Red Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 uzan dediğiniz adam başbakan olsaydı inanıyorum ki çok daha farklı olurdu.uzan a akp den başkası dokunmazdı.akpde rahat bırakmadı ztn onları.sadece uzan ı bitirmeye calısmak bile ülkeye çok zarar verdi. ayrıca akp kapatıldıktan sora çekilcek ıskıntı 2 aydır.daha fazla değilü kiş ztn senelerdir çekiyoruz bunu :)
Drakkahn Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 theavicena said: Ardeth said: ... Ama ben de harbiden "kapattık ee şimdi?" tarzı bir durumda kalacağımızdan korkuyorum... sonunu düşünen kahraman olamaz. hep böyle değil miyiz zaten? Önlem alınmadan her yola gireriz. İddaa ediyorum ki kesin bunun da önlemi yoktur. Olay önce piyasaya yansıycak sonra dolayısıyla bize gümlicek. Abi kapatsan bi türlü kapatmasan bi türlü. Hocam piyasa mı var allah aşkına? %10 enflasyon var diyorlar inanıyor musun buna? 3 4 senedir tek haneli enflasyon diyorlar %20 elektrik zammı yapıyorlar. 2008 Ocak'tan beri elektriğe gelen zam %35lerde. Bu nasıl %10 enflasyon olur? Dolar'ın haline bak, elimizdeki satılamazları babalar gibi sata sata bugüne kadar doları aşşada tuttular. Satacak bir şey kalmadığında ipin ucunu kaçırdıklarında bakalım devaluasyon ne kadar olacak?
theavicena Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 beterin beteri olucak diye korkuyorum. yarın ne olacağını bilerek hangimiz uyanıyor ki yeni güne?
theavicena Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 elaidi said: Ben bilerek uyanıyorum. ne güzel
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 said: Demokrasi seçim değil mi ? Sen gidip özgürce oyunu kullanmadın mı ? Dİğer insanlar da kullanmadımı ? lol demokrasi secimmis sovyetlerdede nazi almanyasindada demokrasi vardi direk AHAHAHAAHAHAAHAHA iste bu kafadir demokrasi secimle gelene kayitsiz sartsiz itaat degildir bunu anlatamassiniz dunun cember sakallisi bugunun badem biyiklisina
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 sg-1 said: Horican diyalogları: Demokrasi bankaların hortumlanıp paraların yurtdışına çıkarılması mı ? Artık bankalar yabancıların elinde, yasal olarak yurt dışına çıkıyor. Demokrasi uzan ailesinin yıllarca dünyanın en büyük dolandırılıcığına göz yummak mı ? Doğru, Uzan cemaatten değil, cemaatten olsa peeww Demokrasi ülkenin devlet adamlarının idam edilmesimi ? Kanunlar neyi emrediyorsa... Demokrasi darbeler mi ? Demokrasi adamın birinin çıkıp sırf oy aldı diye herkese meydan okuması mı? Demokrasi sağın solu, solun sağı kesmesine göz yummak mı? Demokrasi , demokrasi bu demokrasi bu mu diyenler bunlar olurken nerdeydi ? Susurlukta demokrasi diye eylem yapanlar bugün nerdeler ? Bunlar olurken hapistelerdi, malum 12 Eylül solu bitirip dini yüceltmiştir. Ne kadar doğru bir müdahaleyse, o kadar yanlış kişiler tarafından yapılmıştır. Susurluk'ta demokrasi eylemi yapanlar, bugün demokrasi eylemi yapanların asıl amacının ne olduğunu bildiği için bu çatışmada taraf olmak istemiyorlar. Ha bugün demokrasi diye yırtınanların susurluk'ta neler yazdığını, ne görevlerde olduğunu bi araştırın: Mümtaz'er Türköne kimdir, Nazlı Ilıcak neler yazmıştır? Demokrasi seçim değil mi ? Sen gidip özgürce oyunu kullanmadın mı ? Dİğer insanlar da kullanmadımı ? Demokrasi=seçim ??? Aydınlan öyle gel. Senin oy verdiğin bir parti kapatılmaya çalışılırsa demokrasi değil , seninle aynı fikirde olmayan bir insanın seçtiği bir parti kapatılınca demokrasi ? Hukukun üstünlüğü? Baban cinayet işlese "hapse girmesin" mi diyeceksin? Gizli bi yerde Tayyip'e küfrettim, bakalım bulabilecek misin. Kusura bakma boşun boşu , kötü varsa diğeride kötü olsun cevapları , adam adamı kesiyor diye darbe yapıp birsürü insanı gözaltında öldüreceksin cesetleri bile olmayacak demek. Banka hortumlanması ile özelleştirmesini aynı kefeye koyman cevap vermek için nasıl saptırdığının göstergesi. Seçim ile demokrasiyi alakasız bulabilmek de ilginç. Uzan örneğine doğru yaptılar diyeceğine gene onun dolandırıcısı bunun dolandırıcısı kıvamına sokman hala nato kafa nato mermer şekilcilikten çıkamadığının işareti. Doğruya doğru yanlışa yanlış diyemeyip , onun yanlışı olabilir bunun yanlışı olamaz şeklinde laf ebeliği yapmak gayet gereksiz.
moonfall Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 seçim hükümetlerin meşruiyetini saglamak icin kullanılan bi aractır. krallık yönetiminde de pek ala demokratik bir ortam var olabilir.
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Demokrasi seçim değilmi lafımı , sanki demokrasi seçimden ibaretmiş gibi alıp cevap veren arkadaşların anlayışlarını tebrik ediyorum. O yazıdan bunu anladıysanız diyecek birşey yok. Seçim demokratik birşey değilse buyrun konuşun.
moonfall Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 sende bi konu savunacaksan bari tamamen bilgi sahibi oldugun bi konu hakkında yorum yap.
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Arkadaşım seçimin demokratik bir olay olduğunu bilmek için prof. olmak gerekmiyor heralde. Laf ebeliği yaparak denilen lafı saçma sapan yere çekme yetisi sahip arkadaşlar bu şekilde konuları çok güzel yozlaştırabiliyorlar. Seçim , demokrasi ?? hahahahaha . Nedir bu ? Elma armut mu ? said: Seçim, kendilerine memuriyet, temsil yetkisi veya bir vekalet verilecek, kanuni şartlara uygun kişilerin, bir kısım veya bütün vatandaşlar tarafından tercih ve tespit edilmesi işlemi; intihab. Toplu bir iradenin birden fazla aday arasında tercihte bulunması. Tayin etme, atama işleminin zıddı. Milletvekili, herhangi bir meclis veya encümen üyelerinin, dernek yöneticilerinin vs. seçimi. Demokratik ülkelerde çeşitli seçim sistemleri, değişik usullerle uygulanmaktadır.Seçim, yasama,yürütme ve yargı organlarının üyelerinin seçiminde de kullanılır. Modern dünyada genel manada kabul gören bugünkü seçim anlayışı aslında antik Yunan'daki seçimlerden hayli farklıdır.Zira oligarşik nitelikler taşıyan bu sistemde siyasi pozisyonlara atamalar genellikle kura yöntemiyle yapılırdı. Siyaset teorilerine göre devlet ve hükümetin otoritesi yönettikleri insanların ona rıza göstermesi ile ortaya çıkar ve bu durumu somutlaştırmanın temel yolu da seçimdir.Bütün dünyada genel kabul gören yaklaşımlar uyarınca tüm seçimler adil ve özgür bir ortamda yapılmalıdır. Konuyu kelime anlamına getirdiniz ya , işte bukadarsınız birşey demiyorum daha. Şimdi birileri diyecek Türkiyedeki seçimler demokratikmi vs. aman aman. Kimse bundan bahsetmiyor , öyle ya da böyle seçim yapıyoruz ve yasaya dayanarak yapıyor bu yasaları yıllar önce TBMM çıkardı. Kısaca demokratik bir olaydır. Bazı partiler meclise giremesin diye böyle baraj koyanlar ozaman demokratik birşey yapmışlardı şimdi meclise kendileri giremeyince anti demokratik bu kanun diye bağırmaya başladılar. Hah iki yüzlü az görmedik memlekette.
elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Yani mevcut oy dağılımında seçim demokratik bi yönetim sunmuyo bize bu bi gerçek. O tabi türk yasalarından kaynaklanıyo o ayrı.
