Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beslenme Günlüğü

la_bombonera

Öne çıkan mesajlar

Protein tozları yüksek performans ve gelişme içindir.Öğün olarak değil,öğün aralarında diyet yapılarak alınması uygun olur.Genellikle ise egzersiz öncesi ve sonrası alınır.
Biliyorsunuz vücutta birçok protein var.Bunların bir kısmını dışarıdan alıyoruz.Ama hepsi ayrı gıdalarda olduğu için hepsini tüketebilmek zor ve sindirimi kolay değil.Ayrıca besinlerle birlikte yağ ve kolesterol almış oluyoruz.Protein tozları midede çabuk sindiriliyor ve kana çabuk karışıyor dolayısıyla vücudun ihtiyacı olan protein kısa sürede sağlanmış oluyor hem kolesterol ve yağ yok.

Genellikle bodybuilding yapanlar bu besini kullanıyor.Yüksek ağırlıkların altından kalkmak kolay değil tabii mutlaka lazım onlara.Gelişigüzel kullanılmadığı takdirde ve zaman zaman ara verilerek kullanılırsa bir zararı olmaz.
Bana göre spora veya bodye başladıktan yaklaşık bir sene sonra alınmalıdır.Zaten bir yerden sonra kas gelişmesi olmuyor o zaman lazım işte ek besin,takviye adı üzerinde.Yani yeni başlayanlara tavsiye etmem.Spor bu aceleye gelmez,hemen olmasını beklemeyin.Hatta protein tozunun faydasını hemen göremezsiniz zaten.
İnternet üzerinden alınıyor çoğunlukla sanırım ama almadığım için site tavsiye edemeyeceğim.Marka olarak Whey tercih ediliyor sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Günlük:

Sabah - 1 dilim beyaz peynir, 1 dilim kepekli ekmek, 2 dilim tavuk salam, 1 domates, 4-5 siyah zeytin

Öğlen - 1 adet hazır sıkılmış portakal sularından, 250 gr. peynirli domatesli fesleğenli makarna

Ara öğün - 1 adet hazır sıkılmış portakal suyu :P

Akşam - 1 adet kabak ızgara, 200 gr. light yoğurt
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
baya da eskimiş konu, az canlandıralım..
bi kaç soru sorucam genel.
sabah kaçla kaç arası, akşam kaçla kaç arası spor yapılmalı..
örneğin, "sabah 6-9 arası koş ki yağ yakımı çok fazla olur"
ve "akşam 3-4 arası spor yap ki vücut daha iyi gelişsin"
tabi biraz saçma örnekler oldu ama idare edin.d

beslenmeyle ilgili, spordan bi saat önce şunları ye, ya da koşudan bi saat önce şunları ye..
veya
spordan ve koşudan sonraki 45 dk içinde şu tip şeyler ye.. vs.

sorularım bu kadarcık, cevaplıycak arkadaşlara başarılar.d
boy:185
kilo:82

-kaslı kilo almak istiyorum, amin-
Sosyal ağlarda paylaş

ben şu son dönemde çok kilo almısıtm.boyum 1.80 kilom 83 dü

10 gündür spor ve diyet yapıyorum.abi tatlıyı ve burgerımsı şeyleri kesince zayıflıyorsun

günde 1 saat spor yapıyorum.yarım saat koşu bandı.yarım saat mekik dambıl

10 günde 4 kilo verdim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...