Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güncel AJAX Tutorialı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Karışmasan nasıl olur? Bu dünyada genel görüşün nelere tavır aldığını genel görüşün ne kadar doğru olduğunu cümle alem biliyor. Hergün gazetelerde genel görüş ile ilgili şeyleri okuyorsunuz. Ben çoğunluk farklı düşünüyor diye inandıklarımdan vazgeçecek değilim.

Ayrıca bu forumda birilerinin kesinlikle yaş sorunu var. Yok 3 yaşındamısın yok 9 yaşındamısın yok ergenmisin bilmemne... Hakikaten sorunu olan insanlar var aramızda takıntılılar var.

Benim ilk mesajımda laf soktuğumu iddia ediyorsun. Kardeşim kişilik sorununuz var ben diyorum orada normal bir insan gibi "ajax dil değildir" demişim bu laf sokmak mıdır? İşte bu lafımdan bile nem kapan insanlar olarak asıl siz 3 yaş polemikleri yaratan insanlarsınız.

Ego sorunu var sizlerde, orada "ajax bir dil değildir javascriptin bir metodudur" diyince hemen atlıyorsunuz "ne laf sokuyon ne bilmemne yapıyorsun" diye. Niye? Çünkü kendinizin küçük görüldüğünüzü sanıyorsunuz ve "ulan ben zaten biliyorum ajaxın ne olup ne olmadığını ne laf söylüyon" havalarına giriyorsunuz. Ama sorun ben kimin ne bildiğini nereden bileyim? Belki bilmiyordu ajaxın dil olmadığını, ki çok doğal bişe ben de anamın karnında öğrenmedim.

Ayrıca senin 2 harflik mesajların daha anlamlı oluyor çok yazdıkça batırıyorsun.
Mesaj tarihi:
@Spyro
Anlamak bakış açısına göre değişir ama yine de ben seni anlıyorum merak etme. Sen benim anladıklarımı anlayabilsen zaten böyle konuşmazdın.

PrudenT said:
adam ajax dildir dememiş ki.

Ben de direk "ajax dildir lan ne diyon sen" diye birşey demedim, mesajları okumadan mı mesaj atıyorsunuz anlamadan mı yani anlayamıyorum ben.

Ajax bir dil değildir, javascriptin metodudur. Javascript bilmiyorsan ajax tutorialleri bir işe yaramaz gibi bir cümle kurdum orada. Gayet açık, en başından söylüyorum adama belki javascript bilmiyor. Javascript bilmiyor olsaydı, "sağol brigand baba önce bi javascript tutoriali bakayım ben döncem sonra buraya" gibi birşey diyebilirdi.

Ama javascript biliyor çıktı ve "ulan sen beni bilgisiz mi sanıyon sen beni küçük mü görüyon kendimi göstermem lazım" mantığı ile mesajlaşmalarımız başladı.

Yani çok basit düşünüyorsunuz arkadaşlar, "bilmem kaç kişi hergün laf sokmaya çalışıyor aha brigand da laf sokmaya çalışıyor onlardan birisi" diye basitçene düşünüyorsunuz. Bu adam niye böyle yazmış bunun altında bir iyi niyet var mı laf sokmaktan başka birşey mi demek istemiş acaba diye düşünmüyorsunuz.
Mesaj tarihi:
uzatmamaya çok özen gösterdim ama sen başkalarıyla da aynı tartışmaya girmişsin.

genel kanıya tabi her zaman inanmak zorunda değilsin ama bu sana şunu göstermeli demek ki o lafın, daha doğrusu laflarından çok üslubun çoğu kişi tarafından belirli bi şekilde anlaşılmış.

uzatmak istemiyorum özür dilerim amacını farklı algılamışım sana da teşekkür ederim linkler için.
Mesaj tarihi:
Ben de mesajlarımdan amacım farklı anlaşıldıysa özür dilerim.

Bu karşıma çok çıkan bir sorun. Birkeresinde bir kız arkadaşımla msnde kavga etmiştik kızın bana söylediği şey "insan bir gülücük filan koyar iletinin sonuna". Kusura bakmayın internet ortamındayız yazı tipimizden yazı rengimizden karakterlerimizden karşımızdaki kişi analiz edilemiyor. İnsan karşı karşıya oturup konuşunca birşey söylemese bile yüz ifadesinden söylemek isteyecekleri çoğu zaman anlaşılıyor ama internet ortamı böyle... Keşke hepiniz kötü kötü anlayıp böyle beni laf sokucu durumuna düşürmeseydiniz veya öyle görmeseydiniz ama ne yapalım...

Hayırlı olsun umarım işine yarar. Aşağı yukarı hepsinin kendi dökümanları var sitelerinde. Hepsi farklı şekilde kullanılır. Kimisi bütün bir paket, prototype mootools gibi kimisi sadece ajax için yapılmış frameworklar. Ben mootools kullandığım halde onun ajaxını değil sajax kullanıyorum kullanması daha kolay. Bütün olan paketleri kullanması daha karışık.
  • Yeni Oluştur...