Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beyin Okuma Yapmayın laynnn.... da ne yapın?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Off laflara bak T.C yazarak ben Türkiye Cumhuriyeti yazmaktan kaçınıyormuşum ? Arkadaşım senin beynini yıkamışlar aslında. Ve hakatten fanatik olmuşsun. T.C kelimesini kullananları vatan haini de ilan et sonra seninle bi zahmet görüşmeyiz. Çok tarih okudunmu okumadın mı bilemem ama , yazdığının ne anlama geldiğini bilmeyen biri olduğun şurdaki mesajlarından çok belli.

Sen burda osmanlı devletini 1880 de olan bir yönetimin Türk değiliz demesinden dolayı neden Türk kabul ediyorum diyorsun.

Arkasından da son verdiğin cevapta kıvırarak bu devlet şu an Türk değildir evet derim diyorsun.

Geç bunları hadi canım hadi..
Mesaj tarihi:
mulgear6 said:
zorlama olmamıs mı o cumhuriyetten kaçıyo :S

T.C = Türkiye Cumhuriyeti

mulgearcığım (kusura bakma birazsamimi oldu:)). Uzunca bir süredir forumu okuyorum( ve laflar hazırladızm :P sadece espri sonra gelip yüzüme vururlar bilirim bunları)herhangi bir yorum yapmadan ama zannedersem her postunda bu ve benzeri kişiler T.C diyor devamlı ben kasıt ararım
Mesaj tarihi:
Horizon said:
Off laflara bak T.C yazarak ben Türkiye Cumhuriyeti yazmaktan kaçınıyormuşum ? Arkadaşım senin beynini yıkamışlar aslında. Ve hakatten fanatik olmuşsun. T.C kelimesini kullananları vatan haini de ilan et sonra seninle bi zahmet görüşmeyiz. Çok tarih okudunmu okumadın mı bilemem ama , yazdığının ne anlama geldiğini bilmeyen biri olduğun şurdaki mesajlarından çok belli.

Sen burda osmanlı devletini 1880 de olan bir yönetimin Türk değiliz demesinden dolayı neden Türk kabul ediyorum diyorsun.

Arkasından da son verdiğin cevapta kıvırarak bu devlet şu an Türk değildir evet derim diyorsun.

Horizon senin beynin yıkanmış belli vercek cevap bulamayınca, şahsıma saldırarak benim cevabımın değerini düşürmeye çalışıyorsun:)
said:

Tarih öğrenmeden önce okumayı öğren ben "şu an" türk değiliz demedim 20 sene sonradan,eğer senin koştuğun şartlar gerçekleşirse diye, bahsettim:) Teşekkürler:)
Mesaj tarihi:
Horizon said:

Kapasite fullendi error vermeye başladı, üstüne gitmeyin bu çocuğun bu kadar.
Mesaj tarihi:
Çorba oldu burası ne güzel.

Biri çıkıp Osmanlıya Türk devleti diye neden kabul edeyim der :)
Arkasından T.C yazana bunun açılımını yazmaktan kaçınıyorsun der :)

said:
Arkasından T.C yazana bunun açılımını yazmaktan kaçınıyorsun

Arkasından bu lafı diyen arkadaş bana beynin yıkanmış der :). Of of.

Tamam explusım , senin dediğin gibi olsun. 1880 de Padişah biz türk değiliz dediği için osmanlıyı türk olarak kabul etmiyoruz. Lütfen tüm traih kitaplarına düşülsün. Sevgili profumuz bunu böyle buyuruyor.
Mesaj tarihi:
Horizon said:
Çorba oldu burası ne güzel.

Biri çıkıp Osmanlıya Türk devleti diye neden kabul edeyim der :)
Arkasından T.C yazana bunun açılımını yazmaktan kaçınıyorsun der :)

said:
Arkasından T.C yazana bunun açılımını yazmaktan kaçınıyorsun

Arkasından bu lafı diyen arkadaş bana beynin yıkanmış der :). Of of.

Tamam explusım , senin dediğin gibi olsun. 1880 de Padişah biz türk değiliz dediği için osmanlıyı türk olarak kabul etmiyoruz. Lütfen tüm traih kitaplarına düşülsün. Sevgili profumuz bunu böyle buyuruyor.

