Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HoI vs EU vs Vicky


NoTwisT

Öne çıkan mesajlar

Iyi bir strateji oyunu lazim, grafikler falan onemli degil.

Bu ucunden hangisi daha iyi, Vicky hakkinda hic bilgi bulamadim bu arada oyunun isminin kisaltmasimi o?
EU2 icin EU3 den daha iyi diyorlar ama ne kadar dogru bilemem:
HoI icin baya iyi diyorlar ama EU dan iyimi bilmiyorum.
Bu oyunlar hakkinda bilgi verenlerin saglina duaci olunacaktir :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ayni oyunlar dunya farkli

eu da ortacag kurallari iste ticaret altin stogu filan onemli somurge kurucan amerikayi kesfedicen vs

victoria napolyonic era direk endusturi devrimi uretim ustune kurulu

HOI ise 2. dunya savasi ve savas ustune

victoria nin uretim olayi cok iyi
HOI nin ise savas ve teknoloji kismi cok saglam

eu2 eu3 den biraz daha karisik oldugu icin iyi diyorlar ki omrunde bir paradox oyunu oynamadiysan ilk actigindan kafayi usutuceksin heleki bayik tutorial i atlarsan

o yuzden eu3 ile basla sonra HOI ye gecersin
en zorlari ise victoria dir
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ooo olur mu, teknoloji sistemi mükemmeldi. bir daha oynayıp kontrol et mutlaka. keşif başkentte yapılıp etrafa yayılıyordu yavaş yavaş ki diğer teknolojilerden hangileri mevcut o bölgede, hangi binalar var, yönetim sistemi, ekonomik durum, tarih vs hepsi etkiliyordu. 'tech kasma' diye bir olay yoktu, teknolojiyi sadece politbüro kamçısıyla laboratuara tıkılmış adamlar araştırıyormuş gibi olmuyordu. gerçek gibiydi teknoloji gelişimi.

prestij silinmesi gayet makul, düşünsene şimdi elizabeth 2 ölecek, o angut çarls'a kalacak bütün prestiji lol. olur mu hiç? :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

vicky tech muhtemelen en kötüsü, research point üretimin güdük değilse fix yılda bir tech. (national value'a göre bazı kategoriler 0.9 yıl veya, aynı şey) almanya ile 1865'e geldiğimde tech bitiyordu, öyle koca ülke bişi araştırmadan 5 yıl filan bekliyordu. tam komedi. rome ondan sonraki sırada en kötülükte. orada da lapacı koymadığın sürece olayın başına fix.

bu sistemlerde dediğim gibi hoşuma gitmeyen şey rts'lerdeki gibi gomnis ütopya şeklinde olması tech'in. sanki ülkenin beyinleri bir odada toplanmış sen ne dersen onu yapıyor, fix zamanda keşfediyorlar, ne zaman keşfedecekleri belli, keşfettikleri anda bütün ülkeye yayılıyor ama sınırın hemen ötesindeki adam fokur fokur ticaret yaptığın halde öğrenemiyor. sanki coca cola formülü herşey.

ck tech bence modifiye edilip günümüze kadar uygulanabilir. çok esnek yapısı var çünkü. istanbul'da bulunan teknoloji hemen hakkari'ye gitmiyor, muhtemelen oraya gitmeden önce new york'a filan sıçrayacaktır hatta.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

CK daki sistemi hatırladım, evet dönemine göre çok güzel yapmışlar ama bunu 1900lerde geçen bi oyuna koyamazsın saçma olur :)
said:
keşfettikleri anda bütün ülkeye yayılıyor ama sınırın hemen ötesindeki adam fokur fokur ticaret yaptığın halde öğrenemiyor. sanki coca cola formülü herşey

eu2de neighbour bonus var. hoi2 de zaten öğrenmemesi normal. romayı oynamadım bilmiyorum. victoria tech sistemi evet pek fazla üzerinde uğraşılmamış gibi ama onda da techlerle gelen eventlar falan güzel.
yinede bence en düzgünü hoi2 deki sistem. techin ne zaman biteceğini bilmen normal çünkü tarihsel bi oyun sonuçta hangi teknolojinin ne zaman keşfedileceği az çok belli olmak zorunda :)
eu dada geçtiği döneme göre techlerin yayılması bence mantıklı olmaz ama zort diye tüm ordunun upgrade olması saçma tabi. en azından upgrade için para falan harcaman gerekir ne bilim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hoi sistemi idare ederdi de hoi2 sistemi çok kötü çok, resmi forumlarda zılgıt atmıştım da hatta dev çıkıp dellenmişti. böyle hooop meşingan, badi armır, kamo tulum vs hepsini aynı anda araştırıyorsun, hooop infantry model 45. eyc of empayırs oynuyoruz sanki.

ya tarihi oyunda olacak belliyse fixlerler tarihi atom bombası 45'te çıkar abd için, diğerleri için hiç çıkmaz filan. ama araştırmayı bize bırakıyorsun, güya bunun süresi ülkeden ülkeye, koşuldan koşula göre değişiyor.

- openhaymır bey ne zamana olur bu big boy?
- valla sayın fe.de.re, aslan parçası ekibimiz var (ben) işte 45 güne tamamdır son testler.
- iyi iyi, bitince şemaları da yollayın çörçil'e.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Vicky'de olay tech'i bulunca genelde hemen faydalı bişeyler gelmiyor. Zamanla inventionlar oluyor olay o inventionlar zaten, bütün olayı kaçırmışsın Sam :)

CK'daki araştırma olayı yalnız tamamen kafasına göre. Tamamen yani, ve kesinlikle etkileyemiyorsun. Bu da saçma yani, sonuçta ekonomisi sağlam ülkelerin iyi ar-ge yaptıkları da bir tarihi gerçek ( gayet mantıklı olarak ). Bir ülkedeki bütün insanların tek odaya toplanıp bir konuda çalışmaları gerekmiyor, ama unutma mesela WW2'de gayet de bu şekilde araştırma oluyordu. Adamları toplayıp "gençler biz bunu istiyoruz çalışın üzerinde" denilen çok fazla proje var. Ondan öncesinde de, gayet de hükümetler ilgilendiklere alanlara para akıtıp o alanların hızlı ilerlemesini de sağlamışlar (EU sistemi). EU sisteminin tek sorunu, tech enflasyonu var. Gereğinden fazla tech var resmen ve aslında bişey de keşfetmiyorsun "land tech 47" tarihsellik açısından hiçbişi ifade etmiyor mesela...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet invention olayı güzel ama gene progress var, onu sabit sürede tamamlıyorsun ve bitiyor. ck'de invention'dan ibaret sadece sistem, bir kere bizans'la başlayıp 1080'de plate armor keşfetmiştim mesela değmeyin keyfime. :P ama öte yandan 1400'lerde keşfetmek de mümkün. tech 'kasamıyorsun' yani, elinden geleni yapıyorsun ve bazen işe yarıyor, bazen yaramıyor.

işte yukarıda dediğim gibi, senin etkin BARİZ var. bunu da kendim tech dosyalarını açıp karıştırınca farkettim. okçuluk tech'inin o prov'da ilerlemesi için forestry var mı, ne bileyim efendim smuggler's ring var mı, kralın martial skill nedir, stab nedir, ilim/irfan tech'leri mevcut mu, hangi demografik kesimin power'ı ne durumda filan bunlar hep etkiliyor. akıl durduracak miktarda değişken mevcut, dediğim gibi 300 yılda da keşfetmek mümkün aynı tech'i, 30 yılda da. sen bu süreyi etkileyebiliyorsun ama ne kadar etkileyebildiğin sana kalmış.

aslanyürekli rişar longbow kastırır ama gider selahaddin eyyubi'nin şam'ından çıkar bir mucit, o yapar ilk. her defasında değişiyor sonuçlar.

valla konrad zuse'ye hitler'den emir gelmedi "z2 kas bak günde 2.5 reichmark ödeyecez sen bulana kadar" diye, (oyundaki tech'lerin ancak bir kısmı doğrudan hükümet güdümünde geliştirilmiştir işte tanktı, uçaktı vs idi) ultra saçmasapan bir sistem ama maalesef strateji oyunlarının normu bu hala. ck gibi dahiyane istisnalar işte parmakla gösteriliyor o yüzden. eu serisinde daha da saçma, "hadi beyler tireyd kasıyoruz gogogogo, 7'ye vurdurunca işi gücü bırakın lend teh kasın" nedir? (:P)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
hep diyorum, şöyle bir oyun yapsalar gelmiş geçmiş en iyi 'grand strategy' olur:

- hoi savaşı
- vicky ekonomisi ve nüfus, politika, kültür sistemi
- ck bilim araştırma ve karakter sistemi
- eu diplomasisi

'the game to end all games' (:P)



boyle bişey yaparlarsa yanlızca 3-5 psikopat oynar cunku o kadar zor olur ki herşeyle ilgilenmek bi süre sonra bi yerde bi hata baş verir bitersin :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...