Grange Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 said: Yargıtay’dan Başbakan’ın 3 kuruşluk cezasına onay ANKARA ANKA Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, Avustralya’da katıldığı radyo programında, terörist Abdullah Öcalan’a “Sayın”, şehitlere de “Kelle” diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verilen “Üç kuruşluk” tazminat cezasını onadı. Erdoğan davayı eleştirmişti. Yargıtay, Kartal 3. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin verdiği kararı onarken, şöyle dedi: “Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuni gerektirici sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik görülmemesine göre, yerinde bulunmayan bütün temyiz itirazlarının reddi ile usul ve kanuna uygun olan hükmün onanmasına oybirliğiyle karar verildi.” ‘Ben Başbakanım’ Erdoğan, tazminat kararına, “Ben, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanıyım. Şahsımla alakalı, düşünebiliyor musunuz, dava açıldı. Neymiş birisine ben ‘Sayın’ demişim. Bundan dolayı açılan dava da ne, biliyor musunuz? Üç kuruşluk manevi tazminat davası... Niye? Acaba diğerleri tutar mı tutmaz mı? Hile-i şeriye uygulayacaklar ya” diye tepki göstermiş, şunları söylemişti: “Şu olaya bak. Üç kuruşluk manevi tazminat. Ne demek bu? ‘Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını ben manevi tazminata mahkâm ettirdim’. Olmaz böyle şey.” Davayı açan Kemal Kerinçsiz hiç sevmediğim bir adam ancak yararlı bir iş yaptığını ilk defa görüyorum. Ya ya sayın başbakan burası muz cumhuriyeti değil sende yargının üzerinde değilsin.Daha kaç kere suçlu bulunman gerekecek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Tazminat değeri cuk oturmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maelstrom Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 kasıtlı zaten 3 kuruşluk adamsın denmek istenmiş. zaten her evde 3 kuruş bulunur sanırım, bulunmayan evlere de kömür taşır artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 kendisini yargının üstünde görmesini de alkışlayacak insan çıkacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maelstrom Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 knoxville said: kendisini yargının üstünde görmesini de alkışlayacak insan çıkacaktır.çıkmaz bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 said: 'Ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanıyım. Şahsımla alakalı dava açıyorlar, neymiş ‘birisine ben sayın demişim.’ Bundan dolayı açılan dava da ne biliyor musunuz, 3 kuruşluk manevi tazminat davası. Niye acaba, diğerleri tutar mı tutmaz mı? Hileyi şeriye uygulayacaklar ya. Her zaman biz şunu biliriz: Suçun işlendiği yer, eğer matbuatsa yayının yapıldığı yer, suçlunun bulunduğu yer, hiç alakası olmayan bir yer. Nerede, Kartal ilçesinde. Ben bunu anlamakta zorlanıyorum. Adalet mülkün esasıdır diyorsak bu esas yerine gelmelidir. Çünkü ben de ceza alıyorsam bu cezaya inanmalıyım. Demeliyim ki bu ceza haklı ben de bu cezayı çekmeliyim. Şu olaya bak, 3 kuruşluk manevi tazminat. Ne demek bu, ‘Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını manevi tazminata mahkum ettik.’ Olmaz böyle bir şey. Yani hukuk bu kadar zedelenmemeli, bu duruma getirilmemeli. Eğer ben bir manevi tazminata mahkum edileceksem bunun hakkı verilmeli. Öyle mahkum edilmeliyim ama ben de buna layık olduğumu kabul etmeliyim. Yoksa nefislerimizi tatmin için bu tür kararlar verilmez.' O günkü yorumunun tamamı, AKP grup toplantısı. Nasıl kıvranıyor, nasıl saçmalıyor, nasıl bahane arıyor, yok orda işlenmiş, burada dava açılmış, yok nefis tatminiymiş falan. Mustafa Mutlu said: Başbakan tek bir sözcük yüzünden 50 milyon YTL tazminat ödeyebilir! Başbakan Erdoğan’ın dili partisinden sonra kendi başını da fena halde derde soktu! Yaptığı açıklamalarla önce partisini “Laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmak”tan mahkûm ettirdi, şimdi de şehitlerimizden “kelle” diye söz ettiği için servetini kaybetme noktasına geldi! Konuyu defalarca yazdım, hatta 14 Aralık 2007’deki yazıma, “Başbakan’ın başı fena halde dertte” başlığını bile attım. Hatırlarsınız Başbakan Erdoğan, 2000 yılında Avustralya’da katıldığı bir radyo programında teröristbaşı Apo’dan üç kez “Sayın” diye söz ediyor, şehitlerimizi de “kelle” olarak tanımlıyordu! O cümlesi aynen şöyleydi: “Sayın Öcalan düşüncelerinin değil, almış olduğu kellelerin hesabını veriyor.” *** Bugün Ergenekon Davası kapsamında tutuklu bulunan Avukat Kemal Kerinçsiz, bu sözler üzerine bazı şehit annelerinden aldığı vekâletle Kartal 2. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde ayrı ayrı tazminat davaları açtı. Dava dilekçelerinde de, “Şehit annelerine itibar göstermeyen, şehitlerimizden ‘kelle’ diye söz eden bir zihniyet bizim için üç kuruş değerindedir” diyerek, Başbakan’dan 3’er kuruşluk sembolük tazminat istedi. Mahkeme bu davalarda Başbakan’ın şehitlerden’kelle’diye söz etmesinin hakaret olduğuna hükmetti. Bu karar Başbakan’ı sinirlendirdi ve davaların neden Kartal’da açıldığını bile sorguladı. Gelin görün ki Yargıtay 3. Hukuk Dairesi de geçtiğimiz günlerde mahkeme kararını oybirliğiyle onadı! YÜZLERCE DAVA AÇILDI BİNLERCE AİLE SIRADA! Yargıtay 3. Hukuk Dairesi’nin kararı, 17 Aralık 2007’de yazdığım gibi “Başbakan’ın başının fena halde dertte olduğunu” gösteriyor. Çünkü aradan geçen süre zarfında yüzlerce şehit ailesi daha Başbakan aleyhine dava açtı. Ama onlar “3 kuruş” değil, “5 bin-25 bin YTL” arasında değişen miktarlarda tazminat talep ettiler. Yargıtay’ın bu kararından sonra, ülkemizdeki yaklaşık 10 bin şehidin, sayıları 60 bin-70 bini bulan birinci dereceden akrabalarına da tek tek dava açma hakkı doğdu. Diyelim ki her aileden sadece bir kişi dava açsa ve mahkeme Başbakan’ın her bir davacıya 5’er bin YTL tazminat ödemesine karar verse... Erdoğan’ın ödeyeceği toplam tazminat 50 milyon YTL’yi bulacak. *** Göreceksiniz bu “kelle” davaları, Türkiye’de bir çığır açacak... Bakalım AKP yanlısı medyanın gücü, şehit ailelerini sindirmeye de yetecek mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 İşine geldi mi hukuka saygı ama, yesinler hukuka saygını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 bence 25 milyon ytl falan diyelim, çünkü kaba bi hesapla o şehit ailelerinin yarısı aynı zamanda akp seçmeni. akp seçmeninin de tayyibe tazminat davası açacağını sanmıyorum. hatta bunu şehit ailelerinin illere göre dağılımı ve bu dağılımda akpye oy verenleri oranlayalım isterseniz. bi de bu davayı açmayı gereksiz bulacak insanlar da elbette vardır, yoksa hepsi birden vekalet verirdi di mi kerinçsiz beye? benim daha iyi bi fikrim var bu insanları rahat bırakalım kendi saçma oyunlarımıza alet etmeyelim, mahkeme salonlarında süründürmeyelim? veya hadi devam edelim ölen askerlerimize "şehit" demekteki "laikliği" de sorgulayalım isterseniz? hatta tskya laiklik karşıtı eylemlerin odağı olma suçuyla dava açalım kapattıralım böyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zlaneth Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 sir said: bence 25 milyon ytl falan diyelim, çünkü kaba bi hesapla o şehit ailelerinin yarısı aynı zamanda akp seçmeni. akp seçmeninin de tayyibe tazminat davası açacağını sanmıyorum. Doğrusun bak, kaçak Kuran kursu yıkıldı 18 çocuk öldü, bir aile çıkıp evet kuran kursu vardı diyemedi, dedirtmediler, bende sanmıyorum AKP kitlesinin şeyhlerine dava açabileceğini... sir said: veya hadi devam edelim ölen askerlerimize "şehit" demekteki "laikliği" de sorgulayalım isterseniz? hatta tskya laiklik karşıtı eylemlerin odağı olma suçuyla dava açalım kapattıralım böyle. Bak burda yanlışın var sir, ölen askerler "kelle" idi hatırlar mısın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Onlar sir için ölmedi, niye hatırlasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Greeny said: Onlar sir için ölmedi, niye hatırlasın. Ben niye öldüklerini biliyorum ama söylersem bir dava da bana aarlar. Ayrıca doğruyu söylediğim için linçte edile bilirim. Esas konuya gelirsek, bence saçma bir dava. Politikacaıların %90'ı zaten yüzsüz, utanmaz adamlar. Tayip gelipte şehit analarından kendi özür dilemedikten sonra o 3 kuruş 3 milyar ytl olsa ne olur. Böyle yaparak bir kesim sadece akpnin elini güçlendiriyor, başka da bir işe yaramıyor yaptıkları. Sonra da gelip akp gibi vasat bir parti nasıl lider olur diye ağlıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Neymiş gerçek öm'den paylaşsana? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Çokakıllıadam said: Neymiş gerçek öm'den paylaşsana? Çok akıllısın bakıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 şehit aileleri dava acar acmaz istediklerini yaparlar, kişisel fikrim topumsal sorumluluk gereği dava acmalarıdır, keza akp secmeni bile isterse yanında tırla kömür olsun tayyip evlerine gelip "sayın öcalan sizin oğlanın kellesini almış" derse azını burnunu kırar o adamın. şu haberde önemli olan şey, birincisi tayyib 2 darbe gecirmiş türkiye tarihine rağmen bir başbakanın hiç edilmediği kadar powned edilmiş olmasıdır. ikinciside, kuduz köpek misali herazamanki gibi oraya buraya saldırıp "LA BAŞBAKANIM BEN ADAM OLUN ADAM!!!" diye salyalar sacmasıdır. değil mi sir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Grange said: "Ben, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanıyım. Şahsımla alakalı, düşünebiliyor musunuz, dava açıldı. Neymiş birisine ben "Sayın"; demişim. Bundan dolayı açılan dava da ne, biliyor musunuz? Üç kuruşluk manevi tazminat davası... Niye? Acaba diğerleri tutar mı tutmaz mı? Hile-i şeriye uygulayacaklar ya" diye tepki göstermiş, şunları söylemişti: "Şu olaya bak. Üç kuruşluk manevi tazminat. Ne demek bu? Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını ben manevi tazminata mahkâm ettirdim. Olmaz böyle şey." olur paşam olur bebeğim. sen suçsuz bulunsan zaten o 3 kuruşu da ödettirmezler. hile-i şeriye diye sallıyo bi tarafından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Rock said: Çokakıllıadam said: Neymiş gerçek öm'den paylaşsana? Çok akıllısın bakıyorum. Bu mesajdan sonra bu adamı ciddiye almıyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Çokakıllıadam said: Rock said: Çokakıllıadam said: Neymiş gerçek öm'den paylaşsana? Çok akıllısın bakıyorum. Bu mesajdan sonra bu adamı ciddiye almıyorum ben. Ben de seni ciddiye almaya başlayacaktım. Ayrıca sorduğun sorunun cevabını zaten biliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grange Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Bak bende merak ettim gerçekler neymiş?O kızlar neden ölmüş?Lpg firması mı suçlu?Kızlar ingilizce kursunu temizliyorlarmış yorulmuşlar orada yatmışlar.Pis lpgciler yüzünden patlamış bina. YOKSA KACAK KURAN KURSUNDA HALKIMIN UZERINE CEHALETI BİR YORGAN GİBİ ÖRTMELERİNİN BUNU YAPARKEN CAN GÜVENLİĞİNİ HİÇE SAYMALARININ KIZLARI ÖLEN AİLELERİN KIZLARIMIZ ŞEHİT OLDU DİYE SEVİNMELERİNİN ÖNEMİ YOK. lpgcilerdir lpgciler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Grange said: Bak bende merak ettim gerçekler neymiş?O kızlar neden ölmüş?Lpg firması mı suçlu?Kızlar ingilizce kursunu temizliyorlarmış yorulmuşlar orada yatmışlar.Pis lpgciler yüzünden patlamış bina. YOKSA KACAK KURAN KURSUNDA HALKIMIN UZERINE CEHALETI BİR YORGAN GİBİ ÖRTMELERİNİN BUNU YAPARKEN CAN GÜVENLİĞİNİ HİÇE SAYMALARININ KIZLARI ÖLEN AİLELERİN KIZLARIMIZ ŞEHİT OLDU DİYE SEVİNMELERİNİN ÖNEMİ YOK. lpgcilerdir lpgciler. Hangi kızlardan bahsediyorsun? Zlaneth said: Bak burda yanlışın var sir, ölen askerler "kelle" idi hatırlar mısın? Greeny said: Onlar sir için ölmedi, niye hatırlasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grange Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Kendime not: Kahvaltı yapmadan post yazmıcam kahvaltı yapmadan post yazmıcam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 bence dava cuk oturmuş ilk açılırken ntv de görmüştüm neden 3kuruşluk dava açtınız fln die sormuşlardı onlar da gözümüzdeki değeri o kadar gibi bişi demişlerdi harbiden süper olmuş +rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar