senko Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 arkadaşlar bende yaklaşık 2 yıldır unutkanlık sorunu var. Bu aralar da iyice coşturdu bu sorun. Ama garip bi unutkanlık. Yapacağım işleri fln çok unutmuyorum veya bi olayı hikayeyi unutmuyorum. Ama insanların isimlerini çok zor ezberliyorum. Bazen de tanıdığım insanların ismileri aklıma gelmiyor. Bu gün de yaşadım bu sorunu. Ev arkadaşımın adını unuttum yaklaşık 10dk düşünmeme rağman de bulamadım. Sonra alakasız bi zamanda aklıma geldi. zaman zaman annemin, babamın veya kardeşimin ismini unuttuğum bile oluyor. Mesela bi hikaye okusam, uzun olsa da hikayenin gelişimini fln hatırlayabiliyorum ama o hikayedeki şahsın ismi 100kere geçse de okuduktan sonra hatırlayamadığım oluyor, veya arkadaş bi kitap öneriyor aradan 10sn geçtikten sonra o kitabın ismini unutuyorum. Yeni biriyle tanıştım diyelim adını söylüyor ama 1dk sonra onun adını unutmuş oluyorum. İnternette biraz araştırdım bunama türü bişi olsa, değil. Hatta okuduğum bi yazı çok güzel açıklamış olayı. Eğer anahtarınızı nereye koyduğunuzu hatırlamıyorsanız sorun değil ancak anahtarınızı bir yere koyup koymadığınızı hatırlayamıyorsanız sorun vardır diyor :) Anneme sordum sonucu yine hiç meyve yemememe bağladı :) Sizce sorun ne olabilir? bide doktora gitsem ne şikayetiyle gitcem. Gitsem adama herkez unutur diyecek, bu yaşta sorun olmaz diyecek geri gönderecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 hafıza kuvvetlendirme için çalışmalar falan vardı, şimdi hatırlamıyorum ama vardı yani =p benim bi arkadaşımda da var bu, o da genelde söyliceklerinin %75'ini unutuyor sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 böyle arada sırada bende kitleniyorum :).kuzenimin isminin falan aklıla gelmediği oldu :).vitaminsizlik olabilir.arada sırada olunca problem olcagını sanmıorum ama surekli olması problem :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 bendede aynı unutkanlık vardı. mesela; abim arıyo diyoki iş cıkışı gelip seni alcam osmanbeyde buluşalım diyo neyse ben nişantaşından cıkıyorum osmanbeye gidene kadar unutmuş oluyorum (10 dklık yürüme mesafesinde) sonra bizim oraya giden otobüsü görüp ona binip eve geliyorum. abim arıyo işte nerdesin seni bekliyorum ee evdeyim filan. Yorgunluk filanda cok vardı son zamanlarda doktora gittim neyse kan tesi yaptı B12 eksikliği var ve dediki unutkanlık, ruhsal dengesizlik(hatta depresyon), zihin dağınıklığına sebep olabilceğini söyledi. ve hala devam ediyo az az. bulmaca test Beyin Jimnastiği ve kırmızı et özellikle ciğer yememi söyledi. ve işte ilerlerse psikolojik destek alıp beynimi tamamen boşaltıp öyle düşünmeye calışmamı önerdi. ben genede bi doktora başvur bi kaç test yaptır derim. cok geçmiş olsun.* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SkyberG Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 PrudenT said: benim bi arkadaşımda da var bu, o da genelde söyliceklerinin %75'ini unutuyor sdf benden bassediosan evet. Arkadaşım bendede war o sorun sanırım pc den kaynaklanıor.Diksiniom bile bozuldu, Bırak pc i düzelirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 bende sık sık oluyor. yani sık sık derken hergün illa birilerin ismini fln unutup kitleniyorum böyle. Böjeek doktora git test yaptır demişsinde hangi doktora gitcem, ne testi yaptırcam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 dahiliye uzmanına gözükmeni tavsiye ederim. zaten bu şikayetleri anlatınca hemen kan testi yapıcaktır. 2 yıl baya uzun bi zaman bu süre vitaminsizlikle ilgili olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Yav yeni tanıştığının adını unutursun da aile üyelerinin, ev arkadaşının falan adını unutmak ciddi bi sorun. Bence hemen bi doktora git. Yani ben de baya unutkanımdır, bişeyi bi yere koyar 2 dakka sonra ararım nerde bu diye. Ama aile üyesinin adını unutmak :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Bence dahiliye uzmanı yanında bi de nörologla görüş. Yada psikyatrla falan görüş o yönlendirir gerekirse. Ama beyinde de birşey olabilir yani 2 sene mi vitaminsiz kaldın? Bence beyne bi baktır ne olur ne olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 yoğun oldugun zaman yorgun oldugun zaman.stresli sıkıntılı oldugun zaman öyle bi anda aklına gelmio.bildiğin bişi.ama bi türlü kelimelere dökemiosun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 SkyberG said: PrudenT said: benim bi arkadaşımda da var bu, o da genelde söyliceklerinin %75'ini unutuyor sdf benden bassediosan evet. Arkadaşım bendede war o sorun sanırım pc den kaynaklanıor.Diksiniom bile bozuldu, Bırak pc i düzelirsin. senden niye bahsedeyim. evet baya bozulmuş diksiyon yazamıyosun daha sdf benimki niye bozulmadı o zaman? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 2 sene vitaminsiz kaldım diye bişi yok yaf :) b12 eksikliği olcağını sanmam her türlü et ve et ürününü seve seve yerim. belki c vitamini eksikliği olabilir meyve yemediğimden dolayı. ama onu da kendimini bildim bileli yemem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
^^ShadowSong^^ Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Unutkanlık zaten birşeyler üzerine yoğunlaşır,bazı şeyleri iyi derece hatırlarsınız ama bazılarını hatırlayamazsınız,bende tam tersi mesela,ne yapıcağımı unuturdum,hep kendime notlar yazardım sağa sola.Burada önemli olan ayar,herşeyi kağıta yazsaydım bugün daha unutkan biri olurdum,ama bazı şeyleri yazıp bazılarını hafızama bırakarak sonucun biraz olsun üstesinden geldim. Gerçi daha sonra psikiyatr tedavisi aldım başka bir konudan dolayı,1senedir ilaç kullanıyorum ama 2ayı overdose parametrelerdi ve o 2ayda unutmanın ne demek olduğunu anlıyorsun. Sabahları arabamı sokak sokak aradığımı bilirim,çünkü arabayı nereye koyduğum bilgisi kafamda yok,o an silinmiş kafada,overdoseu kesip günde 2 hap seviyesine inince,bu da düzeldi.Tabi var biraz unutkanlık ama tahammül edilebilir seviyelerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 yoğun düşünce + yorgunluk + yoğun stress sonucu konuşurken reset yiyebiliyorum. neyse ki yakın çevrem bu durumu kabullendi.. mesela matkap isteyecekken "abi şu matkabı uzatsana" yerine "abi şu... O_O? reset yiyorum burada duvarı deliceem için yeşil olan metal uçlu makineyi bana uzatsana.. vidalı gibi.." tarzı salak saçma cümleler kurabiliyorum.. -_-' hele birisinin adını ya da tamamen kendisini unutunca daha da feci oluyor.. -aa merhaba dasaaa + bu kim ola ki? -nasılsın +iyi... o_O! sen? -abi.. ee hatırlamadın mı? +valla.. hayır. zorladım ama hatırlamıyorum -abi ben zafer.. + zafer kim ki? -... +... zafer...? õ_Ô -liseden.. yan sınıftan + sahra çölünün boşluğunda esen rüzgar sesi.. keza içerisi o kadar boş bu dakikalarda -.. +haa merhaba, nasılsın? zafer kim lan? akşama evde yıllık karıştırılır, bulunur.. evet zafer vardır, ilerleyen günlerde hatırlanır bi şekil.. tabii çocukluğunu hatırlamamak da ayrı bi kötülük.. geçmişimi çok hatırlamıyorum, gerçi foto falan görünce ve annem uzun uzun anlatınca galiba biraz aydınlanıyor zihnim.. belki de seçici bir yapılanma vardır. çok fazla yeni bilgi girince oluşan sinapslar daha yoğun bir geçişe izin verdiğinden ilk hatırlama mekanizmasını buradaki datalardan arıyordur. sonuçta yapmam gereken her türlü işi tamamen unutmam garanti iken (kopiraytını alacam) başparöak üstüne tükenmezle atılmış bir çarpı işareti o gün yapacağım bütün işleri hatırlamama sebep olabiliyor. hem de sayısı 10dan fazla olan işleri tıkır tıkır sayabiliyorum.. demek ki balık hafızalıktan değil, bağlantılardan kaynaklanan bir sorun.. ve alışkanlık sanırım, çünkü ad-soyad kombosu ile tanışmadığım kimseyi hatırlamam.. rehber gibi kayıtlıyorum sanırım. ad soyad kombosu varsa da adamı hiiç unutmuyorum.. tanışırsak adınızı soyadını söyleyin yani.. yoksa siz de bir teki kaybolmuş çorap gibi kaybolursunuz zihnimde.. bilemiyorum, hatırlamamak kötü bişi genelde. hem de anneniz, babanız ve kardeşiniz her şeyi en küçük detayına kadar hatırlarken siz hatırlamıyorsanız sıkıcı verici olabiliyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 şimdi kendimden bildiğim kadarıyla ben de birşeyler çızıktırayım. bu tarz unutkanlıklarda iki aşama var, dikkat edince insan kolayca farkediyor. bazı şeyleri direkt unutuyorsunuz, zamanında bildiğiniz şeyleri hatırlamıyorsunuz. ikincisi ise, şu birinin adını söylediğinde on saniye sonra unutma olayı, aslında insanların söylediklerini dinlememekten kaynaklanıyor. bu ikincisi çok kolay üstüsinden gelinebilecek bir sorun. misal, ben de çok dalgın/unutkan bir insanımdır. daha doğrusu lisede ve üniversitenin ilk senelerinde öyleydim, hatta bu kontrol edilemez bir seviyedeydi. üniversite 2 gibi aynı zamanda freelance çalışmaya başlayınca ve bu çalışma insanlarla birebir ilişkiler gerektirince bunun böyle yürümeyeceğini anlayıp kendimi odaklamayı öğrendim diyebilirim. yani birisiyle konuşurken aklınızdan başka birşey geçiyorsa, multithreading yapıyorsanız, o adamın söylediklerini duymanız, anlamanız ama on saniye sonra unutmanız çok normal. RAM'e yazıyor, iki saniye sonra siliyorsunuz. eğer böyle bir sorununuz varsa odaklanmayı öğrenmek. yani beyninizi bir şeye konsantre edebilmeniz lazım. şimdi düşünüyorum da, üniversiteden beri unutkanlık sorunumu çok büyük ölçüde yendim. artık insanlarla konuşurken isimlerini söylediklerinde direkt birşeyle isimlerini eşleştirmeye çalışıyorum. sallıyorum birisi "adım peter" derse, aklıma ilk gelen şeyle, peter pan'le eşleştirip "lan bu adam uçabiliyor mu?" diye düşünüyorum. bu düşünce beynimin o anda sadece isme odaklanmasını sağlıyor ve daha sonra mucizevi (o_O) bir şekilde o ismi unutmuyorum. hayatımın kalan kısımlarını ise elimden geldiğince organize yaşıyorum. randevularımı unutmamak için devamlı telefonumda takvim tutuyorum ve her sabah gelecek iki haftayı kontrol etmeyi alışkanlık haline getirdim. öyle olunca da 3-4 gün sonraki toplantıyı her gördüğünde aklında birşeyler geçtiği için toplantı vakti geldiğinde odaklanmış ve hazırlıklı olma şansı oluyor insanın. unutma konusunda da adamın teki gece haberlerinden birinde söylemişti, çoğu zaman unuttuğunuz şeyler aslında beyninizde mevcuttur, fakat seçip çıkaramıyorsunuzdur. yani bir nevi veritabanının index dosyasının bozulması gibi. "yapmanız gereken böyle şeyler olduğunda elinizden geldiğince odaklanıp hatırlamaya çalışmak. bu tarz egzersizler beyninizi kuvvetlendirecek ve uzun vadede unutkanlık sorununuzu çözecektir". ama tabi ev arkadaşınızın ismini unutuyorsanız doktorlara danışmakta da fayda olabilir =) o biraz abartı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
obsesifik Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 senko said: 2 sene vitaminsiz kaldım diye bişi yok yaf :) b12 eksikliği olcağını sanmam her türlü et ve et ürününü seve seve yerim. belki c vitamini eksikliği olabilir meyve yemediğimden dolayı. ama onu da kendimini bildim bileli yemem valla bnde de b12 eksikliği çıkmamıştı şu ana kdr ve çıkacağını da sanmazdım et fln bayaa yerim çünkü ama geçen yengem kan değerlerime baktı b 12 126-505 arası mı ne olması gerekiyormuş yanlış hatırlamıyorsam bnmki 70 küsür çıkmıştı şok olduk ailecenek.. psikoloji fln da bayaa etkiliyormuş.. b 12 takviyesi almam lazımmış hala başlamadım.. unutuyorum çünkü :D halaa unutuyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aye Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 ben de çok unutkanım ama pek şikayetçi değilim. unutmam gereken bi sürü şey vardı iyi oldu :P unutkanlar şanslıdır, çünkü hatalarının derdini çekmezler. Nietzsche Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Big Nothing'de bahsedilen bi hastalık vardı, unutkanlık ve hafıza kaybıyla ilgili. Filmi izleyen ve hatırlayan varsa yazabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaCk Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Bende insanların isimlerini çok zor ezberlerim mesela lisedeyken en yakın arkadaşımın adını 1 sene geçmesine rağmen bazen şaşırıyordum.ama bi kere aklıma girince unutmuyorum seninki daha kötüymüş.bir belgeselde insanların yüzünü aklında tutamayan bir kadın görmüştüm kadın 10 dk sonra o kişiyi tanımıyordu ama o isimleri hatırlıyordu :) yani beterin beteri var.sen bi uzmana görün bakalım bu tür şeylerin tedavisi oluyor mu öğren Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 et yiyin et :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 ondanmı oluyor bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 unutmanızın nedeni önem vermemeniz. o an aslında başka şey düşündüğünüz için oluyor bunlar. tıpkı derste başka şeyler düşününce dersten bişe anlamamak gibi. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 sesu said: et yiyin et :P sadece etle besleniom zaten :) neyse izmire gider gitmez giriiim bari bi check-up'a önce dahiliyeye giderim kan testi vs yaptırırım onları yaptırmışken idrar testi de yaptırırım(fantazi olsun diye) dahiliyeci yönlendirirse de nörolog'a fln giderim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Aye said: unutkanlar şanslıdır, çünkü hatalarının derdini çekmezler. Nietzsche yanılmış... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar