Cocostar Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 merhaba arkadaşlar stüdyo açmayı düşünüyorum elimde sadece davul ve full yalıtım var kayıt en baş için olmaycak..Öğrenci mekanı olucak ilçede açmayı düşünüyorum.toplam maliyet ne civarda olur??yardımcı olursanız sevinirim.
karpuzseven Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 öğrenci mekanı tavsiye etmem içine eder ekipmanının liseliler edit: soruna yanıt vermemiş olmayayım liseli gençlere açıyorsan 1500 ile 2000 dolar arasında bir şeyler olur herhalde
Cocostar Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 öğrenci dedğim üniversite mekanı
Xenocide Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 kayıt stüdyosu başlığını takip etseydin normal stüdyolar içinde bisürü şey yazdık. yaklaşık 20.000 ytl tutuyor benim zamanında yaptığım uyduruk hesaplara göre ortalama bi stüdyo
karpuzseven Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 hausdhasi 20.000 ytl lik ne alıyorsunuz o kadar ?
funq Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 iyi bir yer olsun diye ısrarın yoksa 20k tutmaz.
Xenocide Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Mixer (şöyle en az 10 kanallı) ses dolaşımı için ses monitörleri, amfiler+kafakabinler (en az 3'er tane) gitarlar Davul Yalıtım Mikrofon tükkanın kirası abi 5000 liraya kıytırık biyer açarım tabikide kim gelir yani oraya kendi stüdyoma kendim girmem. irenç bişey olur.
nutella yerim Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 bi orjinallik yapıp gitar alma derim,bırak herkes kendi gitarını kendi getirsin
Cocostar Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 yalıtım hazır davul var dandik olsada olur :)
Xenocide Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 şahsım kendim, "davul olsun bide derisi olsun yeter" diyen stüdyolara inanılmaz kıl olduğum için o tür stüdyoların yanından geçmiyorum, ha oldu rastgeldi girmek zorunda kaldım, sürekli arıza çıkarırım. "tomların akoru kaçmış" "twin pedal sabit durmuyor "(tabi twin varsa :S) uyduruk bi davul olduğu içinde muhtemelen en başta zilleri uyduruk olcaktır, allah ne verdiyse girişirim zaten uyduruk olan zilleri iyice yalan olsun. kısacası davuluna önem vermeyen stüdyoların topusunun allah bin belasını
funq Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 no need to lynch :D pek müşteri gelmez gerçekten o doğru
MarcOConner Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 yaw bi cok studyo var davulu ayar tutmayan pedallar basmanla havada zıplayan. cidden hiç gidilesi yerler olmuyo. davulun fena bişey olmadıgı ama amfilerin iyi oldugu bi yer acmanı tavsiye ederim. başta bi bass bi elektro gitar koyarsın 2. gitar isteyen kendi getirir. yalıtım da hazır sa cok bişey kalmamıs oluyo aslında ugrasıcak malzemeleri alıcaksın bi tek. belki biyerle anlasırsan herseyi ordan alıp biraz daha ucuza getirirsin.. 20bin cok fazla bence ortalama bi 10 bin e adam akıllı bi yer cıkar...
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Kayıt stüdyosumu yoksa prova stüdyosumu düşünüyosun? Kayıt diyosan ve ciddi bişey istiyosan 20.000 tutar,hatta fazla tutar. Burada baya bi tartıştık o konuda. Eger yalıtımlı bi yer varsa hali hazırda,ve "ögrencilere kullanıma sunucam,amacım para kazanmak" diyosan,1000 ytl'ye bi bass amfisi alsan(4x10 kabin + kafa,hartke,hiwatt gibi markaların var) 2 adet gitar amfisi alsan 1000 er ytl'de onlara versen,2 tane aktif hoparlör ve bide mixer alsan 24 kanal,onada bi 1500-2000 ytl ayırsan,2 tane mikrofon extra kablolarıydı falanıydı filanıydı 500 ytl'de onlara yaz.Ortalama böyle bi hesap çıkıyo işte.Bazı parçaları 2. el falanda alırsan ortalama 5-6 bin ytl civarına acarsın bi prova stüdyosu.İlgi büyük olursa 1-2 ayda kara geçersin bile.Kaliteli gitar koymanı hiç tavsiye etmem,ziyan olmasın.300-500 dolarlık 1 elektro bi bass işini görür. edit: davul var demissin,bian atladım onu
Cocostar Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 ya davul sorun değil tama EFX hyper-drive ve istanbul zillerim var babam içmimar yalıtımı zaten en sağlam şekilde yapılcak.Onlar sorun değilde beni mikrfn sistemi ve gitarlarin amfileri düşündryor..
funq Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 akustik dersi almış mı baban? :) ona göre bir mekan belirleyip amfilerin ve kolonların yerleşimini yapın :D
Ekmek Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 1.5 milyara ortalama bi lambalı amfi alabilirsin kabiniyle beraber. Mikrofonu bilemem.
Cocostar Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 yok sadece prova en azından şuanlık..
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 funq said: akustik dersi almış mı baban? :) ona göre bir mekan belirleyip amfilerin ve kolonların yerleşimini yapın :D Saçmasapan yorumlarınızı kendinize saklayın arkadaşlar.Prova stüdyosunda 2 tane hoparlör ve 2 tane amfiyi koyacağın yerlerin okadar süper bi önemi yok,kayıt stüdyosu değilmiş netekim.Ayrıca ses izolasyonu yapmak için öyle ahım şahım bi akustik eğitimine gerek yok,Cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrasının salonunu yeniden yapmıyoruz.Bi iç mimar ses izolasyonu için ne kullanacağını bilir. Cocostar said: yok sadece prova en azından şuanlık.. Ozaman çok düşünülcek bişey yok yani işin açıkcası.Gitar çok anlamam ama,ekmek güzel bi fiyat demiş bence.Ona göre ne alacağına karar verip ortalama bişey seçebilirsin demek bu.İlla kafa kabin almicam diyosan(ki pahalı oluyo bunlar işte),böyle combo amfiler falan düşünebilirsin.Onlar daha ucuz olur nispeten.Ben sana şahsen hartke tavsiye ederim,bass gitar için.Hem ucuz hemde performanslı. http://www.muzikenstrumani.com/index.php?p=show&pid=2503&k_id=377&kn=Hartke http://www.muzikenstrumani.com/index.php?p=show&pid=2501&k_id=377&kn=Hartke http://www.muzikenstrumani.com/index.php?p=show&pid=2502&k_id=377&kn=Hartke Fiyatlara aldırma,2. el bulursan yada,bi müzik mağazasından nakit alışveriş yaparsan baya bi ucuza getirebilirsin,ki ben bu 4x10'u 1 milyara alıyodum enson :) Gitar amfileri içinde illa kafa kabin düsünmene gerek yok dediğim gibi. Mikrofon,mixer ve kabinler içinde şunları öneririm; Hoparlör http://www.muzikenstrumani.com/index.php?p=show&pid=3554&k_id=212&kn=Kabin-Hoparl%F6r-M%F6nit%F6r Roxy hiç duymadım,oyüzden nekadar kaliteli bilmiyorum ama orta halli bişey olsa gerek.Fiyatı fena değil,alırken aktif hoparlör almayı sakın unutma.Pasif hoparlör alırsan,power amp kullanmak zorunda kalırsın,ki buda daha fazla masraf demek.Bundan 2 tane düşünebilirsin başlangıç için,nede olsa sadece vokalleri vercen. Mikrofon http://www.panmusic.com.tr/asp/show_stock.asp?product=SM58 Vokal için ideal,mantıklı bi seçim.Çok önemli değil söyleyen kendini duysun yeter diyosan,daha ucuz mikrofonlarda bakabilirsin. Mixer içinde şu ikisinden birisi işini görür,sana kalmış olay. http://www.panmusic.com.tr/asp/show_stock.asp?product=XENYX%201832FX http://www.panmusic.com.tr/asp/show_stock.asp?product=SL2442FX-PRO Eğerki daha ilerisi için kayıt olaylarına girmeyi düşünürsen,enaz 24 kanal mikser senin için iyi olur. Netekim ozaman,davul için ayrı mikrofon,bilgisayar için ses kartı,arada kullanacağın ekipmanlar(crossover,gate,analog effectler vs.) condenser mikrofonlar vs. lazım olcak.Yine buraya yazabilirsin :)
Gimli Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Mesleğim mimarlık, elimde her türlü akustik yalıtım detayı var. İhtiyaç olursa söyleyin
Ekmek Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 Kuralım. Gitarlar amfi efektler benden izolasyon gimliden
Xenocide Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 abov kurun valla hergün ordayım :D Stüdyo Pati, pati üyelerine indirim felan :P
RedallHoor Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 Korax said: Ya bi stüdyomu kursak :) Hadi kuralım =)
Öne çıkan mesajlar