Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Drakkahn said: Ölenlere Allah rahmet eylesin dilerim, yakınlarına da bu acıyı unutturmasını dilerim. Kuran kursları ne yazık ki bizim ayıbımız, tarikatlara bu kadar kucak açan bir ülkede tabiki Kuran kursları da yuvalanacak her yerde. Ama sonuçta bu ülkenin vatandaşları öldü. Yarın oralardan yetişip, "kimse kızmayacaksa Atatürk'ü sevmiyorum, Humeyni'yi seviyorum" diyeceklerdi belki kim bilir? Ama ölenlere rahmet okumak gerek, acılarını paylaşmak gerek, sonrasında hayatımıza devam edelim insanlığımızdan çıkmayalım. Kim bilir orada ne yapıyorlardı ama biz insaniyetimizden çıkmayalım tabi. Ailelerinin başları sağolsun. Çocuklarını nereye bırakacaklarını düşünselermiş keşke.
GEd Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 adı yazıyor orda , bir googledan yapın operasyon alın adresini ergenokoncu dedeleri yolluyalım bastonlari ile döverler, varana kadar kalpten gitmezlerse tabi.
Dev Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 di said: Burada üzülmüyorum diyenlerin bir kısmı "oh olsun iyi olmuş" değil, "insanların ölümüne üzülmüyorum, üzülemiyorum"a getiriyor lafı ama nedense göbek atıyorlarmış gibi algılıyorsunuz sanki bile bile ? demek istediğim bu benim. üzülmemek ile sevinmek arasındaki farkı anlayamamışsınız. yazık. sağol tim anlatmışsın demek istediğimi. bundan sonra bir kaç kişiye cevap vericem, gerisi cevap verilmeye değmeyecek kişiler zaten. masticore said: E buda sana burda gelip dalga geçme hakkı vermez. Ölen küçük cocuklara acımadıysan acıma ama topiğe gelip birşeyler sacmalama lütfen. Düşünüyorumda kuran kursunda ölen cocukların ailelerinin beyni nasıl yıkanmıssa seninde baban yada ailen tarafından o şekilde yıkanmış. Yani sana yazdıklarım bir kulağından girer öbür kulağından çıkar. Ben kendi babamın faşizan tavrıyla dalga geçtim. Asla iyi olmuş demedim. Bu adam ölen kürtler için de 10 yıl önce başka bir şey derken şimdi başka bir şey diyor. Bir çok konuda zıtız zaten, bu lafına güldüm ben de. Sonra ardından da eklemişim dikkat edersen, "gerçi ben de üzülmedim" diye. Algıda sıçıcılık yapmayın lütfen. Füks said: Dev said: güngören patlamasına da üzülmedim ayrıca. hey alaam keşke annene tecavüz edip öldürseler de orospu çocugu yetiştiriyordu zaten diye üzülmesem Aslında sen de yorum yapılmayacak insanlar arasındasın ama bu listeye yeni girip beni şaşırttığın için gene de kısa bir yorum yapıcam. Gerçi özel mesajdan da dedim ama böylesini görmem daha iyi olmuş; ÜZÜLMEMEK ve SEVİNMEK arasındaki farkı anla. Fark et. Senin annen de ölse, baban da ölse, sana tecavüz de etseler ÜZÜLMEM. Zorunda da değilim ayrıca. Senin o patlamadan 30 saniye farkla kurtulan arkadaşların da beni zerre bağlamıyor, ölselerdi de üzülmezdim. Ben ve benim arkadaşlarım da ölseydi, orada kimse de üzülmek zorunda değildi, ben de buraya gelip bu maymunluğu yapmazdım. Kusura bakma ama, İstanbul'daki sıcaklar nöral bölgelere yaramamış pek. Ekstradan da BU BİR FORUM. İstediğim fikri belirtirim. Ne faşist, ne dar görüşlü heriflermişsiniz. Küfür edermiş de, yazamazmışım da, alla allaa. İki üç laf ederdim de şimdi, banlanmanın manası yok gereksiz yere.