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Horizon said: Kusura bakma boşun boşu , kötü varsa diğeride kötü olsun cevapları , adam adamı kesiyor diye darbe yapıp birsürü insanı gözaltında öldüreceksin cesetleri bile olmayacak demek. Banka hortumlanması ile özelleştirmesini aynı kefeye koyman cevap vermek için nasıl saptırdığının göstergesi. Seçim ile demokrasiyi alakasız bulabilmek de ilginç. Uzan örneğine doğru yaptılar diyeceğine gene onun dolandırıcısı bunun dolandırıcısı kıvamına sokman hala nato kafa nato mermer şekilcilikten çıkamadığının işareti. Doğruya doğru yanlışa yanlış diyemeyip , onun yanlışı olabilir bunun yanlışı olamaz şeklinde laf ebeliği yapmak gayet gereksiz. Of hori of, adam adamı kesiyor, ne polis ne hükümet çare bulamıyor, insanlar sokağa çıkmaya korkar oluyorsa kusura bakma ama gökten mesih'in inmesini mi bekleyecekti bu millet? O şartlarda yapılabilecek en sağlıklı şey ordunun yönetime el koymasıydı, ama ne kadar gizli ajandalı, ne kadar taraflı bir darbe olduğu sonradan çıktı ortaya. Cemaatçilerin, Ergenekoncular yargılanırken Kenan Paşa'ya resim yaptırması çok manidar. Bankaların özelleştirilmesi tam bir fiyaskodur. Yerli sermayenin elinde bir iki bankadan başkası kalmamıştır. Yani bugün yatırdığımız paraları aslında emanet ettiğimiz kişiler Yunandır, Hollandalıdır, İngilizdir. Bu durum hortumlanması kadar vahimdir. Bu "yabancı sermaye geliyor" dalgasının aslında yatırıma değil de faize, hazır paraya, kapitülasyona geldiğinin göstergesidir. Fabrika değil de sömürge kurduklarının emaresidir. Demokrasiyi sadece seçimle ilişkilendirmektir ilginç olan. Uzan yapılanlar haklıdır, ama tek taraflıdır. Kendine rakip görmeseydi Tayyipcan, böyle üstüne gider miydi acaba? Uzan'a yapılanların Çalık'a vs'ye yapıldığı, hatta Unakıtan'ın sürüm sürüm süründürüldüğü günleri görmek dileğiyle. Yani gördüğün gibi, eğer istersen, senin gözlüklerle biraz zor ama, benim aslında "kötü varsa bu daha kötü" demediğimi, hepsinin aynı b.kun soyu olduğunu, bugün yapılanların o dönem yapılanların antisi değil, sadece "yeşillenmiş" ve "bi kat daha peşkeş çekilmiş" olanı olduğunu anlatmak istediğimi anlarsın. Ha gayet.
