Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tanrı Yoktur Diyen Bilim Adamının Yazdığı Bir Yazı.

shuTdoWnX

Öne çıkan mesajlar

Tamam da sonuçta evren bir balon değil. Boşlukta ilerleyen madde ve enerji bütünü. Yani izlediğim once belgeselden bunu öğrendim :)

Balon gibi bişey olsa sürekli şişen evet sınırdan yansır da. Bu bahsedilen sınır öyle tam belirli bi sınır değil ki. Boşlukta bi taş vardır ondan 1000km ötede bi taş daha vardır şimdi ilk taştan yansırsa evreni 1000km küçük hesap edersin di mi? :S
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
Şimdi Tanrı mükemmel, adil falan, insanlara da değer veriyor. Düşünmek için de beyin veriyor. Ama kitaplarda yazanlara ters kanıtlar çıktıkça, ve düşündükçe Tanrı olgusu bir insana yanlış geldikçe o insanı suçlaması ne kadar adil? Ben her inanandan iyi bi insan da olsam cennete gidemez miyim? Sırf düşünmek beni O'ndan uzaklaştırdı diye? Bana hiç adil gelmiyor. Hatta tamamen saçma :(

valla ben tanrı olsam, insanı yaratsam, o da "yok tanrı manrı" dese, dipsiz kazana atarım, bir daha da çıkarmam heh

ha ayrıca, hem varlığım kanıtlanabilecek, hem de kanıtlanabilen birşeye inandığı için ödüllendireceğim o kişiyi? salak mıyım ben hahah

tamam dinlerde garip duran olaylar mevcut ama inanana ödül ve inanmayana ceza sistemi gayet tutarlı. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Abi haksızlık ama sen beyin ver inanması zor olsun o beyinle. Yani topraktan yarattım diyo ya. Of. Suda iki tane kabarcık yaptım sonra evrim sonucu siz oldunuz dese eyvallah da ayrı şeyler. :D

Yani bence acaip haksızlık onu yapması, ha ayrıca Tanrı madem o kadar yüce bize neden ihtiyacı var? Vs. Bu sorular bitmez, ben de fact adamıyım varsayımlara inanarak yaşayamam. Mantığıma uyan varsayımları kabullenebilirim bi yere kadar ama bunları değil.

Ha onu geçtim neden 3 tane din var koskoca Tanrı ilk 2 seferde FAIL mı oldu?
Sosyal ağlarda paylaş

e iyi de sen 'inanma' kavramını 'bilme' kavramıyla karıştırıyorsun orada. gerçek olan şey bilinir, gerçekliği bilinmeyen şeye inanılır. "inanç meselesi" denen olay da budur, senin içinde bitiyor olay. ve evet cennet, baldan ırmak, huri vs bunları da suyun 100 derecede kaynadığını tasdik eden birine verecek bir tanrının salak olması lazım, öyle bir denklem de mümkün değil. :P

islam'ın dediği o dinler peygamberleri hayattayken olayı kağıda dökmedi, yalan oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

heh, kimin hangi eylemden ne kadar bonus toplayacağını bilemem ama divine comedy'de trajan "erdemli pagan" kontenjanından üst katlardaydı, muhtemelen öyle durumlar olabilir. :P

öte taraftan benim yarattığım hede beni tanımayacak da gidip başka hedelere iyilik edecek, sallamam şahsen ama benim kadar bencil olmayabilir tanrı. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Tanrı olayı gayet açıktır;
Big Bang->
Evren->
Bir sürü galaksi->
Bir sürü galaksi içerisinde canlı koşulunun oluştuğu bir gezegen->
O gezegende canlı oluşumu->
Canlılar Evrimleşmesi

Bilimin geldiği aşamada budur,ilerisinde de bu nokta üzerine çok daha keskin maddeler getiriceğini sanmıyorum,
Bu olayların başlaması;
a-tesadüf
b-tanrı
birini seçmek size kalmış.
tanrı derken,ya kitaplarda anlatılan ritüellerden farklı bir tanrı,yada yarattık sizi gibi söylemleri katı almaktan ziyade genel düşünerek oluşan müslüman aleminin tanrısı.
Sosyal ağlarda paylaş

alakya cay demle blog said:

Siz herşeye gücü yeten,ancak hiçbir şeye sahip olamayansınız.Ne yaparsınız?

Birşey yaratırsınız,birşeye sahip olabilmek için.

Tanrı, evreni başlattı.Evren kendi içerisinde evrildi gelişti, şekillendi.Evrenin içinde yaşamaya başlayan ilk şey,tanrıdan başka iradeli ilk yaratıktı.İnsan da iradeli bir yaratıktır.Bu iradeli yaratıklar, kendi başlarına etkinlikler yaptılar.Tanrı evreni yaratmadan önce; iyilik,kötülük,sevgi,nefret vb... kavramlar yoktu.Bunlar Tanrı için bile yeni şeylerdi.Dolayısıyla Tanrı bu yaratısının kendi beklentisi dışında böyle ilgi çekici gelişmeler yaşamasını izledi, merak içerisinde herşeyi bilmek isteyerek.Evren yok olana değin, ya da kendisinin daha çok öğrenmesine gerek kalmayacasına değin izlemeye devam edecek.

"İyilik ve kötülüğü görüp neden bunları değiştirip kötülüğü yok etmiyor?" çünkü belki en sonunda kimin galip geleceğini bilmek istiyordur? veya beliki de yilik ve kötülük kavramları hakkında öğrenilecek herşeyi öğrenmek istiyordur."Genetik bozukluğu olan sakatların doğmasına neden izin veriyor?" çünkü onların ne yaacaklarını bilmek istiyor? Sonsuz olasılıkların hepsini görmek istiyor belki? "Cennet? cehennem?" Bu kavramlar insanların kendi yetersizliklerine tahamülsüzlüğü ve ölümü kabullenememesi sonucu ortaya çıkmıştır.Peygamberler? insan bilincinin tanrı kavramını tanıması ile ortaya çıkmış insanlar olabilecekleri gibi,Tanrının "insanlar böyle bir durumda ne yaparlardı?" sorusuna cevap araması sonucu gönderilmiş de olabilirler?Bu bakış açısı oldukça dallandırılıp budaklandırılabilir,ancak siz ana şemaya bakın.Yukarıda dile getirdiğim sorular bu teorinin detaylarını oluşturmakta sadece.

http://alakayacaydemle.blogspot.com/
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...