Whoops Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 belki masum bir kuran kursudur belki tarikattır belki başka bişeydir orası bilinmez ama ne olursa olsun yinede çocuklar ölmüş. siz biz yapmaya gerek yok üzülüp üzülmediginizi milletin burnuna sokmanıza da gerek yok. kimsenin taktıgı yok zaten sizin duygusal durumunuza. ailelerinin başı sagolsun, çocuklarında mekanı cennet olsun, ne diyelim.
mADmaXimus Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 @whoops: boyle bir baslik acildiysa insanlarin yorum yapma ve uzulmedigini soyleme ozgurlugu vardir
Dev Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 @whoops burası bir FORUM. bunu bir kez daha söylüyorum çünkü bir türlü girmiyor o dar kafalarınıza. burası bir FORUM. burası bir tartışma ve fikir belirtme mekanı. taziyelerinizden başka bir şey konuşulmayacak cenazelerden değil.
Whoops Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 özgürlüklere bişey dedigim yok ama özgürlügünde bi dozu var. ÜZÜLMÜYORUM LAN ÜZÜLMÜYORUM vs ÜZÜL LAN ÜZÜL modunda bi tartışma oldugu için söyledim onu.
Dev Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 özgürlüğün dozu mozu yok. sanki hakaret ediyoruz sanki aşağılıyoruz. saçma sapan konuşuyosunuz
mADmaXimus Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 tartisma cikiyor whoops buna birsey yapamazsin, baksana konu disina direk tartisma her yer ayrica dev'in bu basliktaki konuya yonelik yorumlarina(ilk sayfadakiler sonraki kizisel tartismalar degil) benden de bir imza ve +1
Whoops Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 dev ben senin yazdıklarına yazıcak olsam alıntı yapardım zaten o yüzden kişiselleştirme mevzuyu. konunun gidişhatından bahsederek yazdım milletin analarına tecavüzlere kadar gelmiş konu. forum buysa tartışma buysa özgürlük buysa dicek bişeyim yok size.
Flameoffear Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Yaz tatilinde genel olarak hiçbir ÇOCUK kuran kursuna ya da başka bir yere gitmek istemez. O çocuklar oraya bilerek isteyerek gidemez zaten. Adı üstünde çocuk. Ve buna iyi olmuş diyebilecek yaşam formlarının da o çocukları oraya gönderenlerden bir farkı yok.
Aye Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 küçücük çocuk yahu ölenler. lütfen duygulardan arınmış bir şekilde mantıklı olcam diye kasmayın. insanız lan biz. ben de tutucu bir ailede yatiştim küçükken namaz da kıldım, tatillerde kuran kurslarına da gittim. ama ateistim şu an. herkes şanslı doğmuyor ama dediğim gibi insanız ve düşünebiliyoruz. bunlar daha çocuk. potansiyel terorist bunlar diye "üzülmedim", "bir şey hisstmedim" yazabilirsiniz ama bu sadece toplumu daha çok bölmeye yarar. yazık ya halkın ortalamasının üzerinde eğitim almış kişilersiniz. valla umudumu kaybettim ben bu ülkenin halkından..
sir Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 "daha üzülmeye değer ölüm" nedir ya oha artık, kanınız donmuş sizin.
arjantin Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Dev said: burası bir FORUM. bunu bir kez daha söylüyorum çünkü bir türlü girmiyor o dar kafalarınıza. burası bir FORUM. burası bir tartışma ve fikir belirtme mekanı. taziyelerinizden başka bir şey konuşulmayacak cenazelerden değil. sen terbiyesiz bir adamsın,yazıyı hiç ironiye falan sokmadan direk söyliyeyim sana.terbiyesiz vede insanlıktan nasibini almamış birisin (öyle kullandığın kalın kafalı vb. hakaretlerle, yada isim belirtmeden hakaret etmenin,laf geçirmenin ucuzluğuyla hakaret etmeyeceğim sana).. açıkçası yazdıklarında, bencil ruhsuz kelimelerinde umrumda değil. sen ölsen, birisi de forumda, öldü dese, üzülmem..inan gram üzülmem, temiz havamı kirletenlerden biri gitmiş derim, sevinmem..ama ölenin arkasından "üzülmedim" diye yazmam.seveni vardır,acısına hakarettir diye yazmam.ölüm üzücüdüer çünkü,ölümün kendisi kötüdür,üzülüp üzülmemek insana kalmıştır,ama bu tür toplu çocuk ölümünün arkasından "üzülmedim" diye yazmak, mesaj verdiğini sanan acınası birine mahsustur..hal böyleyken,daha reşit olamamış,bilinçsiz ve de suçsuz çocukların arkasından, sonrada güngörendeki patlamayı da katarak işin içine, herkesin okuduğu bu forumun içine kelimeler kusman çok kötü.. neden bu yazıyı yazıyorum ..çünkü son zamanlardaki bu ruhsal yozlaşmaya 2 kelime etmek gerek, böyle kötü olaylardan sonra, acı çeken insanlar olduğunu yadsırcasına, ölenlerin suçsuz çocuklar olmasına rağmen, saçma sapan, farklı olayım, dikkat çekeyim, küfür yiyeyim diyerek, ergenlik sivilceli, masturbasyon havasında abuklamalarını yazmaya biraz utan diye yazıyorum..utanman olduğunu da sanmıyorum..
Greeny Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 arjantin allah razı olsun, hislerimi aynen açığa vurdun
Sly-One Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Viktor said: said: ALLAHIMIZI CALDILAR! AHA ILAHI ADALET BU ISTE
Chastise Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 İnsan ölmüştür orada. Geleceği tamamiyle "meçhul" olan insanlar. Geleceğine kimsenin karar veremeyeceği insanlar. Her insan her insanın ölümüne üzülmelidir, ölen insansa tabi. Kimse kusura bakmasın, "burası forum" geyiklerini de geçeceğim hemen. Herkes her başı sıkıştığında o lafa koşturuyor. Böyle bir cevap bence kabul edilemez. Ölenlere allahtan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.
Masticore Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 arjantin said: Dev said: burası bir FORUM. bunu bir kez daha söylüyorum çünkü bir türlü girmiyor o dar kafalarınıza. burası bir FORUM. burası bir tartışma ve fikir belirtme mekanı. taziyelerinizden başka bir şey konuşulmayacak cenazelerden değil. sen terbiyesiz bir adamsın,yazıyı hiç ironiye falan sokmadan direk söyliyeyim sana.terbiyesiz vede insanlıktan nasibini almamış birisin (öyle kullandığın kalın kafalı vb. hakaretlerle, yada isim belirtmeden hakaret etmenin,laf geçirmenin ucuzluğuyla hakaret etmeyeceğim sana).. açıkçası yazdıklarında, bencil ruhsuz kelimelerinde umrumda değil. sen ölsen, birisi de forumda, öldü dese, üzülmem..inan gram üzülmem, temiz havamı kirletenlerden biri gitmiş derim, sevinmem..ama ölenin arkasından "üzülmedim" diye yazmam.seveni vardır,acısına hakarettir diye yazmam.ölüm üzücüdüer çünkü,ölümün kendisi kötüdür,üzülüp üzülmemek insana kalmıştır,ama bu tür toplu çocuk ölümünün arkasından "üzülmedim" diye yazmak, mesaj verdiğini sanan acınası birine mahsustur..hal böyleyken,daha reşit olamamış,bilinçsiz ve de suçsuz çocukların arkasından, sonrada güngörendeki patlamayı da katarak işin içine, herkesin okuduğu bu forumun içine kelimeler kusman çok kötü.. neden bu yazıyı yazıyorum ..çünkü son zamanlardaki bu ruhsal yozlaşmaya 2 kelime etmek gerek, böyle kötü olaylardan sonra, acı çeken insanlar olduğunu yadsırcasına, ölenlerin suçsuz çocuklar olmasına rağmen, saçma sapan, farklı olayım, dikkat çekeyim, küfür yiyeyim diyerek, ergenlik sivilceli, masturbasyon havasında abuklamalarını yazmaya biraz utan diye yazıyorum..utanman olduğunu da sanmıyorum.. Katılıyorum sana öyle boş gereksiz miğde bulandırıcı yorumlar yapıyorsunuz ki. Bizim şirkette çalışan 35 yaşlarında bir adam yine konya'da süleymancıların bir okulunda okumuş orta okulu. Yaz kış 3 yıl orada kalmış Orta sona kadar anlattığına göre iğrenç bir yer. Ama bu adam baba ben burda beni daha fazla dayanamiyorum diyip bırakmış orayı orta sonda. Şu anda alakası yok ne AKP ile ne de koyu dincilikle. Öyle yerlerde okuyan her insan şeriyatçı olucak diye birşey yok. Masum çocuklara böyle damgalar vuramazsınız
Dev Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Chastise said: Her insan her insanın ölümüne üzülmelidir, ölen insansa tabi. Sen ne diyosun batu ya, emolarla dalga geçen adamın dediğine bak. Niye üzüleyim tanımadığım birine ben ya. Kaybım ne, bana ne? Ayrıca arjantin de "İNSANLIĞINIZ NEREDE ULAN" ağlayışından ve araya serpiştirilmiş bir kaç ad hominem den öteye gidememiş. Uzunca bir savunma yazmaya gerek yok. Bir de ölsen üzülmem demiş, lol. Neden üzülesiniz, sanki tanıyosunuz gibi bişey demedim mi zaten ben okuma özürlü. Ekstradan sanki "iyi ki geberdiler" dedik de çullanıyorsunuz. Hepiniz de çok duygusal, çok düşünceli, çok hümanist adamlarsınız. Yalan yalan tavırlar. Harbi çok üzüldü burada üzüldüm ayağı çekenler. Kendinizi kandırdığınız yetmiyor, bir de savunuyorsunuz inanmış gibi. İki gün sonra unutacaksınız. Bu mu üzülmek?
