Pharouk Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Hammerheart'ın AOC serüveni Ymir (EU) PvE sunucusunda sürüyor! Recruit bir süreliğine yeniden açılmıştır. Lvl 40 üzerindeki AoC oyuncuları forumlarımız üzerinden AoC üyeliği için başvurabilirler. Aşağıdaki tanıtımı ve temel kurallarımızı okuduktan sonra katılım için forumlarımızda bu örnektekine uygun başvurunuzu yapınız ve değerlendirilmesini bekleyiniz. Şu an için Lvl 40 üzerindeki başvurular değerlendirilecektir. Detayli bilgi icin Pharouk ve Askhan'a (oyun icinde) basvurabilirsiniz Hammerhaert AoC Recruit Yazısı En eski Turk guildlerinden olmasinin yani sira, official WoW Fan Sitesi olan WoWTurk ve Age of Conan / AoCTurk'un kuruculari da Hammerheart'tır. Kendisini MMO ile sinirlamayan Hammerheart ( kisaca HH ) 4 Mart 2005'ten beri bir WoW guild'i olmanin otesine gecmis, on-line community olarak degisik MMORPG'lerde faaliyet gostermistir ( ornek AoC - GW - Voyage Century ). Temel amacimiz on-line community olarak var olmayi surdurmek ve zamani geldiginde diger platformlarda da bulunmaktir. Şu an için HH ağırlıklı olarak WoW da faaliyet gösterirken, bir grup üyesi de Ymir – EU (PvE) serverında HH’ın AoC deki varlığını sürdürmektedirler. HH bizim 'core' adini verdigimiz bir grup tarafinca yonetilir, core kendi icinde tartisir - karar alir ve uygular. Yani HH'dan bahsettigimiz de core'nin sozu kanundur. Guild Master core'nin bir parcasi - sozcusu - alinan kurallari uygulayan elidir, yani GM'in sozu HH sinirlari icerisinde kanundur. HH'de Demokrasi uygulanmaz, kendinizi demokrasi asigi olarak addediyorsaniz HH size gore bir olusum degildir. Her HH'den beklenen core'nin belirttigi sekilde faaliyetlerini surdurmesi ve gelismesidir. 15 gun sure ile offline olan her HH'nin guild ile iliskisi kesilir (mazeret bildirmis olsun veya olmasin) soz konusu kisi oyuna geri dondugunde forumlarimiz araciligi ile yeniden basvuru yaparak üyeliğini geri isteyebilir. Semi-Casual olan HH PvE konusunda ilerleme elde etmek amaci ile belirli siniflardan belirli talent agaclarini gelistirmesini, belirli meslekleri geliştirmesini ve belirli değerli kaynakları toplamasını ve oyundaki kasaya katkıda bulunmasını talep eder/edecektir. Bizler on-line community olmanin gerektirdigi sekilde bir aile gibi birbirimizi kollar, korur ve kisisel gelisimimiz icin oldugu kadar guild arkadaslarimizin gelisimi icin caba harcariz. Bu nedenle guild icinde ticaret yapmaz, elimizde bulunan seyleri arkadaslarimiz ile paylasiriz. Core uyelerinin ve warchieflerin guild bank'a ulasim yetkisi vardir. Guild Bank ortak yatirim alanimizdir ve olasi ihtiyaclarinizi bir warchief ile goruserek bankadan karsilayabilirsiniz. Hic bir HH uyesi guild adina beyanlarda bulunamaz, core'nin izni olmadan recruit acamaz, elektronik - sozlu - gorsel ve yazili ortamlarda HH adina bilgi/beyan/roportaj veremez, yorumda bulunamaz .. HH adina gorus beyan etme yetkisi sadece ve sadece core'ye aittir , bu kuralin cignenmesi durumda soz konusu uyemizin guild ile iliskisi uyari verilmeksizin kesilir. Iletisim icin ventrillo'yu ( versiyon 2.3 ) kullanir ve gerek vent'te, gerek guild chat'te seviyeli iletisim kurariz. HH sinirlari dahilinde Politika - Din - Spor - Irk gibi seyleri konusmaz, mumkun oldugunca reel'den bahsetmez ve kufretmez/argo'ya agirlik vermeyiz. Eriskin nufus'un agirlikta oldugu HH'de aksine davranislarin sergilenmesi hos karsilanmaz. Guild ici duyuru ve paylasimlarimizi forumlarimiz araciligi ile yaptigimiz icin HH uyelerinin en azindan gunde bir kez forumlari ziyaret etmesi ve birakilan not'lara goz atmasi; taktikleri okumasi genel beklentilerimizdendir. Saniriz HH hakkinda kabaca da olsa fikir edinmissinizdir ; daha detayli bilgiyi oyun icinde veya forumlarimiz araciligi ile edinebilirsiniz .. bu okumus oldugunuz recruit yazisi ayni zamanda temel kurallar hakkinda sizi bilgilendirdigi icin olasi katiliminiz oncesinde size 'recruit yazisini okudunuz mu? / onayliyormusunuz?' diye sorulacaktir. O nedenle isterseniz recruit'i bir kere daha gozden gecirin .. sonucta 'evet, okudum .. kabul ediyorum' dediginiz zaman genel kurallari anladiginiz & uygulayacaginiz varsayilmaktadir. http://www.hammerheart.biz/forumhh/index.php Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Oligarşik monarşi geldi kaçın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 aoc de kalan arkadaşlarım hariç, wow da oynayan takıma kısaca hammeredheads diyoruz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sleeper Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 mulgear6 said: Oligarşik monarşi geldi kaçın hardcore guild (ya da herneyse) olmanın tek yolu hehe demokrasi ile o kadar insanın idare edilemedigi cok kez denendi ve mumkun olmadıgı ispatlandı : ) *imla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 iyide guild hardcore değil.casual takılıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 halen kicklemedilermi seni odiflame :D yada kickledilerde mi dalaşmaya çalışıosun sdflksdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 vallaha forumlarında tek bir küfür ve kaba söz kullanmadım.sadece eleştirdim.foruma girişimi yasaklamışlar.bu kadar demokratik bu kadar insancıldırlar.1 yazı yazdım 30 tane cevap yerleştirdiler gazalarını alamadılar, banlamışlar. iyi laf yerleştirmişim öperim kaanı kıvancı buradan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 üslubun dolayısı ile banlanmış olmayasın? orda en azından 5-6 kisi daha vardı seninle birlikte oyunu bırakanlara şikayetlerini ve rahatsızlıklarını dile getiren kimseye bişey denmedi de bi tek sana neden bulaşıldı? az bi aynaya bak lütfen yukardaki recruitment policy i de bi daha oku bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 üslubumdan sanmıyorum sanırım yazdığım texte bir tane bile küfür ve argo yoktu.sanırım tek yazı ile arkadaşları groke yaptım veya afalladılar. selam söyle kaan a kıvanç a :)(kişisel olaya döndürmeyelim) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warghammer Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 hammerheart guildi sanıırm bir hafta kadar önce yönetim kadrosunun aldığı karar ile AOC den ayrılıp wow a dönüş yaptı.Bu dönüş yapılırken vent ten toplantı yapıldı ve bu karar tüm HH üyelerine açıklandı.Toplantı sırasında defalarca söz isteyen var mı bu karar hakkında konuşmak isteyen var mı diye soruldu.Bı sırada büyük bir cesaret örneği gösteren odina söz almadı.! Fakat daha sonra kendisi HH forumlarında yarım sayfa kadar anlaşılmaz ve garip bir uslupla akşam söz alıp da söyleyemediği şeyleri klavyesiyle döktürdü.O postu buraya yapıştıralabilirim ama odina gibi olmak istemiyorum. Ayrıca HH yöneticileri aldıkları kararla AOC de kalan arkadaşlardan bazılarına guild yetkilerini devrettiler Hammertown yönetimini onlara verdiler guild bankda ve crafterlardaki gold ve malzemeleride gönderdiler.Bu kadar olumlu yaklaşımlardan sonra odina nın HH ye nasıl bir kin beslediğini hala anlayabilmiş değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
iesquire Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 HH bizim 'core' adini verdigimiz bir grup tarafinca yonetilir, core kendi icinde tartisir - karar alir ve uygular. Yani HH'dan bahsettigimiz de core'nin sozu kanundur. Guild Master core'nin bir parcasi - sozcusu - alinan kurallari uygulayan elidir, yani GM'in sozu HH sinirlari icerisinde kanundur. HH'de Demokrasi uygulanmaz, kendinizi demokrasi asigi olarak addediyorsaniz HH size gore bir olusum degildir. Her HH'den beklenen core'nin belirttigi sekilde faaliyetlerini surdurmesi ve gelismesidir. şimdi burda recruit yazımızdan yaptığım alıntıda Hammerheart'ın nasıl yönetildiği kararlarını hangi yöntemi kullanarak verdiği açık ve net şekilde anlatılmıştır. Guildimize başvuru yapan kişiler bu kurallarımızı okur, kabul eder ve bunu forumlarımızda bize beyan ederek başvuru yapar. Odiflame arkadaşımızda bu şekilde bize başvuru yapmış kurallarımızı kabul ettiğini beyan etmiştir. Devamında HH yönetimi WoW'a dönme kararı almış ve yaptığı bir toplantıyla bunu bütün guild üyelerine duyurmuştur. Yine o toplantıda guild üyelerine söz hakkı verilmiş varsa konuşmak istediklerini söyleme şansı tanınmıştır. O toplantıda cesaret göstermeyip kafasında kurguladıklarını sitemizde guild yönetimi ve üyelerine kurallarımıza uygun olmayan şekilde (-ki kurallarımızı okuyup kabul ettiği halde anlamadığı ortada) söz ve söylemlerinden dolayı sitemizden uzaklaştırılmıştır. Son olarak söz hakkı tanındığı halde konuşmayan sonrasında forumlarda ve bu şekilde HH'ye uzak platformlarda yüzümüze söyleyemediği şeyleri dile getirmeye çalışan bu arkadaşımızı normal erdemli ve cesaretli insanlar gibi davranmaya davet ediyorum. Eğer bize söylemek istediklerin varsa bize ulaşacağın platformları biliyorsun gel tartışalım insan yemiyoruz konuşmasını biliriz. Ama buna cesaretin yoksa arkamızdan konuşmayada devam etme lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tegororn Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Devam kararı almanıza sevindik. Zamanla, ortak aktivite de yaparız inşallah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 (paticik forumu kurallarına uygun ve kişisel tartışmaya dönmeden bir cevap yazmak istedim umarım kurallara aykırı değildir.) evet, biri uslubuma ve aynaya bakmamı, biri cesaretsiz olduğumu forumdan uzak platformlara konuyu taşıdığımdan bahsetmiş.konu ad hominem olmuş ve beni karalama noktasına gelmiş.neyse kendimi savunmayayım kişisel savunmaya ihtiyacım yok herkes beni nasıl bilirse bilsin ve paticik kişisel kavgalarımızın tartışma platformu değil.özelden mesaj atabilirsiniz.forumdan uzak platform olayına takıldım.forumdan beni kicklediniz değil mi? tek bir yazımla ki içinde küfür hakaret hiç bir şey yoktu kicklediniz.sonrada forumdan uzak platfor demişsiniz.forumunuzda da tartışırız imkanımız olsa. neyse konu HH 20 ağustost 2008'de guild toplantısı yapıldı.o güne kadar guildde aoc oynayan core ve diğer pleb sınıfı geldi. onun dışında oyuna başlamamış wow da kalmış HH takımıda geldi.biz HH ye aoc oyunu ile katılmış kişiler topu topu 5 kişi civarında idik.ama karşımızdaki kitle 25 kişi civarında idi.herhangi bir iddiaya cevap versem 25 kişinin toplu cevabına ve konuşmasına maruz kalacaktım bununla beraber konuşmanın bitmesini ve sakin kafa ile düşünmeyi amaçladım. ve forumunuza o yazıyı yazdım. konuşmaya HH nin 3 senelik olduğu köklü olduğu v.s. olarak kronolojik tarihçe dinledik.sonra sıra ile aoc yi kötüleme kaygısı ve wow un ne kadar harika bir oyun olduğu savı ortaya atıldı.savlar genelde şöyle idi; -AoC de görev bulamıyoruz, ben lvl 80 ken quest logumda yapamadığım 12 görev var nasıl bulunamıyor? -WoW da 60 fps alıyorum AoC de 15 fps alıyorum, normal diğer oyun 4 yıl önce çıktı ve bu oyunun yüksek bir sistem istediği zaten en baştan beli belliydi -AoC nin beklenenin yüzde 50 sini bile veremediği söylendi, çok beklentiler hüsran yaratır gayet normal -WoW da 10 milyon kullanıcı var 400k kullanan AoC nin geleceği yok dediler. -WoW dışında her oyun batmaya mahkum mesela Guild Warsı da gördük kimse oynamıyor dediler neyse bunun gibi iddialar sürdüler.sonuçta bizim wowa gelmemiz gerektiği önemli olan HH nin bütünlüğü olduğu iddiası savunuldu.buraya kadar herşey iyi güzel.bundan sonra mikrofonu sisteminde wow dan 60 fps alıyorum diyen köfte nicki hasan isimli kullanıcı aldı.kendisi aocye başlayamamıştı sistemi kaldırmıyordu. aoc ile HH ye katılan biz kullanıcılara hasan groke oldular dedi.groke olmak ağır yumruklar yiyip boks karşılamasında nakavt olmadan önce yerde beklenilen zamana denirmiş.kısaca baygın bir hale gelmişiz demek istedi.başka bir kullanıcı olan bayan bir hanım ne grokesi basbaya afalladılar ne yapacaklarını şaşırdırlar dedi ve ekledi aoc de kalcak arkadaşlara ne diyeyim allah aoc de size yardım etsin dedi. forumlarda oyuna devam etme kararı alan arkadaşlara guildin mimarı sıfırdan mimar kasmak için bayağı uğraşacaksınız kaynak yok para yok allah yardım etsin v.s. dedi. ilk başka guildi aoc kalan arkadaşlara devretmeyi düşünmüyorlardı nedense ben forumda yazı yazında devretme kararı aldılar ama HH nin adı aoc de yaşayamaz diye GM e guildin adını değiştirme teklifi götüreceklerdi.sonra ondanda vazgeçtiler. olay buraya kadar. benim merak ettiğim konu şu orada herkes core a güvenerek karakterini kastı(aoc ile ilgili bizi şevklendirdinizi core üyeleri wowu kötüleyip aocyi övüyorlardı), size kaynak aktardı ve siz hiç birimizin crafting yapmasına izin vermediniz.ama bütün crafterlar oyunu bırakıp wowa geçti.herkesin emeğine yazık olmadı mı? şimdi arkadaşlar sıfırdan craft kasacaklar.siz diyeceksiniz kaynakları onlara gönderdik.ama ilk başta hiç birinizde bir b planı yoktu.tek düşünceniz bunlarda wowa gelir hep beraber wowa geçeriz oldu. core un bukadar emirleri koşulsuz uygulanacaksa wow da kalan arkadaşlarınız neden aoc ye gelmediler? sanırım core un kararlarını pek kimse dinlemedi herkes 2 oyun arasında dağıldı ve guild dağılma noktasına gelmeden geri dönüş kararı aldınız. o zaman en azından toplu bir geçiş olmadan aoc ye başlama kararı almasaydınız herkesin emeğine yazık olmasaydı. aoc de kalan diğer arkadaşları kicklemedik bir tek sen kicklendik konusuna gelince.guild citye ne olacak, neler yapacaklar v.s. gibi eleştirileri ortaya attım fikriniz bu yöne kaydı.ama bir günah keçisi arıyordunuz oda ben oldum. normaldir köysel bir yapı oluşturmuşsunuz.köylerde farklı fikirleri olan düşüncelerini açıklayan herkesi köyden sürerler. çok doğal sizi anlayış ile karşılıyorum. size wowdaki hayatınızda başarılar arkadaşlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thorvald_Manheim Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Verilen selamı almamak olmaz... Selam Odi, benim Kıvanç... O belirtilen postta yukardaki yazdıklarına benzer şeyleri farklı bir üslupla (bu arada hakarette bulunmak için illa argo ya da küfür kullanmaya gerek yok; her seferinde bunu belirityorsun da) yazdıysan da ben hepsine cevap vermiştim... Ama görüyorum ki ne benim yazdıklarımı okumuşsun ne de neden kicklendiğini anlayabilmişsin... Hani ben tartışmaya açığım ama forumlardan banlandım diyorsun ya... Madem banlanmadan önce sana verdiğim cevaplara, yanıt verseydin... Ama okumadan, dinlemeden, anlamadan hala bıraktığımız yerden devam etmek... Diyecek birşey yok... Demokrasi yok, köylüyüz, oyundan anlamıyoruz, insanları kullanıyoruz... Nasıl düşünmek istiyorsan düşünebilirsin... Ama artık HH ile bir alakan kalmadığına göre lütfen HH ile ilgili konularda da yorum yapma ki (en azından bizim olduğumuz yerlede), konu uzayıp gitmesin; herkes işine gücüne baksın... Son olarak Kreisin (kaan'ın) de eklemek istediği şeyleri var ama üyeliği bulunmadığı için benden istedi iletmemi... --------------------- Kreis der ki .. Eh madem o kadar selam verilmis, aleykum selam diyelim. Izniniz ile bir iki konuya aciklik getirmek istiyorum, Odi “dogru soyleyeni dokuz koyden kovarlar” demis ya .. ehehe .. biz onu forumlarimizdan ve toplulugumuzdan kovduk .. kesinlikle dogru ama beyan ettigi gibi “dogruyu” soyledigi icin degil ( her ne kadar o kapasitesi nedeni ile oyle oldugunu dusunse de ) Biz recruit'i yayinlar ve aramiza katilacak olan istisnasiz her kisinin bu yaziyi okumasini, onaylamasini isteriz .. yazili olarak okudum / onayliyorum onayi alsak dahi invite atmadan once bir kere daha sorariz .. - recruit’i okudunmu? Soru – sorun var mi? - evet .. okudum, soru – sorun yok eh .. hem yazili , hem de sozlu olarak onay alinca artik kurallari okudugunuzu ve de anladiginizi dusunuruz. Recruit ne diyor? http://forum.paticik.com/read.php?72,3518518 Hic bir HH uyesi guild adina beyanlarda bulunamaz, core'nin izni olmadan recruit acamaz, elektronik - sozlu - gorsel ve yazili ortamlarda HH adina bilgi/beyan/roportaj veremez, yorumda bulunamaz .. HH adina gorus beyan etme yetkisi sadece ve sadece core'ye aittir , bu kuralin cignenmesi durumda soz konusu uyemizin guild ile iliskisi uyari verilmeksizin kesilir. HH Forumlarinda oldugu gibi bu baslik altinda da asili olan recruit’te yazilan yonerge yeterince Acik degil mi? Odi bir core uyesi mi? tabi ki hayir .. odi core’den izin aldi mi? hayir .. ama odi kafasina gore bilgi notu asmis, guild’e uye oldugu sirada yorumlar yazmis. Buyrun kendiniz bakin .. http://forum.paticik.com/read.php?72,3320767 sonuc? Kick tabi ki .. gule - gule odi .. sana iyi oyunlar dileriz. ( ne kapak mi? ne kapagi canim .. alakasi yok ) yahu .. onune konan recruit’i okumadan mi onayliyorsun, yoksa okuyorsun da kafan mi basmiyor? Ya da okudun – anladin ve orda yazanlari esnetmeye mi calisiyorsun ( bak bu hata iste ) .. ama sonuc ortada iste. .. arkadaslar odi’nin belirttigi gibi ( unutmayin ki bozuk saatler bile gunde iki kere dogru zamani gosterir ) biz koy/koylu kivamindayiz. Mart 2005’ten beri birlikte oynuyoruz, birlikteligimiz oyun oynamanin otesine gecti .. her yil duzenledigimiz Hammerfest icin insanlar yuzlerce kilometreyi asip geliyor, asker’de olan arkadaslarimiz arasinda izin tarihini Hammerfest’e gore ayarlayip ( Cuma – Cumartesi ve Pazar .. toplam 3 gun surer ) gelenler, yurt disindan katilanlar var. Ben istanbulluyum ama izmir'e - ankaraya - bursaya - adanaya - antalyaya ve hatta van'a gitsem kapisini bana acacak, sofrasindaki ekmegi paylasacak bir ton arkadasim var, istanbul'a gelen de benim masama ceker iskemlesini. raid sirasinda dogum sancisi tutan arkadasimiz var, dogan bebegine guild'den isim begenen arkadaslarimiz var. .. biz guild degiliz, bir topluluguz, kocaman bir aileyiz .. kurallarimiz belli, kulturumuz belli. Aramiza katilmak isteyen kisi buna uyarsa ne ala, uymazsa .. kimse kusura bakmasin ama kendimizi baskalarinin talepleri dogrultusunda degistirmek niyetinde degiliz. En fazla uyaririz o kadar, uyari yetmez ise yontem belli, kick’i yer .. sonra da o kick’in acisi ile ortalikta ( bkn: sekil 4b ) boyle weynk – weynk dolasir. Sonucta arkasinda HH’nin ayak izi ile yasayan ne ilk kisidir odi, ne de sonuncusu olacak. Varligimizi surdurecek ve gelisecegiz .. ama kendi bildigimiz yonde, kendi dogrumuz dogrultusunda. Caldigimiz muzik size uyar ise ne ala, uymazsa bu sizin sorununuzdur cunku biz muzigimizi calmayi surdurecegiz. --------------------- PS. Sevgili HH üyeleri ve HH dostları... Bundan sonra Odi'nin yazdıklarıyla ilgili yorum yapmazsanız sevinirim... Günlerdir muattap olmayalım istiyoruz ama bir şekilde sürekli söz hakkı doğuyor... Bundan sonra konu bizim açımızdan kapanmıştır... Odi'nin yazdıkları kendisini bağlar... Topicin konusu ve amacı daha fazla sapmasın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordDv Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 allah size akil fikir versin. adam paticikte guildinizin adi duyrulsun die konu açmış. açtığında nie forumdan ve guildden atmadiniz da sizin wowa geçtiğinizi ve guildinizin bittiğini duyurunca atiyorsunuz. adam olsaydinizda gelip burada kendi konunuzu kendiniz açsaydiniz adaminda burda konu açmasina gerek kalmasaydi. sizle oynayanlarada şaşdim kaldim yani .. şş.. kendi kaderinizi yazin, oyun bile olsa. Kulluk etmeyin crom kızar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thorvald_Manheim Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 İşin doğrusu banlanmasına sebep olan o topic bize yeni ulaştı... Çünkü bizler her daim, her dk. paticiği takip etmiyoruz, etme ihtiyacı da hissetmiyoruz... Hatta paticikten gelecek üye eksik olsun diyoruz işte sizin gibiler yüzünden ama yeni AoC yönetimimiz bunu bilmeden buraya topic açmış... Ha madem açmış yeni yönetim, kalsın dedik ama bizleri bir kez daha yanıltmadığınız için teşekkür ederiz... İyi oyunlar, saygılar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordDv Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 sevmezsiniz tabi paticikten gelen oyuncuyu. çünkü buradan gelen adam ilk kez mmprog oynamiyordur, görmüş geçirmiş adamdir onada sözünüz geçmez. normal karşıladım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kalten Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 kölelik kalkalı kaç yüzyıl oluodu yaw şimdi aklıma takıldı bak :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordDv Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 ha tabi guild yönetimlerinde bir hiyerarşi olmasi hatta demokrasi olmamasi bir nebze normal karşilanabilinir ama guild menfaatine bir yazı açtığı için bir üyesini atan guilde ben ağzıma gülmem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thorvald_Manheim Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Çok haklısın Lord... Ben 15 yaşındayım... WoW ilk, AoC 2. mmo oyunum... Kendimden bahsetmeye ya da 3,5 senedir ayakta olan HH'den bahsetmeye başlasam uzar gider; sizlerin bu forum sitesinde çok sevdiğiniz üzere üre yarışı yaptırmaya hiç gerek yok. O yüzden ne desen haklısın ama; bizde böyle, yapacak birşey yok :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
draedan Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 LordDv said: sevmezsiniz tabi paticikten gelen oyuncuyu. çünkü buradan gelen adam ilk kez mmprog oynamiyordur, görmüş geçirmiş adamdir onada sözünüz geçmez. normal karşıladım. bunu diyecektim ben de, turkiye de akli basinda, yillardir mmo oynayanlarin en cok takildigi -kendi guild forumlari haricinde- yer burasidir. Buradakilerden uzak durmaniz, kendinizin bulundugu yeri gosteriyor bence, hatta liderlerinizin paticik account i yoksa, ne kadar yeni oldugunuz da belli bu alemde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Thorvald_Manheim said: İşin doğrusu banlanmasına sebep olan o topic bize yeni ulaştı... Çünkü bizler her daim, her dk. paticiği takip etmiyoruz, etme ihtiyacı da hissetmiyoruz... Hatta paticikten gelecek üye eksik olsun diyoruz işte sizin gibiler yüzünden ama yeni AoC yönetimimiz bunu bilmeden buraya topic açmış... Ha madem açmış yeni yönetim, kalsın dedik ama bizleri bir kez daha yanıltmadığınız için teşekkür ederiz... İyi oyunlar, saygılar... Gidin frmtr'ye,donanimhaber'e konu açın ozaman hadi ikileyin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kreis Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 konfirmasyon mailim geldi, uye olabildim sonunda :) .. evet od'yi neden temmuz'da kicklemedik de agustos'da kickledik? basit .. sizi bilmem ama her an her yerde degiliz, bu foruma yeni uye oluyorum/z, paticik'i takip etmem. ne zaman ki bir arkadasimiz gelip "burada boyle - boyle dediler" bilgisini iletti biz de o zaman tepki gosterdik. isin komigi odi'yi guildden ben degil, AoC'de kalan ekip atti .. sonucta kurallar belli ve hepimiz icin gecerli. crom'un neye kizip kizmadigini bilmiyorum ama oyun bu, eve ekmek goturme davasi degil. yonumuz - yontemimiz belli .. isteyen halay'a katilir,mendilimizin ucundan tutup ayak uydurur, istemeyen katilmaz .. kimseyi kolundan cekmedik, cekmeyecegiz de. ama biz halay cekerken sen harmandali atiyorsan birileri ayagina basar. hayatin gercegi bu. son olarak .. sevgili lorddv, sen sasirsan da bizimle birlikte oyun oynayan pek cok kisi var ve hayatimizdan memnunuz .. tavugu cig olarak yiyiyorsak dahi o tavuk bize ait ve lokmamizi kardes payi ederiz. biz kendi onumuzdeki lokmayi kismet biliriz, tavsiyem siz de oyle yapip kendi onunuzden yiyin. Masticore said: Gidin frmtr'ye,donanimhaber'e konu açın ozaman hadi ikileyin... edit : :) iste bu yuzden net cafe'den uye kabul etmiyor ve/veya paticik'i takip etmiyoruz .. bizi yaniltmadiginiz icin tesekkurler. LordDv said: ha tabi guild yönetimlerinde bir hiyerarşi olmasi hatta demokrasi olmamasi bir nebze normal karşilanabilinir ama guild menfaatine bir yazı açtığı için bir üyesini atan guilde ben ağzıma gülmem. edit : dogrudur anlamayabilirsin, ancak gecmis zaman icinde elde ettigimiz tecrube bize hani "cehenneme giden yolun taslari iyi niyet ile dosenir" deyisinin ne kadar dogru oldugunu gosterdi. kurallarimiz belli, esnetmedik .. esnetmiyoruz. soyle bir ornek vereyim, ben oyunu esim ile birlikte oynuyorum ( evet ailecek MMO oyuncusuyuz ) ancak esim elinde olmayan bir sebepten dolayi ( ekran karti AoC gereksinimlerini karsilamiyordu ) 15 gun sure ile on-line olamadi. mazareti var, ancak kural son derece acik. onu kickledik guildden, ne zaman ekran karti degisti, ne zaman oyun oynar hale geldi .. o zaman invite istedi. ama aradaki sure boyunca guild faaliyetlerine katilamadi, cunku kurallarimiz belliydi ve o kurallar herkes icin gecerliydi. not: IMHO "ağzıma gülmem" hos olmamis ( imla yanlisi disinda basitce yakismamis ) edit : imla duzeltmesi. draedan said: bunu diyecektim ben de, turkiye de akli basinda, yillardir mmo oynayanlarin en cok takildigi -kendi guild forumlari haricinde- yer burasidir. Buradakilerden uzak durmaniz, kendinizin bulundugu yeri gosteriyor bence, hatta liderlerinizin paticik account i yoksa, ne kadar yeni oldugunuz da belli bu alemde. edit : ne yazik ki katilamiyorum, bambaska ve oldukca etkin platformlar var .. sonucta bu bir tercih meselesi ve su anda AoC oynayan arkadaslarimizin astigi bir recruit'in gordugunuz sekilde ajite edilmesi disinda paticik'i takip etmeyi cok da gerekli gormedik, gormuyoruz .. sahsen ben paticik'e odaklanacagimi sanmiyorum, ortami sevmedigim icin degil ; ne yazik ki o kadar zamanim yok ( keske olsaydi ) bu asamada size baskalarinin kidemini tartismak yerine ufkunuzu bir parca daha acmanizi ve icinde bulundugunuz ortam disinda yer alan mecralari da degerlendirmenizi tavsiye ederim. degisik bakis acisi kazanmanin kisiliginize zarar vermeyecegine inaniyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thorvald_Manheim Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Yazmayıyım diyorum ama yok olmuyor... Çamurla, daha doğrusu pislikle oynarsan üstüne elbet bulaşır... Bakın güzel arkadaşlarım; paticikten üye kabul etmiyoruz derken, kendinize mal etmişsiniz o lafı da demek istediğim o değildi elbette... 90'lı yıllardan beri MMO oynuyorum, UO ile başladı MMO serüvenim... Ve gene paticiğe de sanırım yaklaşık 6 yıldır üyeyim... Orada demek istediğim malesef bu forumlarda MMO ne demek, lonca ne demek bir haber; oyun kültürü yerine mahalle ve netcafe kıroluğunun önde olduğu bir forum sitesi olmasıdır... Paticik yönetiminin tepkisini çekicem belki ama gene de bu site hakkındaki fikirlerim budur... Yazdığım son mesajdır... Ne de olsa bir deli taş attı kuyuya, diğer delilerle taşın arkasından atlar pozisyona geçmenin daha da anlamı yok... Tekrar teşekkürler... İyi oyunlar görmüş geçirmiş arkadaşlarım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
THARKAS Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 HH yi tanimadan bilmeden buraya yorum yazmanız dogru degil. uodan beri tanirim elimden geldigincede takip ederim su an turkiyede kurulmus en koklu ve en aktif guildlerden biri. kurallari belli disina cikanida atarlar kimseyede hakkinda konusmak dusmez bu kadar basit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar