Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amerikan İngilizcesi ? İngiltere İngilizcesi ?

GM-Newbie

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Mumu said:
yok artık. çok fazla kelime var değişmiş ve heleki günümüzde amerikada konuşulan ingilizce iyice internet diline dönüşmüş vaziyette.

kelimelerin telafuzları birbirinden apayrı ve en önemlisi de aksan tamamiyle değişiyor. ingilizler herşeyi uzatmaya bayılır.

Böyle ama diziler, internet, filmler sayesinde ingiltere giderek amerikanlaşıyor. Çocuklarının aksanı bir arada kalmış bu aralar biraz. Bazen en azından.

Ama edebi dilde farklı öğretmek gerekecek kadar farklılık yok. Sadece bazı kelimelerin yazılışı değişir.
Sosyal ağlarda paylaş

turkiye'de gidecegin kurstaki tek fark laast yerine leest, kaant yerine keent demek falan olacaktir. Bi de colour yerine color, honour yerine honor falan.

aksanli ogretmek istiyorsan yerinde ogreneceksin. aklin varsa ingiliz aksani ogreneceksin tabi, avustralya aksani da ayni olcude seksi tabi. irish karizma, scottish ise bildigin ingilizce bilmeyen bi turke ingilizce yazi okutuyomussun gibi les
Sosyal ağlarda paylaş

kingpin said:
nedanko said:
desmond aksani varsa ona gidin..

iskoç değil mi desmond'un aksan?

BROTHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaa

Irish olmasi lazim..

bu arada seceneginiz varsa ingiliz aksani ogrenin bence.. amerikan aksanini zaten cozuyosunuz filmlerden tv den falan..

ben avustralya tv si filmi izledigimde %90-95 her kelimeyi cikariyorum, %75-80 amerikan filmlerinde hic amerikan aksani gormememe ragmen, ingiliz show u programi izledigimde bu %60 a dusuyor..

konuyu anliyosunuz tabii hepsinde ama bi native gibi her kelimeyi cikarmak zor aksanlar arasinda..

ingiliz aksani en guzeli bence zaten.. amerikan aksani biraz koylu gibi geliyo ingiliz aksaninin yaninda..
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
turkiye'de gidecegin kurstaki tek fark laast yerine leest, kaant yerine keent demek falan olacaktir. Bi de colour yerine color, honour yerine honor falan.

aksanli ogretmek istiyorsan yerinde ogreneceksin. aklin varsa ingiliz aksani ogreneceksin tabi, avustralya aksani da ayni olcude seksi tabi. irish karizma, scottish ise bildigin ingilizce bilmeyen bi turke ingilizce yazi okutuyomussun gibi les

iskoç aksanı hakkındaki görüşlerinin değişmesi tek iskoç kızla tanışmana bakar ;)
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:
kingpin said:
nedanko said:
desmond aksani varsa ona gidin..

iskoç değil mi desmond'un aksan?

BROTHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaa

Irish olmasi lazim..

bu arada seceneginiz varsa ingiliz aksani ogrenin bence.. amerikan aksanini zaten cozuyosunuz filmlerden tv den falan..

ben avustralya tv si filmi izledigimde %90-95 her kelimeyi cikariyorum, %75-80 amerikan filmlerinde hic amerikan aksani gormememe ragmen, ingiliz show u programi izledigimde bu %60 a dusuyor..

konuyu anliyosunuz tabii hepsinde ama bi native gibi her kelimeyi cikarmak zor aksanlar arasinda..

ingiliz aksani en guzeli bence zaten.. amerikan aksani biraz koylu gibi geliyo ingiliz aksaninin yaninda..
her seyi gectim acayip karizman oluyo abi, ingiliz aksani konusanlarin agzina bakiyolar bildigin.

ilkokul haric hep amerikan aksani ogrendim ben ama ilkokuldaki ingilizce hocam Ingiliz bi kariydi, sonrasinda da Ingiltere'ye yaz okuluna gitmistim, ondan kalan bikac aliskanlik var bazi kelimelerde hala. Bigun Amerika'da hamburgerci kiz Ingiltere'den mi geldin, begendin mi buralari falan dedi gotum kalkti euhehu. Ugrasip Ingiliz aksani yapmak lazim ama asiri zor sonradan o tur seyler =/
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...