Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İtü'den rektör atamalarına cevap

irin

Öne çıkan mesajlar

İSTANBUL - İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’ndeki Atatürk Meydanı’nda bir araya gelen eski rektör Prof. Dr. Faruk Karadoğan ile bazı senato ve öğretim üyeleri, rektörlüğe yapılan atamayı protesto ettiler. Prof. Dr. Karadoğan, burada yaptığı açıklamada, böyle bir devir teslimin İTÜ’de ilk defa yaşandığını belirterek, bu durumun İTÜ’nün edindiği birikimle bağdaşmadığını söyledi.

İstifa edeceklerini bildiren öğretim üyeleri şunlar:

Maden Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahir Vardar
İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Taşdemir
Mimarlık Fakültesi Prof. Dr. Cengiz Giritlioğlu
Makina Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Turhan
Makina Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Melek Tüter
Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ümit Şenesen
Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Sumru Pala
Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Rahmi Nurhan Çelik
Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Remzi Akkök
Maden Fakültesi Senatör Prof. Dr. Haluk Eyidoğan
Rektör yardımcıları Prof. Dr. Erkin Nasuf, Prof. Dr. Fuat Anday ve Prof. Dr. Haluk Karadoğan.

kaynak
bayaca sert ve iyi olmus,umarım diğer universitelerinde bu duruma tepkisi olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Burda Cezalandırılan Devlet Mi yoksa Öğrenciler mı?İstifa ettiklerinde neyi kanıtlamış veya devleti neye zorlamış oluyorlar anlayamıyorum.Şimdi Yerlerine Onlardan daha bilgisiz adamlar gelicek,devlet mutlu olucak ve öğrenciler mutsuz olucak.Tabiiki devlet dahada mutlu olucak çünkü öğrenciler mutsuz ve yetersiz bir eğitim alacakları için.
Sosyal ağlarda paylaş

Vakıf üniversiteleri güzel para veriyor. Bahane olmuştur.

Edit : Eleştirileriniz "Bahane olmuştur" deyişimi yanlış anlamanızdan kaynaklı. Bahane arıyorlardır da bahane olmuştur değil demek istediğim. Zaten aldıkları para komik, bir ton mevzu var canlarını sıkan, çalışma şartları falan da pek iç açıcı değil dönüp baktığın zaman vakıf üniversitelerine oh mis gibi ferah maaş güzel falan "Benden bu kadar" deyivermişlerdir anlamında.
Sosyal ağlarda paylaş

tepki koymak için istifa edince kötülük yapılmış oluyor, etmeyince bu sefer ses çıkarmamış oluyorsun. yıllarca koltuğa yapışmış ve hiçbir şekilde bırakmayan insanların yönettiği bir ülkede tabi bir insanın tepki olarak istifa etmesi anormal karşılanıyor. ne güzel uyutmuş ampul amcanız sizi ne güzel yıkamış beyinlerinizi.

İstifa edene kızacağınıza gidinde istifa etme nedenlerini bir araştırın ondan sonra kimi eleştireceğinizi belki anlarsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

mani said:
tepki koymak için istifa edince kötülük yapılmış oluyor, etmeyince bu sefer ses çıkarmamış oluyorsun. yıllarca koltuğa yapışmış ve hiçbir şekilde bırakmayan insanların yönettiği bir ülkede tabi bir insanın tepki olarak istifa etmesi anormal karşılanıyor. ne güzel uyutmuş ampul amcanız sizi ne güzel yıkamış beyinlerinizi.

İstifa edene kızacağınıza gidinde istifa etme nedenlerini bir araştırın ondan sonra kimi eleştireceğinizi belki anlarsınız.

Arkadaşım istifa nedenini herkes biliyor ole bilmiş bilmiş konuşmakla olmuyor bende diyorumki herkes bir şeye kızıp çekip gidebilir ama onemlı olan yapılan hareketin sonuçları.Bir karara kızıp bir hareket yaptığınızda o hareketi önleyici veya hareketi yapan kişiyi 1 kez daha düşünmeye iticek bir şey olmalı yoksa sadece kendi kendine gelin güvey olmuş olursun.
Sosyal ağlarda paylaş

Devam edelim..

Gazi'de de istifa depremi!
Tıp fakültesi dekanı, dekan yardımcıları, başhekim ve hastane müdürü istifa etti.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanı, dekan yardımcıları, başhekim ve hastane müdürü istifa etti.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Dursun, dekan yardımcıları Prof. Dr. S. Sabri Uslu, Doç. Dr. Sinan Sözen ile Başhekim Prof. Dr. Mustafa Şare ile Hastane Müdürü Prof. Dr. Ali Kıyaz Koç istifalarını sundu.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanlığına vekaleten Pediatrik Endokrinoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Peyami Cinaz getirildi.

9 Eylül'de tepki istifası
Rektör adaylarından Gidener başhekimlikten istifa etti.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) rektör adaylarından Prof. Dr. Sedef Gidener, DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliği görevinden istifa etti.

Prof. Dr. Sedef Gidener, Cumhurbaşkanı tarafından yapılan rektör atamalarının ardından, DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliği görevinden ayrıldığını bildirdi.

Üniversitede yapılan seçimde en çok oyu kendisinin aldığını, YÖK'te yapılan seçimde de en çok oyu kendisinin aldığını kaydeden Gidener, atamaları eleştirdi.
Sosyal ağlarda paylaş

gelenek olarak her rektör değişiminde dekanlar, enstitü ve yüksekokul müdürleri ve başhekim görevlerinden istifa ederler.bu seçimi yenilendiğinde eski hükümetin istifa etmesi gibidir.gelenektir.amacı yeni rektörün yeni bir yönetim ekibi oluşturmasıdır.

bu istifa eden zatı muhteremler öğretim üyeliği kadroalarından(istifa etmek yemez) değil yönetici görevlerinden istifa etmişlerdir.usul usul dönerlerini paralarını alarlar görevlerine devam edip 6 ay sonra yeni yönetime yalakalık yapmaya başlarlar.devlet denilince kural budur.
Sosyal ağlarda paylaş

pekaziz said:
Yalakalık sıfatını ne kadar da kolay yapıştırdın öyle. Yoksa sen de sağ da sol da aynı bokun soyudur diyenlerde misin?

yok öyle demiyorum.ben bu ülkedeki meselenin siyasi görüş değil çıkar meselesi olduğunu görüyorum.kim kendi çıkarına uyuyorsa onu destekliyor.çıkarına uymayanların büyük bir kısmı ilk başta direniyor sonra direnme yumuşuyor ve ilk başta direndiği sisteme adapte olup onu şakşaklıyor.bu böyledir.

siyasi görüşdersen ülkede siyasi görüş sisteminin dünyadaki sistemlere pek uymadığı kanaatindeyim.bu ülkede atatürkçü solcu ayaklarına yatıp kendi efradını bir yerlere getiren bir kurumu çok yakından izleme fırsatım oldu.dışarından vatan millet atatürk laiklik derken içeriden yağma hasanın böreği şeklinde menfaat çıkarlarına uygun her türlü hareketi yaptılar.
Sosyal ağlarda paylaş

pekaziz said:
Sizde siyasi görüş kalmamış olabilir. Ama yılların getirdiği ülkücü pisliğini okulum Gaziden atmak için canla başla çalışan Kadri hocama destek amacıyla gelen bu istifalar hala birşeylere inanan inasnlar olduğunu gösteriyor.

bugun bu durumun nedeni 68 78 kuşarı sırasında üniversitelerde okuyan kişilerdir.baksan coğu 40 50 doğumludurlar.profesör ve öğretim üyesi kitlesiydi bu anlattıklarım.

onlarda siyasi görüş kalmamış ama sizde kalmamış olabilir diyemezsin.türkiyedeki sorun siyasi görüş değildir.tamamen çıkar meselesidir.

ekranlarda gak guk öten kişiler kendi kurumlarında kendi çocukarını üniversiteden mezun olur olmaz akademik kadroya atayabilmekte ve 2 3 yıl süre dolunca memur yapabilmekte ve (böylece memur olmak için kpss şartını savuşturmuş olursunuz.nasıl zeka dimi?) kanunda şube müdür olmak için sınav ösymin yapacağı 10 yıl memurluk yapmış personelin katılması gereken sınav şartı aranırken bu kişiler şeflerini memurlarını yüksekokul fakülte sekreteri yapıp ondan sonra şube müdür yapmaktadırlar(böylece şube müdür olmak için kanunun istediği kpss şartını savuşturmuş olursunuz.nasıl zeka dimi?) v.s. anlatırımda neyse... sonuçta gayette siyasi görüşüm vardır.ben bunların bahsettiği atatürkcülük ise ben atatürkcü değilim arkadaş.bunlardan iğreniyorum.kusuyorum.nerede atatürk dense orada başka şeyler aramaya başladım.bu durum diğer taraf içinde geçerli.onlarda kadrolaşıyorlar.ikiside benim için farksız.forumda yazdıklarımı okursanız anlarsınız zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

evet buradan apo güle en içten iyi dileklerimi yolluyorum. seçimlerde 2. ve 3. olan adayların toplam oyundan fazla oy almış eski rektörü atamamak nasıl bir mentalitedir.

resmen üniversitedeki oy veren yüzlerce öğretim görevlisine bir nevi ülkenin en iyi eğitim alan kesimini yetiştiren insanlara hakaretten başka bişey değil.

öyle bir ülkede yaşıyoruz ki muhtarlık seçimleri üni rektör seçimlerinden daha mantıklı işliyor. bir o badem bıyıklarınızı ünilere sokamadığınız kalmıştı onu da başardınız. tebrik ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

sezer i rektor atamalarinda elestiren islami basinin cankaya gulunu elestirmemesi cok anlamli olmus

bu arada atamalarda turban kriter dasfasdf

develt memuru olmak istiyen yukseklemk istiyen arkadaslar evlenciekken turbanli alsinlar veya alip kapatsinlar

yoksa tayyipistan cumhuriyetinde basi acik karisi olana mevki yok
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...