Masquerade Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 dağ bayır mantar dolu. beleş.
Cons Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 onlar kültür mantarı değil. yeyinde ölün diye natural selection açısından.
rApbOyZ Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Masquerade said: dağ bayır mantar dolu. beleş. off manyak fikir hadi dağdan toplayıp yiyelim nası fikir
Llama Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 rApbOyZ said: baba o fırın ne ya akşam akşam krize girdim tarihi eser olmuş mantar zehirlemese fırın zehirler allah korusun yok yok elektrik sorunu yaşamadığımız sürece sorun yok : ) şimdilik taş gibi çalışıyor
ShadowFury Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 bugün bu tarifi denedim ve çok süper oldu, çok sağolun=) tariften farklı olarak eklemelerim de oldu, yazıyim dedim. 1)mantarları temizlerken üstlerindeki lekeli, kabuğumsu kısmı da çıkardım bembeyaz kısımları kaldı bi tek 2)sıcak yerine ılık fırına koydum(gerçi sıcağa koyucaktım da fırın zamanını unutmuşum ben mantarları koyduğumda soğumuştu fırın=)) 3)fırın tepsisinin tabanına margarin sürdüm bi parça, hem su salınca çorbaya dönmedi hem de yanmasını yapışmasını engelledi güzel oldu işte(tereyağı bulsam tereyağı kullanıcaktım bunda da ama yoktu)
pogodi Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 etmeyin eylemeyin ya ='( nası canım çekti of
Llama Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 afiyet olsun ShadowFury birileri denedi ise ne mutlu bana : )
Emaleth Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 ellerinize sağlık llama. sarmısak eklentisi tavsiye ediyorum bir dahaki sefer için. kaşarın altına ;)
Llama Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 tek diş sarımsakmı koycaksın her mantara yoksa onlarıda ezip böyle az azmı tavsiye ediyorsun ablacım : ) hemen deneyimde
pontipati Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Bide yaylalarda falan mantar mevsimi oluyor, -ki en iyi Sivas tarafında falan- yaylalardan ormana doğru iniyorlar, ıslak yerlerde beyaz beyaz mantarlar oluyor (köylülerin çoğu zehirli mi zehirsiz mi biliyor, cahil değiller yani...) onları topluyorlar.En geç toplandıktan sonraki gün yenmelidir çünkü, eciş bücüş olmaya, bozulmaya başlıyorlar.İşte bunlar toplanır, eve getirilir.Hazırlıklar yapılıp ince ince küp gibi kesilir, güvecimsi bişey yapılır, ekmeği bana bana bi güzel yenilir:D. Şahsen ben mantarı pek sevmem bunu yedim, bayıldım müthiş bişey yaw walla böyle tat görmedim. Ama şehirde bunları bulmamın imkanı yok, mesela İzmir'de pazara tip tip mantarlar getiriyolar böyle yumşamış rengi atmış, iyice afedersiniz boq gibi olmuş mantarları dağ mantarı diye satıyolar enayiler 2 dakkada bitiriyor.Adamda kültür mantarı bilem 3-4 lira iken dağ mantarı diye bozuk süngerimsi şeyleri 1!! liraya satıyor. Ulan zaten şehirdesin, hem dağ mantarı buraya gelicek, hemde 1 lira olacak.Oha derim başka bi şey demem. (misal:geçen sene hatay perşembe pazarı)
pontipati Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 başka bi tuto-Pıtık said: ızgarada mantar topicini görünce hatırıma geldi hani özellikle adapazı balıkesir taraflarında alabalık restorantları vardır ya bi yandan alabalık çiftlikleri vardır böle çocukken elimize ucunda ağ olan sopayı sokup yakalar sonra geri suya atar mutlu mesut olurduk. işte o tip yerlerde böle toprak kaplarda mantarlı kaşarlı dadından yenmez bi ara sıcak getirirlerdi ekmeği banardım o kaşar uzardı o uzadıkça bende uzardım tam olarak nasıl yapılır kullanılan kaşarın bi özelliği var mı bilen varsa paylaşsın pls benim dediğim daha farklı sünmez, banılır :D
Emaleth Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Llama said: tek diş sarımsakmı koycaksın her mantara yoksa onlarıda ezip böyle az azmı tavsiye ediyorsun ablacım : ) hemen deneyimde efenim, iyice pürü haline getirip, azar azar kaşar altına paylaştırmaca. kaşar çok yağlı diilse tereyağ eklentisi de iyi olar minik minik.
Hardter Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 mantarla kafayı yedınız :D güzel gözüküyor
Llama Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 akşamda mantarlı kremalı makarna tarifi gelicek şimdi birazdan pazara gidicem : ) ben şahsen yedim mantarla kafayı
eregorn2 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 tavaya bişimi döküoz yoksa fırından çıktıktan sonraki rebigmi böle?
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 allah belanızı vermesin! açım lan çok.. mantar kafalar sizi!! tariflerin devamını bekliyoruz..
Llama Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 eregorn2 said: tavaya bişimi döküoz yoksa fırından çıktıktan sonraki rebigmi böle? yarım bardak su koyuyorsun bide mantarda su salıyor sonra bu hal alıyor
eregorn2 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 ne kadar mantar ve kaşar kullanıoz 2 kişi için?
Llama Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 yarım kilo mantar 100 gram ya var ya yok kaşar
MrMarvelous Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 hakkaten tariften çok o fırın ilgimi çekti. lise 1 fen projesi gibi ne lan o? oturup sen daha iyisini yaparsın evdeki malzemelerle be :D
sostizm Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 7thBreath said: Llama abi o fırınla ev falan yanar asfdzd Arbaşlar süper fırındır. Yerli üretim fırınalarımız inanın bana pek çok osuruk markadan daha iyidir. Çetintaş mesela BİR NUMARADIR ne ariston ne bosh bilmemne bu küçük atölyelerde üretilmiş fırınların başarısına yaklaşamaz.
Llama Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 valal bu fırının bi tek öndeki o ışıkları çalışmıyor büyük ihtimalde zati ampül patlamıştır : )) yaptırmıyoruz ki ben evlenince bu fırını alıcam evime çocuklarıma kadar götürcem
Öne çıkan mesajlar