Arkansis Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Şu anda bir yere ortalama fiyata kuvvetli bir sistem kurma çabasındayım. Sistemin parçalarını topladım fakat ram konusunda bir sorum olacak. Öncelikle sistemi yazayım. AMD Athlon XP 2500 + (fsb333) 512 kb Epox EP 8RDA+ (nforce 2400 ultra + MCP2-T) V2,2 Western Digital 80 GB JB (8mb cache) 128 MB Winfast FX 5700 .A 360 TD(128bit) veya alternatifi .. 128 MB ATI HIS Radeon 9600 XT 500/650 AOPEN H-600B FSP 300 W 512 MB Kingston PC 2700 DDR 333(CSL 3,5) Anakartın sitesinden baktımki orda bold olarak DUAL CHANNEL yazıyordu yada buna benzer birşey. BU ne demek ? ben daha önce aldığım sistemde DDR ram almıştım ve tekli kullanılamıyordu DDR ramler, geçende bir bilgisayarcıya sordum DDR ramlerin teker teker takılabileceğini söyledi , peki teker teker takılabilirse DUAL CHANNEL ne demek ? Şimdi elimizdeki maksimum bütceyle bu biligsayarı alabiliyoruz , birazdaha para ver şunu al demek yerine şunun yerine bunu alırsan daha performanslı olur ve daha ucuza kapatırsın diyebileceğiniz bir parça varmı ? [Bu mesaj Arkansis tarafından 03 Nisan 2004 15:11 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 elindeki parayı söylersen yardımcı olabilirim ancak 1 saat içinde çıkıcam evden çabuk yaz paranı =)[signature][hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hasansemre Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 bu yazdığı sistem tahminimce 450$'ları gçmiyecektir. arkadaşın cebindeki parada 400 ile 500$ arası birşeydir gibi geliyor. arkansis ben bir tavsiyede bulunayım kingston yerine markasız bi ram al en az 15$ farkedecektir. Ekran kartını 5200'e indirebilirsin veya mx440'lara kadar düşüp ekonomi yapabilirsin :) kasada sanırım 60$ olan kasalardan onu da 30$ civarında bir kasa ile değiştirebilirsin ama yaz geliyor amd alıyorsun kasayı 2 kere düşün :Pp[signature][hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler. W. Churchill... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Ya haklısın markasız ram al diyorsun akıllı bir düşüncede, kingstonunda ömür boyu garantisi olması insanı cezbediyor, ram yanması patlaması cart curt olmayacak böylece paşalar gibi ölene kadar çalışsın bilgisayar.[signature][hline]starcraft.mizzah.com www.sylveria.org Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zagg Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Demmiii ....[signature][hline]....... ICQ=173110143 «³¹®¤R_e¤³_X¤³¹x¯²-» Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 ramin yanarsa bana getir ben değiştiririm :) onun için 15 dolar verme yani.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Hmmm Kaliteli ramle kalitesiz ramin yaratabileceği uyum sorunları , bunun yanında performance farkını ki markasızda alıp şansına iyi çıkabilir onda kimse çıkmaz diyemez. Yani kısaca sadece garanti değil olay , Ram makinanın en önemli parçalarından biridir her ne kadar nasıl olsa ram diyerek geçilsede üzerinde ekran kartı cpu kadar falan durulmasada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShekiLChoCuq Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 bencede iyi fikir. kısılabilecek şeyleri yukarıda söylemiş arkadaş. ama bana bir bilgisayarcı AMD'lerin Pentium'lara göre daha çabuk arızalandığını söylemişti? doğru mu bu?[signature][hline]my.. (icq) - (site) - (e-mail) - (forum) - (msn) i would rather share one lifetime with you than face all the ages of this world alone Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 bence ramdeki performans farkını düşünecek durumdaysan kesinlikle 700-750 dolardan daha fazla paran vardır. amd intel konusunda, iyi bir soğutma olduktan sonra amd iş görür. tabi parayı dert etmeyen arkadaşlara intel öneririm.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 anakartı 8rda3+ yapabilirsin daha fazla donanım için ram olarak twinmos un 2x256 dual channel setlerinden alabilrsin edit: anakartı deiştirdikten sonra hdd yi sata da alabilrsin tabi :) [signature][hline]BabacumMostors, 01 Temmuz 2003 00:10 sularında dralnu'nun evinde banyodan çıktıktan sonra demiş ki: Kaan, abi sizin sabunların hastasıyım ! [Bu mesaj Dralnu tarafından 04 Nisan 2004 00:18 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Mum chamber bilgisayarcımısın yoksa ? :D Hmm shekil çocuk yalan onlar..[signature][hline]starcraft.mizzah.com www.sylveria.org Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 benim naçizane görüşüm de isimsiz ram alman yönünde, 3 ayrı bilgisayarda (ortalama ömürleri 4 yıl ve halen çalışııyor ikisi) kullandık ve hiç sorun yaşamadık henüz. sorun yaşamış birilerini de pek duymadım doğrusu. ömür boyu garanti deniyor da ömür boyu kullanmayacaksın ki aleti, overclock'çu musun bilmem ama hiç ihtimal vermiyorum sorun yaşayacağını. uyumsuzluk sorunu da hiç duymadım ve yaşamadım, ram yaptığı iş olarak önemli bir parça ama buna rağmen gayet sorunsuz bir parça düşüncesindeyim.. ayrıca bilgisayarı ne maksatla kullanacağını söylersen daha çok yardımcı olabiliriz belki.. bu arada, öbür başlıkta 4 yıllık cahil yazdım ama bu 6 yıllık usta olmamı gölgelemez.. ;)[signature][hline]StarLight, 01 Nisan 2004 03:22 tarihinde demiş ki: Ya niye üziyim ki Arcane'yi. Aksine çok seker , çok minnoş. Mülis bi tipi var. Akıllı uslu birine benziyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 Bence kasadan vazgeçme, 30$ kasalara ne olduğunu kar yağdığı zaman, elektrik kesintilerinde gördük. 30$ kar için sistem tehlikeye atılmaz kanımca. fx5700 yerine radeon 9600xt yi tercih edebilirsin. epox rda+ yerine rda3+ tercih edebilirsin ki ben kullanıyorum çok memnunum:) Sata desteği de var. ramleri 2x256 olarak tek 512 yerine, ha ben sonra bi 512 daha alıcam aynısından diyorsan başka. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 ram twinmos al ama üstünde çiplerde de twinmos yazıyor olsun. ayrıca biraz daha para ayır 512 * 2 tane al. tamam oldu sana taş gibi bilgisayar 5700*9600xt arasında ise tabi ki 9600xt'yi seçeceksin[signature][hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 ben tekrar araya gireyim. diğer arkadaşlar neye dayanarak diyorlar bilemiyorum ama 2x256 yerine 1x512 daha iyi performans verir. anakartta sata (serial ata hdd) desteğine gelince, sata disk almayı düşünmüyorsan (ki ihtiyacın olmayacaktır) boşuna böyle özelliklere para verme. pek tabi ben de sata, hatta scsi diskler almak, yanına scsi pci yuvası alıp 7 hdd bağlamanı isterim. ama bunların hepsi nakit harcaması olarak sana geri dönecektir. kaynakların kısıtlıysa hdd markası, cpu hızı (marka değil, clock rate'i), ram miktarı ve ekran kartı hariç dert etmen gereken birşey yok. yani anakartın bilmemne desteğini, kasanın şuyunu buyunu dert etmesen daha iyi olur. (ör: 3 fanlı kasa alacağına dandik bir kasa ve iyi bir fan almak daha yüksek performans verir.) tekrar hatırlatmak istiyorum, paran kısıtlıysa herşeyden az alacağına bazı parçalara odaklan. diğerlerini eline para geçtikçe arttırsın. not: 2x512 al diyen arkadaşa ithafen, bence 4x512 al. tabi ücretsiz bulursan.. kolay gele.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 hee aklıma gelmişken, hard diski kesin 7200 rpm al. veri transferinde yaklaşık %30 performans artışı sağlar.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar