Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Llama abinizden Izgara Mantar Tarifi {resimli}


Llama

Öne çıkan mesajlar

bugün bu tarifi denedim ve çok süper oldu, çok sağolun=)

tariften farklı olarak eklemelerim de oldu, yazıyim dedim.

1)mantarları temizlerken üstlerindeki lekeli, kabuğumsu kısmı da çıkardım bembeyaz kısımları kaldı bi tek
2)sıcak yerine ılık fırına koydum(gerçi sıcağa koyucaktım da fırın zamanını unutmuşum ben mantarları koyduğumda soğumuştu fırın=))
3)fırın tepsisinin tabanına margarin sürdüm bi parça, hem su salınca çorbaya dönmedi hem de yanmasını yapışmasını engelledi güzel oldu işte(tereyağı bulsam tereyağı kullanıcaktım bunda da ama yoktu)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bide yaylalarda falan mantar mevsimi oluyor, -ki en iyi Sivas tarafında falan- yaylalardan ormana doğru iniyorlar, ıslak yerlerde beyaz beyaz mantarlar oluyor (köylülerin çoğu zehirli mi zehirsiz mi biliyor, cahil değiller yani...) onları topluyorlar.En geç toplandıktan sonraki gün yenmelidir çünkü, eciş bücüş olmaya, bozulmaya başlıyorlar.İşte bunlar toplanır, eve getirilir.Hazırlıklar yapılıp ince ince küp gibi kesilir, güvecimsi bişey yapılır, ekmeği bana bana bi güzel yenilir:D.
Şahsen ben mantarı pek sevmem bunu yedim, bayıldım müthiş bişey yaw walla böyle tat görmedim.
Ama şehirde bunları bulmamın imkanı yok, mesela İzmir'de pazara tip tip mantarlar getiriyolar böyle yumşamış rengi atmış, iyice afedersiniz boq gibi olmuş mantarları dağ mantarı diye satıyolar enayiler 2 dakkada bitiriyor.Adamda kültür mantarı bilem 3-4 lira iken dağ mantarı diye bozuk süngerimsi şeyleri 1!! liraya satıyor.
Ulan zaten şehirdesin, hem dağ mantarı buraya gelicek, hemde 1 lira olacak.Oha derim başka bi şey demem.
(misal:geçen sene hatay perşembe pazarı)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

başka bi tuto-Pıtık said:
ızgarada mantar topicini görünce hatırıma geldi hani özellikle adapazı balıkesir taraflarında alabalık restorantları vardır ya bi yandan alabalık çiftlikleri vardır böle çocukken elimize ucunda ağ olan sopayı sokup yakalar sonra geri suya atar mutlu mesut olurduk.

işte o tip yerlerde böle toprak kaplarda mantarlı kaşarlı dadından yenmez bi ara sıcak getirirlerdi ekmeği banardım o kaşar uzardı o uzadıkça bende uzardım

tam olarak nasıl yapılır kullanılan kaşarın bi özelliği var mı bilen varsa paylaşsın pls

benim dediğim daha farklı sünmez, banılır :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
7thBreath said:
Llama abi o fırınla ev falan yanar asfdzd


Arbaşlar süper fırındır. Yerli üretim fırınalarımız inanın bana pek çok osuruk markadan daha iyidir. Çetintaş mesela BİR NUMARADIR ne ariston ne bosh bilmemne bu küçük atölyelerde üretilmiş fırınların başarısına yaklaşamaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...