BabacumMostors Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 böyle ekonomik.. efendime söyliim 1000 yetale yi aşmayacak şekilde sadece kasadan ibaret bir sistem nedir nasıl olur? notebookda bu oyunu oynayamayacağım aşikar bağri adam akıllı masa üstü alayım diyorum nedir önerileriniz? (unutmayın ne kadar ucuz bir makina bulursanız o kadar terazinize tklarım)
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 -- moved topic --
Dragonfire Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 laptopta oynarsında 1000ytl ye bulamazsın. Wotlk da çok fazla yenilik geleceğini sanmıyorum BC ye göre belki biraz daha göze yönelik birşeyler olur yoksa oyun motoru falan değişmiyor. Kısacası ekran kartı + ram e abanacaksın.
elesso Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 işlemci konusunda herkes core 2 duoları önercek ama fiyat olarak ve oyunalrın işlemci gereksinimlerine bakarsak ben mesela şu an amd x2 5000(100ytl) ile piyasadaki bütün oyunları yüksek ayarlarda tatminkar şekilde oynuyorum. işlemci upgrade etme isteme düşüncesinin yakınıdan bile geçmiyorum. öbür pcde ise core2duo e6550 var onun ekran kartı biraz kötü ama onunda performansı fena değil yetiyo yani. hele hele wotlk e amd x2 serisinden alıcağın ucuz bi işlemci hayli hayli yeter.
elesso Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 yukardaki mesaj tamamen kullanıcı gözüyle yazılmıştır ilimsel dayanağı yoktur.
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 ses kartında özel bir seçimin yoksa onboardlı ses kartları var, onlardan al. geçen bir asus gördüm, 60 dolar mı neydi, 8gb ddr2 ram'e kadar destekliyordu. cpu biraz pahalalılar bence. ortalama birşey almak istersen 250 dolar tutuyorlar. oyun oynuycaksan 100 dolara birşey alsan da yeterli olur. ama intel quadlar hala çok pahalılar. gerçi quad alınca karizma oluyor o ayrı mesele. ekran kartları epey çeşitlendi, ekonomik olup da iyi performans veren şeyler kolayca bulunuyor. 8800gt vardı bende, crysisi bile çok rahat şekilde çalıştırıyordu. ama sistemi fazla kasmasın diyorsan 9800gt'lerden al derim. gerçi yukarılara çıktıkça fiyatlar pahalanıyor, ama 300-350 dolar ayırmak iyi olur bence. 500gb 32mb Harddiskler 100 dolara satılıyor. Fiyatları oldukça makul bence. İstenirse 2 tane felan da alınabilir tabi. 2-4 gb ddr ram'ler vardı, 2x2048, 2x1024 gibi. 50-100 dolar civarılar. ddr3'ler çıkmış ama anakartları bile pahalı onların. ddr2 alınması gerekiyor ekonomik olunması için sanırım. kasa+power supply+dvdrom felan 100 dolara patlar desek... geriye monitör kalıyor. monitörün varsa zaten gerek yok, ama yoksa samsung modelleri şu an en iyisi bence. 100+100+350+100+100+100, 850 dolar civarına denk geliyor. KDV hariç tabii. Kafadan böyle bir hesaplama yaptım. Sadece kasa ise, monitör dahil değilse, parçalara biraz daha para ayrılabilinir. 200 dolar cpu, 400 dolar ekran kartı gibi... Böyle bir hesaplama yaptım ama wow çok ciddi bir pc istemiyor. UT3 gibi son teknoloji oyunları oynamıycaksan o başka. Ancak Pentium D 3.0 Ghz, 2 GB Ram, Geforce 8800GT, şu ana kadar her türlü oyunu oynamama imkan anıdı. Böyle bir sistem de alabilirsin istiyorsan.
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 yazılan ilk bilgisayar güzel. ancak harddisk 500gb seagate ncq 32mb olanlardan, ekran kartı asus 9600gt, anakart da asus p5k-se ile değiştirilebilinir.
AMO Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Bir de almisken ram i 4gb almak lazim bence ozellikle vista kullanilcaksa
elesso Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 tbcnin sistem gereksinimleri bunalr. wotlk içinde çok bi fark olmucak deniliyor. OS: Windows 2000 (Service Pack 4) or Windows XP (Service Pack 2) Processor: Intel Pentium3 800MHz or AMD Athlon 800MHz Memory: Minimum: 512 MB RAM Recommended: 1GB RAM Video: Minimum: 32MB 3D graphics processor with Hardware Transform and Lighting, such as an NVIDIA GeForce 2 class card or above Recommended: 64MB VRAM 3D graphics processor with Vertex and Pixel Shader capability, such as an NVIDIA GeForce FX 5700 class card or above Sound: DirectX-compatible sound card Mac System Requirements OS: Mac OS X 10.3.9 or newer Processor: Minimum: 933MHz G4/G5 Recommended: 1.8GHz G5/Intel Memory: Minimum: 512MB RAM Recommended: 1GB DDR RAM Video: Minimum: NVIDIA or ATI graphics processor with 32MB VRAM Recommended: 64MB VRAM
jonq Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 AMD lerin önbellekleri INTEL e gore daha düşük.Bunu gözönünde bulundur bence. WOW için düşünüyorsun ama zamanı gelince son çıkan single yada mmo oyunlarıda oynamak isteyeceksindir. WOW dan sıkılınca tutupta makineyi sokağa atmayacağına göre biraz ileriye yönelik düşünmekte fayda var. İyi bir ekran kartı ( 8800gt ve üzeri ), 2 veya 4gb DDR2 ram (tabi Vista kullancaksan ) ile orta halli bir anakart hayli hayli işini görür.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 ses said: Sizi şöyle alalım sescağızımın da dediği üzere tek bir konuda toplaşsak daha faydalı olacağından sizi o tarafa alalım =) beşinci sayfada toggie 1000ytl'ye birşeyler toplamış zaten. üç aşağı beş yukarı yorumlardan takip edilebilir.
Öne çıkan mesajlar