aquila Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 sen cok uzun yaziyosun yalniz, ona bi dikkat et.
-007- Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 daha kısa yazamıyorum maalesef. en sade hali yani o yazının, cevap verilen kişinin okuması yeterlidir.Bu arada bu mesajın da iyi oldu, post kasıyorsun diyen arkadaşa kapak olsun. Türkiye'de seçim yapılarken halkın oy verme kriterleri üzerine somut kapı gibi bilimsel kaynak: dikkat! uzun mesaj -007- said: İşte zamlardan toplanan paralar buraya gidiyor: said: Ak Parti İstanbul Teşkilatı 18 bin Euro'ya kiraladığı robotla seçmenlerden oy istedi. Vatandaşların seçimlerle ilgili merak ettiği konuları politikacı edasıyla yanıtlayan Akrobot adı verilen robot yoğun ilgi gördü. Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda dün öğle saatlerinde İstanbul 3.Bölge Milletvekili adayı Fuat Bol ve partililerle birlikte seçim propagandası yapan Akrobot, kafasını her iki yöne çevirip yürüyerek özellikle çocukların büyük ilgisini çekti. Göz kısmında özel bir kamera ve ses donanımı bulunan robota sorulan soruları, uzaktaki kabinde oturan bir partili mikrofon sistemi ile robot yanıt vermiş gibi cevaplandırıyor. "Barajı hangi partiler geçer" sorusuna, "Birinci belli diğerlerini bilemiyorum" diyen robot, Kasımpaşa futbol takımını tuttuğunu anlattı. Bakırköy'de günde 300 kişi partiye üye olurken, robot sayesinde bu sayının 500'e çıktığı belirtildi. (2007) İşte demokrasiniz böyle işliyor.
EagleEye Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Benim oyum garanti Pamukoğlu'na. Ve tanıdığım bi çok insanda bu adama oy verecektir. Sırf Deniz Baykal'a güvenmediği için, oy vermeyen yada AKP ye oy veren bi çok insan tanıyorum, onlarda bu adama oy verecektir. Sağcılardan zaten sağlam oy toplar gibi. Tek sorun basında oy toplayamayacakmış gibi yansıtılması olabilir. Umarım bunuda aşarlar.
Bloodless Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Ya zaten geçen seçimleride anlamadım çevremde herkes CHP'e oy verdim vs dedi ama AKP ile %2 fark vardı :) herneyse ama acayip gaza geldim ya(sanki partiyi ben kuruyorum)! Oyumu şimdiden aldı tanıdığım herkesde PAŞAMA oy verecektir. birisi yukarıda güzel parmak basmış. Tek parti olayı bitiyor!
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 007 birçok yerde Baykal "kavgacı" lider olarak tanımlanıyor. Bence bir partinin ne ideolojide çalıştığından ziyade halka ne kadar torpil geçtiği önem taşıyor. Örneğin doğunun gelişmemesi nedenlerinden biri, aşiret ağalarına kapalı feodal bir düzen oluşmuş olması. Köy enstitüleri bunu kırmaya çalışmış olsa da, köy enstitülerini kapattıklarından başarısız olmuştur. Aşiret ağalarının altında fakirleşen halk da, köyden kente geçip zenginlerin hayatını yaşama hayalleriyle varoşları oluşturmuştur. Halka desen ki, "ben bunu düzelticem, kentlerden köyle geçişi sağlıyıp köylülerin özgürleşmesini sağlıyacağım, halka çalışıcağım" bunu kimse umursamaz. Ama "çalışmayan herkese bir buzdolabı ve her ay bedava kömür dağıtacağım" dersen, bir anda "halkı düşünüyor" oluyorsun. Bu yüzden bence CHP'nin kaybedip AKP'nin kazanması, sert görünmekle, iyi hitabetle felan alakalı değil. Tersine halka onların dilinden muhamele yapmıyor olmakta. "Siz bize her ay 1 milyon verin, biz bir yıl sonra size 10 milyonluk promosyon oyuncak verelim" desen mesela, bak nasıl bir anda "ooo süper partiymiş" denilmeye başlar :) Hani biz eleştirince "elitistsin sen, halk değilsin, halkı sevmiyorsun" deniyor da, 1 milyon dolarlık villalarda oturan insanlarla değil, direk bildiğin, "halk" diye nitelendirilen esnafla konuşurken öğrendiğim şeylerden biri. Birinin evine gidiyorlar, "biz size 5 milyar vericeğiz, oyunuzu bize verin" diyorlar, adam "e 5 milyar vericekler demek ki iyi iş yapacaklar" diye düşünüp oyu veriyor. Ama sonra "ah vah ne ettim de oy verdim, oy verdiğim elim kırılsaydı" diye pişman oluyor. Dediğim gibi, bunu söyleyince de "elitist" oluyorsun. Yani demek istediğim, CHP'nin iyi hitabet eden bir liderinin olup olmamasıyla alakası yok bence bütün bunların. Halk "ideoloji" veya "gelecek" istemiyor. Halk promosyon istiyor. Promosyonu verceksin, ondan sonra yapacağın hizmeti gerçekleştireceksin. Promosyonsuz kimse gelecekte nolacağını düşünmüyor. Mesela iki seçenek sunsan adama, a) Bugün aç kalıcaksın, ama yarından itibaren para içinde yüzeceksin. b) Bugün sana para vericeğim, ama yarın allah kerim. Bunlardan ikincisini seçer adam. Burdan Osman Pamukoğlu'na gelecek olursam. Osman Pamukoğlu da "PKK terörünü yokediceğim, kimse acı çekmiyecek bundan sonra" diyerek çıkıyor. Ama CHP örneğindeki gibi, halka bunlar işlemiyor. PKK terörü felan değil, onlara devletten gelecek promosyonlar önemli. Yani mesela Osman Pamukoğlu top ve kömür dağıtırken "PKK terörü bitecek" derse, ancak öyle oy alır bence :) Yoksa Baykal örneğindeki gibi "halkı düşünmeyen elitist" veya "kötü lider" olur.
trapt Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Dogu halki bu adami cok sevdigini defalarca dile getirdi. Bu pasa gorevdeyken kararliligi sayesinde turk ordusuna sayisiz mucadelede zafer kazandirdi. Birde askerden politikaci olmaz diyenler icin:Imam hatipliden veya ilkokul mezunundan vekil ve basbakan oluyor.Iyi egitimli bir askerden neden olmasin ? Bu ulkenin ilk basbakani ve kurtaricisi bir askerdi unutmayin. Kitaplarini okuyun bence.Birde ustu kapali konusmayan bir adami turk siyaset tarihi uzun zamandir gormedi. Sozde milliyetci olan MHP nin oylarini kesin toplayacaktir.Zaten her kesimden insan destekliyor. Su an hukumette gorev yapan butun partilerinde oyunun dusecegi kesin.Ataturkcu konusmalariyla ve yaptigi icraatlariyla cok begendigim birisi.Umarim medya onu yipratmadan cok guzel bi yere gelebilir.
SturmVogel Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 hayret Viktor hala mesaj atmamış Osman Pamukloğlu'nun konuşmaları var özellikle Dağlıca baskını ve sonrasındaki müdahele gecikmesini eleştirdiği yerleri izlemiştim, çok etkilemişti beni.
GEd Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 gerçekten imam hatipliden ilkokul mezunlarından neler oluyor bu ülkede asker olunca mı sorun var.
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 aha oy vericegim partiyi buldum en azindan dusuncelerime uyuyor aciklamalari der her gun baykal i gorup kendi kendime kufur etmem cok dogru seyler soyluyor osman pamukoglu darbeci vs vs ayaklarini gecelim askerden politikaci olmaz diyenlerde yaniliyorlar cunki tarihin en buyuk liderleri nedense hep asker olmuslardir simdi saymaya baslasak wall of text olucak ha su dogrudur askerler sivil siyasetin yalanlarina komplolarina karmakarisik iliskilerine uygun degildir zaten genelde o yuzden secilemeden cuvallarlar
EagleEye Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Ben şöyle bi mantık yürüttüm genellikle kendimden ve çevremden baz alarak. Şimdi bu adam AKP ortada yokken parti kurucam böle böle olucak deseydi, asker bu güven olmaz der geçerdim muhtemelen. Ama şu an AKP sağolsun benim bile milliyetçilik duygularımı ortaya çıkarttı. Zaten şu an ki partilerin hiç birisine düşüncelerim yakın bile değil, bu şekilde idealist bi parti kurulmasını bekliyodum, eminim bir çok insanda bekliyodu, o yüzden oy toplar bence.
GEd Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 pamukoglu said: 12. 1960'dan başlayarak, gerçekleşmiş veya yarım kalmış teşebbüsler halinde ordunun siyasi sürece müdahaleleri vardır. ordu, direkt veya dolaylı hayatı boyunca fiilen siyaset dışı kalacaktır. bu yazıyor sitesinde :)
EagleEye Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 manifestolarında yazıyo galiba o. Zaten ben okuyunca baya gaza geldim :P
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 abi asker olan adamlar en azından üniversite seviyesinde eğitim alıyor. meclise doldurulanlardan kat kat iyidir. tabi ama baykala bakarsak da onun da doktorası var yani. sadece eğitimle olmuyor
Llama Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 bu adam sözleriyle döver herkezi mecliste ha
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 baykal yeteneksiz degil vizyonu yok oyle birsey olucaga olmazda hani olursa sana omur boyu chp baskanligi ve mecliste gurup verleim ana muhalefet hep sen ol ama secimelre katilma bir daha sevincten havalara ucar iktidara gelmek gibi bir niyeti yok muhalefetten memnun o kendisi kosuda birinci olmak istemiyen adama supeman gucu verseniz gene kazanamaz kazanmayi kendi istemiyor cunki
MacLeod Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Recall06 said: Ummetcilik TR siyasetinde yeri yoktur derken herhalde AKP,FP,Saadet, vs gibi yapilarida goz onune aliyorsun.. Ayrica bizde onu dedik, MHP once TURK olmayi koyar siralamada sen nesin sorusuna ilk TURKUM der, BBP ilk once muslumanim der.. Ayrica tam anlami ile TURANCIDIR MHP, BBP de UMMETCIDIR MHP ve turan lol. cidden ilk kurulduğunda böyle planlamışlarmıydı bilemiyorum ama şu an arap milliyetçiliğine daha yakınlar adamlar 3-5 oy uğruna ümmetçi oldular. islam-türk sentezi gibi abuk bişeyle ortaya çıktılar. bu dönem meclise girdilerse sırf AKP sayesindedir. eğer osman pamukoğlu partisi iyi bir kadro ve yapılandırmayla girerse seçime MHP den çok oy kayacağını umut ediyorum. nihal atsız sempatizanı adamlar bile daha tutarlı bu adamların fikirlerinden.
