Snefru Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Valla bilemiyorumda bence yapılsın arap değiliz biz sonuçta yalnız din ile ilgilenecek kimselerin kaynakları iyi bilmesi için arapça öğrenmesi mantıklı sadece.Ben sıradan bir vatandaş olarak anlamadığım şekilde dinimi öğrenmek papağan gibi ezberlemek camiye bile arapça çağrı ile gitmek zorunda değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loserz Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 atatürkün türkçe ezan okutturmak istedigini hangi manyak söyledi sana? -ayrıca zaten kimse seni zorunlu kılmıyor da bence yine de gitme zaten pis kaka yerler oraları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Kimse söylemedi rutkay aziz in atatürk rolünde oynadığı kurtuluş filminde gördüm adamlar yalan yanlış çekmiş değillerdir herhalde filmi.Ayrıca nasıl bir seçim yapıp yapmayacağım hakkında bana öneri vermeye gerek yoktu.Ayrıca yetkin de varmıydı o da tartışılır :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 o değilde yakında fetva yetkisinide istemeseler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Drakkahn said: Aslında yabancılar ne güzel, kilise de evlenebiliyorlar. Her yeri süslüyorlar, çiçeklerle falan, bembeyaz güzel oluyor. Neden bizde camilerde evlenmeyelim. İnsan diniyle barışık olsa, bu kadar yobazı, dini siyasete alet edeni olmasa belki camilerde de nikah kıyılabilir. O atmosfer, ortam, aslında çok güzel, ama öküzler yüzünden dinden o kadar çok uzaklaştırılıyoruz ki, camiye dahi gidemiyoruz. Halbuki ben isterdim, camide evlenmeyi, dini törenimin olmasını, ayrı bir hava, ayrı bir ağırlık katabilirdi seramoniye. Ama... Sence bu okuzler mi etken uzaklastirilmamizda, yoksa mevlanaya hayran Avrupa'ya ragmen surekli Vehhabi muslumanligi(?) ni gozumuze sokup halki korkutan 'Cumhuriyet gazetecileri' mi ? Suphesiz ikisinin de payi var ama tek tarafli bakmamak lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 ya drakkhan napican olm camide evlenip. simdi ilk olarak ayakkabiyla giremezsin, sonra kadinlar basi acik giremez falan. daha kim bilir ne kurallar cikar. dusunsene lan evleniyosun damatliklari cekmissin kral, ayaginda coraplar asdfghjk. yok kalsin almayim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chesterfield Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Yahu bizim karşı sokaktaki camide her cumaretsi-pazar bir düğün oluyor. Zaten ben nasıl camidir anlamıyorum orasını, alt katta düğün oluyor, her yıl kermes düzenleniyor, caminin ilk 3 katı cami diğer katları erkek öğrenci yurdu ama cemmaat sistemi işte + dedem ile 1-2 kere bayramda namaza gittim, namazdan önce ve sonra elemanın teki elinde sepet herkese tutuyor, millet üçer beşer atıyor, hatta yanımdaki eleman 20 ytl atıp 15 ytl para üstü almıştı sepetten, gülmüştüm de. yani anlayacağınız cami değil Resmen ticarethane (N) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Snefru said: Bende ezan ın türkçe okunmasını istiyorum atatürk ün yaptırdıgı gibi ne olacak şimdi. değerli pati ezanı türkçe okutan atamız diğil ismet inönü dür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Valla bilmiyorum ya filmde gördüğümü hatırlıyorum fakat gayet güzel bir uygulama bence geri gelmesi gerekir.Ne mantığı var arapça olmasının ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 tanrılar kurban istiyor halk şeriat istiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 imamlar bosanma davalarina da baksin bundan sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
St_Dreamer Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 aslında eşine sadece imam nikahı kıyan denyoların bi nebze önüne geçebilirdi imamların resmi kıyabilmesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Aslında şeriat yasaları isteyenleri memnun ederdi imamların kadılık da yapabilmesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
semaa Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 St_Dreamer said: aslında eşine sadece imam nikahı kıyan denyoların bi nebze önüne geçebilirdi imamların resmi kıyabilmesi Bence de sadece imam nikahı kıydıranlar için imam nikahının resmi sayılması gayet doğru olur... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
^^ShadowSong^^ Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Yurtdışını örnek verip şunu yapalım demek eksik oluyor. Tamam imamlar nikah kıydırsın,ama din derside kalksın mesela,kitaplara evrim teorisi girsin mesela. Ben çift taraflı olursa olumlu bakarım,yani 2tarafında istekleri yapılmalı. Gerçi öyle olursada evrim teorisini harun yahyadan okutan tipler olur,daha kötü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Lancelion said: din subayı nedir, priest falan mı böyle adam heallesin diye luluhululu hululu hululu aslında amerikan ordusunda ve birçok orduda bu tarz yetkililer var. bunun amacı savaş sırasında vs isteyen askerleri manevi açıdan rahatlatmak . çok anormal değil. ama imamların nikah kıyması vs laik bir devlet anlayışına tamamen ters. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KireiMerodii Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Hüküm giydirmeseler, gözüm kapalı vururum bu tipleri. İsteyen gidip kıydırtıyor zaten, yetki istiyorlarmış bir de. Çocukları da ellerinde olsa anne karnından zehirleyecekler. Balık gibi bakacak hepsi sonra. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar