Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kapatma Davası kararı açıklanıyor!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
aquila said:
abi ergenekon diye bisey yok ki kendini bogsun.

işte ya çıkıp "uydurdum len ben" dicek (ki yine kendine patlar) ya da var olduğu konusunda ısrar edip devam edicek ama buseferde PKK'nın iddiasıyla boğuşmaya çalışıcak ortalık birbirine karışıcak. Düşünsenize PKK hiçbi terör saldırısından sorumlu değildir hepsi Ergenekon'un başının altından çıkmıştır. Böyle bir iddia olcak, RTE her 2 koşulda da inanılmaz zor durumda kalır.
Mesaj tarihi:
MrLevie said:
yahu bir kaç sorum var?

şimdi bu adamlar anayasaya göre karar vermiyor mu o zaman niye oylanıyor bu olay? bir şey anayasaya göre ya doğrudur ya yanlıştır.

anayasaya göre karar veriliyorsa cevap hakkının ya evet ya da hayır gibi olması gerekmez mi? 3. hazine yardımı kesilsin ne demek ya?

oyle olmuyor

burda sozu gecen parti kapatma davasi
anayasaya uygunluk denetimi degil

anayasa parti kapatmalarinda gayet net bu 3 secenegi sunuyor

ha diger durumlarda ise anayasa mahkemesi toplaniyor diyelim bir yasa gecti yasada diyorki "ernik kokeni turk olan muslumanlar disinda kimse polis olamaz"

simdi boyle bir yasa pekala gecebilir meclisten o zaman gider anayasa mahkemesine itiraz edersin yasayi inceler ve anayasaya aykiri diye iptal eder

oylama olayi tamamen tarafisz sonuc cikabilsin diye ve anayasa mahkemesine secilen iyi hukukcular aralarinda konussun karara varsin diye

turkiyede ama anayasa mahkemesi yilalr icinde yetkielrinden cogunu kaybetti bu milletin kendi kendini yonetememe beceriksizligi yuzunden

idarenin "ben yaptim oldu" zihniyeti "cok oyu ben aldim benim dedigim olur" mantigi ile cikan yasalar anayasa mahkemesine takildi durdu ve mahkeme basta tamamen ozerk bir yapiya sahipken ve her vatandas iptal davasi acabiliyorken sirf siyasi iktidarlarin acizliginden ve siyasi partilerin bitmek tukenmek bilmiye nakvgalarindan istikrar bozucu bir unsur ilan edildi

once 72 muhtirasindan sonra sonrada 82 anayasasi ile yetkileir kirpilarak bugunki haline geldi

isin komigi kavga gurultuden istikrar bozuluyor diye demokratik her sey feda edilmis iken

yurutmenin yasama ustundeki vesayeti khk lar ile guclendirilmis iken

yurutmenin yargi ustunde kismi otoritesi kurulmus iken

ve demokrasilerin en onemli organi olan yasama organinin bir formaliteden oteye gidemedigi ve etkisinin 0 oldugu su yamali bohca 82 anayasasi ile bile siyasi partilerin birbiriyle kavgasindan istikrar bozuluyor

82 anayasasinin bizi icine soktugu su ceyrek demokrasi bile bol geliyor bize ki hala istikrar icin yurutmeyi her gun dahada guclendiriyoruz

su durumda oylama ile padisah seciyoruz zaten ama oy verdik demokrasi oldu diye avunuyoruz

bunun a partisi b partisi ilede alakasi yok fazla akpli kenkler hemen fasist elitist diye dalar simdi elestirdigimin fasizm oldugunun farkina varmadan

hangi parti gelirse gelsin iktidara herseye sahip olmak istiyro ulke icin calismak yerine
Mesaj tarihi:
Bence ülke için doğru bi karar oldu , bundan sonraki planlarda ülkedeki karmaşa , belirsizlik gittikçe biz de çökecektik.

Bunun dışında cevap vermek istediğim birkaç mesaj var.

Viktor demiş liboşlar kesin kapatacaklar filan demiş ne oldu kapanmadı diye. Ben burda kesin kapatacaklar diyen tanıdğım kimse hatırlamıyorum onun dışında kendimce söyliyim ben kesinlikle öyle birşey demedim.

Gene viktorun söylediği , haşim kılıç anayasa mahkemesi ve tüm üyeleri yerine nasıl olurda kapatma ile ilgili yeni anayasa adımı atın der ? Haşim kılıç o söylemi biz tüm üyeler olarak böyle düşünüyoruz şeklinde söyledi , orayı kaçırdın sanırım. Yani hepsi aynı fikirde anayasa değişikliği ile ilgili.

Drakhan da gene güzel saçmalamış , nasıl olurda 5 e 6 hani demokrasi horizon demokrasiyi açıklasın demiş. Yahu kusura bakmayın bu anayasa daki kanun değilmiy di ? Peki anayasanın uygulanması ile demokrasi değil demek nasıl oluyor ? Ki bu yoruma açık birşey de değil bildiğin matematik hesabı ve yasa. Bu zamana kadar bu yasanın dengesiz olduğunu neden kimse söylemiyordu :) unuttunuz mu ? Bilmiyormuydunuz ? OF of bukadar da acizlik içinde komik olmayın. Yazık.

Yani burda deli gibi post kasılmış üstüne deli gibi kişilerin açık iki yüzlülüklerini de gördük. Anayasa mahkemesini asacaksınız istemediğiniz kararı verdi diye. Tam tersi kartarı verseydiler yaşasın mahkeme işte bu sizinle gurur duyuyoruz mesajlarını burda görecektik bunu kimse inkar edemez.
Mesaj tarihi:
Anayasa mahkemesini asacaksınız istemediğiniz kararı verdi diye. Tam tersi kartarı verseydiler yaşasın mahkeme işte bu sizinle gurur duyuyoruz mesajlarını burda görecektik bunu kimse inkar edemez.

konsept boyle degil mi zaten? istemedigim seyi yaptilar diye mi desteklicektim? yoksa istedigimi yaptiklari icin terslemem mi lazim?
Mesaj tarihi:
senin tanidikalrin libos diil ne oldugunuz malum rol yapmaya luzum yok

said:

Gene viktorun söylediği , haşim kılıç anayasa mahkemesi ve tüm üyeleri yerine nasıl olurda kapatma ile ilgili yeni anayasa adımı atın der ? Haşim kılıç o söylemi biz tüm üyeler olarak böyle düşünüyoruz şeklinde söyledi , orayı kaçırdın sanırım. Yani hepsi aynı fikirde anayasa değişikliği ile ilgili.

don bir daha oku anlamadin sanirim

ben orda oyle dmemein sebebi eger parti kapatmalarina hasim kilicin dedigi gibi karsi olsaydi bu uyeler neden akp yi kapatma oyu verdi cogu?

mesajin yarisini okuyup sazanlik yapmiyalim
orda reddeden tek adam hasim kilic baskanda o cikip direk yalan soyluyor ama yemezler

mahkeme uyeleri dedigi gibi parti kapatmalarina akrsi olsa kapatalim oyu kullanmazlardi oybirligi ile red ederlerdi anca o zaman cikip bu aciklamayi yapabilirdi ve mantikli olurdu

son paragrafta mantiksiz olmus
turban kararinda mahkemeye cemkir
sonra kapatma davasi istedigin gibi olunca cici

hadi ornek veriyim turban kararina benden baska karsi cikan siyasi diyen akp karsiti ulusalci fasist elitist vs vs ciktimi?
cikmadi
utanmadan iki gun once bana yag cekenler ozelden fetodan kac para aldin diye mesaj attilar, ayni topic icinde hem fasist elitist guc sevdalisi militarist burokrat hemde seriatci soroscu fetocu satilmis ilan edilmek nasil biseydir bir ben bilirim

gerci alisigim zamaninda bir topicte amerikanci kominist nazi
ulkucu ilan edildigimde olmsutu anayasa mahkemesini cok iyi anliyorum hasim kilic disinda

insanlardan tiksinmeminde sebebi budur direk ideolojiye bogulmussunuz

o taraf bu taraf farketmiyor

akil mantik yerine ideoloji esir almis beyinleri
Mesaj tarihi:

Tarihi karar 6'ya 5 çıktı, kapatma isteği reddedildi

Anayasa Mahkemesi, AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davanın üçüncü gününde kararını açıkladı.

http://medya.zaman.com.tr/2008/07/30/karar2.jpg

Mahkeme Başkanı Haşim Kılıç, düzenlediği basın toplantısında AK Parti'nin kapatılması talebinin reddedildiğini açıkladı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AK Parti'nin kapatılmadığını belirterek, ''Ancak 6 arkadaşımız kapatılması yönünde oy kullanmış, 5 arkadaşımızdan 4'ü Hazine yardımından yoksun bırakılması sonucuna varmış, 1 kişi de reddedilmesi gerektiği sonucuna ulaşmıştır.

Bütün bunlardan 6 arkadaşımızın kapatılma, 4 arkadaşımızın da Hazine yardımından yoksun bırakılması kararını birlikte düşündüğümüzde siyasi partiye Hazine yardımından yani son yıl aldığı hazine yardımının 1/2 oranında yoksun bırakılmasına karar verilmiştir'' dedi.

Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi'nin 3 gündür süren görüşmelerinin ardından davayla ilgili kararı açıkladı. Kılıç, şunları kaydetti:

''AK Parti'nin kapatılmasıyla ilgili açılan davanın sonucunda AK Parti kapatılmamıştır. Ancak 6 arkadaşımız kapatılması yönünde oy kullanmış, 5 arkadaşımızdan 4'ü hazine yardımından yoksun bırakılması sonucuna varmış, 1 kişi de reddedilmesi gerektiği sonucuna ulaşmıştır. Bütün bunlardan 6 arkadaşımızın kapatılma, 4 arkadaşımızın da hazine yardımından yoksun bırakılması kararını birlikte düşündüğümüzde siyasi partiye hazine yardımından yani son yıl aldığı hazine yardımının 1/2 oranında yoksun bırakılmasına karar verilmiştir.

Ben bu sonucun çok iyi tahlil edileceğine, değerlendirileceğine, analiz edileceğine ve ilgili siyasi partinin buradan alması gereken mesajı alacağı temennisinde bulunmak istiyorum. Burada kapatma kararı çıkmamıştır Anayasa'daki bu sayıyı yani 7 sayısını tutturamamış olmasından dolayı kapatma kararı çıkmamıştır ama bu kararın sonucunda bu partiye bir ihtar kararı çıkmıştır, ciddi bir ihtar kararı çıkmıştır. Bu sonucun değerlendirileceğini ve gereğinin de yapılacağını umut ediyorum, tahmin ediyorum.''

Kılıç, Anayasa Mahkemesi'nde kararla ilgili yaptığı açıklamada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının ''Adalet ve Kalkınma Partisinin laikliğe aykırı eylemlerin odağı durumuna geldiğinin tespitiyle eylemlerinin ağırlığı da gözetilerek Anayasanın 69. maddesinin 6. fıkrası ve 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'nun 1/b maddesi gereğince temelli kapatılmasına karar verilmesi'' istemiyle dava açtığını anımsattı.

Bu davayla birlikte 61 kişinin de siyasi yasaklı olması talebi bulunulduğunu ifade eden Kılıç, ''Bu partiyle ilgili mahkememizin şu anda çıkarmış olduğu kararı açıklamadan önce bazı konuları paylaşmak istiyorum'' diyerek şunları söyledi:

''Türkiye'nin gündeminde çok önemli konuların dava konusu haline getirilerek Anayasa Mahkemesi'nin önüne konmuş olması şüphesiz ki hem Anayasa Mahkemesini hem de Türkiye'de gerek siyasi gerek ekonomik gerekse sosyal açıdan önemli sonuçlar doğurmuştur. Bu sonuçlar nedeniyle de Türkiye'deki 70 milyonluk halkımız gözünü Anayasa Mahkemesi'ne dikerek, bu kararın sonucunu beklemek durumunda kalmıştır. Tabii bu kararlar bundan önceki verdiğimiz, kısaca türban kararı diye adlandırılan ve bugün de iktidarda bulunan AK Parti'nin kapatılmasıyla ilgili dava, bu konuda en önemli iki dava olarak önümüzde bulunmakta idi. Bu arada bu davaların görülme süreciyle ilgili kimi basın organları ve köşe yazarları tarafından her türlü ahlaki ve insani değerler aşılarak çok büyük eleştirilere tabi tutulduk, hakaretlere maruz kaldık.

Ben arkadaşlarımın bu konudaki düşüncelerini ve duygularını bir kez yinelemek istiyorum ve bundan dolayı da üzüntülerimizi bir kez daha belirtiyorum: Tabii, bu davaların görülme süreci bu mahkemenin kendi yaptığı program ve planlama çerçevesinde yürümektedir. Biz dışardan gelen eleştiriler, dışardan gelen baskılar sonucunda hiçbir zaman bir programlama bir planlama yapmadık, bundan sonra da yapmayacağız. O nedenle bizim çalışma düzenimiz neyi gerektiriyorsa o çerçeve içerisinde olaylara bakmak durumunda kaldık. Tabii bu önümüze gelen davaların gerek sosyal, gerek ekonomik gerekse siyasal boyutlardaki önemi nedeniyle biz bu davanın bir an önce sonuçlanması gerekliliğini göz ardı edemezdik. Biz de bu ülkede yaşıyoruz ve biz de bu ülkenin sevinciyle ve üzüntüsüyle birlikte hep beraber bunları duyuyoruz. O nedenle bu davanın ne kadar önemli olduğunu, toplumu ne kadar ilgilendirdiğini biz de görmezlikten gelemezdik.''

30 Temmuz 2008, Çarşamba zaman.com.tr

Mesaj tarihi:
25 sayfayı okumaya üşendim.

Bu dava red edilmedi.Akp laiklik karşıtlığı yapmıyor da denmedi.Yaptıklarından dolayı kaptılmasına değil uyarı almasına karar verildi.

Umarım rte ve akp bundan sonra iyice azıtmaz.Oberey bizi kapamadılar aslında biz çok super yapıyoruz mantığıyla hareket etmezler.
Mesaj tarihi:
hasim denilen serefsiz, turgut ozal'in yattigi yerden hala turkiye'ye atmakta oldugu bi kaziktir. anayasa mahkemesi baskani naksibendi tarikati uyesi anasini satayim.

sinirime en cok dokunan, AKP aklandi gibi lanse edilmesi bu haberin. AKP cogunlugun kapatma oyunu almistir ilk olarak, hani su her firsatta "COGUNLUGA SAYGI DUYUN" diyen AKP.
ikincisi, AKP tam tersine suclu bulunmustur ve cezalandirilmistir.

ucuncusu ve uzucu olani, anayasanin 6-7 yildir icine edilmesi sonucu parti kapatma yasasinin aldigi haldir. 2001'de bu sonuc ile artik bir AKP olmazdi. Tarikat uyesinden anayasa mahkemesi baskani olmasa su an bir AKP olmazdi. En onemlisi, parti suclu bulunuyor, ceza aliyor fakat yasadaki "kapanmasina sebep olan" ibaresi yuzunden, partinin bu cezalari almasina neden olan hicbir uye cezalandirilmiyor.

lanet olsun boyle demokrasi anlayisina da, boyle cahil cuhela topluma da, boyle yabanci merkezli politikaya da. bu sabahtan itibaren AKP'nin kapanmadigini anlamak mumkundu, dolar 1.18'e dustu, borsa firladi.
  • Yeni Oluştur...