Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rusya - Amerika ve Bloklaşmalar . . .

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Daha önceki dünya savaşlarında da savaştan 3-4 sene önce bu tür ittifaklar oluşmaya başlamıştı. Bir savaş çıkacaksa bu 4 sene içinde ortamın gittikçe gerileceğine tanık oluruz. Ve küçük bi kıvılcım yüzünden dünyanın sonu gelir.
Ama benim kanaatim, ortam giderek gerginleşse bile bu gerginleşmeden dolayı dünya ekonomisi acaip yara alacağı için, karşılıklı görüşmelerle gerginleşme hafifletilmeye çalışılır ve savaş tehlikesi kalmaz.
Mesaj tarihi:
gürcistan bi israil olamaz. rusyanın da başını ancak bikaç gün ağrıtabilirdi onu da yaptı. saakasvili gene olay cıkarmayı denese bu sefer rusya dan cok daha sert bi sekilde cevap alır ki, bi daha sorun cıkartamaz.
Mesaj tarihi:
rusya şey gibi böyle hep animelerde, aslında iyi huylu ama kötü karakterler olur ya. yenilirler, gene geicem ulan derler hırs yaparlar, böyle iyi bi insan olarak gelirler ama damarına basınca firenziye girer bunlar (çok dağıldı), işte sonra yenerler bu adamı. öyle
Mesaj tarihi:
Ardeth said:
rusya tarafındanım

Bir tarafta Fetullahı ülkesinden kovup atan bir ülke var. Diğer taraftan Amerika gibi fetullah'a destek veren bir ülke.

Kısacası düşmanımın düşmanı dostumdur diyelim (tu)
Mesaj tarihi:
karadenize giriş yapan NATO gemileri 27 gün içinde karadenizden çıkmazsa bundan tr yi sorumlu tutacakmış rusya.de ki çıkmadılar ve sorumlusu biz olduk.rusya ekonomik yaptırım fln mı uygular ne olur acaba?doğalgazı kesmesinler yav zxaten donuyoruz kışın.
Mesaj tarihi:
Archangel_ said:
karadenize giriş yapan NATO gemileri 27 gün içinde karadenizden çıkmazsa bundan tr yi sorumlu tutacakmış rusya.de ki çıkmadılar ve sorumlusu biz olduk.rusya ekonomik yaptırım fln mı uygular ne olur acaba?doğalgazı kesmesinler yav zxaten donuyoruz kışın.

ekonomik yaptırıma başladı zaten.
1-turk mallarının rusya'ya girmesini zorlaştirdi
2-Doğalgaz la tehdit edebilir (Ucu Çalık holdinge dokunuyor)
3- yılda 1 milyon küsür turist geliyor rusya'dan Türkiye'ye turist yollatmaz buda gacırt diye girer bize. (Ucu rixos otellerinin sahibine fetullahçı Fettah Tahmince'ye dokunuyor)

Tayyip arada sıkıştı bakalım ne yapicak
Mesaj tarihi:
dünyada coğu devlet komşuları ile iyi ilişkiler içindeyken, komşuları ile bu kadar sorunlar yaşayan bir türkiye var sanırım.rusya az bile yapmış.biz hala amerikan güdümünde hareket edelim.ırakı işgal etti en ağır darbeyi biz yedik, gürcistan olayınadada amerikan yanına geçerik en ağır darbeyi biz yiyeceğiz.böyle akıllanmayan bir halk olduktan sonra hala yemeye devam ederiz.vatandaşlar abd düşmanıdır iktidarda abd sözünden çıkmayan partiler vardır.her türlü tezatlık her türlü çelişki.
Mesaj tarihi:
rusya gürcistan a girerek amerika nın vereceği tepkiyi ölçtü.abazya güney osetya vs.. oradaki devletçikler zaten rusya taraftarı.saakaşvili batı ya fazla güvendi hesabını iyi yapmadığı için az kaldı gürcistan ı veriyodu.
ülkemiz açısından bakarsak bence ne rusyaya ne de batı ya güvenmeliyiz.çünkü onlarla olan ilişkilerimiz pamuk ipliğine bağlı bir gün iyiyken diğer gün kötü olabiliyor.bundan dolayı denge politikası gütmekte yarar var diye düşünüyorum.enerjide dışa bağımlı olmamız sebebiyle maalesef belimiz bükülüyor.fakat sırf enerji için rusya tarafında olmak ta bence uzun vadede çok zararlı bir tutum.avrupa ve amerika yı karşımıza alıcağız ki bunu yaptığımızda rusyanın bizim safımızda olacağını hiç sanmıyorum.amerika nın bop düşüncesi israil in yüzyıllardır süren emelleri var.avrupa nın da ülkemiz üzerindeki emellerini biliyoruz.
Mesaj tarihi:
Rusyanın Son Bombası

Kıtalar arası Füze

Ab ye Rest
Hastalıklı Ab

Birde abi benim anlamadığım birşey var ve çok gıcık oldum açıkçası.Fransa açıklama yapıor diyorki Ab Rusyaya YAPTIRIM uygulayacak.Yahu sen kimsin de Rusyaya senle bağlantısı olmayan bir ülkeye yaptırım uygulamayı düşünüyosun . Sinir oluyoreum düşündükçe fıtık oluyorum ya kimsin sen arkadaşım noluo yani nedemek bu ya yaptırım mış
Mesaj tarihi:
Ve birde Şanghay İşbirliği Örgütünün bugünkü toplantısında Rusyaya Tam destek kararı çıkmış.Doğu Bloğu kendini oluşturdu Batıya karşı buda metni :
"ŞİÖ ülkeleri devlet başkanlarının, Güney Osetya'daki sorunun çözülmesi amacıyla Moskova'da kabul edilen 6 prensibin memnuniyetle karşıladıkları ve Rusya'nın bu bölgedeki barış ve işbirliğine yönelik faal rolünü destekledikleri"
Mesaj tarihi:
Türkiye bulunduğu coğrafi durum ve çıkarları yüzünden hiç ama hiçbir birliğe üye olamaz. Olmamalı.
Rusya ve yandaşlarına katılalım diyenler hayal kurmayın, Rusya'nın ezelden beri en büyük isteklerinden biri Boğazlardır ve bu hiçbir zaman değişmeyecektir.
Mesaj tarihi:
sevket Bayindir 28/08/2008 - 15:54
Rusya geri adim atacaktir bunu herkes gorecek. ABD halen dunyanin bir numarsi ABD istese rusyayada girer.

Ya bu adamların vergilerini Amerika mı ödüyor, nedir bu ABD'cilik ya.
Hani 8-9 yaşında anlarım "ABD istese girer" kavramının savunulmasını, ama yani Şevket Bayındır gibi bir isim de en aşağı 24 yaşındadır, yada 24 yaşında doğmuştur.
Mesaj tarihi:
Ya yine aynı hikaye olacak, dandik ülkeleri influence altına alıp birbirine kırdıracaklar.

Sıcak savaş zor bence, yalnızca ekonomik bağlamda bu sefer Çin'i durdurmaya götü yemeyecek Amerika'nın, öyle yada böyle.

Çin bu sene üretimde bir numara oldu. Bundan önce ne zaman Çin ekonomisi yaldır yaldır koşsa engelliyorlardı.

Gerek hastalık yaydılar, gerek sattıkları petrolun fiyatını mantıksız rakamlara çıkararak.
  • Yeni Oluştur...