Drakkahn Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Ordu yönetime geldi de yıllarca yönetimde mi kaldı abi nedir bu anlamsız serzeniş? Şeriat gelse ülkeyi düzeltiğ tekrar yönetimden çekilecek mi? Ordu gördü ki ülkenin hali perişan, geldi, olabildiğince düzeltti, sonrasında da elini eteğini çekti gene halka bıraktı gitti. Ordu düşmanlığı yapın da bu kadar da gözünüz kör olmasın arkadaş. Şeriat gelecek, ülkeyi düzeltecek ve çekilecek he mi? AKP ve gibileri 10 senedir hükümetler kuruyor, kapatılıyor kuruyor, amaçları belli, şeriatvari bir düzen. Bunu kurduklarında hah tamam ülkeyi düzelttik çekilelim mi diyecekler. Hellboy'u seyrediyorum televizyonda herif puro hastası ama buğulanmış görüntüsü televizyonda. Bu nasıl embesilliktir kardeşim, youtube u kapatan mak puroyu da sansürletiyor. Hellboy'un sigara içmediği sahne yok nerdeyse, hepsi buğulu. Böyle saçma, böyle moronca bir düzenleme olamaz arkadaş. Bu mu düzeltecek ülkeyi?
Nomak Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Hehe şu AB birliği konusuna hayranım, AB denilen şey çok eski zamanda ellerine haçları alıp üstümüze çullanan tipler. neyse kaldı ki kapanmayacak. Kapandı diyelim zaten yapacaklarının %80lik bir bölümünü yaptılar. Ordan bir ses çıkar ohooo daha neler yapacaklardı derse. Sonumuz hayırola diyorum.
matama Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 bunun devam plani falan olmaz sacmalamayin devam plani anayasadada onerilmistir secimse secim, yeni parti kurulumuysa kurulumu hukukun gorevi kanunlari uygulamaktir oturup ulkenin gelecegini sekillendirmek degil. Elma armut karistirmayin
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 kapanmıcak diye haber saldılar, borsa fırladı ama aslında kapatıcaklar borsa dibe vuracak birileri borsadan zengin olacak bu sayede, ekonomiden hiç anlamam ama güzel fikir gibi geldi bana :p
asinanyavuz Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Konunun ilerleyen metinlerini okumadım. Drakkahn in ilk sayfadaki mesajıma cevabına cevap verip çıkacağım zaten. canım benim, zerre kadar tanımadığın bana ad hominem in allahını göstererek mesajımın aslında ne kadar yerinde olduğunu gösterdin. Tesekkür ediyorum. O mesaj kapatmanın herşeyi çözeceği mantığının vizyon eksikliği olduğunu belirtme amacı taşıyordu, geçici çözümlerin tarihimizde daha büyük sorunlara yok açtığını farkedebilecek kadar kapsamlı düşünebiliyorum ben ne güzel değil mi? :P daha kalıcı çözümler gelmeden çözemezsin sorunu.Yalnız hakaretlerinin zerresini kabul etmiyorum, çünkü tutarsizlar. Zerresini düşündüğümü ispatla (hani benim düşüncelerimi benden iyi biliyorsun ya) forumda ben bir daha politika konuşursam şerefsizim. Bulamazsan ve tükürdüğünü yalamazsan da sen. O kadar basit değil bu iş. yetti artık tartışma adabindan uzak hakaretler. Eşşek kadar adamsın hakaret etmeden duramıyorsan susmayı bilmelisin. Etkili olmuyorsun hakaret edince. gerçi niye bu kadar kastım bilmiyorum. Sen yine hakaret daha doğrusu iftiralarla gelirsin nasıl olsa. Al sana bu mesaj da ad hominem işte. edit: ilham kaynağı erol evgin
Drakkahn Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Ne diyeyim ben sana a sinan. Sen nezdinde sen ve senin gibi düşünenlerdi kastım. "Sen" sadece sen değilsin a sinan. Yazımda bir hakaret yok ki, savunduğun ve bu forumda senin düşüncelerine arka çıkan 7 8 kişinin tamamı "Sen" idi. Hatta AKP "Sen" idi. Kendi üstüne alınmana şaşırmadım da orada bahsettiğim "Sen" babalar gibi satanlar ve bu satmalara arka çıkanlardı. Şimdi oturup yazı yazma, hedef gösterme, ima etme, gibi konulara girmicem çünkü sen a sinan, horizon tadında bir kafa yapısında mecazdan anlamaz, imadan çakmaz adamlar topluluğuna üye birisin. Oturup biraz Türkçe'nin kullanımına bak a sinan, her "Sen" sen değildir be sinan. Ayrıca yazımda iftira yok, olsaydı ülke bu durumda olmazdı, gerçekler var, Atatürk'e küfür var, türbana serbestlik isteyip başka dinlerin inançlarına aynı özgürlüğü savunmayanlar var, bu ülkenin toprağını malını mülkünü satanlar var. İftira bunun neresinde?
