Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Araç Hakkında Yardım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merhaba arkadaşlar,

Pejo 106 XR 98 model aracım var. Araca bakım yaptırma vakti geldi gibi gözüküyor.Araç ile ilgili sorunlar ise şu şekilde.

* Debriyaj baskı balatası değişmesi gerek.
* Araba ilk çalıştığında gaz verdiğim vakit su sesi geliyor.Sanki oluktan su akar gibi . Kalorifer peteklerinde sorun olabilir . Araç ısıtmıyor kendini adam akıllı.
* Motorun parçalarının yenilenmesi gerekli.( Araç yağ yakmıyor fakat benzin çok harcıyor. )
* 100 - 140 seviyesinde bir hıza ulaşıldığı vakit direksiyon titriyor.Yol tutuşta sorun olabiliyor.

Bunların neler olduklarını yazıp neler yapmam gerektiği hakkında ve ne kadar bir masraf çıkacağına dair bilgi verebilirmisiniz.

Teşekkürler.
Mesaj tarihi:
* Debriyaj baskı balatası değişmesi gerek. / 150 Ytl civarı bir ücreti var. İşciliğide 50 ila 100 ytl arası alır ustan.
* Araba ilk çalıştığında gaz verdiğim vakit su sesi geliyor.Sanki oluktan su akar gibi . Kalorifer peteklerinde sorun olabilir . Araç ısıtmıyor kendini adam akıllı./ Klima radyatörü veya su pompanda arıza olabilir. Radyotör 150ytl civarı pompa 50ytl civarı bir ücrete sahip.
* Motorun parçalarının yenilenmesi gerekli.( Araç yağ yakmıyor fakat benzin çok harcıyor. ) / Umarım yenilenmesi gerekmez. Gerçi yağ yakmıyorsa belki daha ucuza mal olabilecek bi rektefe yaparlar.
* 100 - 140 seviyesinde bir hıza ulaşıldığı vakit direksiyon titriyor.Yol tutuşta sorun olabiliyor. / Bu problem değil rot-balans ayarı yapan bi yerde 30-40ytl ye herşeyi yaptırabilirsin.

not: Fiyatları bildiğim kadarıyla yazdım net ve kesin değildir.
Mesaj tarihi:
rot-balansı bakım zamanını falan beklemeden yaptır, önemli ve pahalı bişey de değil.

Yeri gelmişken bişe sorayım, vites küçültürken vites zor geçiyor. 3te 4 te problem yok, 2 de hafif bir gacırtı gelebiliyor (bazen) 1e geçerken ses yok ama bayaa zor geçiyor. Sekromeçler mi değişecek? Ne kadar bişeydir?
Mesaj tarihi:
Selam,

Senkromeçler öpecek gibi seni :
Fazla tüketim için de debriyaj balatası sonrası kontrol et tekrardan, ayrıca hava filitreni de değiştir. Bujileri de kontrol ettir, olmadı kablolara da baktır.

Saygılar.
Mesaj tarihi:
Geri vitese takmak işkence oluyor genelde . Hafif ileri yapıp geri yapıyorum anca oyle geciyor dişliler. Arabanın kendisini satsan 8.000 eder. Masrafı kendisinden çok.
Mesaj tarihi:
bendede gerı vıtes sorunu var,

gecmıo adi sey bi turlu bende hafif parmagımın ucuyla gaz verırıom ancak öyle yerine oturuyor.

peki bu gaz verme işlemi zarar verirmi, yavaşta olsa dönen dişlere geçiyor sonuçta.. ama başka türlü de geçmiyor.

belirli bi hızdan sora titreme olayıda var, rot ayarı yapılcak.
Mesaj tarihi:
Sat gitsin arabayı ya. 98 model diyosun, 97 den beri yollarda o araba demek.

10 yaşında, kasko desen yapılmaz, bakım yaptırsan tutmaz falan. Artık problem üstüne problemdir o araç.

Sat kaça gidiyosa, üstüne koy bi 4-5 milyar daha, git dacia sandero falan ayarında bi araba al. En kötü sıfır araba bile en iyi 10 yıllık arabadan iyidir
  • Yeni Oluştur...