eregorn2 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 çok kıymetli paticik üyeleri... istanbulda ev tuttum. şimdi yapmam gerekenler 1. muhtarlıktan ikametgah almak 2. elektrii suyu doğal gazı üstüme almak 3.telefonu bağlatmak 4. interneti açtırmak... ev beşiktaşta... ve bunları nerden nası neyle yapcaımı bilmiom... biraz yardım edebilirmisiniz
Valeron Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 muhtar kağıdını oturduğun mahalle muhtarından aalıcaksın diğerlerini internet ve telefonu beşiktaş Telekomdan diğerinide İSKİ'den yapıyo olman lazım yanılmıosam,spesifik adresleri google yardmıyla bulabilirsin yanılmıyosam tekrar çarşı civarında olması lazım telekomla iski
eregorn2 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 elektirk ve doğal gazı nerden yapcam
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 hepsi çarşıda doğalgazı igdaş tan elektiriyide tedaştan =) aşşağı yukarı gez sor bulursun. Gezmesi yer sorması bile zevklidir beşiktaşta hayırlı olsun
eregorn2 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 saol :D peki tahminen ne kadar sürer işlemler
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 hemen açıyorlar ordan bağlanması falan bazen 1-2gün sürüyor. İnş şansına elektrik borçları doğagaz borçları çıkmaz =)ev kiralarken en büyük problemlerden biri oluyor.Ev sahibi ödüyor gerçide zaman kaybı işte.
eregorn2 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 ikametgah aldım bu gün ve gerie kalan tek şey su elektrik ve doğal gazı üstüme almak... ama bi sorun var... bunları üstüme alırkene ne kadar alcaklar benden? ne kadar para vercem onlara? bilen varmı*
Deacon Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 ya konuya atlıyorum ama ben de arada bir şey sorayım. otobüsle istanbula gelcez de, otobüs 3 farklı yere gidiyo iniş yeri olarak, hangisi yeditepe üniversitesine en yakın? ataşehir sanırım ama soruvereyim. iniş yerleri >> alibeyköy, ataşehir, otogar.
eregorn2 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 benim soruya cevap varmı?
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 parasini bilmemde, onlari ustune almak icin belge filan isterler, tamam mi herseyin?
eregorn2 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 belgeler hazır... tek kalan şey ne kadar istedikleri...
aktiftablet Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 elektrik su için istemezler diye düşünüyorum. doğal gaz için emin değilim. bir de doğalgazı açmadan önce eve gelip doğalgaz tesisatını kontrol etmek siteyebilirler. Hayırlı olsun.
wizardofoz Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 ÇaArşıda olmayabilir elektrik ve doğalgaz. BAğlı bulunduğun genel müdürlük neresi bir bak. Elektrik için Boğaziçi DAğıtım'ın BEyoğlu'ndaki müdürlüğüne gidiyor olmalısın. 1 ay kadar önce aynı nakil işlermlerini açmaları kapatmaları yaptım. Hoş benim mevkim seninkine göre farklıydı fakat, şunu bil ki depozito namına cebinden yüklüce para çıkacak.. ve en az 3 günün non-stop yürümek ve ayakta durmakla geçecek. Şimdiden kolay gelsin.
wizardofoz Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Hiçbir şey istemiyorlar... Para dışında. TAbii bir de ev kira sözleşmesi aslı ve fotokopisi, nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi. tesisat numaraları bir de. Çıkmadan evden sayaçlarının üzerindeki tesisat numaralarını al. Ya da eskiden kalma ev sahibinin bir faturası varsa ynaında götür.
eregorn2 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 wizardofoz said: ÇaArşıda olmayabilir elektrik ve doğalgaz. BAğlı bulunduğun genel müdürlük neresi bir bak. Elektrik için Boğaziçi DAğıtım'ın BEyoğlu'ndaki müdürlüğüne gidiyor olmalısın. 1 ay kadar önce aynı nakil işlermlerini açmaları kapatmaları yaptım. Hoş benim mevkim seninkine göre farklıydı fakat, şunu bil ki depozito namına cebinden yüklüce para çıkacak.. ve en az 3 günün non-stop yürümek ve ayakta durmakla geçecek. Şimdiden kolay gelsin. ebemle ilişkiye gircekler desene
wizardofoz Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Evet giriyorlar. SEnin işin iyi yine. BEn Avr. yakasında bir evin tüm tesisatını kapattırdım, Anadolu yakasında yeni bir evin açtırdım. HEpsi 4-5 günümü aldı. SAbahtan akşama. Bir yerden sonra nirvanaya ulaşır gibi oluyorsun. Güzel bir his.
eregorn2 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 hespi varda ne kadar para isticekler önemli olan o
wizardofoz Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Doğalgaz açtırmak için 200 ytl kadar. Su için de 100 ytl kadar. Elektrik istmeiyorlar sanırım. Telefon da ilk faturada geliyor.
eregorn2 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 bunların hepsi açık.... sadece üstüme alcam... faturada benim adım gözükecek
wizardofoz Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Kimden devralıyorsun? Ev sahibinse su için kıllık çıkarabilir ev sahbini de isteyebilirler. Nakil bile yaptırıyor olsan, yani üstüne bile alıyor olsan, isim değişikliği için para isterler.
eregorn2 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 ev sahibinden alcam... kiracıyım ben...
wizardofoz Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Bir kere ev sahibinden almak gibi birşey yok benim bildiğim. O gidiyor kapatıyor; sen kendi üzerine alıyorsun. Nakil dediğin bir kişiden diğerine olmuyor, evden eve oluyor. Bu sebepten ötürü ev sahibin onları kapattıracak, sen sonra açtıracaksın. Su oalyında kapattırmıyorlar sanırım, çünkü sayaç ev sahibinin üzerine kayıtlı ve bu sebeple ev sahibin kendi suyunu kapattıramıyor. SAdece senle beraber su idaresine gidip işte bu durmda nakil yaptırmak zorunda kalıyor. Bilmem anlatabildim mi? Bence sen ev sahibinle anlaş, adam geçmiş döneme ait borcunu ödesin, sen adamın adına oturduğun sürece gelen faturaları öde. Ha ama bu evde 3-4 sene otururum diyorsan al üstüne hepsini. Sonra papz olmayasın ev sahibinle.
eregorn2 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 4 sene oturmaı düşünüom :D
Öne çıkan mesajlar