Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kan Bağışlama Hadisem..

Theridone

Öne çıkan mesajlar

Dün akşam Büyük Parkta otururken Kızılay'ın kan toplama aracını gördüm arkadaşla beraber. Birbirimizi gaza getirdik gittik form falan doldurduk. İğne falan sonunda kanı almaya başladılar. torbanın sanırım %70 ini doldurduğum zaman bi baktım araç altımdan kayıyo, dünya dönüyo. O ara bütün gün hızlıca geçti gözümün önünden. Gerisi karanlık...
Hemşirenin en son "Doktor Bey! Doktor Bey!" dediğini hatırlıyorum. Sonra bişey koklattılar falan kendime geldim biraz. O arada torba doldu tabi. Sonra biraz yattım ayaklar yukarı şekilde. on dakika sonra indim arabadan. Gittim oturduk falan. Baktım dünya yine kararıyo yavaş yavaş. Arkadaşa söyledim hemşireyi çağırdı. Sonrası yine karanlık :D
Kendime geldiğimde yine o şeyi koklatıyodu hemşire. Bana durum psikolojik dedi. Ben de öyle düşünüyorum. Fakat, niye 2 defa bayıldım kardeşim!11 450 ml kan mı alınır ya. Kuruttunuz beni :D Şaka bi yana siz de gidin verin, güzel bi aksiyon. Bedavadan bi hayatın kurtulduğunu düşünmek falan güzel oluyo.. Neyse çok yazdım.. Öyle işte..
Sosyal ağlarda paylaş

Theridone said:
Ben de bilmiyodum. Verirken B RH- Olduğunu öğrendim.

Çok nadir bulunan kanlardan biridir.Mesela ben tofaşda bi arkadaş için verdim.9000 kişilik fabrikadar 46 kişide varmış.

Kıymetini bil kanının.

Ayrıca başlığı açan arkadaşın durumuna gelirsek,Ortalama bi insan vücudunda 5 litre kan vardır,yani senin kanının 10 da 1 ini çekiyolar.Belki bi anlık kansızlık neden oldu buna.Belkide alışık olmadığın için vücudunun gösterdiği bi tepkiydi.

Ama şunu biliyorum kan verdiğin kolun ve elin bütün gün titrer,ve 1 hafta falan böyle sürer.Kan verirken de kolda uyuşma olur.

Bide benden kıyak

-Kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımı canlı tutulur.
-Verilen kanın yerine, anında vücuttan genç hücreler dolaşımına katıldığı için, bağışçı daha dinç ve canlı olur.
-Kandaki yüksek yağ oranı düşer.
-Kan bağışı kalp krizi ihtimalini %90 azaltır.
-Kan bağışlayan kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur.
-Kan bağışçısı her kan verdiğinde:
-Kan grubu taramasından ücretsiz olarak yararlanmış olur.
-Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kan bulunmazsa ölecek bir hastanın sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının, size verdiği manevi duygu ölçüsüzdür. Bağışınız çok insancıl ve onurlu bir davranıştır.

-Sürekli ve düzenli kan bağışlayanlara:
10 bağışta Bronz Madalya
25 bağışta Gümüş Madalya
35 bağışta Altın Madalya
40 bağışta Plaket verilerek taltif edilir.

-Kan bağışında bulunanlara KAN SİGORTA KARTI tahsis edilir. Bu kart gerçekleşmesini arzu etmediğimiz acil kan ihtiyaçlarında size ve soyadınızı taşıyan tüm yakınlarınıza tüm Kızılay Kan Merkezlerinden azami öncelikli kan alma ve sosyal güvencesi olmayanlar için ücretsiz kan temin edilmede kullanılır.
Sosyal ağlarda paylaş

obsesifik said:
theridone şu hani kan vermeden önce bi zımbırtı doldurtturuolar yaa nasıl sorular var içinde :D hep filmlerde olur ya ordan geldi aklıma

keş misin?
Hapçı mısın
Para verip birisiyle beraber oldun mu?
Son 3 günde alkol aldın mı
Son 3 ayda yabancı birisiyle ilişkiye girdin mi?
Önemli bi rahatsızlık var mı?
Sara hastası mısın?
Verem misin?

Sorular böyle. Adım Rıdvan. Bana öyle diyin ne olur :D
Sosyal ağlarda paylaş

0ne said:

-Sürekli ve düzenli kan bağışlayanlara:
10 bağışta Bronz Madalya
25 bağışta Gümüş Madalya
35 bağışta Altın Madalya
40 bağışta Plaket verilerek taltif edilir.

hadi bu neyse, sürekli bağışlamamışsın da..
said:

-Kan bağışında bulunanlara KAN SİGORTA KARTI tahsis edilir. Bu kart gerçekleşmesini arzu etmediğimiz acil kan ihtiyaçlarında size ve soyadınızı taşıyan tüm yakınlarınıza tüm Kızılay Kan Merkezlerinden azami öncelikli kan alma ve sosyal güvencesi olmayanlar için ücretsiz kan temin edilmede kullanılır.

Theridone sana kan sigorta kartı falan verdiler mi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...