Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Av ve Yaban Hayatı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ
ORMANCILIK MESLEK YÜKSEKOKULU AV YABAN HAYATI PROGRAMI

Çalışma Alanları

Av ve Yaban Hayatı mezunları Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Belediyeler, İl ve İlçe Av komisyonlarında görev alabilecekleri gibi özel avlaklarda, av turizm şirketlerinde ve hayvanat bahçelerinde de teknik elaman olarak çalışabilirler.

Çalışma Ortamı

Av ve yaban hayatı geniş bir çalışma alanını kapsar ve çalışma ortamını, daha çok ormanlar, tarımsal ve sulak alanlar gibi açık alanlar teşkil eder. Av ve yaban hayatındaki çalışmalar bireysel veya ekip halinde gerçekleştirilir. Bazı durumlarda arazide yağmurlu, soğuk ve zor koşullarda çalışmaları gerekebilir ve hatta geceleri fazla mesai bile yapabilirler. Çünkü yabani hayvanların önemli bir kısmı gece daha aktiftir. Yaban hayvanları ile çalışırken her zaman kaza riski vardır. Bu sebeple gerekli tedbirler alınarak arazi çalışmaları yapılır. Ayrıca doğada bulunan birçok hayvan hastalığının insanlara da bulaşma riski olduğu unutulmamalıdır.

İş Bulma Olanakları

Yurdumuzda Av ve Yaban Hayatı Mezunlarına çok fazla ihtiyaç bulunmaktadır. Gerek kamu sektöründe, gerekse özel sektörde bu konuda yetişmiş ara eleman bulunmamaktadır. Mezunlar Türkiye’nin her yerinde çalıştırılabilirler. İş bulma konusunda cinsiyet ayrımı yoktur. Fakat bu konuda çalışacak kişilerin hayvanlardan korkmaması ve gece de çalışabilmeleri gerekir.

Mesleğin Geleceği

Bu programdan mezun olanlar gerekli koşulları sağladıkları taktirde Orman Fakültelerinin Orman Mühendisliği Bölümlerine dikey geçiş yapabilirler. Yaban hayatının dünyada giderek önem kazanması bu mesleğin geleceğini daha parlak kılmaktadır. İlerideki yıllarda Orman Fakültelerinde Yaban Hayatı Bölümü açıldığında ön lisansı bitiren mezunlara yaban hayatı yöneticisi olma imkanını da verecektir.

Dersler

Av ve Yaban Hayatı eğitimi, teorik dersler ve uygulamalı laboratuvar çalışmaları ve staj ile bütünleştirilmiş olarak yapılan bir eğitimdir.

I.Yarıyıl II.Yarıyıl

- Türk Dili I - Türk Dili II

- Atatürk İlkeleri ve - Atatürk İlkeleri ve

İnkılap Tarihi I İnkılap Tarihi II

- Yabancı Dil I - Yabancı Dil II

- Güzel Sanatlar/ - Güzel Sanatlar/

Beden Eğitimi Beden Eğitimi

- Ekonomi - Odunsu Bitkiler

- Matematik - Yaban Hayvanları

- Zooloji Bilgisi

- Bilgisayar Uyg. - Ekoloji

- Bitkilendirme - Otsu Bitkiler

- Ormancılık Bilgisi

III.Yarıyıl IV.Yarıyıl

- Korunan Alanlar - Yaban Hayatı Alanlarının

Yönetimi Islahı

- Populasyonların - Av ve Yaban Hayatı

Düzenlenmesi Mevzuatı

- İçsu Ürünleri -Yaban Hayvanları Üretimi

- Halkla İlişkiler - Yaban Hayvanları

- Yaban Hayvanları Hastalıkları

Envanteri - Biyolojik Müze

- Sulak Alanlar Yöntemleri

- Bitki Koruma - Avlanma Yöntemleri ve

- Seçimlik Ders Uygulamaları

- Seminer

- Seçimlik Ders

Seçimlik Dersler

* Çevre Kirliliği

* Av Hayvanlarının İzlenmesi ve Transferi

* Yaban Hayatı Ekolojisi

** Doğa ve Av Turizmi

** Atıcılık

** Yaban Hayatı ve Silvikültür

** Avlak Yönetimi
Mesaj tarihi:
adam wall of text koymuş hala soruyonuz istanbul üniversitesinde varmış işte iş olanakları da yazıyor orda. ayrıca atıyorum ama muhtemelen ktü veya karadeniz bölgesindeki üniversitelerde vardır. orda orman fakülteleri oluyor genelde
Mesaj tarihi:
Herhalde korucu (ranger) yada ormancı felan olursunuz. Aslında başka memlekette olsak kanada, abd yada yada geniş vahşi yaşam alanlarına sahip ülkelerde olsak tek geçeceğim bir bölüm. Bir nevi timsah dundee yetiştirme bölümü.
Mesaj tarihi:
Ardeth said:
adam wall of text koymuş hala soruyonuz istanbul üniversitesinde varmış işte iş olanakları da yazıyor orda. ayrıca atıyorum ama muhtemelen ktü veya karadeniz bölgesindeki üniversitelerde vardır. orda orman fakülteleri oluyor genelde

başlıkta ben TC Milli Eğitim...blabla yazıyo sandım okumadım meğer istanbul üni yazıyomuş hmm neyse:D
Mesaj tarihi:
avcı olduğum için bitirdiklerinde oldukları bi mesleği biliyorum. Av ve yaban hayatı denetimcisi oluyorlar mesela gece 2 de avdayız diyelim bi anda pusudan devletin jeep i ile iki tane amca çıkıveriyor. Ve anında kişi başı 1 milyardan hesaplarsak arabada en az iki kişi isek 2 milyar ceza kesiyor tam imza atarken en aşşağı 250-300 ytl rüşvet verip kurtarıyorsun.
Mesaj tarihi:
Çokakıllıadam said:
Hacı bu tercihleri verdikten sonra mı söylenir.

Neleri tercih ettiğini çok merak ediyorum eğitim bölümüne açtığın topikler yüzünden :p

hayırlısı olsun bi de.
Mesaj tarihi:
Şehirler:
Ankara
Antalya
İstanbul
İzmir
Kocaeli
Bolu
Giresun
Çanakkale
Eskişehir

Bölümler:
Rekreasyon
At Yetiştiriciliği
Sınıf Öğretmenliği
Kamu Yönetimi ve Siyasal Bilimler
Arkeoloji
Sigortacılık
Ekonomi Birşeyi
Turizm İşletmeciliği
Psikoloji
Seyahat İşletmeciliği

Hatırladıklarım bu kadar(:
Mesaj tarihi:
sen ciddi olayi asmissin :)

madem boyle bir is istiyordun

neden gidip peynir sut uretimiyle ilgili bir bolum secmedin

iyi bir usta 2 milyar maasla basliyor

ve ortalikta usta yok hepimiz araniyoruz
Mesaj tarihi:
abi rekreasyon nedir ya?Hayatımda ilk defa duyduğum bir kelime.

neyse aramaya inandım
1 . İnsanların boş zamanlarında, eğlence ve spor amacı ile gönüllü olarak katıldıkları etkinlikler.
2 . Bir bölgeyi insanların eğlenme, dinlenme amacıyla kullanabilecekleri bir duruma getirme.

Bumu olmak istediğin şey piknik alanı mı yaratıcan?
  • Yeni Oluştur...