Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Selam arkadaşlar; 40 gün önce kadar Samsung 2232bw monitör aldım. Ölü pixel filan yok ve ilk aldığımda ses yapmıyordu. Ama şu anda vuzz ses geliyor, parlaklığı düşürdükçe ses artıyor. Ses sadece geceleri duyulmak istenirse belli olabiliyor onun dışında çok zor belli oluyor. Bir arkadaşımın dediğine göre ses gittikçe artacakmış. Zaten ilk aldığımda ses yoktu şimdi olmaya başladı ve evet bir artış ivmesi var. Daha da artabilir. Yoksa şu anda rahatsız edici değil. Ürünü 1 ay ölü pixel garantisi veriyor diye Vatan'dan aldım. Eğer monitörü Vatan'a geri götürürsem servise gönderecekler, çünkü alalı 1 ayı geçti. Servise giderse ve monitör değişirse yeni monitörde ölü pixel çıkma ihtimali var. Acaba ne yapmalıyım? Bu ses gittikçe artar mı? Vatan'ı yeni gelecek monitör için ölü pixel garantisi için zorlasam sonuç alabilir miyim (pek sanmıyorum ama). Siz olsaydınız ne yapardınız?
Mirage Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Vatan'la konuş derim. Ses çıkaran LCD mi olurmuş. =/
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 vatandan alırken dikkat edin abi, sakat şeyleri satabiliyolar bazen. Açılmışı varsa önce onu vermeye kalkıyolar falan... LCD'yi geri götür sen.
Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Arkadaşlar işte 1 ayı geçti monitörü alalı. Adamlar direk değişim yapmayacaklar. Servise göndermeye kalkacaklar. Dediğim gibi servise gidince de tehlikeli. Eğer serviste değişirse ölü pixel olabilir. Bende bu şans varken kesin ölü pixel çıkar. Vatanla bu konuda konuşsam ne gibi haklarım var? Yani müşteri olarak adamları ne konuda diretebilirim? Bana diyecekler ki biz garanti vermeyiz servis verir bizi alakadar etmez. Ben ne diyecem böyle derlerse? Adamlar bu konuda haklı olacaklar. Ama ben iki arada bi derede kalıyorum.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 direkt samsunga götür ekranı? kutusunda garanti kağıdı falan olması lazım.
Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Evet var ama diyorum ya tamiri olsa keşke. Tamiri yok ise samsung ürünü değiştirirse yine bana ölü pixel garantisi vermicek. Samsungun kendinde ölü pixel garantisi yok ki.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 eh. kaçmış bi kere şansın 40 gün oldu diyosun.
Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Abicim şans değil 10 gün önce ses yoktu ki aldığımda da baktım yoktu ses. Sonradan çıkmaya başladı. Dediğim gibi bu ses daha artar yavaş yavaş.
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Aynı ses bende de var, 226BW monitörde. Önce Vatan'a, ordan ithalatçı firmaya, ordan da Samsung'a mail attım cevap gelmedi, sonra kendiliğinden geçti. Arada bi tekrardan ses gelse de, geçiyo kendiliğinden bi süre sonra. Yeterli bi çözüm diil tabi ama, durum böyle. Bi yerde olayın DVI'dan bağlamaktan kaynaklandığını okumuştum. Arkada bi parçayı bi parçaya çok mu yaklaştırıyolarmış, neymiş de ondan oluyomuş. İmkanın varsa VGA'dan takıp dene derim. Bi ara çevirici alıp deneyeyim diyorum ben de.
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 çok geç oldu yoksa uzun uzadıya anlatırdım ayıba karşı tekeffül diye arat ne yapman gerektiği çıkar
Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Ayıba karşı tefekkül olması için garanti koşulları olmaması lazım gibi gözüküyor. Öyle okudum yani. Ama garanti veriyor bunlar Samsung tarafından garanti veriliyor yani kendilerince değil. Bu da onları yüküm altından kurtarıyor sanırım. Öyle değil mi yoksa?
Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Kojiroh said: Aynı ses bende de var, 226BW monitörde. Önce Vatan'a, ordan ithalatçı firmaya, ordan da Samsung'a mail attım cevap gelmedi, sonra kendiliğinden geçti. Arada bi tekrardan ses gelse de, geçiyo kendiliğinden bi süre sonra. Yeterli bi çözüm diil tabi ama, durum böyle. Bi yerde olayın DVI'dan bağlamaktan kaynaklandığını okumuştum. Arkada bi parçayı bi parçaya çok mu yaklaştırıyolarmış, neymiş de ondan oluyomuş. İmkanın varsa VGA'dan takıp dene derim. Bi ara çevirici alıp deneyeyim diyorum ben de. Şu anda analog ile bağladım. Ses değil azalmak arttı gibi. Sorun kesinlikle başka birşeyden. Bence monitörün içindeki power supplyden.
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Kanuni tekeffül borcunun doğması için aranan şartlar şunlardır: a. Ayıbın sözleşmede yarar ve hasarın alıcıya geçmesi anında satılanda var olması: Ayıp, aynı cinsten normal eşyada bulunması gereken iyi niteliklerin satılanda bulunmaması ya da bulunmaması gereken kötü niteliklerin satılanda bulunmasıdır. Nitelik kavramından ise, yalnız şeyi diğer şeylerden ayırt eden doğal özellikleri değil, işlerde yaygın telakkilere göre o şeyle ilgili olan ve onun değerini etkilediği kabul edilen her türlü iktisadi ve hukuki ilişkileri de anlamak lazımdır. Halde maddi ayıp bir eşyanın aynı cinsten normal parçalarla karşılaştırıldığında, kendi değerini veya elverişliliğini kaldıran ya da azaltan her türlü kötü niteliklerdir. Satılanın yırtık, bozuk, kırık, lekeli olması gibi haller maddi ayıp teşkil eder. Hukuki ayıp ise, satılanın değerini ve ondan beklenen faydaları etkileyen kam hukukunun koyduğu bir takım sınırlama ve yasaklardan doğan eksikliklerdir. b. Satılandaki ayıbın önemli olması: Bu şartın gerçekleşmiş sayılması için ayıp sonucunda şeyin değerinin veya elverişliliğinin önemli surette azalması veya tamamen ortadan kalkması gerekir bu da satılanın ne maksatla kullanılacağının tespiti suretiyle anlaşılabilecektir. Satılanın ne maksatla kullanılacağı tarafların ortak niyetlerinden bu anlaşılamazsa işlerde yaygın görüşlerden çıkarılabilir. Yoksa akdin kurulmasında alıcının tek taraflı olarak düşündüğü tahsis yönü ve vasıflar nazara alınmaz. c. Satılandaki ayıbın gizli olması: Bk. m. 197’ ye göre “ satıcı alıcının satım zamanında malumu olan ayıptan mesul olmadığı gibi satılanı kafi derecede muayene etmekle fark etmiş olacağı ayıptan da ancak bunun mevcut olmadığını temin etmiş ise, mesul olur. d. Ayıba karşı tekeffül borcunun sözleşme ile kaldırılmamış olması: e. Alıcının tekeffül hükümlerinden yararlanabilmek için kanunun kendisine yüklediği külfetleri yerine getirmiş olması: i. Muayene külfeti: Bk 198’e göre “ Alıcı kabzettiği satılanın halini örf ve adete göre imkan hasıl olur olmaz muayene etmek borcu ile mükelleftir.” ii. İhbar külfeti: Alıcı kabzettiği satılanda satıcının tekeffülü altında bir ayıp gördüğü zaman bunu derhal satıcıya ihbar etmesi lazım gelir.
Öne çıkan mesajlar