Earenwen Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 öncelikle çocuklar için, mekanları cennet olsun pati içindeki tartışmaya gelince. adamlar gebersin pislikler dememiş ki? hayır o değil artık rezalet olmaya başladı bu razien tripleri. hadi adam "gebersin yobazlar" demiş olsun, sen de ozaman "abicim ayıptır yazıktır küçücük çocuktur onlar de. ı ıh, napıyor eşşekbaşı? gösterelim sg-1 said: Çirkin bir örgütlenmenin inançları sömürülen masum kurbanları, benim gözümde terörist kampından farklı olmayan bir yerde olan kazada hayatlarını kaybetmiştir. Durum budur, ölenlere Allah'tan rahmet dilerim, o kadar. PKK'lı teröristlere rahmet bile dilemediğimi, mezarlarını bilsem gidip tüküreceğimi göz önüne alırsak, kimse benden bu çocuklar için daha fazlasını beklemesin. Dünya'da ağlanmaya daha fazla değecek çok ölüm var. demiş sg-1, ilk paragraf gayet açık, nasıl bir yerde öldüklerini dile getirmiş, çocuklara terorist dememiş. ölenlere de allahdan rahmet dilemiş. sonra bi de eşşekbaşı lafı çarpıtmasın diye bi paragraf daha açıklama yapmış, teroristle aradaki fark için. ama yoook, ille kışkırtma olacak Horizon said: Terörist kampından farklı görmüyorsan orayı , bu tarz yerlerde olan insanların hepsi teröristtir anlamına gelir. Ozaman gideceksin ve bunların kafasına sıkacaksın. Ya da böyle saçma saçma , insanları galiyana getirici konuşmayıp bence çeneni kapa. Bukadar saçmalanır , bukadar insanlıktan çıkılabilir. Hayat görüşüne bir göz atmanı tavsiye ederim. Ordakiler herne ise insanlar hayvan değiller , daha burda geçen günlerde hayvanlardan bahsediliyordu onlara bile kıyamazken , genç öğrenci insanların bu şekilde ölmeleri üzerine gelen yorumlara bak. Bu yorumları yapanlara soruyorum siz insanmısınız ? ilk bir kaç cümle zaten direk çarpıtma, bariz, ilişkilendirme kura kura, yavaştan da çarpıta çarpıta laf başka yere getiriliyor, sonra da rahatsız edici cümleler kuruluyor "sıkacaksın kafasına". cımbızla ayıklıyorsun denmesin diye komple yazdım ilk sayfadan karşılaştırmayı, wall of text için özür dilerim. fakat abicim yemeyin bu numaraları. o vatan haini köpek dediklerinizin de amacı bu, şeriat falan değil, ülkeyi bölmek. bölünmeyin abiler bölünmeyin
sir Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 tuncay özkan da zamanında terörist kampındaymış bu söyleme göre =)
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 @Sir, ben bizzat kendim de o kamptaydım merak etme, sadece yatılı değildi. @Earenwen, boşuna uğraşmışsın, bak ben tek satır cevap vermiş miyim Horican'a. Bırak insanlar kendi kurdukları hayal dünyasında nasıl biliyorlarsa öyle yaşasınlar. Kaçak Kuran kursları bilimadamı yetiştirir zaten, müzisyen yetiştirir, ressam çıkar oralardan.
Öne çıkan mesajlar