Horizon'cum tamam abim tamam kuzum Osmanlı Türk devletidir(hıı tabi:D)Sana bilimsel şekilde, (biyolojik hem de tarihsel yollarla) osmanlıların türk olmadığını kanıtlarım. Ha osmanlı ordusu Türk'tü ona bişiy demem ama Padişah (zamanında hem yasa hem devlet hem kurumlar yani herşey olana adamlar) devlet yıkılana kadar ben türklüğümden utanıyorum osmanlıyım derse onlara türk demem.

ha bu arada ilk 6 - 7 osmanlı padişahı kanuniye kadar hepsi türklüğündne gurur duymuştur onlara lafım yok ama onlardan sonra gelenler. Ha bir de tarih kitaplarına düşülsün demişsin de zaten budeiklerim kitaplarda yazar. Kitap okumuyon herhalde :)
Mesaj tarihi:
Hayır canım bi haber değilim o paralardan. Ancak sen bu yazdıklarımdan bi habersin galiba

fedaykin said:
Veya AKP'nin sürekli yaptığı şey olduğu için AKP'yi tebrik ediyoruz. Nedir önce ortamı yemleyeceksin yapmak istediklerin ile ilgili. Bakacaksın ki yeterli tepki gelmiyor o zaman durmak yok yola devam... Baktın çok tepki geliyor hemen açıklama yapacaksın, "bakınız efendim bunlar gerçek dışı yorumlardır, kötü niyettir, fesattır vs. vs." İşte bu yüzden tepkiyi şimdiden vermek gerekiyor ki yola devam demek yemesin.

Masquerade said:
Hayır, bağımsızlığımız paranın üzerine Atatürk resmi koyarak simgeleniyorsa niye Türk bayrağı yerine Atatürk resmini göndere çekmiyoruz ? Burda da bir yanlış var.

Bu arada, konuyu açan arkadaş Fatih Sultan Mehmet resimli paralardan bir haber sanırım. :(

Burada önemli olan niyettir. Şayet AKP zamanında bunun benzeri bir çok şeyi yapmamış olsa idi kimsenin umrunda olmazdı. Ancak aynı "bayrağı değitiriverelim canım hilalin yönü ters olmuş" da olduğu veya en son okullara ibadethane açılsın da olduğu gibi bu işide ortamın nabzını tutma şeklinde yaptıkları için sorun çıkıyor. Şayet okullara ibadethane önerisine tepki gelmese idi sizce AKP yönetimi hemen o öneriyi yasalaştırmazmıydı?
Mesaj tarihi:
Horizon said:

Allah bilir o 1880 tarihinide explus söylediği için ağzına doladın. Açıpta hakkaten öyle mi demiş diye araştırmamışsındır, ve ya böyle bir şey söylendi mi ondan da haberin yoktur senin. Ama 1880 yazıldı ya tamam al her mesajında kullan, bilsende bilmesen de, seni bilgili gösteriyor :D.
Mesaj tarihi:
Zlaneth said:
Horizon said:

Allah bilir o 1880 tarihinide explus söylediği için ağzına doladın. Açıpta hakkaten öyle mi demiş diye araştırmamışsındır, ve ya böyle bir şey söylendi mi ondan da haberin yoktur senin. Ama 1880 yazıldı ya tamam al her mesajında kullan, bilsende bilmesen de, seni bilgili gösteriyor :D.

Bu arada zlaneth gerçekten haklısın ben onu 1800 ler diye düzelttim yazarken sıfıryerine iki kere 8 e basmışım:)
Mesaj tarihi:
Horizon said:
Burda büyük tarihçimiz var iken neden ben araştırayım ki ? Tarih kitapları istediklerini desin , explus dedi iş bitti. Tarih onun dediği gibidir.

Tarih kitapları osmanlı türk değildir(Kanuni ve sokullu sonrası için bak her zman o dönem türklük dönemdiri derim) der bu bir

Osmanlının Duraklama ve gerileme devrinden itibaren( Kanuni ve sokullu sonrası) biz türküz dediği herhangi bir belge göster ikiii

tanzimat ve ıslahat fermanlarını oku bu da üüüç (burda önceleri türklüklerinden vazgeçmiş olan osmanlı türklüklerinden resmi oalrak bu iki belgeyle vazgeçer :)

Hala da gelip bana osmanlı türktür dersen ne diyim sana:)

Ha bu arada çok haklısın sen osmanlı türk demenle osmanlı türk olamaycak :D
Mesaj tarihi:
Horizon said:
Burda büyük tarihçimiz var iken neden ben araştırayım ki ? Tarih kitapları istediklerini desin , explus dedi iş bitti. Tarih onun dediği gibidir.

O kadar saçma yazıyorsun ki... Madem tam tersi aç bak o zaman o tezi çürüt, bilginle çık karşısına. Onun söylediği tarihi kopyalayıp kopyalayıp burda ona karşı yazılar yazamazsın. Adam bildiklerini yazıyor, tarihi yazıyor, sende aç bir tarih kitabi, yolk senin dediğin şu tarhi, ama böyle de bir şey var de. Kulaktan dolma bilginle adamı ezmeye çalışıyorsun, olmuyor, sırıtıyor. "1880 de biri dedi diye koskoca osmanlı Türk değil mi şimdi" diyeceğine tarihten alıntılar yap, göster burada, yazına koy, anlayalım bizde. Kaldı ki gelen her padişahın annesi yunan, fransız, italyan, hangi padişah öz türk, öz osmanlı kaldı ki? Her gelen yabancı ülkelerden kadınlar aldı, karısı yaptı, çocukları padişah oldu. Kaç kan değişti. Osmanlı mı kaldı?
Mesaj tarihi:
Saçmalama durumuna devam et sevgili prof.

Biz neyi tartışıyoruz ? Senin bir dönemde osmanlıda türk değiliz demesinden dolayı osmanlı devletini , tüm tarihi yok farzedip osmanlı türk değildir demeni. Sen gelmişsin bana bunların böyle demediğini göster diyorsun. Sana demedi dedi diyen var mı ? Yok. Ozaman boş konuşma.

Yanlış değilse daha senin saptırarak tartışmana cevap verecek değilim. Başından beri 1 cümleyi oraya buraya dolayarak savunmaya çalışıyorsun.

not : T.C bak vatan hainiyim böyle kullandım.
Mesaj tarihi:
LathspeLL said:
Emre Kongar'in su yazisinada laf etmisler ya inanilmaz (*kiviran gozlu smiley*)

Bi de Engin Ardıç'la bir tuttular ya ne diyeyim artık (*eşittir boşluk sola bakan parantez*)

yazı o kadar öz ve güzel özetlemiş ki dönemin koşullarını, anca "Emre Kongar mı, mpff" diyebiliyorlar işte.
Mesaj tarihi:
Hazır aklıma gelmişken nerdeyse bir çok ırk (halis müuhlis köklü olanlar yani,sözüm meclisten dışarı:))

Mesela Çin-->Çince (şimdi gelip bana korece veya japonca falana yazarsın hemen önlemimi alayım japonca ve korece çinceden türemiştir)
Alman--->almanca
ingiliz ingilizce
fransiz fransizca
ispanyol ispanyolca (España~español)
vs vs vs bu böyle gider
Türkiye türkçe
Osmanlı ilk dili yıllarca türkçe sonra ne hikmetse osmanlıca olmuş
Şimdi gelip de bana amerika belçika falan dersin gibime geliyor:D
Mesaj tarihi:
Ama sen 20 sene sonra çıkıp biz türk değiliz derlerse T.C türk devleti değildir derim diyorsun. (ah bak gene T.C yazdık).

not : Arada da bir parazit ses var 3. şahıs olarak daha konuya garezi mi var nedir , banlattırıyolar ühü diye ağlayarak girdi. Kaalede almıyoruz ama hala zıp zıp zıplıyor :)
Mesaj tarihi:
Horizon said:
Ama sen 20 sene sonra çıkıp biz türk değiliz derlerse T.C türk devleti değildir derim diyorsun. (ah bak gene T.C yazdık).

Ya ama sen daha ne yeazdığını bilmiyosun ki :D
Horizon said:
Şimdi bir hükümet çıkıp biz türk değiliz arabız derse , 20 sene sonra sen oturup Ben T.C yi türk olarak kabul etmiyorum onlar şu senelerde kendileri biz arabız dediler mi diyeceksin ?

Ve evet tekrar ediyorum 20 sene boyunca tüm devletin yönetim kurumları biz Sokolop larız derse 20 sene "sonra" biz sokolopuzdur derim
---
Otuz altı(sanırım bu kadardı) Osmanlı Sultanı içinde ilk 6-7’si dışındakilerin hemen hepsi Türk olmayan anneden doğmuştur. Bilimsel olarak son Sultanların Türk kanı, Türk geni taşıdığını nasıl söylersin:D

---
Mesaj tarihi:
Biz değil arkadaşım , T.C sokolop devletidir dicekmisin demicekmisin ? senin şu an osmanlı devleti için söylediğin bu çünkü.

Yöneticilerin Türk soylu olmaması ile ne alakası var ? Mantığına hayran kaldım. Devletin başına bir yahudi geçse yahudi devletim olucaz. Bak böyle saçma öerneklemeler yapıyorsun , sonra sçama deyince kendi kendini acaip acaip savunmaya çalışıyorsun.

Biraz düşünerek yaz.
  • Yeni Oluştur...