Mumu Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 bi arkadaşımın MSI EX-610 laptopı bir kaç gündür bende duruyor. Kendi kendine kapanıyor bi baksana diye vermişti. uzun süren araştırmalar sonucu ( yalan ) farkettim ki aşırı ısınıyor ve sistem kendini kapatıyor koruma amaçlı. Speedfan kurup işlemci sıcaklığına baktığımda core 90 derece gösteriyor. nasıl bi çözüm önerirsiniz? aldığı yere geri gönderip iade/değişim mi yapmalı yoksa servise gönderip kontrol mü ettirmeli. servise giderse 1 ay mutlaka onlarda kalacak o yüzden pek yanaşacağını sanmıyorum arkadaşın da mecbur kalırsa yapacak birşeyi yok. şu notebook soğutucu padlerden alsak kurtarır mı sizce? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 laptopların genel problemı ısınma,senin arkadasınınki abartı olmus geri gotursun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 stok olarak 70 i gecmemeliydi, mobil islemciler her ne kadar daha dayanikli olsada 90 gercekten fazla. Olcumleri pil takiliyken yapiyorsan oda etkileyebilir. pilsiz olcumler normalse servise gider, degisiklik yoksa degisim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 kendini kapatacak kıvama geliyorsa geri götürsün bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Everest ve coretemp programları ile denersen bir de daha gerçekçi sonuç alabilirsin speedfan saçmalayabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuzseven Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Benim asusun işlemcisi yandı o yüzden. Elimde çift çekirdek bi hp var şu an iki kere servise gitti aşırı ısınma yüzünden. Bugün aldım yine ısınıyor. Bir daha laptop alırsam İsveç'e gitmiş olurum muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 45nm alın laptopları. 45nm'ler ısıya daha dayanıklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 tamam arkasındaki sıcak havanın atıldığı deliklere elektrik süpürgesi şoku uyguladım düzeldi. tozdan pislikten tıkanmış delikler 20 tane çizginin 2 tanesinden hava çıkıyordu ondan ısınıyormuş bu kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 Way iyi yöntem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Privhunter Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Ben gazete koyuyorum yetiyo :d soğuyo bi anda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 ben de onu dicektim, benmki de kapanıyordu ısınmadan dolayı, dört kola kutusunun üstünde kullanıyordum laptopu bi ara asdasd, sonra aynı şekilde çözdük, elektrik süpürgesiyle temizledik, düzeldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thraine_Numeheru Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 büyük ihtimal fanı çalışmıyordur.benim bilgisayarında fanı duruodu kendiliğinden iki vuruyodum kendine geliodu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 / Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
d1evas Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Mumu said: bi arkadaşımın MSI EX-610 laptopı bir kaç gündür bende duruyor. Kendi kendine kapanıyor bi baksana diye vermişti. uzun süren araştırmalar sonucu ( yalan ) farkettim ki aşırı ısınıyor ve sistem kendini kapatıyor koruma amaçlı. Speedfan kurup işlemci sıcaklığına baktığımda core 90 derece gösteriyor. nasıl bi çözüm önerirsiniz? aldığı yere geri gönderip iade/değişim mi yapmalı yoksa servise gönderip kontrol mü ettirmeli. servise giderse 1 ay mutlaka onlarda kalacak o yüzden pek yanaşacağını sanmıyorum arkadaşın da mecbur kalırsa yapacak birşeyi yok. şu notebook soğutucu padlerden alsak kurtarır mı sizce? usta fanların üflediği bakır kısım tozla dolduysa sıcak hawayı dışarı atamıyor olabilir çok ısınıp işlemci kendini kapatabilir. Aynı şey benimde başıma gelmişti. Servise götür ve fanları bi temizlet direk düzelir. Daha sonra periodik olarka kendin temizleyebilirsin çünkü sadece temizlemeye 40 50 ytl gibi para alıyorlar.Kendin elektrik süpürgeyi fana doğru tutunca bi kısmını çekiyor. Benim fanlarım da açıkta olduğu için fanlara güçlü bir şekilde üflüyorum ve bayaa bi toz dışarı atıyor. Cs de fps düşüodu bu yüsden ama yaptığım an düzelio... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 boyle topak halini alan toz birikintilerinin heatsink yapraklarini tikamasindan dolayi oluyor bu sorun. Elimde arkada$imdan aldigim lap-top var, 2 gun once a$iri sicaklik ve yava$lamadan isyan edip actim icini, komple soktum temizledim. $u an isinmiyor bile. ozellikle laptoplar sicaklik sinirinda cpu lar kullandigindan, yuksek isi performansi cok olumsuz etkiliyor. not: Toshiba lap-top unuz varsa, bu i$te uzman degilseniz acmayin derim. Berbat bir yerle$imi var, heatsink e ula$mak icin en son parcaya kadar sokmeniz lazim. Fujitsu'da 5 dakikami alan i$lem, toshibada 2 saatimi aldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 4 yanına 2cm yüksekliğinde destekler koyup, hava girişi sağlıyorum ben de. kapanıyodu eskiden benimki de kapanmıyo artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 laptop işlemcileri 100C gibi sıcaklıklarda çalışaiblicek şekilde üretilir. Laptop'ın sıcaklıktan alarm vermeis yada kapanması ayarını bulaibliyosanız bios'tan falan, ordaki sıcaklık sınırı yükseltin. Daha önce söylendiği gibi heatsnki temizleyin. Ekstra birşey almanıza gerek yok. Bir sürü para verdiğiniz laptoplar stabil olarak çalışmak zorundalar, ve çalışabilir de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kevinromeo Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Laptopın konuldugu düzlemle arasına birşey koyman gerekir. Altından hava akışı saglarsan daha iyi olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Evet ben macroeconomics kitabı koyuyorum kapanmıyor. Pahalı kitap çünkü. MEB yayınları tercih etmeyin mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kevinromeo Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Xaenin said: Evet ben macroeconomics kitabı koyuyorum kapanmıyor. Pahalı kitap çünkü. MEB yayınları tercih etmeyin mesela. Laptopı yaşam boyu gelir hipoteziyle almışşsındır umarım :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 fede said: 4 yanına 2cm yüksekliğinde destekler koyup, hava girişi sağlıyorum ben de. kapanıyodu eskiden benimki de kapanmıyo artık 30-40 liralik aluminyum stand/sogutucular cok daha guzel sogutuyor. test ettim, onayliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Laptopu kucakta tutamiyorum ben cok yakiyor. erkeklerde kisirliga sebep oluyormus ha aman ha dikkat!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar