leyonidas Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 merhabalar, yüzerken aldıgım nefes sanki bana yetmiyor ve bi kaç kulaç sonra nefessiz kalıyorum, bu yüzden uzun mesafe yüzemiyorum. bu konuda düşüncelerinizi bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 yuzerken agizdan aldigin havayi burundan vericeksin. agizdan alip agizdan verirsen olmaz. 3-4 kulacta bi nefes benim icin ideal, ama bunye meselesi bu konuda fikrim yok. nefes olayini ayarlamak icin de, bunu yuzmeye baslamadan once calisarak yapabilirsin. suya 10 defa nefes vermek misal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 dory said: yuzerken agizdan aldigin havayi burundan vericeksin. agizdan alip agizdan verirsen olmaz. 3-4 kulacta bi nefes benim icin ideal, ama bunye meselesi bu konuda fikrim yok. nefes olayini ayarlamak icin de, bunu yuzmeye baslamadan once calisarak yapabilirsin. suya 10 defa nefes vermek misal. Havuzda yüzme hocası olduğunu söyleyen bir adamda bu şeklin doğru yüzüş tekniği olduğunu söylemişti. 3 kulaçta bir nefes al demişti. Önce suda yüzerken burundan nefes verme çalışması yap. Sonrada doğru nefes alışa geçersin dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 ablam havuzda yuzme hocasi ehuh. ben de ogretmenlik icin olan sinavi kacirmis bi noob =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 ilk başlarda nefesin yetiyor diye bürsürü kulaç atmıycaksın, normal yaşarken nasıl sürekli nefes alıp veriyosan yüzerken de bir ritim tutturup aynı araklıklarla nefes alıp vermelisin uzun mesafe için bir de aldığın havayı suya güzelce geri verceksin boşa gitmesin yarısı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 yetmeme sorunu bence sudayken nefesini vermiyor olmaktır, kafanı yana çevirdiğinde önce verip sonra almaya çalışırsan epic fail olur zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mendoza Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Valla kaç senelik sutopcuyum malesef bunların hepsi teoride kalıyor. Uzun ve sağlıklı yüzmenin tek şartı var kendini rahat hisettiğin gibi yüzmek. Misal ben her sağ kulaçta bir nefes alırım, sağlağım ve herkese güçlü koluyla nefes alıp daha ileri kol atabilmesini tavsiye ederim. Mutlaka yapılması gerekenler var tabi. Onlar da: 1. Nefesini suyun içindeyken vermek 2. Yavaş ve suyun üzerinde uzanır gibi yüzmek. Yürümeden koşamazsınız. 3. Ne kadar yavaş yüzerseniz, stillinizi o kadar çabuk ve sağlıklı oturtursunuz. 4. Uzun kol atıp güçlü çekin. 5. Ayaklarınızı ilk öğrenirken vurmayın. Önce kol nefes dengesini oturtun ayaklar kendiliğinden gelecektir. (3-4 haftadan sonra) 6. Rahat olun marathon yüzmüyorsunuz. Kıçınız dik, kafanız yere bakacak şekilde yüzmeye çalışın. Kesinlikle öne bakmayın. 7. Mümkünse gözlüksüz yüzün ve gözünü suyun için de de, nefes almaya çıkardığınız da da açın. Bunlar kesinlikle doğru yüzme taktikleri değildir. Yüzücüler zaten böyle yüzülmemesi gerektiğini iyi bilir. Ama yeni başlayanlar için en rahat başlama yolu budur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 sen sen ol denizde sakın havuzdaki gibi nefes almaya çalışma. dalga diye bişey var çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 7. maddenin mantığı ne gözümüz yansın acı çekelim daha iyi öğrenelim mi:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 nereye gittini gör die Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Ben yüzücü olduğum için her kulaçta nefes almayı öğrendim.Yani bize böyle öğrettiler. Eğer süreyle ve dayanıklılığınla ilgili (yarışmak gibi) bir olayın yoksa 3-4 kulaçta bir nefes al. Su içindeyken kesinlikle nefes ver. Nefes verdikten sonra sağa doğru başını kaldır fakat sağa omuzuna doğru hafif bak ki gelen dalga senin nefes almanı engellemesin. yavaş yüz stilin otursun nefes açmak içinse önce nefes alıp vermeni düzenle gün boyu sıksık derin nefesler alıp ver. Daha sonrada dalarak nefes tutarak gelişir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 suya şaplatarak ses çıkararak kulaç yüzen amelelere selam ediyorum burdan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 aleykumselam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 a.s Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Mortis said: nereye gittini gör die gözlüksüz demiş, gözlere klor zararlıdır bilmiyorsan arkadaşım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joscelin Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 A.S. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Rerore said: ilk başlarda nefesin yetiyor diye bürsürü kulaç atmıycaksın, normal yaşarken nasıl sürekli nefes alıp veriyosan yüzerken de bir ritim tutturup aynı araklıklarla nefes alıp vermelisin uzun mesafe için bir de aldığın havayı suya güzelce geri verceksin boşa gitmesin yarısı +1 Arma said: 3 kulaçta bir nefes al demişti. bunun sebebi hem sagdan hem soldan nefes alma aliskanligini edinmek icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Metakuso Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 a.s ahah hayatım deniz kenarında geçti ama, amele gibi yüzüyorum. 20 yılda 10 kere girmemişimdir denize. ama böyle iç anadolu falan gibi denize uzak yerlerden, yaz ayları gelen arkadaşlar bütün yazı suda geçiriyorlar. tebrik ediyorum kendilerini. yüzerken nasıl nefes almam gerektiğini hiç düşünmemiştim bile. yüzün gitsin ya adf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mendoza Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Evet klor gözlere zararlı. Fakat eskidendi o çamaşır suyuna benzer klorlar. Artık modern havuzlarda yok öyle ilaçlar. Zaten Avrupa birliği vs. artık izin vermiyor. Ha tabi siz havuzunuza güvenmiyorsanız o sizin bileceginiz iş. Gözlük takın tabiki ama en azından gözünüzü açın. Gözü kapalı yüzmek diye birşey yoktur onu vurgulamak için yazdım. Tabiki klor zararlı gözlere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 üstdudağı burun deliklerini kapayıp, dalabilen arkadaşlar var aramızda el sallayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoubleW Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Bende klasik 3 kulaçla başlamıştım sonra 6kulaça çıkardım düzenli olarak yüzerdim tabi:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 funq said: yetmeme sorunu bence sudayken nefesini vermiyor olmaktır, kafanı yana çevirdiğinde önce verip sonra almaya çalışırsan epic fail olur zaten Bende yüzmeye başladığımda aynı şeyi yapıyodum.Suda nefesimi tutup yukarı cıkınca nefesi verip almayı deniyodum olmuyodu.Neyseki düzelttik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 ben çok hızlı yüzdüğüm için gözlüksüz yüzünce acayip bir basınç uygulanıyor gözüme. özellikle diplerden yüzerken gözüm açıksa büyük bir basınç uygulanıyor. gözlerim kızarıyor, uzun bir süre öyle kalıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 denizde yüzerken en büyük sorun jetski biçti, balıkçı motoru geliyor, kano bana gümletcek, denizde birine çarpcam, köpekbalığı geliyor(yok artık) gibi şeyler, bir kere aklıma düştü mü bütün yüzme ritmimi bozuyor nefes almak bir yana ama kafa rahat olmadan yüzülmez havuzda kulvara tecavüz eden olmasa daha güvenli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 evet deniz dert ya kimse olmasın diye açılıyorum, bu seferde jetskiciler oluyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar