Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kill Bill film sonrası Tartışma - Spoiler Topic i

-Mandrake-

Öne çıkan mesajlar

@zed: yok sen anlamamaya çalışıyosun yapacak birşey yok

filmin içine anime koymayı düşünmüş ve "aceba tepki alır mıyım" falan diye düşünmeden cesurca zırt diye koymuş. burada asıl önemli olan "düşünmesi". bir daha "yaaa neyi düşünmüş" dersen seninle pek konuşacak birşeyim kalmıyor malesef
bunun üstüne de bu kadar ince detaylardan oluşan bir senaryoya oldukça sıradan ve banal demişsin. halbuki detaylar mükemmeli yaratır. şu anda dvd'yi koymaya üşeniyorum yoksa tek tek detayları yazardım.
müziklerin ortama göre değişmesi. o kanlı restoran sahnesinden sonra yukarıdaki ufacık odada 1 vs 7 combattaki mavi ton falan. bunun gibi herşey filmi üst seviyeye çıkaran şeyler.
son olarak oyunculuğun da üst seviyeye çıktığını söylemeliyim.

not: ben tarantino'nun ne reservoir dogs'unu ne de pulp fiction'ını izledim. ama bu filmden sonra ikisini de izlemeye karar verdim çünkü büyük ihtimalle çok şey kaçırmışım. yani "tarantino'ya toz kondurmamaya çalışıyorsunuz" deme diye diyorum...[hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece asiri kanli, deli gibi aksiyon filmi cekip bunu diger filmler gibi `Rage`e girip `owaaaaaa bende ezicem bunu` diyip kola kutusunu bukmek yerine, sakin bir hayranlikla `super olmus` diyor olmamin yeterli oldugunu dusunuyorum. `Benzeri` dediginiz 3. sinif tv filmlerinde tam tersi oluyor. bilmem anlatabildim mi.[hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.

[Bu mesaj Dojorel tarafından 05 January 2004 17:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

e işte benim dediğim gibi sırf farklı olduğu için seviyorum diyosun. sanatı katmayın işin içine lütfen.

filmin kendisi ortada yok ki ayrıntılara bakıyosunuz? senaryo gerçekten güzel mi ki adam ayrıntılarla uğraşmış? yani adam dese ki "bu harika bi film olacak, ama doyamadım ben, sanat için bi şeyler daha katmalıyım" ve sonra ayrıntılara geçse tamam. ama sadece ayrıntılar üzerinde durmaya çalışan bi film bu. bu senaryonun atvdeki viper dizisinden ne farkı var? orda da her bölümde bu tür bi olaylar oluyo. ha cereal kutusunun üstünde kaboom yazıyomuş (ben görmedim), güzel bi ayrıntı, yok sineğe zoom yapmış, kadın ıslık çalıyomuş, kan fışkırmaları abartıymış, tarantino öyle görünmesini istemiş, adamlar maskeliymiş, bruce lee filmine gönderme varmış. e bari "film kötü olmuş, tarantino öyle olmasını istemiş" deyin tam olsun :)

yani birisi gelse bana konuyu anlat dese "abi işte bi karı var, kızdırmışlar bunu, intikam alıyo milleti doğruyo" derim. başka ne denebilir? siz ne dersiniz? "şimdi bi sinek var tamam mı, buna zoom yapıyolar! ve sinek kadının kanını emiyo. sonra bi müzik değişiyo ki, aklın hayalin durur. evet evet, bildiğin müzik, resmen değişiyo!" :)

ehe hele kadının ayak başparmağına konsantre olup iyileşip araba kullanmasına bişey demiyorum bile.

- aha batırdık şimdi. kadının araba kullanması lazım, kadın yürüyemiyo noolcak?
- hmm ayağına konsantre olsa da iyileşse?
- ya bi git, demez mi seyirci "oha saçmalığa bak" diye? rezil olurum
- olur mu abi, karizman artar. olmazsa buluruz bi yerden bi film, ona gönderme yaptık deriz. olma mı?
- gralsın![hline]tüm dünya nüfusunun yokolduğu büyük savaştan sonra hayatta kalan tek kişi evde oturmaktadır. kapı çalar.
Sosyal ağlarda paylaş

@zed: diyecek en ufak birşey yok hala boş bir şekilde eleştirmeye çalışıyorsun.
senaryonun ise nasıl dallanıp budaklandığından haberin yok galiba?
ayrıca önce geçmişi göstermesi ardından şu anı göstermesi tekrar geçmişi göstermesi falan. bunlar önemli şeyler
sonunda kadının çocuğunun yaşadığını öğrenmemiz de filmin dallanıp budaklandığına işaret

ya ayrıca zaten boş şekilde düz bir sinema izleycisi gibi konuştuğun için pek birşey anlatmaya çalışmıcam sana daha fazla. neyse zaten dışarı çıkıyorum... kal sağlıcakla[hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza
Sosyal ağlarda paylaş

filmi eleştirmek için gereken özellikler nedir? senin deyiminle "düz" bi sinema izleyicisi olmaktan başka ne olmam/yapmam gerekir? ya da bu film kime yöneliktir?[hline]tüm dünya nüfusunun yokolduğu büyük savaştan sonra hayatta kalan tek kişi evde oturmaktadır. kapı çalar.
Sosyal ağlarda paylaş

"bi karı var, kızdırmışlar bunu, intikam alıyo milleti doğruyo"
Bu ozetle benim yuzuklerin efendisi ozetim arasinda bir fark goremiyorum, icerikle ilgili verdigi bilgi acisindan. dedim.[hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.
Sosyal ağlarda paylaş

eheh napıyım kıl oluyorum. ortalıkta bu kadar güzel film dolaşırken bu adamın bu kadar basit bi filmle "evet yine tarantino yaptı yapacağını", "milyon kere izlesem sıkılmam" yorumlarını almasına katlanamıyorum. beğeni demişsiniz, isteyen beğenir isteyen beğenmez demişsiniz, iş beğeniye gelene kadar bi filmin çekildiği standartlara göre taşıması gereken son derece basit özellikler vardır. bu film bunlardan yoksun diyorum. senaryo yok, kurgu yok. anlatmaya çalıştığım bu. hala da iddia ediyorum, bu filmi tarantino değil bi başkası çekseydi film sinemada belki de gösterilmezdi bile. bu kadar da kötü buldum.

ha sözlük demişsin, sam bi zamanlar sözlük ve kaynak hakkında güzel bi laf etmişti, ona havale ediyorum seni. :)

ne diyeyim başka, ikincisi gelsin, kafakoparan uzunparmaklı ex-assassin ablamız neler yapacak görelim, bütün olarak izleyelim, belki de o zaman "yanılmışım, hakkaten süper filmmiş, düz değil dümdüz bi seyirciymişim ben" derim :)[hline]tüm dünya nüfusunun yokolduğu büyük savaştan sonra hayatta kalan tek kişi evde oturmaktadır. kapı çalar.
Sosyal ağlarda paylaş

o kdar büyük karmaşa var ki şu anda forumda bazılari "tarantino sanat yapiyo way be sinek" diyo bazisi "hayır yapmiyo,kan vahşey sanat deil araya salataya limon modunda anime konmaz!!" diyo bazisi "ben tarantinoyu seviyorum,kuzenim çunku para verdi caktirmadan" diyo bazisi "niye sevion lan tarantinoyu niye ha niye populer kültürün kölesi!" fln..[hline]İnsan beyni moleküllerinin sıkıştırılmasından yapılmış olan kalkan ile korunuyordu Dünya.(Dünyayı Kurtaran Adam)
Sosyal ağlarda paylaş

ben tarantinoyu felan sevmiyorum..
forza wolverine ve kenshin..
hem kenshin şişiyoyu da yendi bugün..[hline]Shishio's logic dictates that the winner of a battle, in other words, the strong, is always correct, that it does. If the truth could be discovered by winning one or two battles, then we'd all go through life without ever being wrong. A person's life isn't so simple a matter, that it isn't. The true answer is something you find out yourself by how you live your life from this day forward, that it is.
-Kenshin Himura
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Zed, 05 January 2004 17:13 tarihinde demiş ki:
yani birisi gelse bana konuyu anlat dese "abi işte bi karı var, kızdırmışlar bunu, intikam alıyo milleti doğruyo" derim. başka ne denebilir? siz ne dersiniz? "şimdi bi sinek var tamam mı, buna zoom yapıyolar! ve sinek kadının kanını emiyo. sonra bi müzik değişiyo ki, aklın hayalin durur. evet evet, bildiğin müzik, resmen değişiyo!" :)

ehe hele kadının ayak başparmağına konsantre olup iyileşip araba kullanmasına bişey demiyorum bile.

hakkaten filmi nasıl anlatırsınız konusunu öğrenmek isteyen birine? "aabi full kan. kadın katanayla robocopun öldürdüğünden fazla adam öldürüyo. ama sen git yine de boş film değil yani filmin işlenişi çok güzel çok derin olaylar war böle ileri gidip geri dönüşlerle artiz bi şekilde anlatılıyo. sonraa, siwrisinek kadının kanını emip uyandırıyo bunu tecavüzden kurtuluyo bu da. böle inanılmaz anlatım şekilleri ifadeler falan war git sen abi filme çok etkilendim ben. tarantino sonuçta.."
olur mu abi böle bişey ne konusu ne derin ifadesi war şimdi burda?

said:
Zed, 05 January 2004 18:07 tarihinde demiş ki:
ortalıkta bu kadar güzel film dolaşırken bu adamın bu kadar basit bi filmle "evet yine tarantino yaptı yapacağını", "milyon kere izlesem sıkılmam" yorumlarını almasına katlanamıyorum. beğeni demişsiniz, isteyen beğenir isteyen beğenmez demişsiniz, iş beğeniye gelene kadar bi filmin çekildiği standartlara göre taşıması gereken son derece basit özellikler vardır. bu film bunlardan yoksun diyorum. senaryo yok, kurgu yok. anlatmaya çalıştığım bu. hala da iddia ediyorum, bu filmi tarantino değil bi başkası çekseydi film sinemada belki de gösterilmezdi bile.

işte zedin yazısının bu bölümü aynı benim düşüncelerimi yansıtıyo

madem sanat yapıyo kurgusu güzel oscar falan da alır heralde bu film?

ha bi de zedin şu son cümlesine dikkatli bakın: "bu filmi tarantino değil bi başkası çekseydi film sinemada belki de gösterilmezdi bile." bunu bi düşünün bi de öle söleyin fikrinizi

ha tabi bütün bu yazdıklarımız sizin fikrinizi deiştiricek mi? hayır. adam sizi öle bi etkilemiş ki bi kere, bi daha bu adam kötü film yapmaz size göre. ama olsun siz bi deneyin yine fikriniz deişmese bile[hline]a.k.a "bay bomba"
Sosyal ağlarda paylaş

ustaca olan bukadar basit (şimdilik) bir senaryoyu alıp bukadar birbirinden alakasız teknikle (siyah/beyaz, anime, müzikler, abartı makrolar, siluet dövüş sahnesi, dialoglar, bilimum abukluk ve absürdlük) ve ayrıntıyla harmanlayabilmek ve böylesi seyredilebilir bir film haline getirebilmektir.

bunu da anlamayan varsa tarantinoya ve daha çok da tarantino severlere garip bir önyargıyla yaklaşıyodur derim.[hline]video barbam et pallium, philosophum nondum video
Sosyal ağlarda paylaş

akkıllara durgunluk veren, kafaları allak bullak eden bir hikaye,
hayatını değiştiricek bir ders, seni düşüncelere boğucak bir felsefe istiyosan, birsürü kitap var, açıp okuyabilirsin.

sinema demek kitap demek diildir. her film hikaye bakımından bir kitap kadar 'doyurucu' olmak zorunda diildir.
her yönetmenin farklı bir tekniği vardır, bir filmi izlenilir kılan da budur. aynı senaryoya iki farklı yönetmenin çektiği film tamamen farklı olabilir.
bir filmi elementlerine -senaryosuna, kurgusuna, kastına, müziğine, tekniğine, ışığına, suyuna- ayırıp incelememek, bir bütün olarak ele almak gerekir.

ve bu film, tarantino'ya özel bir ilgisi bulunmayan biri olarak benim gözümden bakıldığında, son derece eğlencelik-izlencelik-doyurucu bir filmdi. bir kere izledim, birkaç kere daha izlemeyi düşünüyorum ve sıkılıcağımı hiç sanmıyorum.

her şeyde olduğu gibi, burda da gereksiz taraflaşma olmuş. yorumları birbirinizle ilgili diil filmle ilgili yaparsanız (benim yapamadığım gibi) daha faideli bir topic olucağı kanaatindeyim bilmem yanılıyomuyum.[hline]video barbam et pallium, philosophum nondum video
Sosyal ağlarda paylaş

Filmi herhaldeki kendi zevkime göre değerlendircem dimi ? Sevdimmi ? Hayır ? Görsel olarak güzel mi ? Gereksiz vahşet dışında evet. Katana resitalini sevdinmi ? Evet. Konu klişe mi ? Evet. Tarantino'nun kurgusunu anlayabiliomusun ? Hayır

Benim için budur. Sevene karışmam.[hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

oeh artik nukem verite, o kadar yazi yazmis millet sen hala gelip "millet elestirilere cevap olarak tarantino o diyip kaciyo beyinleri calismiyo" diyosun.
ama okudugun sayfalardaki aciklamalari nasil gozunden kaciriyosun bende onu anlamiyorum
sonra ustune alinan biri cikar "senin mi beynin calismiyo ki paragraflarca yazilan yazilari gormuyosun da ona buna hakaret ediyosun" der o da ho$ olmaz di mi?[hline]-->Four String Magic<--
Time well
wasted
Sosyal ağlarda paylaş

said:
-MrBomb-, 05 January 2004 19:58 tarihinde demiş ki:
ha tabi bütün bu yazdıklarımız sizin fikrinizi deiştiricek mi? hayır. adam sizi öle bi etkilemiş ki bi kere, bi daha bu adam kötü film yapmaz size göre. ama olsun siz bi deneyin yine fikriniz deişmese bile[hline]a.k.a "bay bomba"

artık biraz ayıp olmaya başlamadımı!?! sadece filmle ilgili yorumlarınızı yapmanız yeterli, laf sokmaya gerek yok! + filmi veya tarantinoyu seviyo ve savunuyo olmamız neden buderece batıyo anlamadım gitti...!

said:
Zed, 05 January 2004 17:13 tarihinde demiş ki:

- aha batırdık şimdi. kadının araba kullanması lazım, kadın yürüyemiyo noolcak?
- hmm ayağına konsantre olsa da iyileşse?
- ya bi git, demez mi seyirci "oha saçmalığa bak" diye? rezil olurum
- olur mu abi, karizman artar. olmazsa buluruz bi yerden bi film, ona gönderme yaptık deriz. olma mı?
- gralsın!

daha önce hiç başıma gelmediği için denemedim ve 1.derece tecrübem yok, ama şu varki kadının ayağı 4 yıl kıpırdatmadığı için uyuşmuş ve geçici felç olmuş durumda, ve böle durumlarda yapılması gereken şey sinirleri harekete geçirmek.. ve evet bunun için bilinci kullanıp yükses sesle tekrarlamak etkili bi yöntem... tabi 5 dakkada işe yaraması harbi biraz abartı olmuş :-p neyse bunun tarantinoyu savunmakla hiçbi alakası yok, sadece komik olma uğruna bilinçsiz yorum yapmain die :)

buarada taş atmak istiosunuz ama kendiniz sölüosunuz, ewet bu filmi başkası çekseydi belki gösterilmesdi bile...

niye?

çünkü tarantino biraz "iyi"...!

adamın akıllara durgunluk veren hyper yaratıcı bi senaryo yazmak gibi bi iddiası yokki, izleyenlerin zewk alacaı,eğlenecei hatta tekrar tekrar görmek istiecei bi film bence (ki kitleyide kendisi belirlemiş zaten)... bunu bilerek gittim, bayıldım... hoş bilmeden gitsem de heralde bunu anlar ve yine bayılırdım... ilk filmini izlemek gibi bişiy...
daha ne diim??!?!

**anlamak derken sewmekten bahsetmiorum, sadece anlamak belki sewmemek ama sataşmamak,

beğenmeyenlere
sevgi+saygı!
Sosyal ağlarda paylaş

adamın akıllara durgunluk veren hyper yaratıcı bi senaryo yazmak gibi bi iddiası yokki, izleyenlerin zewk alacaı,eğlenecei hatta tekrar tekrar görmek istiecei bi film bence (ki kitleyide kendisi belirlemiş zaten)... bunu bilerek gittim, bayıldım... hoş bilmeden gitsem de heralde bunu anlar ve yine bayılırdım... ilk filmini izlemek gibi bişiy...
daha ne diim??!?!
beğenmeyenlere
sevgi+saygı!

Tum kalbimle katliyorum...
"Herkes begenecek" gibi bir durum yok..
Ben cok begendim..
2 kez VCD bir kez sinemada izledim..
Begenmeyenlerin de mutlaka bu denli sevdikleri baska filmler vardir..
Rahat olun... kasmayin..:-)
Sosyal ağlarda paylaş

tarantinoyu seven bi grup var, sevmeyen bi grup var.
seven gruptan biriyim geldim buraya neden severim nesinden hoşlanirim anlattim.
dojorel, sanerixx, dresquin,roguenoir.. digerleride anlatti neden sevdiklerini, bu filmde nereyi guzel bulduklarini.
biz salliyoruz(sallamiyoruz da siz oyle goruyosunuz) en azından destekli salliyoruz.gösteriyoruz destegimizi
said:
Nukem_Verite, 05 January 2004 12:37 tarihinde demiş ki:
Ha bide bu filmi savunan birkaç arkadaşın olaylara baktığımda ciddi anlamda kafasının çalışmadığını sezdim isim vermiycem aman ha...

sen geliyosun bize ne diyosun, hadi bana demedin ona demedin cidden surda topic icinde "seviyorum, cunku sundan.."diye acıklama yapmamiş vede tarantinoyu savunan bi insan yok
ortada şöyle bi yanliş anlama var:
insanlar adi tarantino oldugu icin, bu filmi sevmedi, "tarantino şıçsa onu bile izleriz" demiyoruz biz, adam başarili bizede hitap ediyor ondan seviyoruz.sizin abukluk saçmalık dediginiz "ayak fantezileri", "bagaja tıkılan insanlar", kesilen kulaklar bacaklar kollar kafalar, çıkan gözler, arkaplanda çalan müzik onlari seviyoruz.
said:
RogueNoir, 05 January 2004 20:04 tarihinde demiş ki:
ustaca olan bukadar basit (şimdilik) bir senaryoyu alıp bukadar birbirinden alakasız teknikle (siyah/beyaz, anime, müzikler, abartı makrolar, siluet dövüş sahnesi, dialoglar, bilimum abukluk ve absürdlük) ve ayrıntıyla harmanlayabilmek ve böylesi seyredilebilir bir film haline getirebilmektir.

bunu da anlamayan varsa tarantinoya ve daha çok da tarantino severlere garip bir önyargıyla yaklaşıyodur derim.[hline]video barbam et pallium, philosophum nondum video

roguenoir'in bu yazısı zaten olayı anlatıyor ben bişi demiyorum daha, roguenoir'in ellerinden öpüyorum eline sağlık kardeşim![hline]İnsan beyni moleküllerinin sıkıştırılmasından yapılmış olan kalkan ile korunuyordu Dünya.(Dünyayı Kurtaran Adam)
Sosyal ağlarda paylaş

teşekkürler :utaniem:

evet tam olarak dediğin gibi bir yanlış anlaşılma var, sanki burda filmin güzel olduğunu savunanlar düşünme ve yorumlama yetisi olmayan, hiçbişeyden haberi olmadan tarantinoyu körü körüne beğenen insanlarmış gibi bir izlenime kapılmış bazıları.
ancak bu düşünceye nerden kapıldıklarını anlayamadım zira beğendiğini söyleyen herkes yanına neden beğendiğini de iliştirmiş.[hline]improper dancing in the middle of the street
Sosyal ağlarda paylaş

diyorum ki ben zed bi kaç arkadaş daha şöle bi film çeksek
paraları birleştirip

senaryo önemli değil onu 14 yaşındaki kuzenime yazdırırız :) ekşınlı bişey yap ortaya alevli filan deriz
ondan sonra bi sürü üstü kapalı mesaj koyarız böle kavramsal kargaşa yaratırız,senaryodan fazla detay ekleriz

Sonra Quentin Tarantino nun 5. filmi yada Tarantinonun öğrencilerinin 1. filmi diye piyasaya salarız ne dersiniz köşeyi dönmezmiyiz :> ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...