Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Klavyedeki tuşlara basılı tutunca mouse un tutukluk yapması?

EagleEye

Öne çıkan mesajlar

Sistemi kurarken driverları kurma sıran bu olaya neden olabiliyo diye biliyorum. Şu sıraya göre kurunca bu tarz sorunlar ortadan kalkıyo:
(0. service pack kurulu değilse service pack)
(0.5 yapıyosan windows update)
1. directx (vista'da veya sp2 kurulu xp'de gerekli diil)
2. Anakart (ethernet ve ide driverlarını da beraberinde kurar genelde, kursun)
3. ekran kartı
4. ses kartı
5. diğer kartlar (tv kartı, vs)
Sosyal ağlarda paylaş

EagleEye said:
klavye de mouse da ps2 girişli. ayrıca usb mouse da denedim aynı problem var. bana görüntüyle ilgili bi problem gibi geldi ama hiç bi fikrimde yok napabilecğeime dair. sanki video driverlarından olabilir gibi geldi. olabilirmi?

klavye mouse kablosuz değilse ve başka mouse ile de denediysen saçma bi driver yüzünden olması muhtemel. Bi de anakartın babalara gelmiş olma ihtimali de var tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Kojiroh said:
Sistemi kurarken driverları kurma sıran bu olaya neden olabiliyo diye biliyorum. Şu sıraya göre kurunca bu tarz sorunlar ortadan kalkıyo:
(0. service pack kurulu değilse service pack)
(0.5 yapıyosan windows update)
1. directx (vista'da veya sp2 kurulu xp'de gerekli diil)
2. Anakart (ethernet ve ide driverlarını da beraberinde kurar genelde, kursun)
3. ekran kartı
4. ses kartı
5. diğer kartlar (tv kartı, vs)

directx i en son kurdum galiba. anakartı kurarken ses kartınıda o driverlardan kuruyo zaten. o yüzden ekran kartınıda sonra kurmak zorunda kalıyorum ses kartından.
ayrıca nası anakart babalara gelmiş olabilir yau :L
cs de oluyo bi zaten. windowsta falan basılı tutuyorum klavye tuşlarına mouse hala düzgün çalışıyo. bana o yüzden ekran kartı şeysi gibi geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

Haaa. Bak belli bi oyunda oluyo, her zaman olmuyosa donanım sorunu olması ihtimali çok daha düşük tabi. :)

Bu sorun olmadan önce neler yüklediğini hatırlamaya çalış, onları kaldırıp dene bi süre test et. Bulamazsan sorunu, veya üşenirsen format atıp temiz halde dene, sorunun çıktığı oyunu hemen yükle, sora kullandığın programları falan teker teker yükleyerek oyunu test et sürekli. Bu şekilde kesin olarak bulursun derdini.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
Anakart nedir? iki input da ps/2 den baglanmasina ragmen hala tutukluk yapiyorsa southbridge fazla isiniyordur veya anakart yeteri kadar guc alamiyordur. iki durumdada benzer seyler olur.
Masaustunde ikisine de yuklenmene ragmen problem yasamiyorda oyunlarda yasiyorsan guc problemi olmasi daha muhtemel geliyor bana. Yukte sb yeteri kadar guc alamiyordur, islemler yavasliyordur vs.

2 den fazla pci, yine bir cok usb hep SB yoran seyler.

ucuz cozum olarak oraya bi heatsink eklenebilir, belki anakartla ilgili bir bug dir, yeni bios u flashlayabilirsin.
Deneme amacli daha guclu bir psu imkanin varsa deneyip ayni seyin olup olmadigini test edebilirsin.

Ayrica ps/2 lerde bi problem olabilir, klavyeyi ps, mouse u usb yapip oyle kullanmayi deneyebilirsin.

Neredeyse hersey yazilmis zaten, aklima daha da bisey gelmiyor. =]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...