proggorp Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 nereye açayım bilemedim konuyu.ama burası iyi galiba.fotoğraf makinası tecrübem yok ama "emin misin değil misin" programında görünce birden hatırladım bu aletleri.instant kameralar yani.şipşak! sanırım ikinci el alıcam bi tane.hem polaroidlerle çekilmiş fotoğraflara baktım.renkler çok hoşuma gitti.kesinlikle isterim bunlardan kullanmayı. filmleri pahalıymış sanırım.ama olsun. var mı kullanan, seven? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 çok güzel alettir bizde vardı eskiden pil derdi filan da yok bunların ama dedigin gibi filmleri pahalıydı kullandıgımız zamanlarda biraz ama onun dısında gayet güzel aletler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 film üretimi duracak yakında, alabildiğiniz kadar alın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
proggorp Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 durdu bi ara sonra tekrar başladı diye okudum.ayrıca fuji de üretiyomuş sanırım instant filmlerden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 bı ara durdu evet, hep sölenir durucak tekrar durucak tekrar falan diye, ne biliyim durmuyo gibi geliyo bana. durmaz hiç umarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 İyide bunun çözünürlüğü renkleri falan rezalet. Minolta falan gibi dandik marka 5mp kameralar bile hem daha ulaşılabilir hemde daha iyi çekiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 palaroid'ın olayı bambaşka kalitesinde görüntüsnnde ğil insanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
proggorp Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Cuce said: palaroid'ın olayı bambaşka kalitesinde görüntüsnnde ğil insanlar. evet.sırf o renkleri bile acaip çekici geliyo bana.fotoğraf sanatıyla uğraşacağım yok benim zaten.polaroid ayrı bişey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 MrMarvelous said: İyide bunun çözünürlüğü renkleri falan rezalet. Minolta falan gibi dandik marka 5mp kameralar bile hem daha ulaşılabilir hemde daha iyi çekiyo. anlamadım minolta mı dandik marka kamera üretiyor? :) ayrıca bizde de vardı süperdi hala durur bi kaç tane hatıra foto, ufacık eheh 80lerin sonu 90ların başı çocuk olmak.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Metakuso Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 of çok hoş alet lan. küçükken vardı evde durduk yere çekerdim sağı solu. gelişen teknolojiyle yalan oldu sonra. sağlam bi tane olsa kullanırım ama. böyle şipşak elinde sallıyosun falan güzel bi his Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 en güzeli nedir biliyor musunuz? bununla fotoğrafları çekersiniz. arkadaşlarla gezerken, kafede otururken falan. sonra bunların mini klips/yapışkan bantları vardır. onlar ile böle alt alta sıralasınız.. 1.sinde -atıyorum- ortaköy'e giderken, 2.sinde ortaköyde, 3.sünde kumpir yerken, 4.sünde arkadaşınız gamze kumpiri eline yüzüne bulaştırmıştır falan fistan.. böyle altalta ve duvarda durması çok hoş olur. seneler geçtikçe hafif bi sarımsılaşır o fotoğraflar. ama güzelliğinden hiçbir şey kaybetmezler. bunun gibi bir de lomolar var.. garip renkler ile anı güzelleştirir.. dijitallerde bu tadı alamazsın bir türlü. slr'ler ise daha profesyoneldir. sanki "tamam hüseyin sen şimdi kolanı üstüne dökmüşsün de biz sana gülüyormuşuz gibi durucaksın" der gibi çıkar fotoğraflar. polaroid nötral durur. olayı gösterir sadece. mütevazi ve basittir. fazlası değil. soldan ve sağdan, aşağı ve yukarında beyaz bir çerçeve ile sarar ve muhafaza eder mutluluğunu, zamanla nostaljin gibi hafif sararır kenarları, renkler belki biraz dağılır.. polaroid candır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 renk menk meselesi de değil sadece, üstünde ilk 2 dakka dışıdan manipulasyonda yapılamaz ki oda kör göze manipülasyondur zaten. cekersin bi tanedir büyütemezsin kücültemezsin öle 1 tane kalır. farklı bişi yanı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 nasıl anlatmak arkadaş istettiniz be zorla :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 patron viral kampanyamız tam gaz gidiyor.. bi forumda daha saldık virüsü.. kurtarıcaz inşalla markayı! oley ve yuppi ve saygılarımla dasaaa emilian feat. cüce and proggorp... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Metakuso Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 dasaaa said: en güzeli nedir biliyor musunuz? bununla fotoğrafları çekersiniz. arkadaşlarla gezerken, kafede otururken falan. sonra bunların mini klips/yapışkan bantları vardır. onlar ile böle alt alta sıralasınız.. 1.sinde -atıyorum- ortaköy'e giderken, 2.sinde ortaköyde, 3.sünde kumpir yerken, 4.sünde arkadaşınız gamze kumpiri eline yüzüne bulaştırmıştır falan fistan.. böyle altalta ve duvarda durması çok hoş olur. seneler geçtikçe hafif bi sarımsılaşır o fotoğraflar. ama güzelliğinden hiçbir şey kaybetmezler. bunun gibi bir de lomolar var.. garip renkler ile anı güzelleştirir.. dijitallerde bu tadı alamazsın bir türlü. slr'ler ise daha profesyoneldir. sanki "tamam hüseyin sen şimdi kolanı üstüne dökmüşsün de biz sana gülüyormuşuz gibi durucaksın" der gibi çıkar fotoğraflar. polaroid nötral durur. olayı gösterir sadece. mütevazi ve basittir. fazlası değil. soldan ve sağdan, aşağı ve yukarında beyaz bir çerçeve ile sarar ve muhafaza eder mutluluğunu, zamanla nostaljin gibi hafif sararır kenarları, renkler belki biraz dağılır.. polaroid candır.. çok güzel anlattın ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Ya bildiğim kadarıyla Polaroid dijital'e geçecek. Hatta konuyla ilgili yazdığım haberi copy/paste edeyim, daha bir aydınlatıcı olsun. Bir devrin sonu mu başlangıcı mı? Geçtiğimiz aylarda fotoğraf camiasında ikon haline gelmiş Polaroid, film üretimini yavaşlatarak durduracağını duyurmuştu. Ardından Amerika, Massachusetts’teki en büyük fabrikalarından ikisini kapatacaklarını duyurduktan sonra Polaroid’in ikonlaşmasını sağlayan bu yoldan neden böyle bir hızla uzaklaşmaya başlamasını da anlamak o kadar zor değil. Polaroid, tıpkı Leica ve bir çok fotoğraf devi şirket gibi dijital çağa uyarlanma sürecinde büyük zorluklar yaşadı, hatta belki de tam olarak uyarlanamadı bile. Bu büyük fabrikalarının kapanışının ardından yapılan açıklamada kısaca artık eskisi gibi üretim sahibi olmadıkları ve 1970’lerde 15.000 kişiye imkan sağlarken bugün sadece 150 işe imkân sağlamaları gibi bulundukları pazarda arz-talep ilişkisinin zayıflayarak yok olduğuna dair sinyaller verdiler. 2001’de batan ve 1980’lerden beri hiçbir zaman tam olarak belini doğrultamamış ismin bugün ki yöneticileri ise bu olan biteni “Artık zamanı gelmişti.” şeklinde yorumladı.2 fabrikanın kapatılmasına rağmen 30 yada 40 yıl Massachusetts’te varlıklarını hissettireceklerini belirten yetkililer, şirketin artık flat televizyon ve dijital fotoğrafçılık alanına odaklanacağını açıkladı. Bununla birlikte Polaroid Zink Imaging Inc. ile de ittifak içine girdi. Eski Polaroid araştırmacıları ve yöneticileri tarafından kurulan şirket neredeyse tamamen cepte taşınabilir dijital fotoğraf printerları üzerineyken, bu pazardan çekilme sinyalleri verirken neden böyle bir şirketle ittifak kurduklarını anlamak ise çok zor değil. Zink printer’ın parlak bir geleceğe sahip olduğunu düşünen otoriteler şu an ki modeliyle pazara tam olarak hitap edemeyeceklerini de eklemeyi unutmadı. Öte yandan ev tipi printerların satışının son yıllarda oldukça düştüğünü belirten IDC, bir fotoğrafın basılıp verilmesindense internet yoluyla yollanmasının artık çok daha mantıklı bulunduğunu da söyledi. Bütün bu olan pazardan çekilme ve sektörün ölmesi sinyallerini verdikten sonra, şu ana kadar kendi baskısını yapabilen kompakt makinelerden başka bir şey yapmamış Polaroid 2008’in sonlarına doğru bir ‘bridge’ kamera çıkartabileceğini açıkladı, üstelik kendi baskısını yapabilen bir teknolojiyle, tıpkı eskisi gibi. Baskı için ZINK yani Zero Ink (Sıfır Mürekkep) teknolojisini kullanacak olan bu cihaz 7 milyon pixel’e sahip olacak. Mürekkep yerine ısı ile basılan bu özel teknoloji ise yine kağıtta gizli, içinde kristaller bulunan kağıt ısı ile reaksiyona girip hiç mürekkep olmadan renk alabiliyor. İlk kuşak makinelerin 6x4in’i geçmeyecek boyutta baskı yapabileceğini ancak gelecekteki modellerin bu boyutu rahatlıkla aşabileceğini belirten yetkililer, ZINK teknolojisinin boyutta sınır tanımadığını ve hali hazırda çok büyük boyutlarda üretilebildiğini de ekledi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2011 4bin yıllık konuyu hortlatmak olacak ama, bir arkadaşıma doğumgününde polaroid makine ve mümkünse 3-5 film almak istiyorum. hangi model almalıyım? filmi bulunabilir mi hala? ha? hı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar