Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tanrı kavramı olmasaydı..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Odinn said:
bozkurtt said:
inaç olmasydı insan ne yaaprdı onu düşünmek lazım yani insanın önüne cennet gibi hedefler koymassan insan haywabndan farksız olurdu bakınz. ada die bi film wardı izliyenler bilir klonlara eğer düzeni bozmassanız ii calışırsanız adaya gönderilceksisinz gibisinden bi inanç aşılanıyodu

bu kadar sığ düşünebildiğin için seni kutlarım. Hoş gerçi nickinden kendini ele veriyorsun.

tekrar okudumda yazdığımı odinn haklıymış gercekten byay bi sığ düşünmüşüm :) ama herkesin yorumlama yeteneği üst düzeyde olmaya bilir gerçi bnimki wasatın bile altında ama nese öğle işte
Mesaj tarihi:
karpuzseven said:
Savaşlar olurdu hatta daha ufak ama çok daha sık olurdu.

21.yuzyılda bilemem ama 1. ve 2. dunya savasını dusun,haclı seferlerini dusun,islamiyetin yayılması ıcın yapılan savasları dusun,sonsuza dek yok olacagını bilen,gidilecek bi cennet veya cehennem olmadıgını bilen bi insanı kendi rızasıyla ölmeye ikna edemezsin
Mesaj tarihi:
insan gene kendine inanicak bi obje bulurdu
atalaria tapardi
suya tapardi
daga tapardi
osuruga tapardi
insan degistiremedigi seyler icin suclucak
ihtiyac duygudu seyler icin sginacak bisiyi hep bulucatir

tek tanri cok tanri human god farketmez
Mesaj tarihi:
"İşte o, orada" diye gösterilebilecek bir Tanrı olmadıgı gibi "tanrı" kavramına verilen önem "egitim" kavramına(sadece akademik degil her anlamda egitim)verilseydi çok daha güzel bir dünyada yaşıyor olurduk. Toplum, bir "tanrı" olmadıgı için kaos yasayacagına, körü körü inanmak yerine akıl yoluyla dogruyu bulan bireylerden olusacagı için bugun oldugundan çok daha yüksek bir seviyede olurdu.

(kendi fikrini söyleyen arkadaslara "gerizekalı" demeden önce "neden böyle dedin" diye sormayan kişilerin aldıkları "egitim" degil tabi ki bahsettigim)
  • Yeni Oluştur...