemeyi çok isterim
Sosyal ağlarda paylaş

şimddiii =)
komik şey ne aslında.
adamlar o kadar baskın ki hani ,
kendi aksinin görüşlerine vıdıvıdıdan öte cevapları yok , olunca troll oluyosun bilmem ne oluyosun.
pardon arkadaşınızın ya da babanızın sitesi mi burası ?
ya da tek doğru düşünce , tek hak yazar mı saydıklarım .

hayır üstünüze çıkınca da korunuyorsunuz , ergenekoncu musunuz terörist misiniz nesiniz anlamadım . hayır şimdi ban yerim adamlar bana troll dedi sorun yok ya =)

üslubunu güzelleştirin . sidik yarıştıracaksak en iyisini ben yine yaparım da gerçekten bunlara gerek yok .
burası forum.
herkese bok da atılır saygı da duyulur .

ha acizane tavsiyem , gel buraya toktamış ateş'i ilhan selçuğu getir , fikirlerine edeplice tartışalım ama bok atarak birbirimize değil .

zaten siyasete elverişssiz bir ortam olduğu buranın aşırı aşikar ama insanı çileden çıkarıcak tavizler verildiği için sizlere bunu söylemeden etmim dedim .

her gün buraya zamancı adam getirse kabullenecek misin onu ?
yoo .
zaten zaman gazatesi diyecen.
adam her gün yeni şafağı getiricek vakit falan.yoo diyecen.

ama bana göre zamandan yazar koymak var zamandan yazar koymak .
tutup hekimoğlu ismail'i koymak vardır onun yerine etyen mahçupyan'ı koymak vardır .

ya da örnek veriyorum , oktay ekşi'yi falan koy .ertuğrul'u koy. ama düşünen adam koy .adam koy yani .

yaşlı ve pörtlemiş karılar gibi zaten hepimizin bildiği hortumculukları , dolapları pişmiş yemek ısıtır gibi koyma .

79 da değilsin,80 de değilsin.
o dönem bitti.
yok .

edit:derdin farkında değilse insanların bundan , yok sen hakikaten 60lardan falan geliyosun bence .

bal gibi herkes ne dolapların döndüğünün farkında.
kimsenin umrunda değil .yırtma kendini.

ha rahatsızlık veriyorum o bana yeter diyosan ,kolay gelsin asfsa
Sosyal ağlarda paylaş

Balon, tek savunman "zaten memleketin peşkeş çekildiğini biliyoruz niye tekrar tekrar okuyoruz?" mu?

O zaman dış politika yada eğitimide de rezil bir ülke olduğumuzu biliyoruz. Trafik, çevre, adalet ve güvenlik sistemi konularda da ne kadar kötü olduğumuzu biliyoruz. Malum başbakanımız kabadayı, cumhurbaşanımız noter, milletvekillerimiz zırhlı onlarıda biliyoruz. Hergün cinayet tecavüz trafik kazası onlarda olur biliyoruz. Dünyada Amerika kitlesel vahşet yaratıyor onunda farkındayız.

Acaba ne yazsın yazarlar? Yazarları bırak gazeteler? Zaman yazarları ne yazar mesela? Git sende beğendiğin bir yazıyı koy tartışalım mesela? Ben zaman gazatesi okumam mesela iyi bir yazı koyarsan bende okumuş olurum banada faydası olur.

Türkiyede kaç kişinin bu "zaten biliyoruz bunları ama birşey yapamayacağız nede olsa görmezlikten gel!" diyen kişilere bunları tekrar tekrar yüzüne vuracak cesareti var ki? Yılmaz Özdil, Bekir Coşkun... Mesela aklıma gelmişken bu yazarları sevme nedenlerinden biride bu. Sonrasında senin gibi herşeyi gören-anlayan-bilen üstün bir varlık olmadığım için bana birçok yeni şeyi de gösterebiliyorlar. Ayrıca doğru şeyleri yazıyorlar, bunuda güzel bir biçimde anlatıyorlar bana göre. Ha renkler ve zevkler durumundan yazı stillerini beğenmezsin o ayrı ama şu yazdığı yalan diyemezsiniz değil mi? Hayır diyeceksen birine nedeniyle yaz, henüz birinin yazdığını görmedim =)
Sosyal ağlarda paylaş

bu konular herkesin bildiği şeylerse ne olmuş(ki orası keisn değil)? Burda yazılan yazıların sanal dünyada kapladığı 200 kb'mıdır sizi bu kadar geren? Her konuya "bunu zaten herkes biliyor" , "bu yeni bişey değil çözüm koy fikir koy" yazarak işgal ettiğin kb bence daha zararlı.

edit:typo
Sosyal ağlarda paylaş

Apis said:
Balon, tek savunman "zaten memleketin peşkeş çekildiğini biliyoruz niye tekrar tekrar okuyoruz?" mu?

O zaman dış politika yada eğitimide de rezil bir ülke olduğumuzu biliyoruz. Trafik, çevre, adalet ve güvenlik sistemi konularda da ne kadar kötü olduğumuzu biliyoruz. Malum başbakanımız kabadayı, cumhurbaşanımız noter, milletvekillerimiz zırhlı onlarıda biliyoruz. Hergün cinayet tecavüz trafik kazası onlarda olur biliyoruz. Dünyada Amerika kitlesel vahşet yaratıyor onunda farkındayız.

Acaba ne yazsın yazarlar? Yazarları bırak gazeteler? Zaman yazarları ne yazar mesela? Git sende beğendiğin bir yazıyı koy tartışalım mesela? Ben zaman gazatesi okumam mesela iyi bir yazı koyarsan bende okumuş olurum banada faydası olur.

Türkiyede kaç kişinin bu "zaten biliyoruz bunları ama birşey yapamayacağız nede olsa görmezlikten gel!" diyen kişilere bunları tekrar tekrar yüzüne vuracak cesareti var ki? Yılmaz Özdil, Bekir Coşkun... Mesela aklıma gelmişken bu yazarları sevme nedenlerinden biride bu. Sonrasında senin gibi herşeyi gören-anlayan-bilen üstün bir varlık olmadığım için bana birçok yeni şeyi de gösterebiliyorlar. Ayrıca doğru şeyleri yazıyorlar, bunuda güzel bir biçimde anlatıyorlar bana göre. Ha renkler ve zevkler durumundan yazı stillerini beğenmezsin o ayrı ama şu yazdığı yalan diyemezsiniz değil mi? Hayır diyeceksen birine nedeniyle yaz, henüz birinin yazdığını görmedim =)

hopp double post

şunu sticky mi yapsak ya?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...