Slat Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Bizim gibi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Glatheros said: ayrıca Iranı küçümsemeyin, dünyadaki sayılı milletten biri onlar tıpkı bizim gibi, varoluşundan bu güne kimsenin boyunduruğuna girmemiş bir millettir Persler. meliksah fila nduymasin selcuklular feci kulagini ceker Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drakkahn Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 1- Madem resmi ziyarete geliyorsun bu ülkenin resmi ziyaret kuralı Anıtkabir'i içerir, gideceksin. Ha yok resmi ziyaret değil, gezi amaçlı, bu ülkenin cumhurbaşkanı senin ayağına neden gitsin? Gerçi otelde oturan suudilere de koşa koşa gitmişlerdi, el etek öpmeye, eşşek gibi gidecekler, paraları, tarikatları oradan nasıl gitmesinler di mi? 2- Türk milleti her zaman tarihin en önemli devletlerine sahipti, Perslerin namından daha çoktur bizim namımız, madem geliyorsun buraya, kurala uyacaksın arkadaş. 3- Doğalgazı alacağız tabi, satmasınlar, Rusya'dan alırız, olmadı Bor'umuz var, her şekilde ısınırız biz. Bu ülkenin zenginliklerini sadece kendi gücümüzle kullanabilsek, iç ve dış yalakaların olmadığı bir ülkede, kendi insanını ve toprağını seven insanların yönettiği bir devlet düzeninde olsak, işte o zaman tüm komşuların bize ihtiyacı olacak. Ama herkesin bir yerini yalayacağız diye kendimizi satıyoruz, AB'ye ayrı, İran'a ayrı, araplara ayrı. Yarın öbürgün Ermenistan'la komşuluk ilişkileri başlayacak, kimi kaybedicez o zaman? Azerbaycan'ı. Yazıktır böyle dış politika olmaz olsun. Toprağını sat, kendini sat, sonrada globalleşen dünya laflarının arkasına sığın, birde utanmadan bunu savun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Viktor said: Glatheros said: ayrıca Iranı küçümsemeyin, dünyadaki sayılı milletten biri onlar tıpkı bizim gibi, varoluşundan bu güne kimsenin boyunduruğuna girmemiş bir millettir Persler. meliksah fila nduymasin selcuklular feci kulagini ceker kaynakta önemli tabii, Perslerin bir milletin boyunduruğu altında yaşamışlığı yoktur. ona bakarsan türklerde kısa dönemler için savaş kaybedip ele geçirilmiştir bkz. ankara savaşı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Slat said: Bizim gibi? tıpkı bizim gibi başka bir devletin boyunduruğu altında yönetilmemiş gururlu bir millet. şimdi gerizekalı bir yöneticeleri olması neyi değiştirir, Ha gül ha ahmedinecad. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 boyunduruğu altında yaşamadığı dediğiniz adamlar zaten şehir devletleri olarak yaşıyolar selçuklu zamanı ve genelde bu şehirleri hep türklerin kontrolü altında. amin maaloufun en iyi romanı semerkand dada güzel bir şekilde anlatıyo o dönemin perslerinin durumunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Yok hocam, benim İran'a lafım yok.. Onlar hakkaten gururlu bir millet.. Ama bizim milletin ne gururu kaldı ne birşey.. 60-70 yıl evvel gururlu bir millettik ama artık yarı bağımsız zavallı bir ülkeden başka birşey değiliz.. Special thanks to İnönü ve ondan sonra gelenler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 MacLeod said: boyunduruğu altında yaşamadığı dediğiniz adamlar zaten şehir devletleri olarak yaşıyolar selçuklu zamanı ve genelde bu şehirleri hep türklerin kontrolü altında. amin maaloufun en iyi romanı semerkand dada güzel bir şekilde anlatıyo o dönemin perslerinin durumunu. işte paticikte böyle şeylerin tartışılmayacağını kanıtlayan 10000. kişisin. Bana HAYAL ÜRÜNÜ Romanları tarihi kanıt olarak göstermeyin! halka cahil derken önce kendi cehaletinizden kurtulun. bana deki osmanlı kütüphanesindeki şu kayıta göre bu böyledir. Ama afedersin gittiğin kıçıkırık lisende sana mhp döneminde 3 aylık eğitimle öğretmenliğini almış taş beyinlinin okuttuğu ROMANI bana kaynak gösterme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sechil Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 diğer yorumları okumadım ama adam yapmacık olarak saymadığı ve sevmediği bi birinin nıtını ziyaret ediceğine çokda dürüst olarak gelmek istemiorum demiş en doğrusunu yapmış sevmek zorundada değil (aman ben yanlış anlaşılmıyımda şimdi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drakkahn Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 sechil said: diğer yorumları okumadım ama adam yapmacık olarak saymadığı ve sevmediği bi birinin nıtını ziyaret ediceğine çokda dürüst olarak gelmek istemiorum demiş en doğrusunu yapmış sevmek zorundada değil (aman ben yanlış anlaşılmıyımda şimdi) Biz de diyoruz ki madem öyle, o zaman cumhurbaşkanı da ankaradan kalkıp bu adamın ayağına gitmesin. Makamını bilsin, o makamın değerini bilsin, saygı götsermek istemiyorsa biz de saygı göstermeyiz olur biter. Her şey karşılıklı. Sevmek zorunda değil tabi, başına bişey gelmeyecekse Humeyni'yi seviyordur zaten. (ama yanlış anlaşılma da şimdi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Glatheros said: işte paticikte böyle şeylerin tartışılmayacağını kanıtlayan 10000. kişisin. Bana HAYAL ÜRÜNÜ Romanları tarihi kanıt olarak göstermeyin! halka cahil derken önce kendi cehaletinizden kurtulun. bana deki osmanlı kütüphanesindeki şu kayıta göre bu böyledir. Ama afedersin gittiğin kıçıkırık lisende sana mhp döneminde 3 aylık eğitimle öğretmenliğini almış taş beyinlinin okuttuğu ROMANI bana kaynak gösterme. sana lise tahsilimi, hangi ünide okuduğumu söylerdim ya neyse konumuz o değil ama kitabı kaynak gösterdim çünkü romanda şehirleri tek tek düşen pers halkının o anki durumunu gerçekten güzel anlatıyordu, ki ne kadar ana akrakterlerinin hikayesi kurguya dayalı olsada tarihi bir romandır. romanın ömer hayyamın hikayesini anlatırken arka planda nizamülmülk ü ve Tuğrul-Çağrı, Alparslan, Melikşahın üzerinden dönemin en büyük hükümdarlarını ve hayatlarını güzel bir biçimde anlatır anlatır. bir çok tarihi romanı olan amin maaloufta emin ol senden benden çok daha bilgilidir o çoğrafyanın tarihi üzerine. arapların gözüyle haçlı seferleri adlı kitabını okudunmu bilmiyorum ama okuduğum en kapsamlı tarihi romanlardan biridir.gerçi okusan yine MHP li hocalara suçluyabilirsin deli saçması diye.kitabı okudun mu bilemiyorum ama insanlara cahil diyip o kitap kurgu , git osmanlı arşivlerini araştırda gel demen komik olmuş.ha bir de bu kitabı üniden amerikalı bir hoca önermişti ve MHP li dönemde geldiğini pek sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 bak canım, tahsilin senin için iyi olabilir. ama o kitap kurgu, emin ol bilgim var, sırf kendi evimde 1600 kitaplık bir kütüphanem var. ama o kitap kurgu, yani hiçbir kanıt teşkil etmez. senin unindeki amerikalı hoca onu roman olarak vermiştir, ingilizce öğren filan diye, tarihi kanıt olsun diye değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 hala bazı arkadaşlar sene milattan önce 100 de yaşıyomuş, kısıtlı bi coğrafyada, kısıtlı teknolojiyle yaşayabileceğimiz savunmaya çalışıyor. bence bir enine boyuna düşünün olayı. dünyanın geldiği noktayı, birbirinden ölesiye nefret eden ülkelerin bile ekonomik açıdan birbirine ihtiyacı olduğunu düşünün lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sechil Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Drakkahn said: sechil said: diğer yorumları okumadım ama adam yapmacık olarak saymadığı ve sevmediği bi birinin nıtını ziyaret ediceğine çokda dürüst olarak gelmek istemiorum demiş en doğrusunu yapmış sevmek zorundada değil (aman ben yanlış anlaşılmıyımda şimdi) Biz de diyoruz ki madem öyle, o zaman cumhurbaşkanı da ankaradan kalkıp bu adamın ayağına gitmesin. Makamını bilsin, o makamın değerini bilsin, saygı götsermek istemiyorsa biz de saygı göstermeyiz olur biter. Her şey karşılıklı. Sevmek zorunda değil tabi, başına bişey gelmeyecekse Humeyni'yi seviyordur zaten. (ama yanlış anlaşılma da şimdi) evet katılıyorum sana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 DynamicK said: Aslında bizim baştan sormamız hata, diyecektik ki lvl in yetmiyor Anıtkabir'e girmek için 4123123 experience daha lazım. Rezil etmişsin dedeyi :p REZIL ETMISSIN DEDE'YI! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Glatheros said: bak canım, tahsilin senin için iyi olabilir. ama o kitap kurgu, emin ol bilgim var, sırf kendi evimde 1600 kitaplık bir kütüphanem var. ama o kitap kurgu, yani hiçbir kanıt teşkil etmez. senin unindeki amerikalı hoca onu roman olarak vermiştir, ingilizce öğren filan diye, tarihi kanıt olsun diye değil. neyse tartışacak değilim senle.dediğim gibi roman ömer hayyam-hasan sabbah-nizamülmülk arasındaki geçen kısmen kurgusal hikayeyi anlatır. ama kitabın en büyük özelliği tarihsel olarak dönemin o bölgenin hükümdarları olan Tuğrul-Çağrı kardeşleri Alparslan ve Melikşahı ve bu 3 döneminde içinde olan nizamülmülkü de arka planda kurgusal hikayeden bağımsız bir şekilde anlatmasıdır. ama illa kendi egolarını tatmin etmek istiyosan forum ortamında , tanımadığın etmediğin birisine , cahilsin kurgu o kitap demeye devam edip daha fazla hakarette edebilirsin. kendi çapını gösterir buradaki salyalarını akıtarak yaptığın hakaretler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grange Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Glatheros said: sırf kendi evimde 1600 kitaplık bir kütüphanem var. resim isteriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Glatheros said: sırf kendi evimde 1600 kitaplık bir kütüphanem var. pics or it didn't happen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Slat said: Yok hocam, benim İran'a lafım yok.. Onlar hakkaten gururlu bir millet.. Ama bizim milletin ne gururu kaldı ne birşey.. 60-70 yıl evvel gururlu bir millettik ama artık yarı bağımsız zavallı bir ülkeden başka birşey değiliz.. Special thanks to İnönü ve ondan sonra gelenler abi gurur dediğin şey insan tarafından kıçtan üretilme kontrol araçlarından biridir. gurur gurur kışın bi tarafınız donarken,ağzınız leş gibi aç kokarken gurur dersiniz. Böyle atıp tutmak kolay,hiç mi aç kalmadınız yokluk görmediniz anlamadım ki. Ayrıyetten olayın siyasi kar'ı da var.Sonuçta, tarihimizde ilk defa kafamızı kullanıp ikili oynuyoruz.Hanedanları batıran hükümdarlar gibi değilde, halkını ülkesini düşünen insanlar gibi politika yapıyoruz. Yat kalk,inönuden sonra gelenlere dua et, hoş bireysel bir politika değil bu, önceden öngörülmüş ve işe yaramış bir politika. Bu kadar dar boğaza, bu bela konuma bu kadar güçlerin arasında kalmaya bu devlet hala sağ ve biz bağımsızsak bunu inönü ve sonrasında gelenlere borçluyuz. Rusyası amerikası iranı geldi gelir geçer, sonra başka bi güç peydah olur saçma sapan birbirlerini yerler biz ayakta kalırız. Bunu ingiltere binlerce yıl yaptı biz daha yeni akıllandık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 valla dogalgazda alici pozisyonundayiz ve bolge de arz fazlasi var. adam gibi adam olsan esit bir sekilde davranmasini bilirsin, daha da fazla saygi gorursun. apo gul'den boyle bir tavir beklemek hayal gibi bir sey. adamin dunya gorusu takiye, onurdan haberi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drakkahn Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 2400 kitaplık kütüphanem, çalışm masam, ampulüm! Yerseniz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Suark said: abi gurur dediğin şey insan tarafından kıçtan üretilme kontrol araçlarından biridir. gurur gurur kışın bi tarafınız donarken,ağzınız leş gibi aç kokarken gurur dersiniz. Böyle atıp tutmak kolay,hiç mi aç kalmadınız yokluk görmediniz anlamadım ki. Ayrıyetten olayın siyasi kar'ı da var.Sonuçta, tarihimizde ilk defa kafamızı kullanıp ikili oynuyoruz.Hanedanları batıran hükümdarlar gibi değilde, halkını ülkesini düşünen insanlar gibi politika yapıyoruz. Yat kalk,inönuden sonra gelenlere dua et, hoş bireysel bir politika değil bu, önceden öngörülmüş ve işe yaramış bir politika. Bu kadar dar boğaza, bu bela konuma bu kadar güçlerin arasında kalmaya bu devlet hala sağ ve biz bağımsızsak bunu inönü ve sonrasında gelenlere borçluyuz. Doğalgaza gelen zamlardan haberin var mı? Rusya'dan, İran'dan doğalgazı ne kadara alıyoruz bilmiyor musun? Ne ikili oynamasından bahsediyorsun, adamlar "doğalgazı bundan sonra bu kadardan alacaksın" diyor, sesimiz çıkmıyor kabul ediyoruz.. Neden? Çünkü elimizde hiçbir koz yok.. İnönü ve sonrasında gelenlere hiçbir şey borçlu değiliz, tam tersine lanet ediyorum hepsine.. Sefillikte Afrika ülkeleriyle yarışıyoruz, ödenmesi mümkün olmayan bir borcumuz var, dünyada en çok vergi veren ülkelerden biriyiz, hiçbir doğal kaynağımızı kullanamadığımız gibi dünya sahnesinde sıfırız.. Eğer dediğin gibi gelecek düşünülerek hareket edilseydi zaten bu halde olmazdık.. Günü kurtarmak için alınan borçlar ve verilen tavizlerle geldiğimiz hal ortada.. Türkiye hiçbir ciddiyeti olmayan, vatandaşına sahip çıkamayan beş para etmez bir ülke haline geldi.. Tek övünebileceğimiz özelliğimiz TSK, ama siyasi irade olmadığı için o da hiçbir işe yaramıyor.. Dur, tahmin edeyim.. Özal da büyük adamdı di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drakkahn Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Slat said: Dur, tahmin edeyim.. Özal da büyük adamdı di mi? Rüşvetin babası tabi ki böyyük adamdı Slat Bey, aaa bu kadarda hizipçilik! olmaz.. Semra Hanım ve Papatyalar için +rep pls! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Öyle slat öyle, ama öyle olduğu için bu politikaya mecburuz. Dünya'nın belkide en verimli toprağındayız, bu yüzden bu durumdayız.Allah'ın isveçi danimarkası çok başarılı politikalar uyguladı diye zengin değiller,kimsenin umrunda değiller sadece. Dünya sahnesinde yerimiz yok, olmasında umrumda değil. Sefillik ve vergi olayı biraz kendi içimizde, dış etkende var tabiki. Şimdi bak, Olayı biraz öbür türlü görmeye çalış, biraz uzaktan bak. En güzel örnek iran şu anda, bi 10 yıla kalmaz ya iran bitecek ya amerika. İkisinden biri, sonra çini gelir rusyası bida hortlar. Bu toprağın, Anadolun'un laneti bu. Kıçımızın dibinde petrol var Amerika ister, elin votka manyaaa ben ticaret yapıcam bana akdenizi ver der, biri çıkar "doğal gazıma mecbursun anıt kabiride görmicem ben" der. Politika bu noktada başlar, kişisel olarak bir sevgim yok ama yapılan hareket çok yerinde. Ziyareti resmi saymassın olur biter, bu kadar basit. Altından girer üstünden çıkarsın, en az zararla atlatırsın krizi.Politika budur,bu 4 tarafı cehennem olan altın toprakta ayakta kalabilmektir. Şimdi kalkıp adama, bi uza geliceksen duzgun gel desek, Hem kışın donucaz Hem olası bir savaşta - iran vs abd - direkt olarak Ahmedinejad'ın halkını gazlayabileceği bir hedef olabilicez. Ne gerek var? Direk super bir siyasi hamleyle çözülmüş kriz. Bu sayede, yeni krizden çıkmış piyasalara bişi olmayacak herkes rahatlayacak mis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 valla keşke özal gelmeseydi bu ülkeye de şu "forum" denen şeyle tanışmasaydı yurdumun faşo gençliği..baksana adamlar her konuda uzman, diplomasi desen var, ekonomi desen var, doğal kaynaklarda uzman, hukukta, demokraside uzman, milliyetçilikte, kimlikte uzman, islamda uzman.. dert ettiğiniz şeye bakın ya, cidden tebrik ediyorum sizi. bu ülke suriyeyle israil arasında arabulucu olsun, abdyle iran arasında arabulucu olsun, bölgede yeni bi savaş çıkmasın, doğal kaynakların akışı da bozulmasın diye uğraşsın, bi grup insan elin adamı anıtkabire gitmedi diye çıngar çıkarsın..nedir yahu, gitmek istemiyosa gitmez, kendi bilir yani..noluyo adam anıtkabire gitmeyince? yani "bizim ülkemizde homoseksüel diye bişey yok" diyen adam gitse ne olur anıtkabire gitmese ne olur..Atatürk bundan ne kaybeder? haa ama iranla ilişkiler bozulursa biz toptan kaybederiz, işte o yüzden çalışma ziyareti adı altında gerekli görüşmeler yapılmak durumunda. aşın şu kompleksleri nolur ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar