Xenocide Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 azıttı bunlar iyice yahu nereye varıcak bu işin sonu anlamak mümkün değil 48 çekirdekli işlemci Intel'in Yüksek PC sistemleri için geliştireceği Larrabee grafik çipi ne zaman hazır olacak? Intel'den geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamada, yüksek PC sistemleri için üretilecek olan Larrabee grafik çipinin 2009 ya da 2010 gibi pazara sunulması planlıyor. Bu modele bağlı olarak, 8 ile 48 çekirdeği içerisinde barındıracak olan Larrabee'nin her bir çekirdeği, söz konusu çipin birden fazla görevi aynı yapma işlemini de hızlandıracak. Tek ya da çift çekirdek yerine küçük çapta olan birçok çekirdeğin bir araya gelmesiyle oluşan Larrabee'nin oyunseverler için de daha etkin bir çözüm olacağı sanılıyor. IEEE standartları başta olmak üzere Microsoft DirectX ve OpenGL'i de destekleyen Larrabee, bu sayede yazılım geliştiricilerine görsel ve grafik yoğunluklu uygulamaları oluşturma konusunda da yardım edecek ve bu alanlarda söz konusu çipin avantajlarından tamamen yararlanılabilecek. http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/9596311.asp
oper Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 iyi güzel hoş ta. daha çift çekirdekli işlemcilerle uyumlu programlar adam gibi yokken ortada ne işe yarayacak bu?
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 ben hedefın 128 cekırdek oldugunu duymustum olcak olcak
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 gpu'ların çoğu paralel işlemcili değiller miydi? nvdia'nın son kartları mesela 128paralel işlemcili, 3850serşisi 64paralel işelemcili hede hödö değil miydi? ben mi anlamadım (beyin durmuş şekilde salya akıtmaya devam eder..)
PhysX Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 hehe bizim arkadaş ortada daha çift çekirdekli yokken bende sekiz çekirdekli var demişti. inanmadım tabi ss or it didnt happen dedim bir baktım intel işlemcinin üstüne sekiz tane kabak çekirdeği lol aklıma geldi birden 48 çekirdek diyince p:
Xenocide Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 ajkhasdf dergilerde çift çekirdek reklamları zaten o temada yapılıyor:D Level'da görmüştüm. 2 tane çekirdeği koymuşlar çift çekirdekli işlemci reklamı haha süperdi ya
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 dasaaa said: gpu'ların çoğu paralel işlemcili değiller miydi? nvdia'nın son kartları mesela 128paralel işlemcili, 3850serşisi 64paralel işelemcili hede hödö değil miydi? ben mi anlamadım (beyin durmuş şekilde salya akıtmaya devam eder..) gpuların mimarisi cpulardan bayaa farklı bildiim kadarıyla
Venator Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Hmm biz derste çekirdek sayısı ile performans artışının yaklaşık olarak logaritmik gittiğini görmüştük. Yani mesela, tam değerlerin kaynağı tamamen benim sallamasyonum olarak, (kullanılan mimariye göre çok değişiyor) 1 çekirdek 10 performans veriyorsa 2 çekirdek 17 performans 16 çekirdek 60 performans 48 çekirdek 80 performans verir Ooov diyebilirsiniz ama o 48 çekirdek yerine 48 tane bilgisayar yapabilirseniz 480 performans verir. Kısacası bi noktadan sonra saçma bir ugras oluyor. 16-32 arası da aslında ideal gibi de 48 çekirdek daha çok "48 çekirdekli ohaa!!!!" diyenler için gibi.
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 onu hangı fan soğutucak hangı power supply besliycek.. gereksiz
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 dasaaa said: larrabee ggpu değil mi zati.. hmmm :D uykum var, harika bi ün geçrdim vs. aklım 2 karış havada şu an.
Xenocide Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Cuce said: onu hangı fan soğutucak hangı power supply besliycek.. gereksiz tek derdin o olsun... 48 çekirdekli işlemci satıyoz heey! diyenler astronomik fiyatları dayıyanlar, yanında onu soğutcak son teknoloji süper hiper nano teknoloji ürünü hedesi hödösü fanlarda çıkarırlar. onlarıda bi okadar fiyata satarlar. biz kuzularda kuzu kuzu meeeeeEE! leriz
Bloodless Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Anakartını kap gel test et burada (öle bi anakart bulabilirsen)
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Xenocide said: Cuce said: onu hangı fan soğutucak hangı power supply besliycek.. gereksiz tek derdin o olsun... 48 çekirdekli işlemci satıyoz heey! diyenler astronomik fiyatları dayıyanlar, yanında onu soğutcak son teknoloji süper hiper nano teknoloji ürünü hedesi hödösü fanlarda çıkarırlar. onlarıda bi okadar fiyata satarlar. biz kuzularda kuzu kuzu meeeeeEE! leriz daha küçük ölçekli mimarisi olur, daha az ısınır, yoksa şimdiki 4 çekirdeğin sığdığı boyutu düşünerek 48 çekirdek üretildiğini varsayarsan anakart gibi bi işlemci olur o.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 oper said: iyi güzel hoş ta. daha çift çekirdekli işlemcilerle uyumlu programlar adam gibi yokken ortada ne işe yarayacak bu? teknik olarak çift işlemciye uyumlu olan ile 48 işlemciye uyumlu olan o kadar da farklı değil. adam gibi threading kullanmaya başlandıysa ne kadar çok işlemci varsa aynı anda o kadar çok işlem demektir.. sonuçta tek işlemcili bilgisayarın en büyük sorunu bir anda sadece bir işlem yapması. neredeyse tüm yazılım mimarisi bu anlayış üzerine kurulu olduğundan geçişin yavaş olması o kadar da garipsenecek birşey değil.
Venator Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Isınma ve güç tüketimi hakkaten tek derdiniz olsun, 12nm teknolojisinde falan ancak o kadar işlemciyi sığdırabilirler zaten o teknolojide güç tüketimi vs bayağı bayağı düşük olacaktır. Yine de güç vs performansta yine logaritmik bir artış olacağından 10 kat fazla ısınıyorsa 2 kat fazla performans verecek demektir, o bir dert.
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Iyide bunun ev kullanicilarina gelmesini dusunmuyosunuz heralde. nasil ki super bilgisayarlar bundan 4 5 sene once, bizim evde simdi sahip oldugumuzdan cok daha iyi teknolojiye sahipti, bunlar da oyun gelistiren rendering yapan insanlar icin olacaktir ki bize dokunmaz bile.
Mirage Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Software engineer olarak işsiz kalmam demektir bu. :p
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 hii multicore, multithreading cart curt kastiricaklar.
Alis Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 hyperthreading. Eskiden micro seviyesinden bahsediliyordu simdi atom seviyesine indiler... Ama bu softwarelerin bir sorun yasayacagina anlamina gelmez bundan emin olabilirssiniz :)
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Mum_Chamber said: oper said: iyi güzel hoş ta. daha çift çekirdekli işlemcilerle uyumlu programlar adam gibi yokken ortada ne işe yarayacak bu? teknik olarak çift işlemciye uyumlu olan ile 48 işlemciye uyumlu olan o kadar da farklı değil. adam gibi threading kullanmaya başlandıysa ne kadar çok işlemci varsa aynı anda o kadar çok işlem demektir.. sonuçta tek işlemcili bilgisayarın en büyük sorunu bir anda sadece bir işlem yapması. neredeyse tüm yazılım mimarisi bu anlayış üzerine kurulu olduğundan geçişin yavaş olması o kadar da garipsenecek birşey değil. Bende boyle bisiler yazicaktim.. Zaten bilgisayar mimarisi mimari olarak yanlis temeller uzerine kurulmus bir teknoloji.. Yani aslinda mantik olarak her islemcinin bir islemi olmasi gerek, bilgisayar 100 islem birden yapiyorsa 100 islem icin 100 islemci gerek performans icin. Su an oraya dogru gidiyoruz zaten.. Lafimi bir bilgisayar gurusu, object oriented kavraminin babasi cok sevip saygi duydugum Alan Kay'in bir lafi ile bitirmek istiyorum.. Computer revolution hasn't happened yet...
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 evet , bu konusmasi tarihi bi konusmadir.. http://video.google.com/videoplay?docid=-2950949730059754521
Öne çıkan mesajlar