Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Keşiş örümceği ısırığı (+18)

thedevourer

Öne çıkan mesajlar

Scheriff said:
tedavi edilmesine rağmen mi bu 9. gün haline geliyor ısırdığı yer

ilk resimlerdeki ne öle ya krater olmuş resmen

valla ben de anlamadim.
illa isirdigi bolge boyle curumek ve ameliyatla kesilmesi mi gerekiyor?

ameliyatla kesilmesi gerekiyorsa, ilk gun kessinler direk, hazir fazla yer kaplamamisken...
Sosyal ağlarda paylaş

aylarca süren tedaviler sonucu sanki ısırılan bölge yarılmışcasına devasa bir yara izi bırakıyor. hani böyle dikiş atılmayan yarıklar kendi kendine kapanınca bi garip olur ya yanık gibi. aynı o izden bırakıyor kocaman. 7 yaşın altındaki çocuklar hariç ölüm olması imkansızmış. çok nadir durumlarda kangren'e ve organ hasarlarına yol açabiliyormuş. organ hasarı için kana karışması gerekiyor genelde de kana karışmayıp derinin altındaki et dokusunu hedef aldığından bir problem olmuyor.

ayrıca bu yumurta bırakma hikayesini de kim uydurdu acaba. bilmemne arısı dışında bildiğim başka yaratık yok yumurtalarını başka bir canlının içerisine bırakan. o dediğim arı da avını ısırıyor yumurtalarını bırakıyor ve avı yaşamaya devam ediyor. ta ki yumurtalar içten içten kendisini yiyerek büyüyüp vücudunu delip dışarı çıkana kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

_bloodstone_ said:
Archangel_ said:
baya bi önce fw maille gelmişti ama üzerinde durmamıştım.adam da sırf tutorial olsun diye mi ısırıldığını bile bile 9 gün bekleyip her gün resim çekmiş :S

doktorlar çekmiştir belki fotğraflarla incelemek için,, yoksa adamın onu düşünecek hali mi olacak

bilemiyorum ama pek mantıklı gelmedi bana, bir tedavi uygulamak, en azından müdahalede bulunmak için o kadar beklemeleri akılcı gelmedi pek.doğrulupundan bile emin olamadım birde sonuçta fw bir maille gelmişti ve haberlerde fln görmedim.dediğin gibi fotoğrafları doktorlar fln çekmişse bir makalesi vardır elbet, araştırılabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

elesso said:
o deve örümcekleri türkiyede gayet fazla varlar ama o kdar büyük olanları yok tabi. o resimde birazda perspektiften dolayı büyük gözükmüşler. türkiyedeki isimleri böğü bi arkadaşım besliyodu zehirle değil çenelerinin gücüyle döverek öldürüyolar yani.

Böğü örümceği Anadolunun bir çok yerinde bulunan bir örümcek türüdür. Biyoloji bölümünde okuyan bir arkadaşımın hocasıda bahsetmişti.( arkadaşın ödevi için sivas yaylalarından böcek toplarken köylülerden birisi daha önce öldürüp ölüsünü sakladığı böceği vermişti bize ödev için farklı tür olarak.) Bir kaç kerede canlı olarak gördüm. Baya büyük güçlü ve zehirli bir örümcektir. Küçükken köyde annemi ısırmış böğü. Baya bir müddet acısını çektiğini anlatır annem. Yaklaşık 1 yıl kadar üşüdüğünü söylüyor. Isırılan yer morarmış. Ki ısıran böğü henüz yavru imiş.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...