Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Bu bölüm hakkında bilgisi olan var mı? Varsa beni bilgilendirebilir mi?
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ ORMANCILIK MESLEK YÜKSEKOKULU AV YABAN HAYATI PROGRAMI Çalışma Alanları Av ve Yaban Hayatı mezunları Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Belediyeler, İl ve İlçe Av komisyonlarında görev alabilecekleri gibi özel avlaklarda, av turizm şirketlerinde ve hayvanat bahçelerinde de teknik elaman olarak çalışabilirler. Çalışma Ortamı Av ve yaban hayatı geniş bir çalışma alanını kapsar ve çalışma ortamını, daha çok ormanlar, tarımsal ve sulak alanlar gibi açık alanlar teşkil eder. Av ve yaban hayatındaki çalışmalar bireysel veya ekip halinde gerçekleştirilir. Bazı durumlarda arazide yağmurlu, soğuk ve zor koşullarda çalışmaları gerekebilir ve hatta geceleri fazla mesai bile yapabilirler. Çünkü yabani hayvanların önemli bir kısmı gece daha aktiftir. Yaban hayvanları ile çalışırken her zaman kaza riski vardır. Bu sebeple gerekli tedbirler alınarak arazi çalışmaları yapılır. Ayrıca doğada bulunan birçok hayvan hastalığının insanlara da bulaşma riski olduğu unutulmamalıdır. İş Bulma Olanakları Yurdumuzda Av ve Yaban Hayatı Mezunlarına çok fazla ihtiyaç bulunmaktadır. Gerek kamu sektöründe, gerekse özel sektörde bu konuda yetişmiş ara eleman bulunmamaktadır. Mezunlar Türkiye’nin her yerinde çalıştırılabilirler. İş bulma konusunda cinsiyet ayrımı yoktur. Fakat bu konuda çalışacak kişilerin hayvanlardan korkmaması ve gece de çalışabilmeleri gerekir. Mesleğin Geleceği Bu programdan mezun olanlar gerekli koşulları sağladıkları taktirde Orman Fakültelerinin Orman Mühendisliği Bölümlerine dikey geçiş yapabilirler. Yaban hayatının dünyada giderek önem kazanması bu mesleğin geleceğini daha parlak kılmaktadır. İlerideki yıllarda Orman Fakültelerinde Yaban Hayatı Bölümü açıldığında ön lisansı bitiren mezunlara yaban hayatı yöneticisi olma imkanını da verecektir. Dersler Av ve Yaban Hayatı eğitimi, teorik dersler ve uygulamalı laboratuvar çalışmaları ve staj ile bütünleştirilmiş olarak yapılan bir eğitimdir. I.Yarıyıl II.Yarıyıl - Türk Dili I - Türk Dili II - Atatürk İlkeleri ve - Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I İnkılap Tarihi II - Yabancı Dil I - Yabancı Dil II - Güzel Sanatlar/ - Güzel Sanatlar/ Beden Eğitimi Beden Eğitimi - Ekonomi - Odunsu Bitkiler - Matematik - Yaban Hayvanları - Zooloji Bilgisi - Bilgisayar Uyg. - Ekoloji - Bitkilendirme - Otsu Bitkiler - Ormancılık Bilgisi III.Yarıyıl IV.Yarıyıl - Korunan Alanlar - Yaban Hayatı Alanlarının Yönetimi Islahı - Populasyonların - Av ve Yaban Hayatı Düzenlenmesi Mevzuatı - İçsu Ürünleri -Yaban Hayvanları Üretimi - Halkla İlişkiler - Yaban Hayvanları - Yaban Hayvanları Hastalıkları Envanteri - Biyolojik Müze - Sulak Alanlar Yöntemleri - Bitki Koruma - Avlanma Yöntemleri ve - Seçimlik Ders Uygulamaları - Seminer - Seçimlik Ders Seçimlik Dersler * Çevre Kirliliği * Av Hayvanlarının İzlenmesi ve Transferi * Yaban Hayatı Ekolojisi ** Doğa ve Av Turizmi ** Atıcılık ** Yaban Hayatı ve Silvikültür ** Avlak Yönetimi
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Orman fakültesi?? Vay be, ben de araştırdım falan sanıyorum bölümleri fakülteleri..
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Recall teşekkür ediyorum.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mezuniyet sonrası iş imkanları neymiş recall onları biliyo musun?
throine Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 tüfekle ava mi cikiliyo ne yapiliyo. 1000 yaban domuzu, 2000 keklil avlayan mezun oluyo.
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 adam wall of text koymuş hala soruyonuz istanbul üniversitesinde varmış işte iş olanakları da yazıyor orda. ayrıca atıyorum ama muhtemelen ktü veya karadeniz bölgesindeki üniversitelerde vardır. orda orman fakülteleri oluyor genelde
Xaenin Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Sen geçen gün de rekreasyon bölümüyle ilgili bilgi istiyordun. Dalga falan mı geçiyorsun anlamadım.
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Abi araştırıyorum?
Law Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Herhalde korucu (ranger) yada ormancı felan olursunuz. Aslında başka memlekette olsak kanada, abd yada yada geniş vahşi yaşam alanlarına sahip ülkelerde olsak tek geçeceğim bir bölüm. Bir nevi timsah dundee yetiştirme bölümü.
yav Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Ardeth said: adam wall of text koymuş hala soruyonuz istanbul üniversitesinde varmış işte iş olanakları da yazıyor orda. ayrıca atıyorum ama muhtemelen ktü veya karadeniz bölgesindeki üniversitelerde vardır. orda orman fakülteleri oluyor genelde başlıkta ben TC Milli Eğitim...blabla yazıyo sandım okumadım meğer istanbul üni yazıyomuş hmm neyse:D
Rakursi Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Recall06 said: T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ ORMANCILIK MESLEK YÜKSEKOKULU AV YABAN HAYATI PROGRAMI Off bu ne yahu karnıma ağrılar girdi
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 ahahaha süpermiş ya orman fakültesi
kenzap Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 avcı olduğum için bitirdiklerinde oldukları bi mesleği biliyorum. Av ve yaban hayatı denetimcisi oluyorlar mesela gece 2 de avdayız diyelim bi anda pusudan devletin jeep i ile iki tane amca çıkıveriyor. Ve anında kişi başı 1 milyardan hesaplarsak arabada en az iki kişi isek 2 milyar ceza kesiyor tam imza atarken en aşşağı 250-300 ytl rüşvet verip kurtarıyorsun.
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Hacı bu tercihleri verdikten sonra mı söylenir.
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 abi ne sanıyordun sana bi dağ evi yanına küçükbaş hayvan ayarlayıp gel bak demelerinimi :D
yav Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Çokakıllıadam said: Hacı bu tercihleri verdikten sonra mı söylenir. Neleri tercih ettiğini çok merak ediyorum eğitim bölümüne açtığın topikler yüzünden :p hayırlısı olsun bi de.
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Şehirler: Ankara Antalya İstanbul İzmir Kocaeli Bolu Giresun Çanakkale Eskişehir Bölümler: Rekreasyon At Yetiştiriciliği Sınıf Öğretmenliği Kamu Yönetimi ve Siyasal Bilimler Arkeoloji Sigortacılık Ekonomi Birşeyi Turizm İşletmeciliği Psikoloji Seyahat İşletmeciliği Hatırladıklarım bu kadar(:
matama Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 sen ciddi olayi asmissin :) madem boyle bir is istiyordun neden gidip peynir sut uretimiyle ilgili bir bolum secmedin iyi bir usta 2 milyar maasla basliyor ve ortalikta usta yok hepimiz araniyoruz
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Abi iyide bunları tercihleri verdikten sonra söylüyorsunuz yüreğim parçalanıyor.
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 sınıf öğretmenliği de beleş iş he, atarsın kapağı bi özel okula oh
Sawer Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 abi rekreasyon nedir ya?Hayatımda ilk defa duyduğum bir kelime. neyse aramaya inandım 1 . İnsanların boş zamanlarında, eğlence ve spor amacı ile gönüllü olarak katıldıkları etkinlikler. 2 . Bir bölgeyi insanların eğlenme, dinlenme amacıyla kullanabilecekleri bir duruma getirme. Bumu olmak istediğin şey piknik alanı mı yaratıcan?
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Para kazanmak istiyorum(: İş alanları geniş Tskya girebiliyorum. Ayrıca bugün fark ettim Trabzon,Muğla filanda yazmışım.
Öne çıkan mesajlar