Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Davacıyım hakim bey

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

Bilindiği üzere hürgeneral benim efendim, taklitlerimizden bolca olabilir ama bu derece üst düzey bir taklit beklemiyordum açıkcası :) Bir şekilde Büyüktanıt paşa patiye üye olursa karışıklık olmasın diye yazıyorum yani başka bir niyetim yok :P

Orgeneraldik, hürgeneral olduk

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, dün görevini Orgeneral İlker Başbuğ’a devrettikten sonra iki yıl görev yaptığı karargâha, torunlarını kucağına alarak veda etti.

Büyükanıt’ın görevini Başbuğ’a teslim ettiği devir teslim töreni, dün Genelkurmay Başkanlığı Orbay Salonu’nda yapıldı. Törene; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Meclis Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, KKTC Birinci Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, bazı bakanlar, komutanlar, bürok-ratlar, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da katıldı.

Büyükanıt, karargâhın bahçesinde tek kızından torunları olan Anıtsarp ile Bengisu’yu kucağına aldı. 15 aylık Anıtsarp, “dede” diyerek çığlık attı.

Törendeki gösterimde Büyükanıt’ın sivil görüntülerine de yer verildi.

Gül, Talat, Erdoğan ve Başbuğ’un protokole ayrılan bölümde sohbet içine girmeleri, Kıbrıs konusunda mini zirve yaptıkları görüntüsü oluşturdu.

Törene Org.Büyükanıt’ın arkadaşım dediği, NATO Askeri Komite Başkanı Ora. Giampaolo Di Paola da katıldı. Paola, sadece tören için Ankara’ya geldi.

Gül’ün Büyükanıt’a Devlet Şeref Madalyası’nı takmasından sonra Filiz Büyükanıt’ın gözlerinin dolduğu görüldü.
Org. Büyükanıt, devir teslim töreninden önce Anıtkabir’i ziyaret etti.

Org. Büyükanıt, resepsiyondan ayrılırken gazetecilere, “Orgeneral idik şimdi hürgeneral olduk, özgürlük ne güzelmiş” diye espri yaptı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...