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Ya ben anlamıyorum bizi Müslüman ülke diye AB'ye almayan Avrupalılar bu şeriatçıların başta kalmasını istiyo. İşlerine gelince işte... Hiç de bişey olmaz, bu ülkenin değerlerine, değişmez ilkelerine ters yapan hak ettiğini bulur. Demokrasi bi yere kadar demokrasiyle şeriat getirilemez bu ülkeye. Avrupa'nın işine gelen şey burada kaos olması zaten. Ne sonuç çıkarsa kaosa sürüklerler bizi
Aket-Atum Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Demokrasi nedir? Demokrasi hayatımda duyduğum en büyük yalandır, adamı ayakta öpmenin en meşru yoludur. Çok klasik olacak belki ama 100 kişi aralarında sadece 47 sinin istediği biçimde yaşamak , yönetilmek zorundaysa kusura bakmayında bir yerde bir mantık hatası var demektir. Belki ülkemizde böyle olmasının tek nedeni AKP değil de gerek muhalefetin gerek bizim üzerimize düşeni yapmamamız diyecekseniz, ve haklısınız da.
asinanyavuz Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Kusura bakma Drakkahn. Ben "sen"e dahil olmadığım için üstüme alınıyorum. Temel konum değişmiyor. Ben ne AKPyim ne de diğerleri. "atatürk'e hakare var", ben değilim. Şeriat istiyorlar, ben değilim. Ben benim, sen de sensin. Bir bireyim, sen de bir bireysin. Herhangi bir düşünce grubuna üye değilim. Senin gibi düşünmeyenler grubu tek grup sanırım. Sınıflandırmalardan nefret ediyorum. Insanları rahatlıkla harcamana yardım ediyor. mecaz değil bu.
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Sg-1 kim ne yaptı ise hesabını verecektir , burda kimse şu şöyle masum şu şöyle suçlu diye daha bilmezken laf atmıyor. Açık açık suçlardan bahsediyorum sen de bunlara karşılık e bunlar şunlar da böyle diyorsun , sen mahkemeye çıkarıp yargılayıp belgelerle ispatlayıp hükümmü giydirdin ki böyle böyle suçlular diyorsun ? Benim söylediğim kesin suçlara karşı bunlar da böyle demenin nasıl bir anlamı var ? Bahsettiğimiz nokta ülkede parti kapatmanın hiçbir işe yaramadığı , ve bunun antidemokratik olduğu. Madem seçim yapılıyor ülkede seçimle geldiği gibi seçimle gider. Ama halka sırtını dönmüş , halka güvenmeyen , halka hizmet götürmeden hiçbirşey yapmadan oturduğu yerde ona buna ve tüm dünyaya muhalefet ederek seçim kazanmak isteyen koltuk sahibi olmak isteyen bir kesim bundan medet umuyor. Bunu destekliyor. Şeriatçı vs. deniyor , anayasada veya devlette şeriat ile ilgili herhangibir değişiklik gösterebilirmisinz ? Yok ilerde yapıcaklar vs. diyor birileri. Ozaman ben de diyorum ki sen ileride şöyle şöyle cinayet işleyeceksin ben bilyorum sen yatkınsın diyorum ve seni hapse atıyorum. Minority Report daki teknolojiye mi sahip olundu birden ? Alın size bilimkurgu. Geçmişte şunları şunları demiş , geçmişte yalan söyleyen hiçbir insanı hiçbir mevkiye getirmeyin lütfen... Varmı böyle bir saçmalık ? Siyasetle uğraşan ve sözünden dönmeyen aktif siyasi hayatta devam eden bir tane gösterin doğru düzgün adam. Bunu da oturup ispatlayın Minority Report teknolojisi ile sonra ülkenin başına kim nasıl gelip neler yapıcak konuşuruz.
Drakkahn Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Horizon said: Şeriatçı vs. deniyor , anayasada veya devlette şeriat ile ilgili herhangibir değişiklik gösterebilirmisinz ? Yok ilerde yapıcaklar vs. diyor birileri. Ozaman ben de diyorum ki sen ileride şöyle şöyle cinayet işleyeceksin ben bilyorum sen yatkınsın diyorum ve seni hapse atıyorum. Şu söylediklerini şimdi de Ergenekon denen sözde terör örgütü açısından irdele bakalım. Darbe yapıcaklar iddası ile tutuklanan paşaları gözünun önüne getir ve şu söylediklerinle tekrar bak bakalım.
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Horizon said: Sg-1 kim ne yaptı ise hesabını verecektir , burda kimse şu şöyle masum şu şöyle suçlu diye daha bilmezken laf atmıyor. Açık açık suçlardan bahsediyorum sen de bunlara karşılık e bunlar şunlar da böyle diyorsun , sen mahkemeye çıkarıp yargılayıp belgelerle ispatlayıp hükümmü giydirdin ki böyle böyle suçlular diyorsun ? Benim söylediğim kesin suçlara karşı bunlar da böyle demenin nasıl bir anlamı var ? Bahsettiğimiz nokta ülkede parti kapatmanın hiçbir işe yaramadığı , ve bunun antidemokratik olduğu. Madem seçim yapılıyor ülkede seçimle geldiği gibi seçimle gider. Ama halka sırtını dönmüş , halka güvenmeyen , halka hizmet götürmeden hiçbirşey yapmadan oturduğu yerde ona buna ve tüm dünyaya muhalefet ederek seçim kazanmak isteyen koltuk sahibi olmak isteyen bir kesim bundan medet umuyor. Bunu destekliyor. Şeriatçı vs. deniyor , anayasada veya devlette şeriat ile ilgili herhangibir değişiklik gösterebilirmisinz ? Yok ilerde yapıcaklar vs. diyor birileri. Ozaman ben de diyorum ki sen ileride şöyle şöyle cinayet işleyeceksin ben bilyorum sen yatkınsın diyorum ve seni hapse atıyorum. Minority Report daki teknolojiye mi sahip olundu birden ? Alın size bilimkurgu. Geçmişte şunları şunları demiş , geçmişte yalan söyleyen hiçbir insanı hiçbir mevkiye getirmeyin lütfen... Varmı böyle bir saçmalık ? Siyasetle uğraşan ve sözünden dönmeyen aktif siyasi hayatta devam eden bir tane gösterin doğru düzgün adam. Bunu da oturup ispatlayın Minority Report teknolojisi ile sonra ülkenin başına kim nasıl gelip neler yapıcak konuşuruz. Demogoji üstadısın, önünde saygıyla eğiliyorum. Uzan'a yapılanlar haklıdır, cezası neyse çeksin, ama ucunda siyasi hesaplaşma olmasaydı bu adam yine böyle söğüşlenir miydi, yoksa hala elini kolunu sallayarak aynı işlerine devam eder miydi? Memlekette yeşil sermaye, Tayyip zengini diye bi kavram oluştu, bilmem farkında mısın? Hepsi helal yoldan mı oldu böyle, daha 5 yıl önce okuldan mezun olmuş oğlunun gemicikleri falan? Ha minority report olayını Drakhan açıklamış zaten, diyecek ekstra sözlere gerek yok, şimdilik kafi gördüm. Siyasi yasaklı olsunlar, dokunulmazlıklar kalksın da o zaman görelim cinayet mi işlemişler ne yapmışlar? Cevap veremediğin diğer meseleleri de kapanmış sayıyorum.
Öne çıkan mesajlar