Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evcil hayvan istiyorum

Pýtýk

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar dediğim gibi evcil hayvan istiyorum ama bu konuda bazı sınırlayıcı durumlar var.

1- Ailem kedi köpek vs. istemiyo yani varlığıyla ailemi rahatsız etmiycek
2- Bu sene ÖSS ye giricem lise son sınıf öğrencisiyim bu yüzden pek ilgilenemiycem hayvanımla bakımı kolay bi hayvan olmalı fazla ilgi istememeli yazık olmasın hayvana
3- Yinede elime alıp sevebilmeliyim ben bu hayvanı :)
4- Biliyorum çok şey istedim

bu kriterlere uygun bi hayvan bulmak çok zor biliyorum ama bide sizlere danışmak istedim ne önerirsiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

Fly haklısın aslında ama işte bazen öle bi sıkıntı basıyo ki insan uğraşcak bişi bulamıyo evde yalnız kalıyorum çoğu zaman e ders çalışmaya başlayınca pc yide kaldırcam

snow bak dediğin mantıklı. kuş alıyım ben en iisi
peki o muhabbet kuşu çok ses çıkartır mı?
Sosyal ağlarda paylaş

ilgilenemiceksen muhabbet kuşu alma hiç. bitane öldürdüm öle açlıktan tembelligime denk geldi vicdan azabıyla yaşıyorum resmen. şimdi aklıma geldi iice sinir oldum. hatta evcil hayvan bile alma bence sorumluluk gerektiriyo. 5-10 sene yaşıyolar ömrün onlarla geçiyo. ugraşırım diyosan al ama hevesse hiç bulaşma.
Sosyal ağlarda paylaş

yani bu sene şöle bi tempom olucak sabah 8 evden çıkış akşam 8 gibi eve varış. muhabbet kuşu kaldırabilir mi bu tempoyu?
he bide pazarları hariç evi temizleyen bi kadın var o hayvanın yemini suyunu verebilir sanırım ama o da 15.30 gibi gidiyo evden + kadının okuma yazması yok saatleride karıştırır bundan eminim

Greeny sen sussana az git önce o pis ellerini yıka pls
olm çağtay burdan bi bomba patlatırım 40 yıl çile çekersin :D:D:D
ehuaeuheau anladın sen onu
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
hamster beslemedim ancak tavsan besledim. tavsanin bakimi bence muhabbet kusune gore biraz daha zor. cunku zaman zaman evin icinde serbest biraktiginizda farkinda olmadan evin icinde kaybolabiliyor.

muhabbet kusunun yemi ve suyunu her gun degistirmenize gerek bile olmayabilir. 2 gunde bir degistirmeniz veya bittigi zaman kontrol ederek degistirmeniz yeterli. evinize gelen temizlikci kadinda sanirim bunu yapabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Pıtık said:
su kamlumbağasına sıcak bakmıyorum ya hayvana bi ilgim yok ele avuca gelmiyo falan...

ya şeyi düşündüm şimdi tavşan yada hamster nasıl olur?
aranızda 2 si arasında kıyaslama yapabilicek biri var mı?
zorlukları nelerdir?

bak tavşan ya da hamster daha zordur muhabbet kuşundan. bunları evde bırakıyosun da kaçabilir, tavşanların evdeki kabloları kemirdiğini duydum, evde yangın bile çıkarabilir. ben ortasonda sınava hazırlanırken muhabbet kuşumuz vardı, tek yapman gereken suluğunu ikigüne bir temizlemek, akşamları yemlerin üzerinde biriken kabukları üfleyip camdan atmak. hatta ballı yem çubuğu koyduysan kaptaki yemleri üflemeden de dayanıyo baya. bunun dışında bizimki tüm gün evdeydi, aynayla falan oynuyup salıncakta sallanıyodu. arada dışarı çıkarıp sevmen gerekebilir tek sorun bu. ötmesi de problem olmaz kafesin üzerine örtü örtersin. kendi odanda beslemiceksen zaten rahat rahat çalışırsın, akşam uyumadan önce örtersin örtüsünü kafese, ses yapmaz.bi de hafta sonları kafesteki gazete kağıdını değiştir, gerçi tavşan veya hamster alsan da temizlemen gerekicek.tüm gerekenler bunlar işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Pıtık said:
ginaly said:
ulan kuş bu. ne temposu kaldırcak. al bitane, bakamazsan ölür gider zaten.

şimdi güzel kardeşim tmm kuş alt tarafı ama kuşta bi canlı dimi?
tempodan kasıt kuşu ellerimle beslemiycemde hayvan acıkınca susayınca evde kimse yoksa buna dayanabilir mi onu soruyorum

abi yemini suyunu kafesine koymazsan dayanamaz tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...