funq Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 pamukoglu said: 12. 1960'dan başlayarak, gerçekleşmiş veya yarım kalmış teşebbüsler halinde ordunun siyasi sürece müdahaleleri vardır. ordu, direkt veya dolaylı hayatı boyunca fiilen siyaset dışı kalacaktır. ordu teşebbüsünü gerektirecek bir yönetim sergilemeyeceği için, teşebbüse gerek kalmaz zaten... yanlışlar yapabilir tabi ki, ama bu Türk kimliğini, bayrağını, bütünlüğnü tehlikeye atacak yanlış olmayacaktır buna şüphe yok.
pekaziz Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Ehe buradaki yorumlara bakılırsa bir sonraki seçimde Osman Pamukoğlu başbakan olur :)
aente Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 sağlam bir kadro yapsın yanına, biraz bilindik isimler, aksın meydanlara valla. da ilk seçimlerde en fazla meclise girer, şu an sıfırdan isimlerle akp'yi geçecek parti zor biraz ne yazık ki. neyse görelim belki düzgün biridir.
Sawer Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Recall06 said: Konu tamamen bu, Pamuk pasa, AKP nin oylarina goz koymuyor, CHP nin oylarina ve MHP nin oylarina goz koyuyor.. E peki bu kadarbasarili bir stratejist/kurmay neden boyle bir hataya dusuyor? Yani temel soylemi AKP nin yanlislarini duzeltmek degil mi? O zaman var olan siyasi bir partiye girmek ve desteklemek varken, neden boyle cilginc sonu husran oldugu belli olan bir ACILIMA gerek duydu. Yanlış Bir Davranışı,Yanlış Bir Davranış Yaparak Çözemessinki. Karşındaki adam çalıyor diye senindemi çalman lazım?Herkes millete oy için kömür dağıtmaya başlasa o zaman başa gelicek partinin akpden ne farkı kalıcak.Aynı Hareketlerden suçlu olucak...
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 bizkaclirayiz yaz 3223 e gonder 5 lira bagisla tuncay vatandaslara akp den cok komur dagitsin (saka maka degil ahrbi bu isi yapicakmis dsfasdffdsfs)
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Önemli olan insanlara sunacağı ekip. AKP nin bu oy oranı ile kazanmasının sebebi kurduğu , yanına aldığı ekibin güven vermesi en azından diğer kurulan ekiplere göre daha iyi olduklarının düşünüldüğü içindir. Şu zamanda hemen şimdi gene seçim olsa gene AKP nin böyle açık farklarla iktidar olacağı kesin , çünkü hala ortada ciddi şekilde düzgün bir ekibe sahip parti yok. Ellerinde malzeme olmadığı için bir ara eskileri bile tekrar gelin diye getirmeye çalıştılar , bu kadar umutsuzlar yani.
Slat Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Horizon said: Önemli olan insanlara sunacağı ekip. AKP nin bu oy oranı ile kazanmasının sebebi kurduğu , yanına aldığı ekibin güven vermesi en azından diğer kurulan ekiplere göre daha iyi olduklarının düşünüldüğü içindir. Hori, Türkiye'de demokrasi diğer ülkelerde işlediği gibi işlemiyor ve halk diğer ülkelerdeki gibi bilinçli değil.. O yüzden öyle davranmaktan da vazgeçin.. AKP'nin ekibinin neyine güvensin? Maliye Bakanı'nızın bile nitelikli dolandırıcılıktan davası var ne güveninden bahsediyorsunuz.. İnsanlar cahil, umurlarında falan da değil zaten ekip mekip.. AKP'ye neden oy verdin diyorsun, din diyorlar türban kömür diyorlar.. Sanki oturup AKP'nin ekibini falan inceliyor adamlar.. Geçiniz bu lafları..
Öne çıkan mesajlar