Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eski oyunları çalıştıracak bir bilgisayar toplamak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Sadece Dosta çalışan veya sadece Windowsta çalışan oyunları çalıştırabilecek bir bilgisayar toplamak istiyorum. Durcak bir köşede, oyun oynuycağım zaman onda oynayacağım.

Elbette uğraşup didinip, vistalı yeni bilgisayarlarda da oynamak mümkün. Ancak Eski şeyler artık desteklenmiyor ve kaldırılıyor. Nostaljik oyunlar için özel bir bilgisayar bulunması bazı şeyleri kolaylaştıracak diye düşünüyorum.

- Glide, Opengl ve Directx destekliyen bir ekran kartı lazım. Bir ekran kartı üstüne Voodoo 2 veya 3 takılsa
- MMX lazım, Pentium'un en son çıkan MMX modeli neydi
- Her oyundaki ses teknolojilerini destekliyen ve uyumsuzluk problemi çıkartmıyacak ses kartı ne olabilir, Sound Blaster 16 uygun mudur
- CD-Rom ve disket de lazım
- Bunları destekliyecek bir Anakart ve ona göre RAM seçmek gerek
- Windows 95 ve DOS ayrıca alıncak

Eski parçalar Ebay'de satılıyordu.
Eski oyunlar için uygun parçalar belirlenirse, teker teker ebayden toplamayı düşünüyorum.

Bir de, eski tip bir iki kasa duruyor hala. Kasa için onları kullanmayı düşünüyorum. Uyarsa tabii.

14 inç çok eski bir monitör var, ama uyumlu ise 19 inç düz ekran kullanmayı tercih ederim.

Soru şu: parçalar konusunda ne tavsiye edersiniz?
Mesaj tarihi:
Benim bildiğim modern işlemcilerin hepsi MMX destekliyor. Disket, CD-ROM vs zaten sorun değil. Onboard ses kartlarıyla bile sound blaster isteyen oyunlarda sorun çıkmaması lazım. Sound Blaster 16 ideal olur ama nası bulursun bilemem.

Bence orda tek sorun Glide destekleyen kart bulmak.

Edit: 19" monitörde 'sorun' çıkmaz ama 640x480 hatta daha düşük çözünürlükteki oyunları 19" oynamak işkenceye dönüşebilir. 14" yada 15" daha rahat olur.
Mesaj tarihi:
benim eski p2 makinayı satıyım sana sadece hdd yok içinde 50 ytl temizinden ayak dayama şeyi olarak kullanıyorum gidip adam gibi bişey alırım ayak dayamalık o paraya ben de :P

ilgilenirsen detaylar için pm at :)
Mesaj tarihi:
e yazdım ya yukarıya zaten mum.

elbette torrentten indirip dosbox'ta oynamak çok kolay. sokaktaki insana sorsan bile "dosbox" diyebilir.
ama benim dediğim olay farklı birşey. pc'de emülatörle nes oyunları oynamak yerine, elinin altında nes konsolu bulundurup o şekilde oynamak gibi tercih meselesi.
yoksa ben de biliyorum zaten dosbox'u.

bir de şu var, bazı oyunlarda problemler yaşanabiliyor. elbette uğraşıp didinip düzeltmek mümkün. ancak o kadar uğraşıp yerine disketi takıp oynamak istiyorum ben.

ayrıca glide desteklemeyen ekran kartlarını glide kullanır şekline getirmiyor benim bildiğim.
  • Yeni Oluştur...