oper Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 zaten savaş durumunda (bi yaş sınırı vardı onun altındakileri) çağırıyolar. hatta mecburen gidiyosun yanlış bilmiyosam. öyle olmasa da gönüllü gidersin. kısa dönem yaptıysan bilmem ama üni mezunu uzun dönem yaptıysan emrine ufak bi ordu verirler. tabi gerekli eğitimleri falan alırsın biraz.
hippy_tarkan Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 savaş sevdalıları battlefield 2 diye bir oyun var onu oynayın yoksa saçmalamayın lütfen. olay şöyle gelişecek hatta bittiğinde alıntıda yapacağım demiştim diye. bir ay kadar gürcistan ile rusya kapışacaklar güney osetya da,daha sonra gelişmiş ülkeler,rusya ya bir bir nota vermeye başlayacak.bm işe el atınca rusya geri çekilecek osetya daki isyancılar elimine edilecek ve o topraklar gürcistan a kalacak.şu anda hiç bir güç rusya nın osetya ile başlayan macerasından dünyaya meydan okumasını istemez.eğer ses çıkarılmazsa bu bir başlangıç olur ve bunun herkes bilincinde. şu anda ruslar işgalci durumunda ve yıllardır o bölgede hiç bir uluslararası hukuka uymayacak biçimde askeri birlik bulunduruyorlar ve halkı provoke ediyorlar. ayrıca şöyle bir durum var eğer osetya rusya nın elinde kalırsa bölgede dinamikler bir anda değişecek.büyük ihtimalle bu durumdan pkk nın eline çok büyük kozlar geçecek,bölgede etnik ayrımcılık çok büyüyecek ve kürdistan tehlikesi engellenemeyecek bir duruma gelecek.
khalad Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Burax said: 3. dünya savaşı çıksa askere yazılabilioz mu? yani TR de öyle bir sistem var mı direkt hacı ben asker olmak istiom gönüllüyüm diyip asker olabilioz mu? bir de lise ya da üni mezunu olsan da er olarak mı başlıon teşekkürler saygılar Seferberlik ilan edilirse eğer eli silah tutabilen herkes asker olarak tsk tarafından alınabilir. Bu durumda senin yazılmana gerek kalmıyo zaten :D
Spacecake Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Arkadaşlar savaş izlemek istiyorsunuz anlıyorum ama durumun ciddiyetini şöyle belirtelim,burası merkez asya; gürcistan gördüğünüz gibi sınır komuşumuz ve çok kritik bir bölgede(komşular ermenistan gürcistan azerbaycan ve türkiye ne kadar hoş) gürcistana bakarsak; soldaki beyaz böle ayrılıkçı abhazya bölgesi üstteki ise konumuz olan güney osetya bölgesi.saygıdeğer rus arkadaşlarımız bu bölgelere maddi manevi destek olmakta ve ayaküstü gürcistanı yapmaktadır.şimdi farzedelim bu bölgeler rusyaya katıldı,rusyanın bölgemiz üzerindeki etkisinin hızla artacağını da düşünmemiz lazım.siz bunu red alert sanıyorsunuz belki rusya büyüsün for mother russia falan ama hiç de öyle değil işler.rusya ne kadar aşağıya inerse azerbaycan ermenistan türkiye işleri o kadar karışır(ki gürcistan ile ermenistan da pek geçinemezler) yani doğu sınırımız komple sorunlu hale gelir (şimdi biraz yatışmışken) o yüzden lütfen sonuçları düşünmeden strateji oyunu oynamayalım. edit: en sevdiğimiz ve toprak bütünlüğünü dert ettiğimiz ülke şuanda gürcistan olmalı çünkü zaten muhteşem olan komşularımızın arasına rusya da katılırsa oturup ağlamamız lazım.
khalad Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 ahah bişey fark etmezki zaten rusya komşumuz gibi karadenize kıyısı olduğundan dolayı. neyse olucağı varsa olur zaten. for mother russia :P
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 rusyanın derdi o olsa şimdide karışırki zaten
raw power Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Gürcistan'ın toprak bütünlüğünüe bir şey olacağını sanmıyorum.En kötü senaryo Güney Osetya'yı kaybetmeleri olur.Olan Güney Osetya'nın halkına oldu,şehir namına bir şeyleri kalmadı,1600 civarı insan öldü.
Spacecake Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 karışır sonuçta orası sorunlu bölge orayı halletmeden burayla fazla uğraşmazlar.orda sorun ortadan kalkarsa buraya gelir.
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Rusya'yi elestirmeden once Bati'nin ahlaksizliklarina, ikiyuzluklerine bakmak gerek. Amerika ve Avrupa Gurcistan'a gazi veriyor o da giriyor. Bugun Azerbaycan'da emperyalistlerin usagi olsun onunda yaptiklarina karsi dururum. Birilerinin kopekligini yapmak kimseye bir sey kazandirmaz. Aman ona destek verirsek, bizim su durumumuza emsal olur falan ayaklarinida gecmek gerek. Bugun Amerika'nin, Fransa'nin bir suru yaptigi sey, kendi tarihlerinde bir cok seye emsal olacak seyler. Kimse konusuyor mu yaziyor mu? Gucluysen yaparsin durum budur. Bugun TUrkiye guclu olsun, Turkiye'de girer, o da sivil oldurur gerekirse kendi butunlugunu ve gucunu korumak amacli. Bu a'dan z'ye tum ulkelerin gucu elinde bulundurduklarinda yapacaklari bir sey. Bir cesit doga kanunu.. Bugun renkli devrimleri goruyoruz, herkes sanki bir sinema izler gibi izliyor. Etrafimizda neler oluyor diye, sanki bizde olmuyor gibi. Bizde de yesil devrim sureci baslamistir coktan. Amerika her ulkenin basina Gurcistan'da Ukrayna'da TUrkiye'de oldugu gibi kendi adamlarini getiriyor. Madem surec boyle isleyecek madem zavalli insanlar olecek, o zaman ileride daha fazla insanin olmemesi adina, ehven-i ser adina ben Rusya'yi desteklerim arkadas. Dunya tek kutuplu oldugu surece, Amerika her yerde ozgurce at kosturur, istedigi kadar sivili oldurur. O yuzden birilerinin Amerika ayaga kalktikca kafasina bir vurmasi gerekir. Rusya iste bunu yapiyor.
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Sicak denizlere inmek istiyen butun rus hatunalra kapimiz sonuna kadar aciktir hatta beni ariyabilirler direk ayarlariz
porsuk Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 bu işin sonucu olarak tek bir yol var osetya devleti kurulacak amerikada aval aval bakıcak hani aklıma oyle bi şey geliyoki yüz yıllara dağılan bi dini soykırım gibi bişi sanki abd ve rusya kendi arasında anlaşıyor sen o tarafı tut ben bu tarafı tutayım savaş çıksın güney ve kuzey kore almanyanın berlin duvarı küba afganistan vs vs tüm bunlar hep bu tezgahtan geçmiş şimdide gürcistan geçiyor bu tezgahtan abd başkanı buş itidalde bulunmuş barış çağrısında bulunmuş kimin umrunda ? fiili mudahil olmak zorunda rusyaya işte süper güç amerika aslında bukadar aciz biyer
Whoops Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 bi laf vardı filler tepişir çimenler ezilir miydi neydi. buda o hesap. kosovaya vs osetya. amerika vs rusya kıvamında bi şekil yaptılar. aralarında restleşiyolar, olan oradaki halklara oluyor.
Norak Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 rusya ile georgia nın ordulara şöle bi baktım da wikiden, lol diyesim geldi bi an. gürcistandaki bazı generallerin hesapları (banka) bi incelemek lazım bence savaştan sora eğer ülke tek parça kalırsa ki sanmıyorum, lol sana gürcistan. eurovision şarkıları da barış felandı adamların peh
porsuk Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 osetyadaki 30000 sivil rusyaya sığınmış son dakika haberi
Aramis Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 gürcistan'nin kucumsenemeyecek kadar buyuk bir ordusu var... wiki miki yalan işler.
porsuk Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Aramis said: gürcistan'nin kucumsenemeyecek kadar buyuk bir ordusu var... wiki miki yalan işler. +1 ordularının tüm modarnizasyonları Türkiye tarafından gerçekleştiriliyor onun haricinde gürcistan ordusunun ihtiyacı olan silah ve mühimatı Türkiye sağlıyor ve bazı dönemlerde gürcistan ordusuna 100binlerce dolarlık yardım yapıyor
raw power Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Osetya'nın bağımsızlık kazanma ihtimali çok az.Zaten Gürcistan bölgenin çoğunu yıktı.Rusya olmasa Gürcistan bölgeyi kolaylıkla kontrol altına almıştı.Tabi Rus baskısı işleri değiştirdi.Gürcistan bölgeden çekileceğini söylüyor.Müzakere olursa bu Güney Osetya'nın yararına olacaktır,bağımsızlık olmasada çeşitli haklar kazanacaklarını düşünüyorum.Bu haklar adamlara pahalıya patlamış oldu,o da ayrı bir mesele.
pekaziz Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 porsuk said: Aramis said: gürcistan'nin kucumsenemeyecek kadar buyuk bir ordusu var... wiki miki yalan işler. +1 ordularının tüm modarnizasyonları Türkiye tarafından gerçekleştiriliyor onun haricinde gürcistan ordusunun ihtiyacı olan silah ve mühimatı Türkiye sağlıyor ve bazı dönemlerde gürcistan ordusuna 100binlerce dolarlık yardım yapıyor Az önce haberlerde dinledim. Gürcistan'ın 120 civarında tankı, Rusya'nın 125binden fazla tankı varmış. Ayrıca Gürcistan'ın o kadar müthiş ordusu varmış ki kaçarken Amerikalıların kullandığı ciplere biniyorlarmış. (Kaynak AFP)
porsuk Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 http://www.gazeteoku.org/ şöyle bişey buldum 23bin tanktan bahsediyor
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 yanlış biliyorsun. rakamlar yüzbinlerde gerçekten. fakat tank diyip geçmemek lazım, bana girmedikçe faydası yok.
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Gürcistan ordusunu çok fazla abartmayın. Karşısındaki de rusya iken özellikle. Öyle Türkiye eğitmiş destek vermiş malzeme sağlamış falan demeyin, hatta Gürcistan ordusunu geçtim Türkiye'nin ordusunu da çok fazla abartmayın. Tamam vatan millet sakarya propogandalarıyla yenilmez aşmış ordumuz var gibi gözüküyo da, gerçeğe de arada bir göz atmak lazım.
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 gürcistanın üstünden gecilmesi gerekiyorsa, rusya gecer zaten, bizim üstümüzden gecmesi gerekse onuda yapar. ama dünya böle yürümüyor. gürcistan ordusununda rusyaya direniş göstericek bir kuvveti muhimmatı yok
Öne çıkan mesajlar