Admin DynamicK Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Selamlar arkadaşlar, 323. Kısa Dönem Er olarak istihbarat derken istihkam savaş taburunda acemiliğimi bitirdim.(kötü yani) Her şey rağmen hayatta kalmayı başardım. Kendimle gurur duyuyurum. Tecavüz kaçınılmaz iken zevk alamadım ama sonunda şuan evci çıkıp 20 yıldır sivil hayat görmemiş gibi hissedip deniz kenarında oturup hislendikten sonra yerleştiğim hotelden internete girip biraz olsun kafa dagıtıyorum. Acemiliğimin olduğu yerde yakında denetimler olacağından sağlam eğitim aldık. Çoğu yerde insanlar göt büyütürken yaptığımız ictimaların haddi hesabı yok o kadar diyim =) İdmanlar falan kötü değil şikayet etmiyorum zira keşke idman yapsak hep lakin 1,5 hafta susuz kalıp(zerre su yok ne tuvalete ne duşa) üstüne arada içecek su da bulamayıp 3 saat 35 derece sıcakta üstte kamuflajlar(çadır bezinden yapılmış böyle ) 4,250 gr g3 ler kasatura palaska derken 5-6 kg techizat yürü babam yürü çakıl taşlarında sürün diz dirsek parçala, 3 saat su içemeyip ortalama 2-3 kg terleyip bayılacak şekilde koştur falan derken bitti acemilik. Bir arkadaşın hatasından ötürü aldığımız cezayı anlatmak istemiyorum zira askere gideceklern hepsini ülkeden kaçırırım. Ölmedik gene başınıza kalıcam haftada 1 çarşı izninde görüşmek üzere =) Ha bu arada tahminen Narlıdereye geçicem henüz belli olmadı. Elektrik mühendisi iseniz ve tabiki inşaat müh, mak mühendisi falan çok önemsiyorlar işlerine yarıyorsunuz. Benide büyük ihtimalle masa başı göreve vericekelermiş arada denetime gidicekmişim. Öyle olur ise rahat gözüküyor da artık sevincek ya da hah bu rahatmış diyecek bir havam yok açıkcası. Askerlik dediğin en severek yaptığın şeyi bile adama tad vermeden yaptıran bir görev. Sıyırmamak için herşeye gülüp geçip cezaları kendime fayda sağlar diye kendimi avutarak atlatarak uyguladığım taktik sanırım tuttu. Hala espri yapabiliyorum =) Ya da öyle sanıyorum. Her neyse çok kafa ütülemeyim. 05.09.2008 Yeminini edip onbaşı olarak askerlik görevine devam edecek olan admininiz =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 geçmiş olsun. en zor kısmı bitti askerliğin. inşallah bilgisayarı ve interneti olan bi iş verirler sana :D askerde en çok aradığım şey internet oldu şayet. aldığınız cezaya gelince de, malesef o ceza her yerde var. 1 kişi herkesi yakar. askeriye böyle bi yer. hataya yer yok orda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Bildiğin askeriye işte. Mantık aramak son derece gereksiz. O yüzden tecavüz kaçınılmayacağı için zevk alınacak(ZEVK AL!)... İçtimalarda kolluk tutmak kadar saçma bi şey yok kesinlikle. 1200 kişi arasından 3 kişi eksik olsa başını yakıyorlar. G3 kötü olmuş, AK-47 arazi durumları için çok daha hafif bir silah, pimlerini kaybetme, kaybedersen bende yedek bi kaç tane olacak. Teslim aldığın mermileri şarjörden çıkarma, alttaki Gerdel yayını attırırsın ve takamazsın, ama onun da yedeği var bende. Hatta bikaç tane de 7.62 yürütmüştüm onları da göndericem sana, yanlız ateş etme, izli mermidir, kabak gibi belli olur.Silahına iyi bak, atışlardan sonra vs bakımını iyi yap, Halkavi olursa mahkemelik olursun, canın sıkılır. FMH is your friend, kantinci arkadaşın falan varsa sokun içeri bikaç tane. Cep telefonuna izin yoktur kesin, ama bi tane olursa zulada harikadır, candır. Vatani görevini yapmakta iken seni bedenen ve mantıken ezmek isteyen son derece gereksiz "uzman çavuşlar" ile iyi geçinmeye bak, bugun yarın işin düşer, belli olmaz. "Poşet" olduğunuz için sevilmeyeceksiniz ve uzun dönemlerden bazıları yanaşmaya çalışır ama herhangi bi durumda kesin satarlar, haberin olsun. Hava soğuyunca kamuflajın altına Marks&Spencer dan alacağın 2 çift "Thermal-Pants" hayatını kurtarır, bunu da unutma. Koğuşcuyla, Kantinci ile ve Yemekhaneci ile iyi geçin, bazı nöbetlerde buraya saklanacaksın çünkü. Bi de en başta söylediğim gibi EĞLEN çünkü sadece bir kez asker olacaksın hehe :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 herkes askere çekinmeden gelsin arkadaşlar. vatan, millet, ordu, asker hakkında çok güzel fikir değişimleri yaşıyosunuz :D tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bak lafı da şu dünyada askerlikten başka hiç bişeye bu kadar uymaz hakatten. yine de şafak 120 küsür. uleyn biter mi ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 ulan okudukça götüm atıyor arkadaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 üni mezunları sadece aralıkta mı askere gidebiliyor, başka dönem yokmu bilen varmı.. ben aralıkta askere gitmek istemiyorum hatta sneye aralıkta da gitmek istemiyorum. haziran gibi gitme şansımız varmı yoksa sadece bir dönem mi var gidebileceğimiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 izmir menteş nerde be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 byzasz said: üni mezunları sadece aralıkta mı askere gidebiliyor, başka dönem yokmu bilen varmı.. ben aralıkta askere gitmek istemiyorum hatta sneye aralıkta da gitmek istemiyorum. haziran gibi gitme şansımız varmı yoksa sadece bir dönem mi var gidebileceğimiz 3 dönem olması lazım 4 de olabilir. varsa4 sonuncuyu bilmiyom. ağustos, aralık, nisan. bu dönemlerden birinde gidebilirsin. en rahatı aralık dönemi olduğu için herkes onu tercih etmeye bakıyor genelde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spyro Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 oper'in dediği gibi 3 dönem var evet.. başka dönem yok.. 4 aylık aralıklarla 3 celpte gidebiliyor kısa dönemler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 bilmiyordum çünkü tanıdğım herkez aralıkta gitti, ben sanki tek sferde gidebiliyorsun falan gibi sandım.. şimdi çalışıyorum en az 2 sene daha çalışmak istiyorum ondan sordum mecburmuymm diye. @ oper @ spyro teşşekür ederim ilginiz için arkadaşlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Menteş urlanın bi köyü ege ordudaki en kötü 3 yerden biri eziyet ve imkansızlıklar için birebir ordan kurtuldum arkadaslar 15 kisi idik ve 11 imizi ege orduya alıcaklar diyorduk ki 4 kisiyi secip aldılar 1 tanesi de benim :) mezun oldugum bölümün en kıyak yararını burda gördüm elektrik elektronik muh yim ve elektrik muh olarak narlıdere istihkam baskanlıgına atandım atandım diyorum suan yaptıgım is memurluk resmen ne adam gibi ictimamız var ne spor var basımızda albay var ki biz mentes te binbası görünce oldugumuz yerde cakılı kalıp selam durur nefes almazdık burda yarbay ın postasıyım super sohbet donuyor imkanlar cok iyi bi internet cafe eksik onun dısında cay icebiliyoruz kahvemiz var süper 2-3 tane market var ne ararsak var icme suyumuz var 24 saat sıcak su var dus alabiliyoruz bunlar mentese göre temel farklar ki menteste haftada bir gün onda da 30 dk sıcak su veriyorlardı orda hızlıca dus alıyorduk falan daha cook fark var eger mentes askerlik ise narlıdere tatil köyü diyebilirim =) suan kordonda bi int cafedeyim ilerleyen haftalarda carsı izinlerimden birinde izmirli patilerle 1-2 saat biyerlerde oturabiliriz ben kaldıgım kogus onundeki ankesörlü telefon numarasını bikaç kişiye bırakıcam aksam 8 den sonra isteyen arayabilir hafta sonu bulusma falan ayarlayabiliriz de =) rahatım yani merak etmeyin görüsmek üzere Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 kurtulmana sevindim ordan :) hele ki posta olmuşsun daha ne. yedin askerliği şimdiden. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Yedin askerliği be! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 adminim ne yapıyorsun çarşı iznindesin adam söylerde buluşurduk don sigara lazımsa söyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Admin numarasi satilir. Hayirli teskereler Inan, kaldi 4 aycik birsey eheh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 yine çarşıdayım =) salı günü de cıkıcam cumartesi de arabası olanlar gelip alsın beni narlıdere 2. nizamiyeden =) üst geçit var ordaki kapıdan cıkıyoruz hehe salı günü sabah 9 da orda olurum cumartesi de gene :P kafasının tepesi parlak kenarlarında sac cıkmıs sinek kaydı traşlı mavi kot falan filan bi asker varsa o benim işte üstü acık arabası olan varsa alsın direk ona atlarım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 ben menteş'e gitmek istedim süpermiş, eziyet çekmeyi severim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 pazara alsana çarşıyı :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 adam adam sen askerlik mi yağıyorsun imdi ben anlamadım ahahah (ben de böyle askerlik isterim) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eggshell Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 ya şimdi alakasız olacak ama şimdi başvurup da aralık ayında gitme gibi bi olanağım olamaz mı? ya da en erken ne zaman gidebilirim kısa dönem olarak? bi yardımcı olursanız mutlu olacağım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lind3r0th Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 en erken aralıkta gidebilirsin 325 olarak (bir nevi benim biletim :P olmadı artık mayıs ayına kalır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 yurtdışında kaç yıl ikamet edince 29 gün yapıyoduk? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 3 yıl (iş günü olarak sanırım) bu da bi 5 yıl ediyor normal olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eggshell Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 ya şimdi geçen burda bi abi aralık için dilekçe vermeye gitmiş geçti ancak nisana başvurabilirsin demişler. şimdi malum askerlik şubesi, bişey sormak için gidiyosun, 6348276378 saat sıra bekliyosun. gitmeden evvel bi teyit etmek istedim de... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Şimdi başvurursan erkene aldırıp 325. dönem olarak Aralık ayında gidersin askere. Yurt dışında 3 yıl ( 1095) iş günü doldurup çalıştığını belgeleterek bedelli başvurursun. Bedelli de 5k euro civarı bir fiyatı var. 29 değiş 21 ya da 23 gün olacak ayrıca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar