Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hearts of Iron 3

Venator

Öne çıkan mesajlar

Bu sefer navy-heavy bir almanya gitmeyi düşünüyorum. Genel olarak destroyer ve battleship teknolojilerini ilerletiyorum. Okuduğum doğru ise, stacking pen. en fazla %17 oluyor. Targetingi abartıp, friendly fire'ı dibe vurarak, 2 geniş, biri baltık, biri genel navy yapmayı düşünüyorum. 36 senesinde, KMS ve 2 adet SH-BB yolda, '39da bitmek üzere. Destroyer+BB massi ile Royal Navy'i altedebilmem mümkün müdür? BB ve dest dışında bir şey gerekir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

zlorwf said:

Bu sefer navy-heavy bir almanya gitmeyi düşünüyorum. Genel olarak destroyer ve battleship teknolojilerini ilerletiyorum. Okuduğum doğru ise, stacking pen. en fazla %17 oluyor. Targetingi abartıp, friendly fire'ı dibe vurarak, 2 geniş, biri baltık, biri genel navy yapmayı düşünüyorum. 36 senesinde, KMS ve 2 adet SH-BB yolda, '39da bitmek üzere. Destroyer+BB massi ile Royal Navy'i altedebilmem mümkün müdür? BB ve dest dışında bir şey gerekir mi?

- shbb sevdasını bırak, upgrade almıyor, ölü yatırım. 38 tarihli bb'ler daha iyi.

- destroyer yerine light cruiser öneriyorum. hava savunması ve saldırısı daha iyi, deniz saldırılarına karşı biraz daha dayanıklı. nasılsa denizaltı saldırısı neredeyse hiç yemeyeceksin ama paso naval bomber yollayacaklar filolarına.

- bb & light cruiser filomla o kadar çok gemi batırdım ki, sunk ships sayfasında batırılan gemilerin %80'i filan almanya'ya aitti. herkesi döversin, sadece carrier'lara yanaşamıyorsun (bug sanırım, bir ay süren savaş oldu gene yaklaşamadı çılgın positioning'li ve raeder emrindeki gemilerim) şu anda ama onlar da seni batıramıyor weather bug sağolsun.

- stacking penalty %17'de sınırlı filan değil gördüğüm.

- o kadar bölme filolarını, hasar gören gemilerin tamiri AYLAR sürüyor. %50 olan bir bb'nin tamiri 4-5 ayda bitmedi yani. tek bir filo yap, buna yığ bb'leri. yedek screen gemi filosu tut arkalarda. screen'ler battıkça ya da hasar gördükçe yedekleri öne sürüp hasarlıları geriye tamire bırak. yeterli sayıda screen tutarsan (1:1,5 kadar) bb'ler %10-20'den fazla dmg almıyor en büyük çarpışmalarda bile.
Sosyal ağlarda paylaş

zaten her çeşit deniz doktrininde işe yarar, genel öneme sahip birşeyler olduğu için ben hepsinden araştırma yaptım doğrusu. light cruiser her açıdan daha iyi eğer research ve ic sıkıntın yoksa.

aynı filoda tutmaya çalış derim, yalnız kalmaması önemli gemilerin.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Edemezsin, en azından öyle biliyorum. Savaşın mantıklı gidebilmesi için japonya ile ben mançuryayı save game editleyerek kendime katmıştım. Ancak o zaman kore'de biriken 1milyon supply'ımı kullanabildim.

Valla, bu oyun adam olur mu bilmiyorum, bana paradox aynı anda çok fazla şeyi yapmaya çalıştı ve yetişemediler gibi geliyo. Yahu weather bile tek başına olay aslında, değil 1-2 patch ancak 2 expansion sonra oyun adam olur bence (bkz. EU3-NA-IN).
Sosyal ağlarda paylaş

dört ayrı theater var rusya'nın, alman sınırına stavka bakıyor. ama ben türkiye, japonya ve iran'ı beraberimde savaşa sokunca aynı anda dört theater'da düşmanla karşılaşınca stavka cepheyi büyük ölçüde boşalttı birden ve ilk aydan sonra neredeyse rus birliği kalmamıştı sınırda.

1.3 yeterli olabilir, 1.4'ün daha uzun süre geleceğini sanmam zaten. 1.5 hiç gelmeyebilir paradox'un son oyunlarına bakarsak, eu2 dönemindeki kadar çok ufak ve sık yama çıkarmıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...