Eternalus Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 dört tane öküz gibi çektirdim bende, hiç zarar görmeden ayı gibi çıktılar. fazladan da iki diş çektirmiştim, o yüzden yazayım. 24 saat buz koyacaksın. yatarken bile. kanama olmasın diye. buzdolabınızın kapasitesini bilmiyorum, bizde iki tane buz kabı vardı. buzlar yetmeyecek. o yüzden buz kaplarındaki buzları poşetlere koyup buzlukta yedekle ve kaplara su koy. böyle böyle buz biriktir. 24 saat sonra, şişlik insin diye ıslak sıcak havlu koyacaksın. böyle. dişi aldın mı bıraktın mı doktorda? ben aldım conan kolyesi yapıcam meh meh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 çekilen dişin mukoza veya kemik içinde gömülü değilse 24 saat koymana gerek yok, o kadar kasma kendini.kemik içinden çıkartılmış olsa bile kesintisiz buz koyma mosmor gezersin.15 er dakika aralıkla 15 er dakika fln koyman yeterli olur genelde.dişetini kesmeden fian çekildiyse hele ertesi güne çok problemin kalmaz.sert şeyler yeme, sigara içme, ilk gün tükürme, beklenmeyen derecede fazla kanama olursa doktora başvur. Edit: Almayın çekilen dişlerinizi doktordan arkadaşım.diş hekimliği öğrencileri onları toplamak için ne zorluklar çekiyor bir bilseniz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
theCio Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Buz tut 30-40 dk(aralıklı) sonra 2 ağrı kesici at antibiyotik vermiştir doktur enfeksiyon kapmasın diye onu iç yat uyu.. Püre'ye 2 gün çekilmeyen tarafla çiğne.. Ondan sonra yersin istediğini ama 3-4 gün daha çiğneyemezsin çekilen tarafla.. Dikişler alınır sonra 3-4 güne birşey kalmaz.. Dikişliyse tabii senin ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
capul Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Buz tutmanı tavsiye etmem o kadar düşük ısı uygulaması sonrası buzu çekince vasodilatasyon riski var daha da şişer yani...Artı olarak buzda her zaman nekroz riski var o yüzden kontrolsüz olarak tehlikeli.Uygulanacak kompres için ideal örnek buz dolabınki sudur.Tüm gece kompres yapamassın ama yeter ki çekilen diş tarafı üstünde uyuma.5 gün kadar soğuk daha sonra sıcak komprese geçcen. Onun dışında anitibiotik ve ağız gargarası hekiminin telkini ile al ama agrı kesici (asprin türevleri hariç) senin keyfine kalmış, mideni harap etmeden diledigin kadar bas. Yediklerine dikkat et; çok katı sıcak soğuk vs kaçıncan, agzını şiddetli çalkalamıcan, sigara ve alkolü 1 haftalığına unut... Bi deaşırı kanamalar veya ağrı halinde hekimini ara mutlak.. aha bunları yap geçmiş olsun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 vazodilatasyon sonucu ödem yara iyileşmesinde istenen bir şeydir.buz koymak ilk etapta ağrıyı azaltmada ve ödemin çok olmasını, estetiğin çok bozulmasını engeller.dediğim gibi aralıklı koysan yeter.sıcak kompres de cidden 3-4 gün sonrası için yapılabilir ama ne tavsiye eden hocamı gördüm ne de uygulayan hastayı.bu arada dişin gömülü müydü, sürmüş müydü? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 ben 4 tane 20lik dişimi de yardırıp aldırdım. zaten doktorun ilaç filan vermiştr. ağrı kesici iç bol bol. etkisi hafiften geçmeye başlayınca iç yenisini, bekleme tamamen geçene kadar yoksa ağrısı fecidir. buz koy 20dk koy 5dk dinlen, sonra gene 20dk buz ve 5dk dinlenme. buz çok önemli yoksa baya şişip morarıyor. tabii bu dediklerim benim yaptıklarım , ben yardırıp aldırmıstım. seninki yardırma kadar kötü olmadığına göre bunlar işe yarar sanırım. bir de çok sıcak şeyler yiyip içme. hatta o tarafla bir süre yemek yememeye çalış..çünkü pilav vs gibi şeyler ordaki deliğe kaçıyomuş gibi hissedeceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
capul Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Archangel_ said: vazodilatasyon sonucu ödem yara iyileşmesinde istenen bir şeydir.buz koymak ilk etapta ağrıyı azaltmada ve ödemin çok olmasını, estetiğin çok bozulmasını engeller.dediğim gibi aralıklı koysan yeter.sıcak kompres de cidden 3-4 gün sonrası için yapılabilir ama ne tavsiye eden hocamı gördüm ne de uygulayan hastayı.bu arada dişin gömülü müydü, sürmüş müydü? :) iyi oku bak soguk kompres yapma demiyorum sadece buz koyma diyorum..Teorik olarak buzu da kesik kesik koyup ayarlarsan aynı sonuca ulaşabilirsin ama aklında bulunsun ''buz koy'' dediğin hastalar yanagı donana kadar basar onu o yüzden soguk suya batırılmış havlu öner. Sıcak kompres ise her olguda gerek olmayıp ödemin gerileme safhasını hızlandırmayı senin anlayacağın şekilde ödemin rezolüsyonunu ve aynı zamanda uygulanan antibiotiğin o bölgede etkin yayılımını sağlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frigg Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 buzu sürekli uygulamıycaksın, 5 dk koyup5 dk çekceksin ama zaten epey olmuş daha fazla buz uygulamana gerek yok. tükürüğünü emmemeye çalış... 24 saat çok sıcak çok soğuk yeme, eğer ki cerrahi operasyonla çektilerse dişini 24 saat yine duş almayacaksın. ağrın olursa apranax yada başka bir ağrı kesici alabilirsin. hafif sızıntı şeklinde kanama olabilir yada olmuştur belki, normaldir. sigara içmiyceksin 24 saat, iyileşmeyi bozuyor. bu kadar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grange Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 20lık dısım cıktımı cıkmadı mı ondan bile haberim yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Sigara içiyorsan 6 saat dayan sonra içersin. Kanama tamamen durduktan sonra çorba ve sıvıyla besleneceksin 1 gün sonra normal haline dönersin. Ben de hiç sorun olmadı da eğer çok ağrırsa apranax fort iç. Doktor onu yazmıştı bana ama hiç gerek kalmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hydebeach Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 tekrar cıkmasını bekle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frigg Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Pyro said: Sigara içiyorsan 6 saat dayan sonra içersin. Kanama tamamen durduktan sonra çorba ve sıvıyla besleneceksin 1 gün sonra normal haline dönersin. Ben de hiç sorun olmadı da eğer çok ağrırsa apranax fort iç. Doktor onu yazmıştı bana ama hiç gerek kalmadı. sadece 6 saat?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buzx Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Bende dün çektirdim son iki 20likten birini. Normal çekince sorun olmuyo, ağrı kesici bile almadım. 6-7 saat sonra içtim sigara. Bir tane gömülü kaldı 26 olduk çıksın diye bekliyorum hala, kesmeli dikmeli çok ekşın oluyo :) Yutube a koymuşlar gömülü 20lik ameliyatını ama ağızda hala 20lik varsa izlememek gerek :D ktunnel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 kova Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 yazıldı mı okumadım ama bir bardak soğuk su iç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Klorhex, Kloroben vs. türü bi gargarayla ağrıyı hafifletebilirsin çekimden sonra...doktora sormadan kullanma tabi, zararı olmaz gerçi herhalde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Frigg said: Pyro said: Sigara içiyorsan 6 saat dayan sonra içersin. Kanama tamamen durduktan sonra çorba ve sıvıyla besleneceksin 1 gün sonra normal haline dönersin. Ben de hiç sorun olmadı da eğer çok ağrırsa apranax fort iç. Doktor onu yazmıştı bana ama hiç gerek kalmadı. sadece 6 saat?? Ben 6 saat dayanabilmiştim ilkini çektirdiğimde. İkinciyi çektirdiğimde kanama durduğu gibi yakmıştım bir tane. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 hıc ıcmese en ıyısı yranı ıyıleşmesni cok geciktiriyo. bide en önemlisi tükürme, evet ağzın kan doluyo olabilir ama tükürürsen emdiğin için ağzında kanamayı arttırırsın yutkunman nen iyisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Evet 2 gün boyunca ağız çalkalama ve tükürme, doktor baya tembihlemişti. Seninki de söylemiştir zaten muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Cuce said: hıc ıcmese en ıyısı yranı ıyıleşmesni cok geciktiriyo. Cüce bu ne demek? Maazallah adam "Ayran içmek iyi geliyo" bile anlayabilir bunu, kafa karıştırma Cüce! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 BENI SEVEN BENI ANLAR!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frigg Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Pyro said: Frigg said: Pyro said: Sigara içiyorsan 6 saat dayan sonra içersin. Kanama tamamen durduktan sonra çorba ve sıvıyla besleneceksin 1 gün sonra normal haline dönersin. Ben de hiç sorun olmadı da eğer çok ağrırsa apranax fort iç. Doktor onu yazmıştı bana ama hiç gerek kalmadı. sadece 6 saat?? Ben 6 saat dayanabilmiştim ilkini çektirdiğimde. İkinciyi çektirdiğimde kanama durduğu gibi yakmıştım bir tane. sigaradan sonrada kanaman olmamıştır muhtemelen, bu nedenle diş çekiminden sonra sigara içilmemesini istiyoruz zaten, iyileşmeyi geciktiriyor çünkü çekim bölgesinde iyileşme için kanama olmalı ki pıhtı oluşsun ama sigara damarları büzüyor, doku yapısını değiştiriyor...vs 24 saat sigara içmeyin diyoruz ama görüyorum ki pek dinleyen olmuyormuş sevgili patiler :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Archangel_ said: bu arada dişin gömülü müydü, sürmüş müydü? dişin büyük kısmı gömülüydü 4/5 gibi bi oranı bir de bayağı yatay şekildeydi. ben de çok sürcek diye bekliyordum ama 10dakikadan az sürdü dişi çıkarıp ta dikişleri atması. Bayağı usta bi cerrah'a denk geldim demekki :) bu arada sigara kullanmıyorum :) dün bayağı kanama olduydu ama şimdi nadiren sızıntı gibin kanıyor onlar da geçer büyük ihtimalle. Dün 20dakka buz tutup 5dakka dinlerdim devamlı. Çok az şişti şimdi. apranax eti cici bebe kombosuyla besleniyorum şu an:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Laan 5 günlük topici de güncelledik ama neyse, heyecan var, sözlükte falan yazılanları okudum da, üstüne bi posta da bela okudum yazanlara. Millet ne kadar seviyo abartmayı arkadaş ya, "ÖLÜM GİBİ AĞRI", "HAYVAN GİBİ OPERASYON" vs. Neyse yarın gidip aldırıyorum 2 tanesini. Biri yarı yatay pozisyonda, dışarı ucunu vermiş, öbürü de yukarda diş etinin içinde. Yararak alacak adam. Her şey iyi giderse dişlerimin röntgenini atarım buraya belki. Ama şimdi heyecan var atamıyom. Yarın şiş bi yanakla gelir yazarım buraya da :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Frigg said: sigaradan sonrada kanaman olmamıştır muhtemelen, bu nedenle diş çekiminden sonra sigara içilmemesini istiyoruz zaten, iyileşmeyi geciktiriyor çünkü çekim bölgesinde iyileşme için kanama olmalı ki pıhtı oluşsun ama sigara damarları büzüyor, doku yapısını değiştiriyor...vs 24 saat sigara içmeyin diyoruz ama görüyorum ki pek dinleyen olmuyormuş sevgili patiler :) Kanama olmamıştı sonradan. 24 saat içmeyin diyorsunuz da bir yerden sonra da eh yani, bünye meselesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar