Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İmamlar Nikah Kıyma Yetkisi İstiyor

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Valla bilemiyorumda bence yapılsın arap değiliz biz sonuçta yalnız din ile ilgilenecek kimselerin kaynakları iyi bilmesi için arapça öğrenmesi mantıklı sadece.Ben sıradan bir vatandaş olarak anlamadığım şekilde dinimi öğrenmek papağan gibi ezberlemek camiye bile arapça çağrı ile gitmek zorunda değilim.
Sosyal ağlarda paylaş

Drakkahn said:
Aslında yabancılar ne güzel, kilise de evlenebiliyorlar. Her yeri süslüyorlar, çiçeklerle falan, bembeyaz güzel oluyor. Neden bizde camilerde evlenmeyelim. İnsan diniyle barışık olsa, bu kadar yobazı, dini siyasete alet edeni olmasa belki camilerde de nikah kıyılabilir. O atmosfer, ortam, aslında çok güzel, ama öküzler yüzünden dinden o kadar çok uzaklaştırılıyoruz ki, camiye dahi gidemiyoruz. Halbuki ben isterdim, camide evlenmeyi, dini törenimin olmasını, ayrı bir hava, ayrı bir ağırlık katabilirdi seramoniye. Ama...

Sence bu okuzler mi etken uzaklastirilmamizda, yoksa mevlanaya hayran Avrupa'ya ragmen surekli Vehhabi muslumanligi(?) ni gozumuze sokup halki korkutan 'Cumhuriyet gazetecileri' mi ?

Suphesiz ikisinin de payi var ama tek tarafli bakmamak lazim.
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu bizim karşı sokaktaki camide her cumaretsi-pazar bir düğün oluyor. Zaten ben nasıl camidir anlamıyorum orasını, alt katta düğün oluyor, her yıl kermes düzenleniyor, caminin ilk 3 katı cami diğer katları erkek öğrenci yurdu ama cemmaat sistemi işte + dedem ile 1-2 kere bayramda namaza gittim, namazdan önce ve sonra elemanın teki elinde sepet herkese tutuyor, millet üçer beşer atıyor, hatta yanımdaki eleman 20 ytl atıp 15 ytl para üstü almıştı sepetten, gülmüştüm de.

yani anlayacağınız cami değil Resmen ticarethane (N)
Sosyal ağlarda paylaş

Yurtdışını örnek verip şunu yapalım demek eksik oluyor.
Tamam imamlar nikah kıydırsın,ama din derside kalksın mesela,kitaplara evrim teorisi girsin mesela.
Ben çift taraflı olursa olumlu bakarım,yani 2tarafında istekleri yapılmalı.
Gerçi öyle olursada evrim teorisini harun yahyadan okutan tipler olur,daha kötü.
Sosyal ağlarda paylaş

Lancelion said:
din subayı nedir, priest falan mı böyle adam heallesin diye

luluhululu hululu hululu

aslında amerikan ordusunda ve birçok orduda bu tarz yetkililer var. bunun amacı savaş sırasında vs isteyen askerleri manevi açıdan rahatlatmak . çok anormal değil. ama imamların nikah kıyması vs laik bir devlet anlayışına tamamen ters.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...