Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Laptop'ın aşırı ısınma piroblemi

Mumu

Öne çıkan mesajlar

bi arkadaşımın MSI EX-610 laptopı bir kaç gündür bende duruyor. Kendi kendine kapanıyor bi baksana diye vermişti. uzun süren araştırmalar sonucu ( yalan ) farkettim ki aşırı ısınıyor ve sistem kendini kapatıyor koruma amaçlı. Speedfan kurup işlemci sıcaklığına baktığımda core 90 derece gösteriyor.

nasıl bi çözüm önerirsiniz? aldığı yere geri gönderip iade/değişim mi yapmalı yoksa servise gönderip kontrol mü ettirmeli. servise giderse 1 ay mutlaka onlarda kalacak o yüzden pek yanaşacağını sanmıyorum arkadaşın da mecbur kalırsa yapacak birşeyi yok.

şu notebook soğutucu padlerden alsak kurtarır mı sizce?
Sosyal ağlarda paylaş

Mumu said:
bi arkadaşımın MSI EX-610 laptopı bir kaç gündür bende duruyor. Kendi kendine kapanıyor bi baksana diye vermişti. uzun süren araştırmalar sonucu ( yalan ) farkettim ki aşırı ısınıyor ve sistem kendini kapatıyor koruma amaçlı. Speedfan kurup işlemci sıcaklığına baktığımda core 90 derece gösteriyor.

nasıl bi çözüm önerirsiniz? aldığı yere geri gönderip iade/değişim mi yapmalı yoksa servise gönderip kontrol mü ettirmeli. servise giderse 1 ay mutlaka onlarda kalacak o yüzden pek yanaşacağını sanmıyorum arkadaşın da mecbur kalırsa yapacak birşeyi yok.

şu notebook soğutucu padlerden alsak kurtarır mı sizce?

usta fanların üflediği bakır kısım tozla dolduysa sıcak hawayı dışarı atamıyor olabilir çok ısınıp işlemci kendini kapatabilir. Aynı şey benimde başıma gelmişti. Servise götür ve fanları bi temizlet direk düzelir. Daha sonra periodik olarka kendin temizleyebilirsin çünkü sadece temizlemeye 40 50 ytl gibi para alıyorlar.Kendin elektrik süpürgeyi fana doğru tutunca bi kısmını çekiyor. Benim fanlarım da açıkta olduğu için fanlara güçlü bir şekilde üflüyorum ve bayaa bi toz dışarı atıyor. Cs de fps düşüodu bu yüsden ama yaptığım an düzelio...
Sosyal ağlarda paylaş

boyle topak halini alan toz birikintilerinin heatsink yapraklarini tikamasindan dolayi oluyor bu sorun. Elimde arkada$imdan aldigim lap-top var, 2 gun once a$iri sicaklik ve yava$lamadan isyan edip actim icini, komple soktum temizledim. $u an isinmiyor bile.

ozellikle laptoplar sicaklik sinirinda cpu lar kullandigindan, yuksek isi performansi cok olumsuz etkiliyor.

not: Toshiba lap-top unuz varsa, bu i$te uzman degilseniz acmayin derim. Berbat bir yerle$imi var, heatsink e ula$mak icin en son parcaya kadar sokmeniz lazim. Fujitsu'da 5 dakikami alan i$lem, toshibada 2 saatimi aldi.
Sosyal ağlarda paylaş

laptop işlemcileri 100C gibi sıcaklıklarda çalışaiblicek şekilde üretilir. Laptop'ın sıcaklıktan alarm vermeis yada kapanması ayarını bulaibliyosanız bios'tan falan, ordaki sıcaklık sınırı yükseltin.

Daha önce söylendiği gibi heatsnki temizleyin.

Ekstra birşey almanıza gerek yok. Bir sürü para verdiğiniz laptoplar stabil olarak çalışmak zorundalar, ve çalışabilir de.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...